עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני רוצה לקנות מאוורר+גוף קירור חדש ואני צריך לדעת איזה סוקט יש לי כדי לקנות את הדגם המתאים. איך אני מברר איזה סוקט יש לי במחשב? זה מחשב Intel P4 3Ghz Prescott. תודה לעונים.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by itaysk,

איך AMD משתווים ואף עולים על אינטל כש AMD משתמשים בבאס של 266MHZ (מקסימום 333) ואינטל ב 522MHZ?? גם זכרון המטמון הוא חצי ב AMD

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. רציתי לדעת כמה דברים לגבי המעבד הזה אז ככה אני חושב להכניס אותו למפרט שלי במקום e8500 3.16 ghz (+פלוס אוברקלוק של החנות). המפרט : קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤495 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ¤305 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤325 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤461 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים כמות: 1 - מחיר: ¤331 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤1295 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by moshel7,

ברשותי מעבד amd athlon 48000+x2 ולוח-אם gigabyte-ga-m61sme-s2 אני החלטתי לעבור למעבד אינטל אני מחפש מעבד אשר יהיה זול יחסית בתקציב של עד 600 שח ולוח-אם עד 500 ש"ח האים כדאי לי לשדרג או להישאר עים מה שכבר יש לי האמת אין תלונות אבל כולם אומרים שתמו ימי amd מה לעשות לשדרג או לא?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. יש לי לוח אם ASUS p4s800d ואני רוצה לקנות מערכת קירור מים ואני לא יודע אם זה יתאים לבלוק קירור כי יש מתקן שחור כזה של הגוף קירור.. אז אם מישהו יודע משהו על זה,בבקשה לעזור.. תודה רבה..

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. היי אנשים.. התקציב ללוח הוא עד איזור ה-1000 ש"ח. למרות שאני מעדיף לחסוך כאן אם ניתן גם לאיזור ה-800, ופחות אם ניתן. צריך שיתמוך במתח 2.1V ויותר לזיכרון, ויהיה סביר לאוברקלוק. המעבדים אני יודע אינם אוברקלוקרים מדהימים בכל מקרה (ולא, אין אופציה לקחת D920 במקום עכשיו, אולי בעתיד), השאלה אם יש לוח עם מחלקים טובים שמאפשר להריץ את הזיכרון במהירות גבוהה במיוחד בלי להמהיר את המעבד מעבר לגבולות שלו (עם מכפלה 14, וגבול של בערך 3.2 ג"ה, המעבד בטח לא יכול לסבול מעל באס של 230-240 מ"ה). כמו שאני רואה את זה יש מספר לוחות פונטציאלים, אבל אני לא מעודכן במיוחד: Abit AW8 (955X) + HEATPIPE? באיזור ה-950 ש"ח ב-KSP. Asus P5LD2 945P - באיזור ה-780 ש"ח ב-KSP (או גירסת הדלוקס באיזור ה-1000…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by taotao,

אני הולך לקנות את הלוח הזה http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=p4c800e הוא הכי טוב וזה מה שאני מחפש יש למישהו ביקורות על הלוח יודע איפה אפשר להשיג אולי ביותר זול?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי האם למעבד הזה יש פיזית 2 מעבדים שעובדים במקביל , או שיש לו 2 מעבדים ורטואלים שברגע שאחד מתעיף השני עובד? רוני

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אני מחליף ספק כח במחשב desktop של lenovo, דגם thinkcentre m93p כשבאתי להרכיב את הספק כח שמתי לב למשהו לא שגרתי lenovo בלוח אם ובספק כח שהם כוללים לא משתמשים בחיבור הסטנדרטי ATX אלא בחיבור של 14pin הנה תמונות של החיבור ללוח אם מספק הכח שאני מתכוון להחליף: מישהו נתקל בזה? אני יכול לייצר מתאם לחיבור הזה מהספק החדש (ATX ל 14pin), יש למישהו רעיון אחר?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Regev,

איך הלוח הזה: ECS K7S5A SiS® 735 SOCKET A הוא מומלץ פה באתר אבל אני שואל אתכם כדי להיות בטוח. אני רוצה לקנות אותו מארה"ב, שווה ב200 שקל??????

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by yossi00,

אהלן, למחשב שמיועד בעיקר לגיימינג עם לוח אם GigaByte GA-P55A-UD5 ומעבד INTEL CORE I7 2.8Ghz 860 אני מחפש זכרונות DDR3, של 8 ג'יגה. חשבתי על 4 סטיקים כ"א 2GB. יש המלצות לחברות? או לכרטיסים ספציפים? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by ben672,

שלום! יש לי שאלה מענינת האם ניתן לפתוח למעבד שלי-amd phenom x3 8450 את הליבה המיותרת וא"כ כיצד ניתן לעשות זאת? תודה ושבוע טוב!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by ashkenazone,

שלום לכולם. אני קונה מחשב חדש, אבל לא נכנס לי בתקציב 2048M אז אני קונה 1024M ומתכנן הוספת סטיק בעתיד, אבל הבעיה היא שאני ממש רוצה את הג'י סקיל ZX שבאים בקיט של 512X2 ועולים 700 ש"ח. אז יש לי 2 שאלות: 1) מישהו יכול להמליץ לי על זכרונות כמו הג'י סקיל רק בסטיק אחד של 1G? 2) האם זה ממש נורא אם אני אקנה את הקיט פעמיים ויהיה לי 512X4? או שהחיסרון היחיד של זה הוא שזה תופס את כל הסלוטים?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. הייי המחשב לא מזהה את סטיק זכרון הראם החדש שהוספתי לו. זה מחשב עם מעבד i7-920, כרטיס מסך 4850 ושישה חריצי זיכרון בלוח האם. היה לו 4 ג'יגה זכרון והוספתי סטיק של 2 ג'יגה והוא לא מזהה את הסטיק החדש, CPU-Z מזהה שיש 6 ג'יגה במחשב, אך windows והBIOS מזהים רק 4 ג'יגה. ניסיתי לשים את הסטיק של ה2 ג'יגה בכל הסטיקים אך שוב, רק cpu-z מזהה אותו. כל הסלוטים עובדים (בדקתי עם הסטיקים הרגילים (1*4 ג'יגה)). עוד משהו, הזכרון נקנה מדל ארה"ב (אני יודע שזה לא קשור), וזה אותם תזמונים מתח וכו'. מתנצל על חוסר הפרטים (שם לוח האם) והניסוח המבולגן של ההודעה. תודה לעוזרים ושבוע טוב, דובי. עריכה: מערכת הפעלה ויסטה SP2 64BIT

15. שלום, יש לי לוח אם שקיבלתי של חברת foxconn שאני מנסה להתאים למארז ישן (בן 8). אני לא מוצא את ה manual של הלוח אם באתר החברה בחיפוש עפ"י הדגם (n15235) ולכן אני אשמח לעזרה. הבעיה היא שיש לי מלא יציאות מהמארז בשמות כמו reset sw, hdd led ועוד שאני לא יודע איפה לחבר. מבחינת ספק הכח, הוא מפוצל, כלומר יש מסילה לרביעיה שאפשר לחבר יחד עם הבאלק הגדול או לחבר בנפרד למקום אחר. מצרף תמונות, אשמח לעזרה :-) תודה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by lm007,

זה מה שחשבתי עליו Intel Core 2 Duo E6400 Box ABIT AB9 G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4 בסקאי פי סי זה יוצא בתקציב, אבל אם אפשר לשפר מה טוב. איך הלוח הזה כי הוא באותו מחיר ABIt FATAL1TY FP-IN9 SLI NF650i תודה מראש למגיבים.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by manenbu,

אז ככה, אני מחפש לקנות מחשב חדש, שכנראה הולך להיות AMD. ה AMD 3700+ מאוד קורץ לי, אז אני מנסה לבסס את הקנייה סביבו. השאלה איזה לוח ילך עם זה? יש לי בעיה ש nForce4 לא טוב לי, כי אני משתמש בכרטיס אודיו ל PCI וזה יעשה בעיות. זה בערך מבטל לי 80% מהלוחות בשוק... אפשרויות שכן יש, זה לוח מבוסס K8T800, K8T980, nForce3' החדשים של ATI. יש לי כרגע גם 512mb DDR400 של TwinMOS שכנראה ישאר אצלי ואני לא הולך לקנות עוד זכרון, פשוט כי זה כרגע מספק אותי וגם זה הדבר שהכי קל לשדרג. יש לי גם כרטיס AGP Radeon 9250 שלא אתנגד להשאיר אותו גם, ז"א לקנות לוח עם AGP ולא PCI-E. שמתי לב שיש לוחות חדשים עם ATXV2 שזה חיבור של 24 פינים בניגוד לחיבור 20 פינים הישן - עד כמה זה משנה? יש את הלוח הזה: h…

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אחרי ההכרזה על מעבדי Cascade-AP עם עד ל-48 ליבות, השלב הבא של אינטל הוא מסיבת עיתונאים שבה ידברו על ארכיטקטורות העתיד, בערך כמו באירוע ה-New Horizon מ-AMD לכתבה

19. Started by yotam.m,

רציתי לשאול האם זה נכון שהשירות והאמינות של AMD ירודים מזו של אינטל מה עם כל השמועות שהמעבד מתחמם כל כך(AMD) ונשרף כל כך מהר. רציתי לשאול הרי מבחינת מהירות ידוע לכולנו שמעבדי AMD מהירים יותר ממתחריהם INTEL אך מה לגבי איכות המעבד והשירות שניתן עליו אם זה נשרף. האם שתי החברות מספקות 3 שנים אחריות? כי אני שמעתי שאינטל נותת אחריות לכל החיים על המעבדים שלה? אולי שאולי מישהו יוציא אותי מהבועה שבא אני נמצא או שיכול להיות שזה נכון? תודה רבה למגיבים!!!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. יש אפשרות כזאת ? להפעיל את המחשב על ידי מקש מקלדת ? תודה

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי , בסך הכל אני דיי יודע על המעבדים , אבל אני חושב שיש עוד המון שאלות שאנשים כאן לא ממש יודעים את התשובות דברים דיי מבלבלים , חשבתי אם נוכל לרכז כאן את כל השאלות במקום לחפש אותם בכל רחבי הפורום.. אני יפתח בכמה שאלות , שדיי הציקו לי לפחות , אם תוכלו להרחיב זה יהיה מצויין , וכל מי שירצה להוסיף שאלות שפשוט יכניס אותם לכאן . 1) מה בדיוק ההבדל במגה הרצים בין אי אמ די , לבין מעבדים של אינטל , שמעתי דיי מזמן משהו שכל מגה הרץ של אי אמ די מבצע יותר פעולות לעומת מגה הרץ של אינטל , או משהו כזה , אם מישהו יוכל להרחיב זה יעזור נורא 2) מה זה אומר הקאש במעבדים... 256 \ 512 \ 1024 , איפה זה משפיע , מה התפקיד של הזכרון הזה ואיך זה מתבטא בפועל. 3) מה זה בדיוק ה L1 \ L2 וכו' 4) זכרון מטמו…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. כרגע יש לי את הגיגבייט ואני יכול להחליף לאביט, ההבדל הוא שהאביט עם ציפסט אינטל 875 והגיגבייט עם ציפסט של סיס 1. האם נכון שהציפסטים הללו של אינטל (865,875) גורמים לריסט בגלל התחממות יתר ? 2. איזה מהם עדיף למשתמש הבייתי ? מפרט מחשב: 1 גיגה זיכרון דואל צאנאל 2 מעבד 2.6 אינטל פנטיום 3 לוח GIGABYTE 8S655FX ULTRA SIS תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. הדגם בעל מהירות השעות הגבוהה ביותר הוא ה ML-37 שפועל ב 2 גיגה הרץ ופולט לכל היותר 35W, סידרת ה MT פולטת לכל היותר 25W עם מהירות שעון מירבית של 1.8 גיגה הרץ (לשני המעבדים הנ"ל זכרון מטמון של 1 מגה בייט). קיימים דגמים נוספים בעלי תכונות שונות. המעבד הושק בחודש 3, כעת המעבד מגיע לשוק. נכון לעכשיו המעבד לא נמכר כמעבד בלבד! מקור: http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/newspro/viewnews.cgi?newsid1113096264,40023, מקור: http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20050409/etc_turion64.html הערה: יהיה מעניין להשוות מול הפנטיום M השונים, בעיקרון מדובר באתלון 64 בשקע 754 בעל צריכת חשמל מאוד מאוד יעילה. כמובן שמשדובר ב 90 ננו מטר דור ב של AMD.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. המטרה היא לשפר ביצועים ולהעלות תוצאות ב 3DMARK 06 כרגע אני על 7500 עם: Intel Core 2 E6300 1.86ghz P5B ASUS PCIE SATA II 2GB 1024x2 OCZ 800mhz Winfast Leadtek PX8800GTS TDH 640MB PCIE ואני מקבל כולה 7500! אם אני יקנה את המעבד והלוח אם יש משהו שיוכל להעריך כמה יהיה לי? ואני מדבר על DEFAULT 1024 1280 TNX

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Echo,

אוקיי, המחשב הישן הלך לעולמו סוף סוף [אחרי שמונה שנים... אין כמו פנטיום 150!] ואני קונה מערכת חדשה שתחליף אותו כמחשב משני... אני רוצה ללכת על מעבד סלרון אבל אין לי מושג איזה לוח אם לקנות. אני מחפש לוח זול אבל לא זבל... לא עקבתי הרבה זמן אחרי צ'יפסטים למעבדי אינטל אז אני קצת לא בענינים. יש למישהו המלצה? אגב, רכיבים מובנים יתקבלו בברכה - אני מנסה להקטין את העלות. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים