עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום ניסיתי ליצור כותרת עניינית אני מקווה שהצלחתי המחשב שלי - עם מעבד אינטל P4, לוח אם ASUS , 1 ג'יגה זיכרון של קינגסטון וכרטיס מסך של MATRIX (משהו פרה-היסטורי) עומד למות. הוא בן 5 ועבד יפה עד לפני שבוע. אנחנו משתמשים בו לעריכות וידאו (פרימייר) בממוצע אחת לחודש - כלומר אנחנו לא עורכי וידאו שמשתמשים כל יום בגרפיקה , אבל עדיין חייבים מחשב חזק וכרטיס מסך טוב. האם כדאי ללכת על מעבדי AMD או אינטל מבחינת יחס מחיר\ביצוע? לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה אם מעבדי AMD טובים פחות או יותר למה שאני צריך. תודה חיים

• 8 תגובות
    • 816 צפיות
  2. היי, אני מרכיב מפרט לעמדת עריכה מקצועית: Avid Media Composer, 3D Max, Lightwave וכו' האם לוח-אם מדגם: GA-EX58A-UD7 יתמוך כראוי בזיכרון של Corsair קיט של 12GB? זה הדגם: HX3X12G1600C9 ישנה עדיפות ל - Kingstone X6 4GB DDR3 1333 ? = סה"כ 24GB באתר של Corsair ישנה התייחסות ללוחות הבאים בלבד: GA-EX58-Extreme ו - GA-EX58A-UD5. וכנ"ל גם באתר של קינגסטון. מדוע אין התייחסות לתאימות עם הלוח GA-EX58A-UD7??? האם מערכת ההפעלה תזהה כמות זו של זיכרון? הסיבה לכמות זו של זיכרון זה מחשב שיעבוד באופן מסיבי לרינדורים 24/7. תודה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי נכון להיום מעבד AMD Athlon 64 X2 4200 עשה עבודה מעולה שנים רבות. הגיע הזמן לעשות שדרוג קטן ועקב המחיר הנמוך שאני יכול להשיג את זוג המעבדים הנ"ל אני ישמח לדעות עלהם. לצערי אני שייך לסוקט AM2 אז אין לי מגון רחב. הם זוג המעבדים הכי חזקים וטובים בסידרה... השאלה היא מה לקחת... אם הייתה אופציה לקחת מעבד אחר הייתי לוקח אחר אבל יש הגבלת סוקט... ולשאלה: מה ההבדלים בין המעבדים? והאם ה-7750 הוא AM2ּ+? אם כן הוא עדיין יכול להתאים לי? ושאלה נוספת: אם אני יבצע עידכון ביוס אני יקבל תמיכה של עוד דגמי AMD חדשים יותר? לצערי אני לא מוצא את הדגם שלי באתר היצרן לכן קצת קשה לי להוציא פרטים... למי שמתעניין המפרט המלא שלי מצד ימין. תודה רבה! עריכה: מצאתי באתר היצ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. היי, השאלה בכותרת...דגש על כל ההבדלים. תודה רבה מאוד מראש...

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. האם יש הבדלים משמעותיים בין מעבד P4 1.5GHZ לבין P4 .3.0GHZ ? מדובר על אותו מעבד, אך כנראה בגלל הלוח הוא עובד על מחצית התדר. לשימושים משרדיים נטו. למעשה 2 השימושים הכבדים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם כרגע הם: 1. פתיחת IE8 וטעינת לשוניות ודפים. 2.השימוש הכבד ביותר - כ50 לשוניות פתוחות בפיירפוקס שמכבידות מאוד על המחשב. מה שמפתיע אותי זה שהמעבד על סביבות 70%, מתוך ה1GB זיכרון שברשותי האוורסט מראה על 88% שימוש (920MB) שמתוכם הפיירפוקס משתמש ב503MB. איך זה יכול להיות שהמחשב לא על 100% CPU ו/או שימוש מלא בזכרונות והמחשב איטי? אולי אפשר לתקן/לשנות משהו בהגדרות? קובץ החלפה למשל? העלות ללוח אם יד שנייה משומש כ150 ש"ח. למרות שהלוח שברשותי נקנה חדש מהחנות לפני כ2-3 שנים ומלבד העניין …

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. הרצתי אצלו בדיקה של DXDIAG ורשום אצלו תחת כותרת המעבד pentium iii (4 CPU's) 2.3 Ghz אבל לא רשום איזה דגם המעבד... ובמאפיינים במחשב שלי רשום pentium iii xeon (4CPUs) איך אני יכול לפענח את התעלומה?

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  7. Started by Enable,

יש לוחות אמ שתומכים ב PENTIUM 4 ויש להם כניסה של PCI-E ותמיכה בזכרונות DDR? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  8. שלום לכולם לפני זמן מה אירעה תקלה במחשב עלה עשן וריח שרף,המחשב כבה וזהו. ניסיתי לבדוק מה קרה,פתחתי את המארז ומצאתי שבב שרוף יש גם קבלים נפוחים. הגעתי למסקנה שלוח האם נשרף מחאר והמחשב פועל אבל ללא מסך בכלל,החלפתי כרטיס מסך אבל הבעיה לא נפתרה.וכבן קניתי כרטיס מסך של אסוס תומך במעבד AMD הרכבתי בעבר לוח אם ואפילו מחשב ,זה היה לפני הרבה שנים,היום אני קצת חלוד וחושש שלא אחבר את הכבלים בצורה הנכונה (כבלי החשמל) השאלה האם יש מדריך שמסביר איך עושים זאת? אנא אל תפנו אותי לטכנאי,פשוט אני מחפש קצת בטחון. אני מקווה שהסברתי את הבעיה תודה לכל העונים

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  9. היי, השאלה בכותרת + המשך...כאשר אני בוחר באותו סוג/רמת זיכרון;לדוגמא:DDR3 1333MHZ?! תודה רבה מאוד מראש...

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  10. Started by Ashand,

היי אני מחפש לוח אם עם בקר SAS מובנה (עדיפות לבקר LSI) שיחליף את הלוח שלי ויהיה בעל תושבת LGA775 תמיכה במעבד Q6600 וזכרונות DDR2 1066 כי אני רוצה להעביר הכל ללוח החדש (אם יש כזה) יש לכם לינקים לחנויות שמוכרות לוחות כאלו?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום! יש לי E7500. התדירות הרגילה שלו (בלי OC) זה 2.93 GHZ. אצלי כתוב בכל התוכנות (חוץ מ-MY COMPUTER) שהוא עובד על 2266 MHZ, וזאת גם לאחר שביטלנו את הסטפס. הנה תמונה: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=915115 השאלה שלי אם על מנת שהמעבד יפעל בתדירות המקורית צריך להכנס לביוס ולשנות את המכפלה? ואם כן צריך להעלות גם את המתח? אם לא אז מה לעשות? תודה מראש.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  12. יש לי מחשב עם לוח אינטל שחצי מהקבלים שם מפוצצים. יש לי מעבד pentium 4, 1.6 מגה הרץ, כמובן סוקט 478. זכרונות DDR1 400 איזה לוח יכול להתאים לי? ואיפה אני יכול לקנות? חבל לי להוציא כסף על מחשב חדש. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  13. Started by grich,

אז ככה, פתחתי אשכול במפרטים: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=445551.0 ובנו לי שם כמה אפשרויות אבל בסופו של דבר 2 האפשרויות ה"עדיפות" בנויות עם Gigabyte GA-P55M-UD2 עכשיו YAIRZ אמר לי שיכול להיות שיש קצת בעיה עם הלוח אם הזה ושכדאי לשאול פה לחלופות... והמפרט: כמו שכתבתי בפוסט במפרטים... יבוצע OC קל עד בינוני... לא משהו רציני מידי שיקצר את חיי הרכיבים או משהו כזה... ורק משהו שהחנות תעשה ככה שהם בטח משחקים אותה דיי ראש קטן... צריך לדאוג מהלוח אם? במידה וכן אפשר חלופות ? תודה

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by ggeell,

שלום מישהו יכול להסביר בכמה מילים מה ההבדל בין של הציפסטים הנל ? האם ההבדל משמעותי ביניהם ? יציאות נוספות וכו' ? תודה מראש..

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום, יש לי 2 אפשרויות לרכישת לוח אם , כשיש בינהם הבדל כספי (כי אחד מהם דרך מישהו פרטי ואחד דרך חנות) לדאבוני, היבואן "לא ידע" את ההבדל בינהם ... (וואלה! איזה יבואן...אם הוא לא יודע...מי זה שצריך לדעת?) ושלא לדבר שלא ידע בהתחלה על קיימות אחד הדגמים(ה-GA-EG41MF-US2H). אני יודע שאין כ"כ הבדל בין 2 הדגמים ... אך בכל זאת הייתי שמח לדעת מהו בכל זאת ההבדל שקיים בינהם (גם אם קטן הוא...). GA-EG41MF-US2H - 347nis(חדש מחנות) http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=4074 GA-EG41MF-S2H - 220nis(חדש באריזה מאדם פרטי) http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=241 תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  16. היי ישנו ילד שקיבל מחשב מחברת HP עם מפרט די עלוב CELERON D 1.6GHZ 512MB RAM DDR 2 250GB HD O\B GPU ויש לי כמה חלקים להרכיב לו. יש לו לוח של חברת HP עם חיבור PCI-E עליו הבעיה התחילה כששמתי לו כרטיס מסך GF6200,המחשב לא עלה כאשר שמתי אותו. הכרטיס תקין לחלוטין. בהגדרות BIOS שמתי את חריץ הPCI-E ראשון (שיזהה אותו קודם ללוח אם מחובר כרטיס) הבעיה המשיכה. כעת אני רוצה להרכיב לו חלקים נוספים כגון PENTIUM D 3GHZ וקיט זכרונות שיש לי רק שאינני יודע מה הבעיה שגרמה לכרטיס לא לעלות והאם בכלל הלוח יקבל את שאר החלקים. האם HP "חסמו" את האפשרות להרכיב רכיבים חיצוניים בBIOS ולכן הוא לא מקבל את הרכיב? אשמח לעזרתכם,רק רוצה לשמח את הילד

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. אהלן, הסתכלתי על הלוח של GigaByte דגם ‏G41M-ES2H. שמתי לב שהוא תומך במעבדים עם FSB הכי נמוך של 800MHZ, כלומר הבאס יכול לרדת עד 200MHZ, כלומר, עד כמה שאני יודע, צריכה להיות תמיכה בזכרונות של DDR2-400. אני כמובן לא מתכנן להשתמש בזכרונות איטיים כאלו, אבל למה במפרט מציינים תמיכה רק ב-667 וב-800MHZ?

• 4 תגובות
    • 949 צפיות
  18. היי, כרגע יש לי טריפל זיכרונות DDR2 מסוג HYPER-X של KINGSTON,כל סלוט בנפח 2GB=שישה GB בסה"כ;במהירות 800MHZ,אשר פועלים כרגע במצב FLEX. -השאלה בכותרת + השאלה מתחת. -אם אוסיף עוד סלוט נוסף של DDR2,גם כן בנפח 2GB;האם רק אז אוכל לשנות את מצב הזיכרונות מFLEX לDUAL CHANNEL באופן כזה,שיפעלו באופן מלא ויעיל?????! תודה רבה מאוד מראש...

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  19. יש לי את הלוח gigabyte ga-ma790fxt-ud5p (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3005&ProductName=GA-MA790FXT-UD5P) וזכרונות של G.SKILL שאמורים לעבוד במתח סטנדרטי של 1.5V. בדף המידע על הלוח מצוין מפורשות שחריצי הזכרונות הם 1.5V, יש לי את הביוס האחרון, אך אין לי אפשרות להוריד מתח מ-1.6V לא בביוס ולא בתוכנת ה-OC שמגיעה עם הלוח (להעלות אין בעיה). אני מניח שלא יהיה נזק כלשהו אם הזכרונות ירוצו ב-0.1V יותר, אבל אני ממש לא מצליח להבין את העניין (בעיקר אחרי שחיכיתי שבועיים לזכרונות 1.5V שמצאתי במחיר זול).

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  20. שלום התקנתי וינדווס 7 64 ביט ושמתי לב שהתדר של המעבד יורד כשהוא לא בשימוש..חפרתי קצת ב-Control Panel בלי קשר האמת ומצאתי את ה - Power Management מה דעתכם על האופציה הזאת ? כדאי להשאיר על דיפולט ? (5% מינימום 100% מקסימום) לא יכול להיגרם שום נזק למעבד ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  21. Started by SeaMonster,

שמתי לב שלא ניתן לימצוא את המעבד הנ"ל בחנויות , היצור שלו הופסק?

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  22. Started by Trance,

יש לי כרגע לוח אם Gigbyte GA P35-DS3L ו 2 *1024MB מה מבחינתי הפתרון האופטימלי להרחיב את הזכרון ל 4 ג'יגה ? לקנות עוד 2 *1024 מה קורה אם החברות שונות וכו' ? איך זה יעבוד אם דואל צ'אנל אני פשוט לא מעודכן בזמן האחרון ?

• 1 תגובה
    • 596 צפיות
  23. Started by Tov_Tov,

‏Pentium E5300, Bus800Mhz, s775, 2MB ₪ ‏Pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB, ₪ ‏Pentium E6500, Bus1066Mhz, s775, 2MB, ההפרש במחיר בין כל אחד מהם הוא 50 שקל ככה שהוא יחסית זניח. לכן אני שואל מה ההבדלים מבין השלושה מבחינת ביצועים ? ומי מהם המומלץ לקנייה? צורכי המחשב שלי הם בעיקר סרטים ומחשב משרדי

• 27 תגובות
    • 3.6k צפיות
  24. אהלן, אני צריך המלצה ללוח 775 עבור OC ל E8400 ו CF של 4870 כמו כן הייתי מעוניין שיהיה על הלוח בקר רייד עבור מערך רייד 0. ניתן לחרוג ב 100 ש"ח אבל רק אם יש באמת הבדל מהותי... תודה

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אני רוצה לקנות מחשב חדש בסביבות 4000 שקל ואני לא יודע כמה להשקיע במעבד ולוח אם. המחשב יהיה בעיקר למשחקים ולסרטים ולפי מה שראיתי ה i5 או i7 זה הכי טוב אבל רציתי לדעת אם זה תומך בסוג מסויים של כרטיסי מסך בלבד, ואם כן אז כדי לי להשתמש במעבד אחר שיותר מתאים ?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.