עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. http://news.com.com/Apple+to+ditch+IBM%2C+switch+to+Intel+chips/2100-1006_3-5731398.html?tag=nefd.lede שבוע הבא ההכרזה... חברת APPLE מפסיקה את השותפות עם חברת IBM, ארוכת השנים, במסגרתה המחשבים שלה השתמשו במעבדי ה POWERPC. זהו צעד הסטורי של החברה, כאשר משנת 1994, היא השתמשה רק במעבדים אלו... מעכשיו תעבור החברה להשתמש במעבדי INTEL במחדשבים שלה. כמובן שישנם השלכות כמו הפיכת כל התשתית ומערכת ההפעלה למחשבים מבוססים מעבדי INTEL, דבר שאומר שבעתיד, אולי יצליחו להשתמש בכל מחשב מבוסס X86 למערכת ההפעלה הפופולרית של APPLE בשם OS X... יש לציין, כי נושא זה עלה בכותרות מספר פעמים בעבר בגדר שמועות שלא התבססו, אך כעת נראה שזהו השלב הסופי, ואכן APPLE תעבור למעבדים של INTEL.

• 10 תגובות
    • 901 צפיות
  2. Started by kopler,

אני יודע שהצ'יפסטים של Intel תומכים (אומנם לא רשמית) במערכי crossfire ואילו הצ'טפסטים של Nvidia תומכים כמובן במערכי SLI. השאלה שלי אם בכל זאת אני אבחר לקנות לוח אם עם צ'יפסט של Intel P35 נניח ASUS P5K האם אוכל כן לבצע מערך SLI?

3. אהלן אני יודע שהכותרת קצת כללית, אבל... השאלה היא כללית, ולא הצלחתי למצוא את המידע הזה. השאלה, כמו בכותרת היא מה הקריטריונים להתאמה בין לוח אם למעבד מתוצרת AMD, (סוג ה-SOCKET זה ברור) עם דגש על מהירות הFSB. אני אנסה להבהיר את השאלה למקרה שצריך. כשקניתי את המחשב הנוכחי שלי, קניתי לוח אם עם צ'יפסט שתמך במעבדים עד הQuad-Core של אינטל (באותו זמן בדיוק יצאו הC2D אבל ידעו שהוא יתמוך גם בQC) אבל עם מהירות חיבור FSB למעבד של עד 1066MHz, מה שאומר שהוא אמנם תומך ב-Q6600 אבל בערך רק בו. כשאני מסתכל היום על מפרטים של לוחות האם אני בכלל לא רואה את נתון הFSB של החיבור עצמו, וכמה שהצלחתי לראות גם הלוחות הזולים יותר (~300 שח) תומכים בכל המעבדים שיצאו עד עכשיו. האם יכול להיות שהנתון הזה כ…

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  4. שלום אני קורא באינטרנט ומתקבל הרושם שהלוחות של אינטל הם טובים. אבל אני רואה שמחשבים שמבוססי לוחות אינטל הם זולים לעומת מחשבים אחרים עם אסוס וג'גה בייט . 1. רציתי לדעת האם כדאי לרכוש מחשב עם לוח של איטל P35 . 2. האם אינטל מייצרת את הלוחות האלה או שהם מיוצרים בשוק האפור. תודה

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  5. בהנחה שמדובר באותו נפח זכרון, האם עדיף לקחת תדר גבוה יותר או CL נמוך יותר? *נניח שלא מתוכנן OC, אז אין עדיפות לתדר מבחינת OC.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by ban26,

שלום אני בקשתי זכרונות של CORSAIR XMS2 DDR2 667MGHZ 5400 ,ותיזמונים של4-4-4-12 ושעתי בדיקה באוורסט זה מה שקבלתיף corsiar ddr2 cm2x512 5400c4 667mhz : MAMORY TYMING 4-5-5-15 האם זה הגיוני ונורמלי או שעבדו אלי??? :s05:

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by marulia,

שלום לכולם הבנתי שיש מעבדים שלא תומכים ב virtual machine האם זה נכון ? האם המעבדים החדשים כן תומכים ב virtual machine ? מתכנן לקנות משב נייד בשביל זה תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by PrefaceAlumni,

בוקר טוב לכולם! אני מתכוון לקנות מחשב למשחקים, לוח אם ABIT IP35P INTEL P35 FSB1333 DDR2 1066, כרטיס מסך Nvidia 8800GT ZOTAC. חשבתי לקחת את המעבד E7200, אולם נאמר לי ע"י חבר כי הE6750 יתן ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים. ההפרש במחיר בינהם הוא כ250 שקל (כמעט 40 אחוז). האם שווה להשקיע ב"שדרוג" הזה? תודה אורי

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. מה קורה אנשים, אני מתכנן לקנות מחשב חדש חודש הבא... עכשיו אני מתלבט בלוח אם, חלק אומרים לי לקחת את ה A8N-SLI Deluxe (s939) NF4, 2xPCI-E, 2xGBL? ASUS וחלק את ה MSI K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra) המחיר לא פונקציה בשבילי שניהם עולים בסביבות 1000 שקל ברצוני להוסיף כי אני קונה מעבד 3200+ ATHLON בבקשה תגובות.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. היי היום עדכנתי ביוס חדש עם תוכנה שמורידים מאתר גיגבייט , לפי דגם הלוח אם שלי בדיוק, הגירסה המקורית של הביוס היתה F8 , לאחר העידכון היא שונתה לF9 , קודם הורדתי את הגירסה המדויקת של הלוח, בתוכנה עצמה יש ליבא קובץ שהורד מראש, לאחר העידכון המחשב איתחל את עצמו וניכנס למערכת הפעלה, בדקתי את גירסת הביוס וראיתי שהיא השתנתה לF9 , האם זה בסדר כך? רוני

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב שיעודו הוא עיבוד תמונות גרפיקה בסיסית ואופיס. נאמר לי שהאינטל 5200 יספק אותי. השאלה היא אם כדאי לקנות לוח G31 כלשהו או G41 בהנחה שאני מוסיף כרטיס מסך בסיסי כגון ה Zotac nVIDIA GeForce או Leadtek 8400GS 512MB או Gigabyte ATI Radeon HD4350 512MB אשמח לשמוע את דעתכם וגם איזה לוח אם עדיף MSI או GIGABYTE? תודה למגיבים.

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  12. אני מתלבט בין הסמפטרון S754 לבין הסלרון S775 (סדרות המעבדים הנ"ל בתושבות החדשות מתחילות במהירויות של 2600MHZ ומעלה ובמהירות זו הם בערך באותו סדר גודל מחיר) והשאלה שלי היא מה עדיף מבחינת ביצועים נטו (הסלרונים בתושבת הישנה, נטען כי הם לא שווים כלום, חלשים בטירוף וחבל לחשוב אפילו בכיוון שלהם ומה לגבי ה775 ???) חיפשתי בכל מקום אפשרי ולא מצאתי תושבה מספקת, משום מה אין עניין במעבדים הללו (ובצדק) אז אולי מישהו כאן יוכל לעזור לי. תודה רבה רבה לכם קובי אלבז

• 13 תגובות
    • 981 צפיות
  13. Started by red_Joe,

שלום לכולם, בשעה טובה החלפתי מחשב, כאשר עברתי מלוח אם מאוד ישן של ASUS (מלפני 3 שנים וגם אז הוא היה בינונו), ללוח אם של GIGABYTE P31-S3G וממעבד intel pentium 3.00 mhz למעבד core 2 due E4600. ניסתי להתקין את ה- הארד דיסק מהמחשב הישן למחשב החדש, והבנתי שבגלל שה צ'יפסט שונה צריך לעשות ריפר למערכת ההפעלה. לא כל כך הצלחתי, בגלל שכשניסית הוא ביקש ממני adminstartive password ואין לי מושג. אני מפחד לפרמט את המחשב כי המערכת הפעלה שלי היא OEM ויתכן שהוא לא יתן לי להעלות אותה שוב עם צ'יפסט שונה. אנא המליצו לי מה לעשות. מנהלים אם זהלא הפורום המתאים (לי הוא היה נראה הכי מתאים), אנא הפנו אותי למתאים יותר באתר זה, תודה.

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  14. Started by xAharoNx,

אהלן, חדש פה אני מחפש לשדרג את המחשב, מעוניין לקנות כרטיס מסך חדש + לוח אם חדש שיתאים למעבד שלי (לא מעוניין לשדרג מעבד) קצת הלכתי לאיבוד עם כל הפרמטרים, לכן מפרסם פה. כרגע ברשותי לוח אם ASUS P8H67-M PRO , בינינו זה חרא לוח אם והיו לי איתו המון בעיות. כרגע הוא נחשב מיושן ולא שווה כלום. מעבד: Intel i7 2600 Sandy Bridge-DT זיכרון: 8GB DDR3 SDRAM כרטיס מסך כרגע: ASUS Nvidia GTX 560 TI (מעוניין לשדרג ל-GTX 1060) ספק כוח 750W , לא זוכר את הדגם הספציפי השאלה היא איזה לוח אם יביא לי ביצועים אופטימליים בהתאם לנתונים הנ"ל אשמח לעזרה

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  15. Started by snop,

אין ב-KSP... אייבורי... מרדנית... איפה אני יכול למצוא באספקה מיידית או גג תוך 2-3 ימים ? אני משתגע... לנועה ולפנדה יש אבל אספקה של שבוע-שבועיים.. איזה באסה חבל שלא קניתי עוד חודש שעבר ב-KSP... כל חנות אומרת לי שיש בעיה באספקה של Asus לא יודע מה הם מחרטטים לי... :-[ :'(

• 12 תגובות
    • 720 צפיות
  16. שלום, אני עומד לקנות מחשב, אני לא יודע מה לבחור מבין שני אלו - זה או זה . שניהם 1600 MHz, שניהם CL-9-9-9-24, ושניהם 2x4GB. מישהו מכיר את שניהם ויודע לייעץ לי מה טוב יותר ? תודה

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by BEN903,

כאשר אני מכניס כרטיס סיריאל MOSCHIP עם שתי יציאות סיריאל לסלוט הPCI הראשון מלמטה המחשב עולה אך לא מזהה את כרטיס הרשת המשולב בלוח בסלוט השני ( 2 סלוטים של PCI בלוח ) המחשב לא עושה BOOT .... עודכן ביוס לגירסה הכי חדשה מפרט : לוח P5Q3 כרטיס מסך QUADRO FX 1700 זיכרון 2 גיגה סטיק אחד מעבד Q9550 כרטיס סיריאיל שתי יציאות PCI ספק HEC 550DA-5DX קשיח 250 SATA אני במצב ON THE FACE PLEASE HELP

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  18. שלום וצהריים טובים. רציתי לדעת מה דעתכם על הלוח הבא: ABIT AN8 (nForce4,S-939,PCI-E,GbLAN,5.1Ch,FW,Dual DDR,SATA) 1. איך נחשבים לוחות-האם של אביט ? 2. מה דעתכם על הלוח הזה באופן ספציפי? 3. האם יש דברים עקרוניים שטובים או לא טובים אצלו? בתודה מראש על כל תגובה, נמרוד.

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  19. Started by Bright Moon,

המקור: The INQ מעניין מאוד. למישהו יש עוד מידע בנושא?

• 30 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. Started by guyishai,

שלום! המפרט שלי הוא: pentium 4 1700 לוח אם ga-8smml sis 650 chipset כ. מסך gf 4 ti 4200 128 mb זכרון פנימי 256 sdram () דיסק קשיח 40GB. יש לי את המחשב הזה כבר שנה וחצי, ובגלל שהתחלתי לשחק במשחקים שדורשים יותר רציתי לשדרג אותו, לא לביצועים מקסימלים, אך לביצועים טובים. התקציב שלי: 1000 ש"ח. לפי מה שהבנתי עד כה הזיכרון והלוח אם שלי נחשבים דפוקים לגמרי (כל אחד בפני עצמו, וגם הלוח אם לא מאפשר החלפת סוג זיכרון לאחד טוב כמו DDR או RDRAM), ועם הכרטיס מסך אפשר עוד להחזיק מעמד. אז בעדיפות ראשונה (לפי זה) זה החלפת זיכרון פנימי ולוח. כמו כן, הייתי שמח אם מישהו יסביר לי מה זה בדיוק אוברקלוקינג ואיך בדיוק עושים זאת, כי לפי מה שהבנתי מקריאת הודעות בפורום זה גם משפר ביצועים. אני רוצה שדר…

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. הי אם אני הולך לאתר של Gigabyte כדי להוריד דרייברים עבור הלוח שלי, אז יש שם בחלק של ה-Chipset שני דברים: Intel Management Engine Interface 60MB Intel INF installation 1MB ניתן לראות את זה כאן: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4150#dl בוחרים בחוצץ Support & Downloads, ואחרי זה Drivers, ואחרי זה WindowsXP 32bit. ואז השני פריטים המדוברים נמצאים תחת Chipset. השאלה שלי מה ההבדל בין השניים? האם צריכים להתקין את השניים, או שרק אחד הוא הדרייבר והוא חובה, והשני אופציונאלי? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  22. חברה שלום, עשיתי חיפוש באתר ולא מצאתי את ההשוואה הרצויה, ולכן אני שואל אתכם: איזה לוח יותר טוב GA-7S748-L או GA-7VT600-L? שני הלוחות הם פשוטים ועולים בסביבות ה-400 ש"ח. למעשה הם כמעט זהים מבחינת המפרט, ההבדל הוא ב chipset. ב-GA-7S748-L ה chipset הוא SiS 748 chipset וב-GA-7VT600-L ה chipset הוא VIA KT600 chipset. איזה מהם, לדעתכם, הוא יותר טוב? האם אפשר לקבל הפנייה להשוואה בין הלוחות? תודה על התגובות. עריכה: מצאתי את ההשוואה הזו: http://www.digit-life.com/articles2/roundupmobo/sis748-chipset.html לא מדובר בדגמי הלוח שציינתי, אך ניתן לראות כי ה KT600 מהיר קצת יותר מה Sis748, אך ה NVIDIA nForce2 Ultra 400 עוקף את שניהם בכל המבחנים. כמו כן מצאתי את הבדיקה הזו של ה Chipset: ht…

• 0 תגובות
    • 693 צפיות
  23. Started by FRANKO,

האם הם חייבים ללכת בזוגות או שצריך רק מודול אחד?

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  24. Started by shirNoshe,

לא ברור לי.. מהלינק המצורף אני רואה רק סלוט אחד של PCI-E X16.אז איך כתוב שזה תומך בטכנולוגית CF? הרי צריכים שני סלוטים לא? למטה היכן שרשום SLOTS http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=P35_Neo-F&class=mb

• 7 תגובות
    • 549 צפיות
  25. Started by idan,

איזה זכרון אתם ממליצים בתקציב של כ 550 שקל בערך... חשבתי על סמסונג אבל חסר במלאי של PCH מה אתם אומרים על KINGSTON לא ה HYPER X הרגיל... 512 MB 3200 המלצות נוספות בתקציב זה יתקבלו בברכה! תודה מראש עידן..

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.