מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בבחירת מעבד ולוח אם בתקציב של 1000 ש"ח, אם אפשרות לחריגה קטנה במידת הצורך. לוח האם צריך לכלול תמיכה בזכרונות 400mhz ויותר (אפשרות לקניית זכרונות מהירים יותר בעתיד), ובנוסף תמיכה באפיק agpx8. ועוד שאלה, בעקבות השקת הויסטה והתמיכה שאמורה להיות למעבדים כפולי ליבה, האם בתקציב יהיה אפשרי, ועדיף לכלול מעבד כפול ליבה (pentium d למשל)? תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעונין להחליף לוח אם. השימוש שלי במחשב הוא של power user, כלומר משתמש בהרבה מאד אפליקציות כבדות במקביל, כולל גרפיקה, ערכות פיתוח תוכנה, הרבה אקספלוררים במקביל וכו'. אני משתמש ב RAID, גם 0 וגם 1. יש לי היום לוח של גיגהבייט דגם G1975X ואני די הייתי מאוכזב ממנו. בנוסף הוא גם לא תומך במעבדי הקור 2. אני גם רוצה שהלוח+מעבד שאקנה יאפשרו להריץ פתיחת קידודי H264 בקלות. תודה לממליצים.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
-
שלום. קראתי באתר של Gigabyte לגבי הלוח - GA-P55A-UD3 שאם אני משתמש ב SATA3/USB3 - אז הסלוט PCIE מוריד מהירות והופך ל X8 במקום X16. האם הבנתי נכון? (אני משתמש בכרטיס מסך אחד). * When SATA3 / USB 3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controllers) work at turbo mode, 1st PCIE x16 will work at x8 speed.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכירו מקרוב את אחד מלוחות האם המתקדמים ביותר בעולם - ספינת הדגל החדשה המבוססת ערכת השבבים Z390 מבית אינטל לכתבה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
לפני כמה ימים קיבלתי המלצה על הלוח הזה למחשב גיימינג ועיצוב גרפי. כשניגשתי לחנויות מחשבים נתקלתי בתגובה מפתיעה על החברה MSI וטוענים כי החברה אינה איכותית ונוטה לתקלות מנסיונם והמליצו לי על חברות אחרות כמו גיגבייט האם יש הצדקה לטענות אלו? אם כן,אפשר לוח מקביל מחברה אחרת? או כל לוח מומלץ לOC למעבד INTEL 2500 ולכרטיס מסך היחיד NVIDIA 680 תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני קונה היום או מחר מחשב חדש שמיועד למשחקים בקטנה (בעיקר אונליין כגון WOW). אוברקלוק לא יבוצע בשום מקרה. בעקבות צורת התמחור באייבורי משתלם לי להישאר עם הלוח אם המפורט: לוח אם : P8H61-M LE B3מעבד : Intel® Core™ i3 2100 3.1GHz זיכרון : Kingston 4GB DDR3 1333MHz האם להתעקש על Revision מסויים של לוח האם? אני יודע שהלוח אם לא תומך בקבלים סולידיים אבל חשוב לזכור שיש אחריות מלאה של 3 שנים. הבנתי שאסוס מייצרים גם את הלוחות התקציביים (ציפסט 61) איכותיים. מה דעתכם לגבי ה"חסרונות" של לוח האם הספציפי הזה? אני מאמין ש-4 גיגה זיכרון יספיק. יש רק שני סוקטים בלוח אם. האם כדאי לרכוש כסטיק אחד של 4 גיגה או כשניים של 2 גיגה? (או במילים אחרות: כמה ה Dual channel חשוב?) האם להישאר…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הוא אמור להקביל בביצועים שלו ל E8400 עולה 815 ש"ח זול מ E8400 ב 65 ש"ח .
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב שישמש אותי למטרות שונות בינהן עבודה. אני צריך שהוא יוכל להפעיל SOLIDWORKS בקלות ויאפשר לי לעשות דברים נוספים בזמן שאני מפעיל את התוכנה. ראיתי מחשב עם מפרט ויש לו מעבד E5700 אני רוצה לדעת איך המעבד והאם אני יכול לעוד איתו. תודה רבה ושבת שלום! עריכה: אני יודע שלקנות מחשב "קומפלט" יוצא יותר יקר ופחות טוב אבל אין לי את הזמן להתעסק עם הרכבת מחשב, ולכן אני קונה מחשב "קומפלט" עם המעבד הנ"ל. כמו כן אם מישהו מכיר מקום שמוכר מחשב שיעמוד בדרישות שלי במחיר טוב מוזמן להציע.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש לוח אם עבור HTPC אני רוכש מארז עבור לוח בגודל רגיל, ATX. למרות שכרגע אין בשוק מבחר גדול של מוצרים תומכים ב- USB 3.0 הראיה שלי היא לטווח רחוק כך שאני אוכל להעביר קבצים גדולים במהירות באמצעות USB או דיסק נייד. שאלה כללית להבנה, האם לוחות שאין בהם חיבורי USB 3.0 יוכלו בעתיד לרכוש כרטיס הרחבה עם מספר חיבור USB 3.0 ולהנות מהטכנולוגיה והמהירות או שיש תנאי מסויים שהלוח צריך לעמוד בו כדי לספק את הביצועים של USB 3.0 ? שאלה שניה הלוח הזול ביותר שמצאתי הוא של GIGABITE GA-P55A-UD3 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3242 המחשב שאני בונה כאגע מבוסס על אינטל, האם תמליצו לעבור ל- AMD ? האם זה ישפיע על הקרור שאני זקוק ל…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לשדרג את המחשב [לוח, מעבד וזכרונות]. התקציב הוא 1250. שימושים: בעיקר עבודה יומיומית, אינטרנט, סרטי HD, קצת משחקים כמו GTA IV, CRYSIS, CNC RA. כרגע יש לי את המפרט בצד. חשבתי לקחת את החלקים הבאים: Athlon II x4 Quad Core 630 Socket AM3 2.8Ghz Box MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI 2GB Patriot Signature Heatshield רציתי לדעת, כרגע יש לי 2 ג'יגה ב dual channel. [אני מוציא אותם מהמחשב ומעביר למחשב אחר]. האם סטיק אחד של 2 ג'יגה יגרום להורדה בביצועים? 2X1 עולה קרוב ל500 שקל. [שאלה כללית: מה קרה שהמחירים של הזכרונות קפצו ככה? עד לפני כמה חודשים 2 ג'יגה היה 200 שקל]. אשמח לעזרה! תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, אני יודע שזה קצת הזוי, קיבלתי מעבד Q9450 ואני מעוניין בינתיים לחכות עם קנייה של לוח אם בשבילו עד שתהיה ירידת מחירים ואני יוכל לקנות לוח עם תמיכה בזיכרון DDR3 ובאופן כללי, לוח טוב יותר במחיר זול יותר :-) מה הסבירות שניתן למקם את המעבד על הלוח של אינטל D945GNT שהוא תומך ב Pentium D ? ואם כן, מה תהיה "העלות" של המצב הזה מבחינת יעילות העבודה, טמפ', זיהוי של 4 הליבות וכו'. תודה :-)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם זה נכון שאם יש לי לוח אם של אינטל אז אני לא יכול לעשות OC למעבד?
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו שאתם רואים יש לי מעבד בסוקט 478 ואני מחפש לו חבר חדש הלוח הזה זה אחד הלוחות היותר גרועים לאוברקלוק שפגשתי בחיים שלי אז אני מתכנן כנראה להחליף אותו. עכשיו לשאלה איזה לוח במחיר נורמלי (בלי הגבלת מחיר לא שלוחות לסוקט 478 צריכים לעלות 1000 ש"ח...) אפשר למצוא כמובן כמו שציינתי מקודם אני מחליף את הלוח הקיים בגלל יכולתיו העלובות באוברקלוק ככה שמומלץ לוח נחמד לאוברקלוק. איזה לוח מומלץ? הבנתי שהלוחות של אסוס בדגמים הקודמים שלהם הכי מומלצים אבל אולי יש משהו אחר? כמובן שיהיה אפשרי להשיג אותו איפשהו לא כמו ה- p4p800 se אם אני לא טועה, שאי אפשר להשיג אותו בשום מקום. תודה לעוזרים!
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מי שזוכר אני רציתי את ה- OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 בסוף הלכתי צעד אחד קדימה וקניתי את ה- OCZ DDR2 FlexXLC 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL3 שתי קיטים כאלה סה"כ 4 גיגה... כרגע לקחתי רק 2 גיגה + הזמנה לעוד 2 גיגה כי לא היה במלאי סה"כ 4 גיגה מהזיכרון המפלצתי הזה!! חברה CL3!!!! יאללה עוד 14 יום נקבל את הקיט השני ואז יהיה פיצוץ !!!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשים במחשב זכרון 4GB DDR2... מה עדיף 2X2GB DDR2... או 1X4 GB DDR2???? אין לי מושג איזו מהירות לקחת, כמה חשיבות יש לחברה שמייצרת ומה זה ה-CL הזה ??? ? אשמח אם מישהו יעזור.... תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך עזרה דחוף חברה. יש לי מחשב חדש חבל על הזמן עם 2GB ראם DDR2 מסוג קינגסטון במהירות 667H אתמול קיבלתי עוד 2GB ראםDDR2 במהירות 553H לא של קינגסטון התכנתי את הזכרונות החדשים בדקתי בביוס שזה עובד טוב על DUAL CHANNEL והרצתי את המחשב הוא התחיל את הויסטיה (32BIT) נכנס לויסטה ומראה שיש לי 3.3GB ראם. אוקיי אני יכול לחיות עם זה...... אבל פתאום הוא נותן לי מסכים כחולים וסוגר לי את המחשב אחרי עשר שניות..... עכשיו השאלה היא האם זה בגלל שהזכרונות לא מאותו מהירות או סוג.......? או שזה פשוט הויסטה 32BIT שלא יכולה לקרוא 4GB ראם........?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה נראה לי קצת הזוי שמעבד מרובע ליבתי שנחשב לאחד המעבדים הטובים ביותר בשוק (ב-tom's ראיתי שהוא במקומות הראשונים ברוב המבחנים, לפעמים גם במקום שלישי), עולה היום רק 1500 שקל, ורק 300 שקל יותר מהמעבד שקניתי לפני שנתיים (AMD Athlon 3200+ Winchester S939). אני בטוח שהוא חזק ממנו לפחות ב-200-300%. אין איזה פואנטה בדיון, אבל זה קטע כזה מעצבן ודפוק שבמפרט של 6000 ש"ח (התקציב בערך שהיה לי למחשב כשקניתי אותו) אפשר להביא מעבד כזה. והתחשב בזה שכשאני קניתי את המעבד שלי עוד היו הרבה מעבדים לפניו בהשוואות ביצועים, ולמען האמת הוא ממוצע לחלוטין. היום בכלל כבר אבד עליו הקלח, ואם היו מוכרים אותו הוא היה עולה במחיר של מנת שווארמה. כוסאומו!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
GIGABYTE GA-7VRXP + RAID איזה זכרון מתאים ללוח אם הזה אני מדבר על זכרון מתאים גם ל AMD XP 1600 ושיהיה איכותי דחוף דחוף!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מניח שהשאלה כבר נדונה בפורום זה מתישהו אך לא מצאתי דיון כזה. האם מעבד שלא בהרבה יותר טוב יראה גם ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים... אני מתכוון להגדרות "נורמאליות". למשל: האם יש הבדל כלשהו בין pentium D 930 ל ethlon X2 3800+?
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי כמה שאלות בקשר לזכרונות הDDR2. אני עומד להרכיב מערכת די איכותית שתכלול בין היתר 2GB של זיכרון, השאלה שלי היא האם ברכישת שני סלוטים של זיכרון איכותי מחברה טובה שווה להשקיע ולרכוש את ה800HZ או שה 667HZ מספיק וההבדל לא משמעותי? בנוסף מה מציינים המספרים 4-4-4-15?... בנוסף, מתי יגיעו זכרונות הDDR3, האם הם יתמכו ע"י הלוחות של היום (לא נראה לי...) והאם שווה לחכות? תודה מראש...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מקודם התחלתי לדפדף בחוברת של הלוח אם DS3. וגיליתי משהו שניקרא GSATA110/1. בלוח יש 4 חריצי SATA כתומים ו-2 סגולים שניקראים GSATA רציתי לדעת מה זה? עוד משהו, ההארד דיסק שלי בתצורת SATA2 והוא מחובר לחיבור הכתום שניקרא SATA. כתוב בחוברת גם בשתי ההסברים של SATA ו-GSATA. ציטוט: "Please refer to the BIOS setting for the Serial ATA and install the proper driver in order to work properly". בבקשה תעזרו לי מה זה ה-GSATA הזה ולאן אני אמור לחבר את ההארד דיסק בשביל "לסחוט" אותו..
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לוח אם ASUS P5LD2, עם מעבד Intel pentium D 2.8 וג'יגה זיכרון בדואל של סמסונג. שקלתי לרכוש מעבד core duo - השאלה היא האם לוח האם שלי מתאים או שזה אומר לקנות גם לוח אם חדש, והאם מעבד הדואו הקטן שיש (1.8 אני חושבת, לא?) חזק יותר מהמעבד הנוכחי שלי. אם לא, האם שווה לי להגדיל זיכרון? (ואם זה לא מובן מאליו, המטרה היא לשפר ביצועי המחשב למשחקים כבדים ועבודה עם יישומים כבדים). תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! תשמעו, יש לי בלאגן ממש גדול מכל המעבדים החדשים. עברתי איזה 5 עמודים אחורה, הסתכלתי בנעוצים ולא ממש הבנתי מה זה כל השמות וכד'. עכשיו מה זה Conroe? זה סדרה? מה זה Duo? זה סדרה מקבילה ל Conroe? ו AM2? זה כמו מה? אם אתם יכולים לעשות לי נגיד טבלה של השמות, מה מקביל למה, ומה מקביל לאיזה דבר בדור הישן... בפשטות. תודה רבה :
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-