מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני לא לגמרי יודע אם זה המקום אבל נראה לי שכן יש לי כרגע שש גיגה זכרון ואין אפשרות להרחיב אותו כרגע (בעיקר בגלל עליית מחירי ה DDR2) אני עובד על מערכת 64 ביט עם פוטושופ 64 ביט כרגע הזיכרון הוירטואלי נמצא על הארד דיסק משלו כאשר כל התוכנות מותקנות על דיסק קשיח נפרד ממערכת ההפעלה גם קבצי העבודה נמצאים על הארד דיסק נפרד (יש לי חמישה סה"כ. 4 "כלליים" + 1 שמצאתי בבית לאחרונה וכרגע משמש רק עבור ה VRAM) כרגע אני עובד על איזשהו משהו כאשר בתוך אותו קובץ PSD יש לי ארבע תמונות שצולמו ב 21 מגה פיקסל והן 4K כל אחת עם מלוא ה 32BIT מידע צבע פוטושופ תופסת כמעט 4 גיגה ראם וסה"כ יש לי כחמש וחצי גיגה תפוסים וכחצי גיגה פנוי פוטושופ מן הסתם זוחלת לה בקיצור, השאלה שלי היא, האם ביטול הזכרון…
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הזה רציתי לדעת איזה חלק במחשב משפיע על מהירות החילוץ ב WINRAR האם זה חוזק המעבד או זיכרון רם?
-
- 2 תגובות
- 583 צפיות
-
-
האם החלפת המעבד במחשב דורש פירמוט של ה WINDOWS? או שלא חובה?
-
- 17 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום חברים, אם זה לא המקום הנכון לבקשה שלי אני נורא מצטער אבל זה ממש ממש דחוף!!! אני לומד במכללת שלוחה של מייקרוסופט, וקיבלתי מטלה מהמרצה... אני צריך להעביר הרצאה של 5 דקות על סדרת המעבדים i של intel... (איי 3,5,7) הבעיה היא שאני צריך להכין את זה להיום בערב ואין לי אפילו דקה אחת לעשות את זה כי אני עובד... אז אני מאוד אשמח אם תוכלו לתת לי יד בנושא ולפרסם לי לינקים לכתבות מאמרים וכל מיני כאלה, כך שאני אוכל לסכם מהר בלי להתעכב בחיפושים... אני מקווה שתוכלו לעזור, תודה רבה רבה רבה והמשך יום נעים! ניר.
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני להרחיב את הזיכרון ל 8 גיגה כרגע יש לי 4 סלוטים , כרגע יש לי 2 סטיקים שכל אחד 2 ג'יגה. זכרונות של DDR 2 GSKILL G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 לצערי הרב לא הצלחתי להשיג את אותם זכרונות, הציעו לי לרכוש את הזכרונות הנ'ל: PATRIOT PSD24G800K DDR2 4GB Dual Channel 800MHZ CL5 האם חשוב לי לציין שיש לי לוח אם של ג'יגה בייט מדגםGA-965G-SD3 שהוא תומך ב8 גיג'ה האם הזכרונות יכולים לעבוד ביחד? האם הם יעבדו כמו שצריך ? האם זה קריטי שזכרון אחד הוא CL4 והשני CL5 ? תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 888 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם של ABIT מדגם AV8-3rd eye, על הלוח יש 2 כניסות של SATA ו2 כניסות IDE - זה הלוח: http://www.abit.com.tw/page/no/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AV8-3rd+Eye&fMTYPE=Socket+939 עכשיו הבעיה היא שהארד דיסק הישן שלי התקלקל וקניתי חדש של סמסונג שהוא SATA ואני חושב שלוח אם לא מזהה אותו בביוס... אני חושב שהחיבורי SATA מיועדים למצב של RAID בלבד אבל אני לא בטוח. יש משהו שאפשר לעשות בשביל להשמיש את הארד דיסק על הלוח הזה ?
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אז ככה יש כמה מעבדים בעלי מחיר מאוד דומה (50 ש"ח לכאן או לכאן) איזה מהם עדיף ומהם ההבדלים? Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 940 ש"ח Core i5 661, 3.33GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 995 ש"ח Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray 935 ש"ח המחשב הינו רב תכליתי אבל בעיקר למשחקים. באיזה מהם אפשר להגיע לביצועים טובים יותר גם בOC (זאת אומרת איזה מהם יתפקד הכי טוב בסטוק ואת איזה מהם אפשר לדחוף הכי רחוק מבחינת OC כדי לקבל ביצועים טובים יותר)
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
כבר הייתי די סגור על הג'יגהבייט GA-P55A-UD3 ואז ראיתי שבתוספת של עוד 100 ש"ח אפשר לקנות GA-P55A-UD3R ולקבל את השיפורים הנ"ל. האם כדאי? קישור להשוואה בין הלוחות.
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום איך השילוב של לוח אם GA-MA78G-UD2S ומעבד AMD Athlon II X3 425 BOX מחיר של 730 ש"ח לשניהם לשימוש למחשב משרדי בעיקר וקצת סרטים ? אולי בעתיד אוסיף למשחקים כרטיס מסך.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://vr-zone.com/articles/intel-6-series-chipsets--naming-unveiled/8685.html
-
- 4 תגובות
- 981 צפיות
-
-
לוח Asus m2n-e מעבד AMD 630 אם אתם זוכרים לא מזמן היה לי לאן לזרוק את המעבד 7750 הישן ועשיתי שדרוג. אחרי עצה ועזרה מעולה בפורום שדרגתי למעבד הנ"ל (שלא נמצא ברשימת מעבדים שבהם הלוח תומך) והכל עובד מעולה והמחשב עבר בדיקות מאמץ. כעת החלפתי גם את הזכרון באותו אופן. מDDR2 667 עברתי לזכרון במהירות 1066 של mushkin 2x2gb xp2-8500 הלוח בעיקרון במקור לא תומך בזכרונות 1066 אבל לפי דיווחים בפורומים של אסוס אחרי שדרוג ביוס הוא אמור לתמוך. יש בביוס אפשרות לבחור מהירות זכרון. כרגע זה מוגדר על auto, המחשב מזהה את הזכרונות כזכרונות במהירות 800 והכל עובד טוב והמחשב עבר בדיקות מאמץ. כשאני משנה בביוס ל1066 אני מקבל מסך כחול והוינדוס לא עובד אפילו. כששיניתי למהירות ידנית של 800 או 667 המחשב ה…
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
היי חברים רציתי לדעת איך המעבד הזה AMD Athlon II X3 435 ? ואיזה מעבד יותר עדיף למשחקים: AMD Athlon II X3 435 או Intel Core 2 Duo E7500
-
- 9 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום במחשב שלי בן השש שנים קיים הלוח הנ"ל: 865PE Ne02 http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=218 הוא הלך האם יש אפשרות להשתמש בלוח הנ"ל כתחליף: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1725&CatCode=599 תודה יואב
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שאלתי שאלה קצת כללית אבל בוא נגיד ככה שאם אני בוחר נגיד לבנות מערכת ב2500 ש"ח מה יותר נכון לי לעשות... לקנות INTEL או AMD, כי אני בעיקרון בנאדם שרשום על מצחו INTEL ובמעבדי AMD אני לא נוגע... ברגע שאני שומע AMD או INTEL אני ישר קופץ על INTEL כי ככה "חונכתי".. בפורום מפרטים רוב האנשים בונים פה מפרטים שבנוים על מעבד AMD.. עכשיו לשאלה: אם אני בונה מחשב נגיד ב2500-3000 בשביל משחקים כבדים ככול שאפשר..... באיזה חברת מעבדים שווה לי לבחור ולקחת? INTEL מסדרת I3 ונגיד I5 או AMD מסדרת הפנטום ???
-
- 7 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום המחשב הישן שלי לא מזהה את הדיסק הקשיח. בדקתי את הדיסק (SATA) במחשב אחר והוא תקין. הבאתי את המחשב ל IVORY והם אמרו שלוח האם לא תקין ואי אפשר להשיג חדש כי מדובר בלוח ישן (המחשה בן שש שנים) ניתן אולי להשיג אותו ב E-bay. אני רוצה לנסות להשמיש את המחשב הזה במקביל לרכישת חדש האם הלוח הנ"ל ש IVORY מוכרים יוכל להתאים לי? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1725&CatCode=599 תודה יואב
-
- 8 תגובות
- 805 צפיות
-
-
הפיוז'ן לא הגיע לארץ ואני מתאר שהמחיר שלו עוד יותר מטורף ו trinergy בעל מחיר של איזה 1500 שקלים שזה משוגע אבל ממש נדלקתי על הoc genie הזה שלוחצים על כפתור והוא עושה אוברקלוק חזק לבד ואפילו בבדיקה של guru3d הם הגיעו ל4GHZ ועוד משהו, איזה מעבד וזכרונות למשל אני אצטרך אם אני רוצה שהOC GENIE יעשה אוברקלוק ל4GHZ? כי ראיתי עוד תמונה עם אותו מעבד שהיה אצל guru3d אבל שם זה הגיע רק ל3.4GHZ
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום! אני יודע שקינגסטון חברה מוכרת אבל תמיד אמרו שהיא לשוק ה"חלש" אז זה אומר שבאמת יהיה הבדל בינו לבין חברה אחרת עם אותו נתונים?
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
-
שלום, אני לפני קניית המחשב החדש שלי. אני מעוניין בעזרה בבחירת לוח האם. חשוב להדגיש כי אני מעוניין לעשות OC קל עד בינוני, ולכן יש צורך בלוח אם שיענה על הצורך הזה. אין צורך בחיבורים כגון eSATA, firmware ושאר ירקות. כמו כן, לא מעוניין ב-USB3 ו-SATA3. ההתלבטות היא בין 2 הלוחות GA-P55M-UD2 לבין ה-GA-P55-US3L. הבנתי שעדיף ללכת על ה-US3L כי הוא יותר אמין מבחינת OC. אז על מה אתם ממליצים? (ובבקשה, לא לעלות עם הרף.. המחיר של הלוח אם הוא בסביבות ה-540~ ש"ח, כמו שבמפרט]. המפרט: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪935 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪120 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pr…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי לוח-אם מסוג 945GC M7 TE איזה מבין הזכרונות הבאים נתמך ע"י הלוח? מה הקומבינציה הטובה ביותר עבורם? 1GB 2Rx8 PC2 5300U 555 12 E1 667 1G DDR 400 DIMM CL3 128 MB PC100 תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
ערב טוב, ברשותי מחשב חדש, נרכש לפני כחצי שנה. המעבד הוא E7400. הכל היה תקין! לפני כחודש שמתי לב בתוכנות בדיקת טמפרטורות שונות , שהטמפ של אחת הליבות נתקעה על 39 מעלות. * בתוכנה לבדיקת מאמץ מעבד הטמפ' של הליבה, עלתה הטמפ' של הליבה הבעייתית מעל 39 יחד עם הליבה השניה לטמפ' זהה. אך כאשר המעבד התחיל "להתקרר" הליבה האחת ירדה ל33 והשני נתקעה ב39 כמו תמיד. אני משתמש בWIN7 וקיימת התוספת(GADGET) על השולחן עבודה, מד מאמץ של המעבד. מה שקורה שהוא אף פעם לא עובד את ה50% . וגם דרך ה TASK MANAGER אני רואה שרק ליבה אחת "מתאמצת" על מקסימות והשניה "נחה". כל זה נבדק בעבודה שותפת, מול משחקים ותוכנות שונות. יכול להיות שאחת הליבות התקלקלה, או יכול להיות שמשהו נדפק בהגדרות WIN7 . צריך פתרון לבעי…
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
לחברי הפורום ערב טוב, לאחרונה חבר שלי רכש מחשב חדש שכולל בתוכו: מעבד I7-930, זכרונות OCZ 6GB בתדר של 1800MHZ שעובדים ב TRIPLE CHANNEL ולוח אם של ASUS שכרגע אני לא זוכר את הדגם המדוייק. היום שהוא קיבל את המחשב הוא בדק ב-BIOS וגילה שתדר העבודה של הזכרונות עומד על 1066 השאלה שלי האם זה תקין ועם לא אז מה יכולה להיות הבעייה? תודה מראש, ושיהיה לילה טוב
-
- 7 תגובות
- 739 צפיות
-
-
מצאתי באינטרנט זיכרונות שני ג'יגה TWIN2X2048-6400C5 ב200 שקל וזה בדיוק מה שאני צריך. השאלה שלי היא האם זה לא מסוכן לקנות זכרונות אלה אחרי שהם עבדו שנתיים והם ללא אחריות (לפי מה שהמוכר אומר).?הוא אמר שיש לו שני סטים כאלה. אני פוחד שאני אבוא הביתה ואבדוק את הסטיקים והם חס וחלילה לא יעבדו אבל יהיה כבר מאוחר מדי. תודה רבה רבה לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום חברים, אני לא ממש מבין בתחום (לפחות לא כיום, לפני קצת יותר מעשור הייתי בקיא ברמה של טכנאי) ואני רוכש מחשב חדש, תכננתי מערכת סביב ה - Core i3-530 אבל אז כשרציתי לשאול לגביה בפורום המפרטים, ראיתי שלרוב אתם ממליצים על ה Athlon II X4 630 שבאותו טווח מחירים. בדקתי בנצ'מרקים כאן: http://tinyurl.com/athlon2630vscorei3530 ואני רואה שהביצועים שלהם בממוצע אותו הדבר. אני אישית נוטה יותר לכיוון האינטל, אבל אז פתאום התחלתי לחשוב שללוח האם יש משמעות יותר חשובה מהמעבד, אז בעיקרון השאלה שלי היא כזו: האם בטווח המחירים של 500-600 ש"ח ללוח, הצ'יפסטים של ה AMD יותר טובים מאלה של אינטל או להיפך, או שגם כאן אין ממש הבדל? המחשב יהיה all-around כלומר מיועד להכל - גלישה, משחקים, עבודה וכו'. …
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני בונה מערכת מחשב למשחקים בלבד. אני התקציב שלי הוא כ15 אלף שקל על על המחשב בלבד בלי מסך ובלי עכבר מקלדת. הרכיבים שחשבתי עליהם הם מעבד i7 920 3 X 2GB ddr3 HD 5970 הכל בOC כמה שאפשר. עכשיו אני מחפש לזה לוח אם טוב שיתן לי את המקסימום ביצועים היום. לא כל כך מעניין אותי sata6 וusb3. השאלה שלי היא האם הלוח DFI LANParty UT X58-T3eH8 הוא לוח טוב למערכת כזאת ? ואם לא על איזה לוח הייתם ממליצים ? אולי יש משהו עדיף.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-