עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Unavoidable Encounter,

שלום יש לי 2 שאלות.. 1. מה זה בכלל Athlon הזה? 2. מה ההבדל בין Athlon XP ל Athlon 64 (וגם מה ההבדל ביניהם ל Athlon האחרים?) עריכה: עוד שאלה לא קשורה לAMD.. מה זה לוח אם? למה זה אחראי ואיך אני יודע מה זה לוח אם טוב ומה זה לוח אם גרוע? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אינטל ב-Computex 2019: הנה הם מעבדי דור 10 הננומטר שיושקו כבר הקיץ למחשבים הניידים קלי המשקל - הכירו את Ice Lake לכתבה

3. Started by zag_zag,

אני עומד לקנות מחשב חדש עם מעבד של אינטל - פנטיום 4 2.4, עם מהירות באס של 800mhz. אני מבין מה אומר ה-HT - זו טכנולוגיה ש"מחלקת" את המעבד הפיסי לשני מעבדים לוגיים, ומאזנת את העומס בין שני המעבדים האלה. כל אפליקציה שאני אפעיל תתמוך בטכנולוגיה הזו? ואם לא, איזה אפליקציות כן יתמכו? אני משתמש ב-win2000 תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי מעבד Intel Xeon 5460 המתאים לתושבת 771 ולוח אם Asrock G41-771. המפרט הנוכחי של המחשב הסלוני הוא כזה: מעבד: AMD Athlon X64 4000+ 2.11ghz (ישן רצח!!!) מארז: Antec Minuet 350 HTPC Micro ATX Black Case With 350W PSU לוח אם: MSI K9N6GM זיכרונות: Kingston KVR800D2N6/1G Kingston KVR800D2N5/2G כונן קשיח: Fordisk KRD-S228064GBSSD כרטיס מסך: MSI Radeon HD 5450 1GB DDR3 אני רוצה להחליף את הלוח והמעבד הישנים במעבד Xeon ומכיוון שהלוח 771 תומך בזכרון DDR3 - יש לי בשבילו stick של G.skill DDR3 4GB 1333Mhz 9-9-9-24 NT. מבחינת הספק אני רואה שהוא 120 TDP (יותר גבוה מהi5 שלי עם 95 TDP). האם זה משפיע על משמעותית על הצריכה והחום שהוא מפיק והאם הוא יחזיק עם קירור…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מה שהיה כך היה.. היה לי במחשב שלי מסוג אי אמ די 1900 זיכרון מסוג sumsung pc2100 266 ולפי מה שאתם תמיד כתבתם לי הוא הפריע לי באובר קלוק ולכן הלכתי לחנות שממנה קניתי את המחשב נראה בן אדם אמין למידי והחלפתי לזיכרון מסוג xtreme ddr 256 pc2700 הוא אמר שזה זיכרון נחמד מאוד והוא גם בא עם קרור.. נראה יפה כזה בצבע כחול בכל מקרה אני בא למחשב מנסה להעלות אותו וכל ההגדרות נשארו מלפני זה אותו הדבר. ואני מקבל מווידוס הודעה כחולה שאומרת משהו על החומרה ושחיבים לעשות ריסטרט ראוי לציין שהלוח שלי מסוג 7vrxp ver1f דיברתי עם המוכר והוא אמר לי שברור שהזיכרון לא יכול לעבוד ככה סתם כי המעבד לא תומך במהירות הזאת ולכן הוא מיועד רק לאובר קלוקינג.. בקיצור אני מבולבול אני לא יודע אם זה בעיה שעבדו ע…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום, האם המעבדים נמצאים על מעגל מודפס או לא? Core ix למיניהם תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by graeme,

הורדתי ספידפאן 4.20 והוא אומר לי - Fan01: 3835 RPM Fan02: 0 RPM Fan03: 0 RPM איך זה שהוא מראה שרק מאוורר אחד פועל? יכול להיות שבאמת רק אחד פועל? -יש לי מאוור ראשי על כל המחשב (במארז) -אחד על הכרטיס מסך -ואחד בספק כח אם זה עוזר , הטמפ' שהוא מראה הן [Temp1: 33C Temp2: -48C Temp3: 37C HD0: 39C עוד שאלה כמה שאלות: איך יכול להיות שTEMP2 הוא במינוס מעלות? מה אומר כל TEMP מהשלושה? ויש לי שני הארד דיסרקים , איך הוא מראה רק HD0 ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by NuXeR,

היי, אני מתלבט קשות לגבי לוח שמתוכנן להצטרף לחלקים שממתינים בביתי, רצוי להחליט היום .. גג מחר. המערכת שלי תכלול: Intel i7 3770K 16GB Gskill 2400mhz Radeon 7970 X 2 SSD וחשוב לציין גם שהיא תהיה מקוררת מים! מתלבט בין שלושת הלוחות: Gigabyte Z77X-UP7 Gigabyte Z77x-UP5 TH Asus Maximus V Formula לכל אחד יש כמה יתרונות / חסרונות אבל ההבדלים שמצאתי ממש קטנים מזעריים ואני לא מצליח להגיע להחלטה. אשמח אם תוכלו לסייע ! תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by doreiny,

שלום לכולם אני רוצה להחליף את המעבד שלי השבוע 3200+ אני מעוניין להחליף אותו או ב 3800+ או ב opteron 165 הקטע הוא שאת ה 165 אני יכול להביא ב 1700 שקל ואת ה 3800+ אני יכול להביא ב2000 השאלה הנשאלת היא מה שווה יותר להביא? ואיזה מהם יתן ביצועים עדיפים (המעבד הולך לעבור oc כשמעליו zalman 7700cu) עוד בקשה קטנה: במידה וציינתם אחד מהשניים, ציינו בבקשה סטפינג מומלץ תודה רבה לכל העונים והעוזרים

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. בעבר (בעיקר בולדוזר וקודם לכן) כדי להוציא את המיטב ממעבדי AMD, מפתחים היו צריכים להפעיל אופטימיזציות מיוחדות ספציפיות למעבדים אלה והפער בין בנייה ספציפית למעבד ובין בנייה גנרית היה גדול למדי. תוכנות כלליות ומערכות הפעלה נבנו כמעט תמיד למעבד גנרי (המכנה המשותף לכל המעבדים). במעבדי אינטל הפער בין קוד ספציפי ובין קוד גנרי לא היה גדול אבל עבור מעבדי AMD הפער היה משמעותי. ברייזן התמונה השתפרה מאד. ברייזן 5 הפצת הלינוקס המהירה ביותר היא ההפצה Clear Linux שנבנתה ע"י אינטל עם אופטימיזציה ספציפית למעבדי אינטל. למרות האופטימיזציה הספציפית לאינטל ביצועי הרייזנים החדשים מעולים גם בקוד לאינטל. הנה כאן: https://www.phoronix.com/scan.php?page=art…

11. Started by איש החרגול,

הבאתי אחד לארץ מהUK, אני אקנה בקרוב לוח + מעבד (כנראה 2.0 C0 - שדרוג ל1.8 שלי). מה שאומר שאני צריך למכור את המערכת דות'ן הישנה שלי (בחתימה) http://rotter.name/User_files/nor/4284383b52c28206.jpg כנראה שאני אלך על P4P800-SE.. בתקווה להשיג באס 250 ומעלה. מקווה לעבור את ה170 FSB שעשיתי עם הלוח הקודם, וגם לשפר קצת את המהירות המקס' (2.4 הגעתי ללא מודים על מתח דיפולט, שימוש במתח חוט היה נותן עוד 0.3V וכנראה איזה 2.7 )

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אני מתלבט בין שני הלוחות האלה: Gigabyte GA-H81M-HD3 Gigabyte GA-B85M-D2V ובין זכרונות הראם האלה: זיכרון Crucial 8GB Single DDR3 1600 בקניית מחשב חדש Hynix DDR3 8GB 1600 בקניית מחשב חדש ההפרש מחיר ביניהם נורא נמוך אז אני מבקש שתגידו לקחת את מה שיותר טוב, אם תכנסו ללינקים תראו תפרטים שלהם. אם אפשר שתפרטו בקטנה למה אתם ממליצים על אחד מהם (בראם ובלוחות אם).

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום מכיוון שהחלטתי השבוע לעשות פנייה של 360 מעלות בכרטיס מסך ולעבור מATI לג'יפורס4(של סומה, ד"א, יש לי דיון על האוברקלוק שאני רוצה לעשות לו בפורום של אוברקלוק), ואז הבנתי שהגי'גה בייט שתכננתי לקחת עושה בעיות עם G4 :'( :'( אז אנטי-וירוס המליץ לי על אביט(שחיפשתי ולא מצאתי) וסקורפיון המליץ לי על אסוס, מה שאני נוטה לכיוונו. הייתי שמח לקבל עזרה פה. בתודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. בפירסומים ראיתי שיש האם מישהו כבר הזמין וקיבל ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. המחשב עריכה שלי בנוי על הלוח אם הזה שהלך לעולמו (בגלל קצר שעשיתי בספק כוח!!!) נכון שזה לוח ענתיקה אבל אולי יש למישהו במחסן מחשב ישן ויכול לבדוק לוח אם של אסוס מדגם p4 t533-c תודהההההההההה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. [Asus P4C800-E Deluxe (Intel 875P),800 MHz FSB,Dual-Channel ,Multi-RAID for ATA133 & Serial ATA Intel Pentium 4 Prescott 2.8E Ghz Socket 478 1M Cache BOX/Tray+Cooler 800 FSB Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD GeIL Value Dual Channel 1GB (2x512MB) PC3200 400MHz DDR Antec Sonata Piano 380 WATT PSU מארז LG DVD±RW Writer 8x/4x/12x DVD+RW, 8x/4x/12x DVD-RW, 24x/16x/32x CD-RW) תודה מראש

• 29 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. המפרט אליו הולך הלוח אם והזכרונות: מעבדי אינטל: Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11721 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8530 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H67-M LE s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11864 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Mushkin 991770 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11902 דיסקים קשיחים: Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10225 צורבי DVD: Sony Optiarc AD-7260S DVD±RW x24 Black Sata http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10892 מארזים: …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by israelnba,

כאמור, המעבד הנ"ל התווסף לרשימה, ניתן לראות בלינק הבא: http://www.skypc.co.il/pl_product~IQ8200~3~0.htm התמחור שלו ממש לא מובן לי כאשר הQ8200 נמכר במחיר של 1100 ש"ח, עובד בתדר של 2.33GHz עם זכרון של 4MB. זאת כאשר ניתן להשיג את הQ6600 במחיר של 837 ש"ח(עבור גרסת Tray), עובד בתדר של 2.4GHz עם זכרון של 8MB. בנוסף, לQ6600 מכפלה של 9 לעומת 7 בQ8200, דבר אשר יקל על מלאכת הOC. אני לא חושב שההבדל בליתוגרפיה מצדיק את ההבדל במחיר.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by moonzbang,

שלום אני ניוב בדברים האלו אשמח למידע איזה לוח אם לקנות כנראה למעבד q9550 (אם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע) אני מעוניין שיחזיק מעמד כמה שנים יפות. חשבתי לוח אם תוצרת Gigabyte דגם GA-EP43DS3L או שווה להשקיע קצת יותר ולקחת לוח אם תוצרת Asus דגם P5QL או אם זה מצדיק להוציא קצת יותר ולקחת אחד מאלה *GA EP45UD3L *P5Q SE או כל לוח אם אחר עד לתקציב 550שקל אם זה מצדיק את הקנייה אם לא אז 500 שקל אשמח למידע יום טוב כנראה בעתיד יעשה O.C לא יהיה רוצה להיות מוגבל

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Impact,

בדקתי ב "Can You Run It" אם אני יכול להריץ איזשהו משחק. גיליתי שדרישות המעבד נמוכות, ומה שהתוצאות מראות, שיש לי 5.04 GHz במעבד. זה יכול להיות? יש לי Pentium D 2.8 GHz. תמונה: *המעבד לא עבר אוברקלוק.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Omri4u,

מה זה הדבר הזה מהבוקר אני מנסה להבין בבקשה תסבירו לי ואל תשלחו אותי לאתרים נמאס לי לחפש בגוגל מצאתי רק הסבר אחד טוב וגם אותו לא ממש הבנתי

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by yaniv1306,

מבחינה תקציבית הוא מתאים לי , השאלה האם יש איזה שהם מיגבלות שיכולות להופיע , חלק מחבריי הפורום מדברים על חימום יתר הבנתי שההבדל היחידי היא העובדה שאין לו תמיכה בזיכרון של 800MHZ תקנו אותי אם אני טועה אני מודה לכם מראש.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. לאחר מספר שנים עמוסות באקדמיה, ובעקבות סיום התואר, החלטתי שעלי להשלים פערים שנפערו בתחום הגיימינג. כרגע אני עם מחשב בן 10 בערך: Q9300 8g RAM DDR2 GA-P35-DS3L ספק corsair 450W לאחרונה החלפתי את כרטיס המסך שלו מ-HD6770 ל-1060 3g יד 2 (שלא היה בשימוש) והוספתי SSD (MX500) במקור תכננתי להשתמש בכרטיס במסך וב-SSD במחשב זה באופן זמני ולהעבירם למחשב חדש שאקנה. לאחר התקנתם הופתעתי לגלות שהמחשב, על אף גילו המופלג, מצליח להריץ משחקים מהשנים האחרונות על הגדרות high ב-FHD ללא בעיה: fallout 4, LOL, dying light, wolfenstein 2, mirror's edge 2 and more הדבר גרם לי לתהות האם למשתמש הביתי (ולגיימר הממוצע) יש צורך אמיתי במעבר למעבד בן…

24. שלום ברשותי המפרט המצורף, ומעבד אינטל I5. האם המעבד מתאים ללוח הזה או שיש צורך להחליף לוח (או משהו אחר?)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. כחצי שנה אחרי ההשקה הראשונית, עדכוני BIOS עבור לוחות האם של השחקניות המובילות חושפים לנו תת-גרסה נתמכת חדשה שתגיע אל החנויות בקרוב לצד דגמים תקציביים עדכניים לכתבה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.