עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. בהרבה מאוד מקומות אני רואה משפטים כמו "כשהמתח גבוה מדי אז הוא לא יציב" וכדומה. יש לי כמה שאלות בקשר לזה: 1) מה זה בדיוק מתח לא יציב? זה אומר שאם המעבד למשל צריך לקבל מתח של 1.2V, אז הוא מקבל לפעמים 1.23V? 2) למה ככל שמעלים את המתח, אז המתח נהיה פחות יציב (למשל כשאני עושה OC)? 3) איך יודעים שהמתח לא יציב, ולמה זה גורם? 4) סתם שאלה שעלתה לי לראש: האם גם אם אני מעלה את תדר העבודה של המעבד, אבל לא מתעסק עם המתח, זה יכול לגרום למתח לא יציב? אם כן, למה? אשמח מאוד להסבר מפורט (וכן בהיפוך אותיות- מטורף) תודה רבה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by vourt,

הי!, לוח האם שבמחשב שלי הישן התקלקל -gigabyte aurus z370 gaming 7 והוחלף במסגרת האחריות ללוח אם חדש יותר אך נראה לי הרבה פחות טוב - gigabyte aurus z390 pro הלוח החדש לא כולל כרטיס קול משופר, 2 חיבורי SSD לעומת 3 וLAN רגיל ולא משודרג (KILLER). לא ברור לי אם יש הרבה מה לעשות אך לדעתכם כדי להתעקש על קבלת לוח אחר שעומד לפחות מול הישן?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ToMeRv32,

המעבד: Intel i5 760 2.8GHz Quad Core באתר של אינטל כתוב שאין אפשרות Hyper Threading במעבד, אבל בSpeccy כתוב שיש וזה פשוט לא פועל אצלי.. כמובן שלא חשבתי לסמוך על Speccy יותר מאשר על האתר של אינטל, אבל אחרי כמה חיפושים גיליתי את ההשוואה הזו: http://www.anandtech.com/show/3871/the-sandy-bridge-preview-three-wins-in-a-row/9 ואני אצטט שורה: "With Hyper Threading enabled, the Core i5 2400 is actually dangerously close to the 6-core 980X." פה נאמר של i5 2400 יש Hyper Threading, אבל גם בדף שלו באתר של אינטל כתוב שאין את זה.. (http://ark.intel.com/products/52207) איך אני יכול לבדוק ובמקרה שכן להפעיל את הטכנולוגיה המתקדמת הזאת גם במעבד שלי? : וקראתי גם שWindows 7 מותאמ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by CroCoDile,

לפני מספר ימים פניתי לפורום מפרטי מחשב וקיבלתי הצעה למחשב הכולל מעבד של אינטל מדגם CORE 2 DUO S775 2.53GHz E7200 45nm SLAVN. היום, לאחר שהזמנתי את המחשב מהחנות בה הורכב המפרט הוצעה לי הצעה נדיבה, שדרוג חינם של המעבד לדגם מתקדם יותר, CORE 2 DUO S775 2.66GHz E7300 45nm SLAPB. לפני שאני מבצע את הרכישה אני רוצה לברר שני דברים. ראשית, האם אין משהו מוזר בהצעה? האם ה-7300 אכן טוב יותר (ולא רק מבחינת הביצועים אלא גם באמינות) מהדגם ה-7200? ואם כן, מדוע שיתנו לי אותו במחיר הנמוך ב-100 שקלים ממחירו בחנות זו? שנית, האם לוח האם שהוצע לי במפרט, GIGABYTE GA-P31-S3G, מתאים גם למעבד הזה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ram4000,

שלום. אני מתלבט בדגמים הבאים p35 DS3L p35 DS3 p35 DS3P P35 DS3R p35 S3 או שיש לוח שיותר מומלץ מכולם אני לא מתכנן כרגע OC תודה רבה על עזרתכם.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by rander1,

קניתי מחשב חדש שאמור להגיע בימים הקרובים עם הלוח הזה GA-H81M-HD3 האם אני אתקל בבעיה שהבחור נתקל פה ?http://forums.mydigitallife.info/threads/55137-daz-activator-unsupported-partition-table ולא כ'כ הבנתי איך להמנע מזה תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. היי, אני מתכוון לקנות לוח אם בקרוב והוא יהיה כנראה ה ASUS P5K-E אני לא סגור על זה, אבל, השאלה אם עדיף לי בכלל לחכות את החודש כדי לקנות לוח X38 רק כמה דברים חשובים יש לי זיכרנות DDR2 האם ייצאו בסוף לוחות שעובדים עם DDR2 ? והאם תיהיה בעיה של תאימות ל 6600GT שלי בגלל ה PCIE2.0 ? האם בכלל שווה לחכות ללוח כזה והוא יכנס לי במסגרת התקציב ? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by PdLrAaTgIoNnUM,

רצוי 450 MHZ, אבל אחרים יתקבלו בברכה גם כן

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. הרכבתי מחשב לפני כחודשיים עם לוח אם gigabyte x58a udr3 revision 2 ומערכת הפעלה חלונות 7. לפני חודש כרטיס הרשת on board של REALTEK לא זוהה. גם בביוס הכרטיס לא נראה. מערכת ההפעלה מנסה לחפש את הכרטיס ובדרך אני חוטף מסכים כחולים. פרקתי את לוח האם מהמארז ושלחתי למעבדה. הם החזירו לי אותו תוך יום בטענה שהכל תקין. הרכבתי את הלוח אם בבית ואכן הכרטיס רשת זוהה מיידית. לפני שבועיים שוב אותו סיפור. הפעם חפרתי קצת באינטרנט והתברר שהבעיה לא בלוח אם אלא בכרטיס רשת עצמו - בזמן שחלונות 7 עובר למצב SLEEP גם הכרטיס רשת עובר למצב "שינה". הבעיה מתחילה בכך שהוא לא מצליח "להתעורר". חפרתי קצת ברשת ומצאתי פתרון : הדרך להעיר אותו במקרה כזה היא לנתק את המחשב מהחשמל ולנתק סלוט אחד של זכרון ram. עשיתי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by lmlm,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112119 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112077 Believe it or not

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום,בצאתו של המשחק MW3 אני צריך להחליף מעבד האם אני צריך להחליף גם את ספק הכוח חשבתי לקחת את המעבדAMD X4 FX-4100 AM3+ (3.6GHz) - BOX http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8722 במחיר של כ595 שח התקציב למעבד הוא כ600 שח ולספק על 250 תוכלו להמליץ לי על ספק אם נחוץ אחד חדש ואם המעבד שבחרתי הוא הבחירה הטובה ביותר לתקציב שלי? AMD Athlon 64 X2 5600+ MSI MCP61 4ram DDR2 Evga GTS450 EZCOOL 450W

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by amisha,

אני מרכיב לעצמי עכשיו מחשב חדש מבוסס אינטל Intel Pentium IV 2.4C GHz 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1,193.53 - 1,193.53 Asus P4C800 Deluxe/GBL Intel 875P Motherboard - 1,632.71 1Asus Geforce 4 TI4800SE V9480S TVD VIVO 128MB DDR DVI Video Card - 1273 4100 שקל זה יוצא ונשאר לי עוד 1400 שקל לזיכרונות זה חייב להיות 2 סטיקים בשביל הדואל מתוכנן קצת OC המחשב מיועד לעריכת וידאו קלילה עד בינונית ועוד כול מיני דברים יש הצעות ?? זה יכול להיות מכול חנות תגידו לי אם יש מה לשפר (אני חושב שניצלתי את 5500 שקל שיש לי דיי טוב)

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. הרשימה כוללת את הדגמים האלה 3.20 GHz, 3.20F GHz, 3.40 GHz, 3.40F GHz 3.60 GHz, 3.60F GHz. 3.80F GHz מה שנשאר כרגל זה רק סדרת ה6XX ומעבדי הdual core וגם הee http://www.digit-life.com/news.html?116468#116468

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אני מצרף תמונת מסך של בדיקת טמפרטורה בשתי תוכנות (HWinfo, HWmonitor). כמו שרואים בתמונה יש הבדל של עשר מעלות בין שתי המדידות. איך אני יודע מה מהן הנכונה? זה משנה לי כי בזמן מאמץ כמה חודשים אחרי ניקיון של הגוף קירור של המעבד הוא מתחיל לצפצף כי לפי הסנסור של הלוח אם הוא מגיע ל60 מעלות ולפי ההגדרות בביוס הוא מצפצף כשהוא מגיע לחום הזה. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אני מתלבט בין שני הלוחות האלה: Gigabyte GA-H81M-HD3 Gigabyte GA-B85M-D2V ובין זכרונות הראם האלה: זיכרון Crucial 8GB Single DDR3 1600 בקניית מחשב חדש Hynix DDR3 8GB 1600 בקניית מחשב חדש ההפרש מחיר ביניהם נורא נמוך אז אני מבקש שתגידו לקחת את מה שיותר טוב, אם תכנסו ללינקים תראו תפרטים שלהם. אם אפשר שתפרטו בקטנה למה אתם ממליצים על אחד מהם (בראם ובלוחות אם).

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by DAVIDKI19,

איזה מעבד יהיה יותר טוב למשחקים? בכללי מה יהיה עדיף?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. בהמשך לדיון כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=511339.msg4376124#msg4376124 לטאבלט ViewPAD10 שמריץ WIN7, איזה דגם מעבד עדיף מבחינת ביצועים נטו? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. הזמנתי היום מחשב באייבורי וכשבאתי הביתה שמתי לב שהזיכרון במיפרט הוא DDR3 1066MHZ ולא כמו שחשבתי במהירות של 1333 האם שווה לי לבטל את העיסקה ולקחת מחשב אחר עם זיכרון במהירות של 1333. או להשאיר את העסקה על כנה כי אין כל כך הבדל? אני רוצה לציין שאינני מתכוון לשחק במחשב. מערכת ההפעלה תיהיה XP ובעתיד אני אתקין עליו WINDOWS 7. הלוח אם הוא GA-MA785GMT-UD2H AM2 AMD GIGABYTE ומעבד הוא ATHLON II 620 Q.C AM3 AMD

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. ??

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. דור ה-Rapahel שצפוי להגיע עד סוף השנה עם ארכיטקטורת Zen 4 ישמור על אותה כמות ליבות מירבית כמו בדור הנוכחי - אך עם מעטפת הספק מוגדלת וחובה לעשות שימוש במערכי קירור מים, לכאורהלכתבה

21. Started by nec5e,

שלום לכולם אשמח לקבל המלצה לנ"ל. המחשב משמש 40% לתיכנות, 40% לסרטים ו-20% למשחקים. לגבי משחקים אני לא משחק ברזולוציות גבוהות. בד"כ 1366X768 מספיק לי ורמת פירוט בינונית. יש י כרטיס מסך gtx660 ואפילו נכון להיום זה מספק אותי. יש לי צורך אפשרויות חיבור להרבה דיסקים. גם חיצוניים וגם פנימיים נכון להיום מחוברים אצלי דיסקים ואני אצטרך לפחות אפשרויות חיבור (פנימי וחיצוני) ל-12 דיסקים חשבתי על לוח אם שמבוסס על chipset h97 או chipset z97 (ראיתי לוחות במחירים די דומים עבור כל אחד מסוגי ה-chipset האלה). תודה לכל העונים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. תחילתו הרשמית של עידן ה-DDR4 נמצאת ממש מעבר לפינה, ו-G. Skill לא ממתינה ומשיקה כבר עכשיו שני קווי זכרונות חדשים, בתדרי עבודה חסרי תקדים של עד 4GHz לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/זכרונות-ה-ddr4-החדשים-של-g-skill-מציעים-מהירויות/

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, לפני כשנה וחצי שידרגתי את המחשב למעבד Q8300 לוח אינטל ,וזכרון 2G בתקציב מכובד.ורק לאחר שגיליתי את הפורום הנפלא הזה הסכלתי והבנתי שהמוכר רוצה למכור מה שטוב לו ולא מה שיותר משתלם ללקוח.בתקציב יכלתי לקנות מערכת הרבה יותר טובה ומשלמת. כיום אני רוצה לעשות את הבכירה הנכונה שתתאים לצרכים שלי ופה אתם ידידי נכנסים לתפקיד מה שיעבור למחשב החדש זה: ספק של Enermax 450W (לא ג'ינארי) מארז-לא יודע אבל הוא איתי כבר 4 שנים וסה"כ סירקולציה טובה ורחב. דיסק קשיח wd 1tb (לא זוכר דגם) כרטיס מסך gts250 כעת אני רוצה לשדרג לוח אם,מעבד,וזיכרון כמובן. מעבד-עדיפות לסדרת ה-I בתושבת 1366. לוח-לא מבין גדול אבל אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד חשוב שיתמוך,ו4 חריצים לזכרונות(אם נכנס לתקציב…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by FatherBoard,

מה זה?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. טוב יש לי שאלה: מה קובע הGHZ במעבד? האם הוא משפיע על הביצועים בצורה משמעותית? לפי מה קובעים את ביצועי המעבד? ואיזה מעבד יותר טוב: E6750 או Q6600 והאם זה נכון שהQ6600 מורכב משני E6600?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים