עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by golanc,

שלום, יש לי מחשב ישן – מעבד AMD Athlon 64 3000+ (1.80Gh) M512 זיכרון DDR 400Mh כרטיס גרפי Radeon X600 (לדעתי עד M512, אבל לא זוכר ממש) לוח אם Asus A8N-E מ.ה. Win7 (שמסתבר שעובד על הפלטפורמה הזאת הרבה יותר טוב מ XP!) המחשב עמד בצד הרבה זמן, ועכשיו הוא הולך לשמש HTPC. למחשב היה עוד M512 זיכרון, אבל הזיכרון התגלה כלא תקין. כרגע הוא עובד סביר, אבל ליותר ממשימה אחת מגיב די לאט (כצפוי מכמות הזיכרון) ואני שואל - 1. אם אני קונה זיכרון – האם לקנות כבר עוד G1, או רק M512 ? האם עוד G1 ינצל כראוי את ה Dual-Channel , או שהרכיבים צריכים להיות באותו גודל ? (ההבדל בינהם במחיר לא כזה נורא) 2. האם כדאי לקנות כרטיס מסך חדש כדי לראות כמו שצריך HD ? (ה 720p עובד כמעט בסדר, למעט ריצודים קל…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. יש כמה לוחות אם של gigabyte בטווח מחירים של 560-660 ש"ח והשאלה שלי היא מה ההבדלים ביניהם ואיזה הכי משתלם למערכת עם מעבד i5 760 H55N-USB3 H55M-USB3 H57M-USB3 H55-UD3H P55-USB3 P55A-UD3 ושאלה נוספת לגבי זכרונות (של 4GB), באיזה מקרים עדיף לקחת את הזכרונות הכי זולים ובאיזה מקרים צריך להשקיע בזכרונות איכותיים שעולים בהתאם?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום, יש לי 2 ג'יגה זיכרון כרגע, 2 של ג'יגה של G.skill אלו הזכרונות שלי - http://images.devshed.com/dh/stories/G_Skill/g.skill_html_55e6b112.jpg התקנתי ווינדוס 7, אחר הרבה חלונות כחולים וקריסות הרצתי memtest86 וזה הראה לי בפרוש ששני הכרטיסים פגומים. החלטתי להחזיר אותם לחברה והם אמרו לי שהם יחליפו לי אותם. העניין יכול לקחת משהו כמו שבועיים, ולהיות בלי מחשב עכשיו שבועיים זה בעייתי, בנוסף רציתי להשתדרג ל-4 ג'יגה אז החלטתי לנצל את ההזדמנות. אני רוצה לקנות זיכרון של 2 ג'יגה, המחשב שלי תומך DDR2 והשאלה שלי אם אמורה להיות בעייה אם יהיו מחוברים 3 כרטיסים אחד מהם 2 ג'יגה והשניים האחרים ג'יגה אחד אפילו שהם לא מאותו סוג. ועל מה אם ממליצים מהאתר הזה - http://ksp.co.il/ תודה

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  4. אני גם במחשב המשחקים שלי לא רואה ניצול של יותר מ2.5GB.. לשימוש משרדי+סרטים. ומעט משחקים. האם יהיה ניצול של 4GB בכלל?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. מה ההבדל בין סדרות הE5500,E6600 לסדרות הCore i3? מה ההבדל בין סדרת הi3 לi5 ולi7?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by aviram84,

אהלן חבר'ה, לאחר שניסיתי להרכיב מפרט ודיי נתקעתי, אני מעוניין לקבל המלצה למעבד + לוח אם בתקציב של 1500 ש"ח (אפשר לחרוג מעט אם זה ממש מתבקש) בעיקרון חשבתי ללכת על המפרט הבא: מעבד AMD Phenom II X6 1075T Box ₪974 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDT75TFBGRBOX לוח אם Gigabyte GA-880GA-UD3H ₪556 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950802 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1530 המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il עכשיו מה שנורא מוזר לי זה שמחיר המעבד באתר הזה הוא נמוך ביותר בכ-400 ש"ח מהמחיר שלו בכל האתרים האחרים שבדקתי (נעה, RSM וכד'...). יש פה משהו שצריך לבדוק? משהו מוזר? אני צריך מעבד כמה שיותר חזק ומתאים לריבוי משימות ועומס עבודה גבוה. לום אם חשוב לי שיהיה …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Asus P7P55D le אפשר לעשות כדי שהלוח יתמוך בSLI ? אם לא שתי החריצים תומכים בX16 או שאחד בX8

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  8. Started by NiMo1771,

רציתי לשאול, I5 760 יגביל מערך של שני כרטיסי 6850? תודה

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  9. Started by moshe_91,

מה המצב חבר'ה ?.. יש לי לוח אם שלצערי פין אחד התעקם ופין אחד נשבר בתושבת של המעבד בלוח עצמו וזה נותן לי מסכים כחולים .. הגיע הזמן לקנות לוח אם חדש אבל אני מתלבט בין שתי דגמים שהמחיר שלהם כמעט אותו דבר (הבדל של 8 שקל) .. תעזרו לי בבקשה להחליט איזה מהם לקחת ... הדגמים הם: Gigabyte GA-EP41-UD3L Intel® G41 + ICH7 Chipset LGA 775 Model 950020 ו - Gigabyte GA-P43-ES3G Intel P43 + ICH10 Socket 775. כבר בדקתי ושניהם תומכים בחומרה שיש לי אבל אני צריך את הטוב ביותר מביניהם לאוברקלוק ... אני מתכוון לעשות OC ל - 3.7 (כבר הצלחתי פשוט נהרסו לי הפינים בתושבת של המעבד בלוח אם כמו שכבר הזכרתי למעלה) החומרה שלי: Intel Core 2 Duo E5200 Big Typhoon HIS HD 4870 512MB OCZ 1GB DDR2 800 PC2-6400…

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  10. Started by romogen,

אני לא מבין כל כך בנושא של לוחות אם ולכן אני רוצה להתייעץ התכונות שחשובות לי מהלוח אם הן: 1. שיהיה תואם USB 3.0 (חשוב מאוד) 2. שיתמוך בשתי כניסות לראם (שכל אחת יכולה לקבל 4 ג'יגה) 3. שיהיו לפחות 6 כניסות USB מקדימה ומאחורה (חשוב מאוד! אם אפשר יותר בכיף) 4. שיתאם מעבדי i7 5. כניסה לכרטיס מסך אחד לפחות 6. מהחברות: ASUS and GIGABYTE 7. שיהיה בטווח המחירים 0- 560 ש"ח *תודה רבה לכל מי שיעזור ויטרח (אני ממש לא מבין בנושא של לוחות אם) אם יש משהוא נוגד את החוקים אל תנעלו בבקשה רק תעירו לי או שתתקנו זה מאוד חשוב לי) תיקנתי את הכותרת (אם עדיין יש בעיה מנהל תתקן בשבילי, תודה )

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Judas Iscariot,

הי חבר'ה, הגיע הזמן להשתדרג. אני זקוק למעבד + לוח אם בסביבות ה1,000 ש"ח כרגע ברשותי: Core2Duo E4500 Gigabyte G31-MX-S2 Corsair Value 1024MB DDR 2 667Mhz * 2 Radeon HD 5750(טרי טרי מהיום Cool ) HEC 450TD-TF שלושה הארד דיסקים בנפח כולל של 1.5TB צורב DVD עלום (אני מניח SONY) CoolerMaster Centurion 590(שני מאוררי 120 מ"מ מקוריים) M-Audio Fast Track Pro(כרטיס קול חיצוני מקצועי) נקודות חשובות בנושא זה: * אפיק שידרוג/ מספר גדול של סלוטי זיכרון. עם הלוח הנוכחי יש לי רק שני סלוטים וזה מגביל מאוד. אני אשמח ללוח עם לפחות ארבעה סלוטים * לפחות ארבעה חיבורי SATA(אין צורך בRAID) לכוננים קשיחים * אין צורך בכרטיס קול איכותי מובנה(שכן יש לי כבר אחד) *יש ברשותי זיכרונות DDR 3, ולכן התקציב ה…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by an303042,

שלום לכולם, יש לי מחשב לשימושים מישניים עם Athlon 64 x2 4400. יש בו כרגע 4gb 800mhz RAM, בשני dimms. מצאתי זרוקים אצלי שני סטיקים של 1gb כל אחד, אבל 533mhz, ממחשב עוד יותר ישן. אתם מבינים לאן זה הולך? אם אוסיף אותם, אני מוריד את כל ה 6gb ל 533, אבל יש לי 6gb. או שאשאר עם 4gb ב 800mhz. מה אומרים? תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by timtamtim21,

הוצע לי המעבד הבא Intel Core i5 650 / 1156 Tray במחיר של 791 מה אתם אומרים על המעבד? יש מעבד אחר ששווה לשדרג אליו..דוקא של אינטל!

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  14. שלום ! יש לי שאלה בנוגע לצ'יפסטים... איזה צ'יפסטים מתאימים ל Athlon II x3 בתושבת AM3 ?

15. Started by infected-apple,

שלום חברים אתמול קניתי את הלוח הנ"ל מKSP כי טכנאי מטומטם טען שהלך הלוח אם מה שבסוף התברר כספק שהתקלקל. אני לא ממש יודע אבל באיזה מחיר ניתן למכור את הלוח? KSP טוענים שאין מדינייות החזרה. הלוח לא נפתח מעולם.. עברתי על חוקי הפורום ולא ראיתי בעיה לשאול שאלה כזו אם ישנה בעיה אז אנא עדכנו אותי ותנעלו. תודה בכל אופן.

16. Started by FireFlash,

קניתי לא מזמן מחשב חדש עם מעבד Core I 5 750 2.6 MHZ כאשר הביוס עולה הוא מזהה שמותקן מעבד Core I 5 760 2.8 MHZ במאפייני WINDOWS 7 ובתוכנת CPUZ הוא מופיע Core I 5 750 2.6 MHZ מה דעתכם? איך זה יכול להיות? משהו נתקל בבעיה דומה? תוכלו לעיין מפרט המחשב שלי ליד האייקון

• 3 תגובות
    • 875 צפיות
  17. על ה-UD6 של GIGABYTE רוצים 1400-1700.. ועל שלל הלוחות התואמים של ASUS.. כשה- ASRock P55 Extreme IV עולה בסביבות 700-900.. כשיש לו הרבה יותר מה להציע מהלוחות של "המותגים".. הוא הגיע לארץ חודש שעבר.. נראה לי אני ילך עליו.. מה אתם אומרים? http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P55%20Extreme4

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by os87,

היה לי לוח אם כזה במחשב שלי ועכשיו הוא כבר לא תקין כנראה, מחפש אחד אחר כזה שיש בו חיבור ל- SATA יש כאן למישהו דבר כזה שיכול למכור לי ? משומש מן הסתם החנויות המעטות שעוד מחזיקות דבר כזה רוצות למכור את זה ב- 350 שקל שזה יותר מדי לחומרה שלא מייצרים כבר. אני יודע שעדיף לי לקנות מחשב חדש כבר, אבל אין לי כרגע כסף להשקעה הזאת ורוצה בכל זאת להציל את הישן שיש לי.

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by thedag,

מישהו פירסם תמונה ככה: שימו לב שב Proccessor תחת Powers זה מופיע על 19.50 W ,אצלי זה כל הזמן קבוע על 117.60 W, למה זה???

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by yossi_s1,

אני מחפש משהו כמה שיותר זול כדי לשדרג את המחשב שלי, המפרט בצד מצאתי את שני אלו באותו מחיר: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=6689 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2207 צריך עזרה לבחור בין אלו אני נוטה אל הג׳יסקייל הבעייה היחידה שנועה רחוקים ממני.. מאוד.. אראסאמ יש לי קרוב יחסית לבית אבל אפשר להסתדר גם עם רחוק מה עדיף?

• 1 תגובה
    • 928 צפיות
  21. החלפתי את שתי כרטיסי הזיכרון שלי של 2X1GB של סמסונג DDR2 667MHZ בשני כרטיסים חדשים של corsair 2X2GB 1066MHZ הלוח אם שלי תומך ב1066MHZ וחיברתי את שני הכרטיסים לאותכם מקודמות שניתקתי את הקודמים (2 צהובים) אבל כשאני מפעיל את המחשב הוא מנסה לעלות ואז אחי חצי דקה נכבה ומנסה לעלות שוב ואין שום צג במסך (אם זה עוזר אז המאוורר שעל הלוח אם מסתובב ומספיק להסתובב לסירוגין) חייב עזרה דחוף

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by Avivc4,

ת'אמת שרק ברגע שקלטתי שה COD Black Ops לא עובד לי על המחשב בהגדרות נמוכות אפילו הבנתי שהגיע הזמן לשדרג קצת. נכנסתי ל CAN YOU RUN IT והנה גם הפרטים על המחשב שלי וגם הסיבה שאני בינתיים רוצה לשדרג רק את המעבד: מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  23. Started by Overshot,

בס"ד האם תדר כמו 1333 או 1600, זה הכרחי בכלל? זה משפר את הביצועים משמעותית במשחקים? או שאפשר להסתפק גם ב DDR2 800? (קניתי G SKILL DDR2 800 1X2 GB וברצוני לדעת אם יצאתי פרייאר) יש מאמרים שאומרים שDDR2 עדיף מDDR3 בנוגע למשחקים...כי הוא יותר מהיר, ולא מצליח להשיג את המקסימום של DDR2 גם ככה...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. היי אני קונה מחשב נייח שאני מרכיב אישית ואני זקוק להמלצות. מעבד - Core i7 920 ( מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין TRAY ל BOX? ) כרטיס מסך - nVIDIA GeForce GTS 450 1024MB DDR5 עכשיו ההתלבטות היא בלוח האם: מה עדיף? Intel DX58SO Intel DP55KG Intel DP55SB Intel DP55WG Intel DP55WB Intel DH55HC 1. מה ההבדל בין האחרון לראשון? (כי במחיר זה בערך 600 שקל הבדל). 2. או לחילופין - מה הלוח המתאים ביותר ביחד עם המעבד וכרטיס המסך שציינתי? 3. האם ישנם הבדלים בביצועים? או שכל ההבדל הוא יציאות/סלוטים וכד' ? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by דובי770,

שלום יש לי מחשב נייד asus g51j ויש לו לוח אם PM55... אפשר להוסיף לו יותר מ 4 GIGA של RAM? כי ראיתי בכמה מקומות שהוא מוגבל ל 4 GIGA RAM? תודה.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.