עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ras81,

אני לפני קניה והמחיר די זהה. מה בדיוק ההבדל ומה עדיף ? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  2. שלום. שאלה למומחים בפורומים. שידרגתי היום ללקוח מחשב נייח, החלקים החדשים: לוח אם,זכרון,מעבד. הבעיה היא פשוטה הפתרון לא. כאשר אני מתקין כרטיס מסך על הלוח אין תצוגה במסך. כאשר המסך מחובר ל on board הכל עובד יפה. ניסיתי 3 כרטיסי מסך חדשים,כרטיס מסך ישן,החלפתי ספק,זכרון שום דבר לא עוזר. שיחקתי בביוס שום דבר לא עוזר. אין סיגנל בין המסך למחשב כאשר יש כרטיס מסך חיצוני. במעבדים החדשים ידוע שיש זכרון מובנה בשביל גרפיקה,אני חושד שיש התנגשות בין הזכרון הגרפי במעבד לזכרון בכרטיס מסך החיצוני. אבל בביוס כל האפשרויות שניסיתי לא עזרו. לוח אם : AS ROCK H61 מעבד: G620 תודה לכל העוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by SUPER300,

שלום לכולם, לא שיגעתי לכם את השכל כבר הרבה זמן, אז חזרתי. ניסיתי להבין הרבה זמן מה הקלוק של המעבד קובע, וזה מה שהבנתי: במעבד צינור עיבוד נתונים, הקלוק קובע מתי הפקודה תעבור ממחלקה למחלקה. מכיוון שכך, אם הקלוק יהיה מהיר מדי, אז החישוב לא יסתיים (הקלוק ״ידחוף״ אותו החוצה), ולכן יש הגבלה לקלוק. הבנתי גם שלכל פקודה לוקח מספר קלוקים לא קבוע, אלא זה תלוי במעבד. אז זה לא ממש מסתדר לי- אם הקלוק לא משנה לזמן שלוקח לכל פקודה להתבצע אז איך הקלוק משפיע? ועוד שאלה: אם במעבד מסויים יקח לפקודה מסויימת שני מחזורי שעון לבצע את הפקודה, ואז אני אכפיל את הקלוק של המעבד- אז יקח לפקודה חצי מהזמן?

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by SUPER300,

שלום לכולם, לא שיגעתי לכם את השכל כבר הרבה זמן, אז חזרתי. ניסיתי להבין הרבה זמן מה הקלוק של המעבד קובע, וזה מה שהבנתי: במעבד צינור עיבוד נתונים, הקלוק קובע מתי הפקודה תעבור ממחלקה למחלקה. מכיוון שכך, אם הקלוק יהיה מהיר מדי, אז החישוב לא יסתיים (הקלוק ״ידחוף״ אותו החוצה), ולכן יש הגבלה לקלוק. הבנתי גם שלכל פקודה לוקח מספר קלוקים לא קבוע, אלא זה תלוי במעבד. אז זה לא ממש מסתדר לי- אם הקלוק לא משנה לזמן שלוקח לכל פקודה להתבצע אז איך הקלוק משפיע? ועוד שאלה: אם במעבד מסויים יקח לפקודה מסויימת שני מחזורי שעון לבצע את הפקודה, ואז אני אכפיל את הקלוק של המעבד- אז יקח לפקודה חצי מהזמן?

• 0 תגובות
    • 936 צפיות
  5. Started by XxomriXx,

שלום אני רוצה להחליף את הראם שיש לי כרגע שהוא 4 GB RAM 1333MHZ ל 8 GB RAM 1660 של CORSAIR עכשיו אני מתבלט בין שני זכרונות שהם http://ksp.co.il/hmain.php?uin=15454 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12346 הלוח אם שלי הוא Z68MA-D2H-B3 הוא יתאים? והאם הם טובים אני קונה אותם כי יש משחקים שמצריכים כמות RAM יותר גדולה וישלי מערך אז זה חשוב.

• 7 תגובות
    • 949 צפיות
  6. Started by Xavi06,

האם לוח אם שיש לו בחריצי זיכרון אפשרות למתח של 1.5V, יתאים לזיכרונות שבאתר יצרן כתוב שהם 1600MHZ ועובדים על 1.65V?

• 6 תגובות
    • 846 צפיות
  7. Started by galza,

היי לכם, המערכת שלי למטה בחתימה.השאלה שלי היא האם אני ארגיש שיפור כללי משמעותי במעבר למעבד I5 ,לוח גיגה-בייט טוב ו4 גיגה זכרון DD3? האם זה שיש לי 3 דיסקים קשיחים סטה 2 זה יוריד את ביצועי המערכת החדשה או שיש צורך להחליף את הדיסקים לסטה 3? תודה ;D

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום לכולם כמות התווים בכותרת מוגבלת ולכן העדפתי לפרט יותר בגוף ההודעה אני מתכנן לקנות מחשב חדש ומחפש לוח אם לתושבת 1155 עם תמיכה ב USB3 ו SATA3 בעקרון לא מתוכנן לקנות מעבד מסדרה K ,ככה שלא מתוכנן OC רציני (כמובן שאם בכל זאת ניתן יהיה לבצע OC קל ייתכן שאעשה זאת בשביל העניין אבל זאת לא דרישה מהלוח) בגדול הגעתי לשתי הלוחות הנ"ל שנראה שיתנו את מה שאני מחפש אבל אני לא בטוח מה עדיף מצד אחד הלוח של MSI זול יותר,מכיל יותר חיבורי USB3,SATA3 ומאפשר OC מצד שני הלוח של Gigabyte יתמוך גם במעבדי IVB וכל התוספות שלהם (PEX3 שכרגע אינני צריך ו זיכרונות 1600 שנמכרים כרגע בזול) אבל הוא יותר יקר ועם פחות חיבורים. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הלוחות הנ"ל - בשאיפה שזה יעזור לי להחליט אם יש אפ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by kkffiirr,

לפי האתר והקובץ של התאימות עולה שהלוח תואם עד זיכרון DDR2 533MHZ, לפי אתר KINGSTON הוא תומך גם ב667 וגם ב800. בפועל עליו מצאתי זיכרון 667. מישהו יודע איזה זכרונות אמורים לעבוד עליו באופן טוב? מצאתי מחשב עם לוח כזה, ורציתי לקנות לו זכרונות יד שנייה, כך שאני רוצה לדעת מה לחפש, כדי שלא אקנה משהו שלא יעבוד

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  10. Started by avivboker,

בוקר טוב חברים מעניין אותי לדעת מה יותר טוב שני זכרונות של 8 ג'יגה כל אחד? שזה 16 בכללי או ארבע זכרונות של ארבע 4 ג'יגה כל אחד שזה 16 בכללי מה עדיף??

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by jaco21,

שלום , אני מתלבט בין כמה מעבדים להרכבת מערכת חדשה. השימושים העיקריים שלי הם משחקים מאטלב וקצת מולטיטסקינג. יש לי אפשרות לקנות את הi7 3770k במחיר של1200 ש"ח או את הi5 3570k במחיר של 800 ש"ח. אני מתלבט בין השניים , אשמח לעזרתכם בנושא..

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום, ברשותי כרגע מחשב i5 760, לוח אם p55, וזיכרון 4GB של transcencd, בשני סטיקים של 2GB 1333 דואל צ'אנל.. לפני כמה ימים התקנתי SSD ואני חושב על לשדרג את ה - RAM, כדי לאפשר לו לעשות יותר חישובים כדי להקל על ה - SSD... איזה שדרוג כדאי/מומלץ? או שמא אולי בכלל אין צורך.. חשבתי על אולי להוסיף 8GB, ואז שיהיה במערכת 12GB, אבל אני תוהה אם יש התנגשות בנושא של דואל/טריפל צ'אנל וכו.. בכל מקרה, אשמח לעצה לגבי מה השדרוג הכי כדאי/משתלם שאני יכול לעשות.. המון תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  13. יש ברשותי את הלוח של אסוס קיבלתי מחבר את הלוח של ג'יגה בייט ועל אף ששניהם ענתיקות, רציתי לשאול איזה מהם עדיף בכללי, ואיזה עדיף גם למטרות אוברקלוק...

• 9 תגובות
    • 951 צפיות
  14. שלום ויום טוב, אני מגיע מרקע כלכלי שלא יכול להרשות לעצמו קנייה של מחשב כל שנה אז ההשקעה שלי היא לטווח רחוק ככל הניתן ולכן אני שואף לקבל הצעות על רכיבים איכותיים ומתקדמים אודה לכם אם תקחו זאת בחשבון ותעזרו לי "לתפור" לעצמי את החלקים המתאימים ביותר ברצוני לשאול כמה שאלות על לוחות אם: 1) קראתי ביקורות על מארזים מסויימים (NZXT H2 , FRACTAL DESIGN DIFINE R3) ובשלב של הבדיקות שביצעו שם ראיתי שהטמפרטורה של לוחות האם הגיעה הרבה פעמים ל60 מעלות וקצת יותר- האם טמפרטורות כאלה מזיקות ללוחות האם? אם כן איך ניתן להימנע או לטפל בעלית הטמפרטורות המדוברת בלוחות האם ובאותו הזמן לשמור על שקט מירבי? האם יש לוחות אם עם טכנולוגית קירור פסיבית יעילה כלשהיא או שיטה אחרת? 2) אם כן, תוכלו להמליץ ל…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by xena,

רכשתי חלקי מחשב חדש, ואני מתלבט בין שני המעבדים הנ"ל. שאלתי היא האם על אותו מפרט אחוש, דגש על אחוש, הבדל בביצועים במולטיטסקינג? אשמח לתשובה ללא אוברקלוק וכולל אוברקלוק ל 3550K. http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2012/05/01/intel-core-i5-3570k-cpu-review/5

16. מה המצב אנשים? אני יורד ישר לעניין, יש לי חבר שיש לו מחשב ישן יחסית, המעבד שם מסדרת E4XXX, בזמנו שדרגתי לבחור כרטיס מסך ל GF 430, הבעיה שמספר פעמים הייתי נעלץ לקפוץ עליו כי לא נדלק המחשב, לבסוף נמצע כי הבעיה באחד מסטיקים של זכרונות, 1GB של DDR2, כרגע יש לו רק 1GB בעצם והמחשב מריץ WIN7, לאור העובדה שלא כלכלי בכלל לקנות DDR2, כי במחיר של 2GB אני קונה 4GB של DDR3, מה אתם ממליצים לעשות? יש איפו לקנות DDR2 בזול? אני מודע לעניין שברכיבים ישנים המחיר יקר יותר והרבה לרוב קונים מערכת חדשה, אני יודע שאם כרטיס מסך לא תהיה בעיה, אבל כמה יעלה לנו לקנות: לוח אם + זכרונות + מעבד? או שבכל זאת לקנות זכרון DDR2? מה גם שאני לא מוצע 4GB בסטיק אחד, לפחות לא בארץ, 2X2 יעלה לפחות 300 שקל, או ל…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by dani0147,

נגיד ואני קונה מחשב חדש לגיימינג במה יותר טוב להשקיע במעבד או בלוח אם למשל מעבד כזה: Intel Core i7-3770 3.4GHz Box עם הלוח אם הזה :לוח אם Gigabyte דגם GA-H77MX-D3Hצ'יפסט Z77 תושבת 1155 או מעבד כזה: מעבד Intel Core i5-3570K 3.3GHz Box כולל מאוורר עם לוח אם כזה: Gigabyte GA-Z77X-D3H

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  18. Started by yadinS,

שלום,יש לי במחשב RAM GB1 ויש לי עוד מחשב ישן עם RAM GB2 אז נכחתי תכרטיס מי המחשב הישן ו2 הכרטים אותו חברה רק של המחשב הישן GB2 הכרטיסים זה DDR 2 הבעיה שניסיתי להכניס ת GB2 לכונן החדש אז המחשב נדלק מגיע למסך הבית ועושה ריסטרט ומה מוזר עם אני נכנס במצב ''בטוח'' רשום לי שמותקן 3 GB כאילו הזיכרון עובד אבל רק' במצב ''בטוח'' הכל עובד חלק

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  19. מדובר על המפרט שלי ה 2X2GB על מתח של 1.5 ה4GB על 1.7-1.9 יכול לגרום לבעיות?

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  20. שלום, אחרי זמן והרבה בירורים בנושא בחרו בשבילי לוח אם : לוח אם: MSI Z77MA-G45 Sata3 Usb3 DVI/VGA/HDMI כמות: 1 מחיר575 1)האם קירור למעבד מדגם מוגן 3 של scythe (אם ככה כותבים) מתאים על לוח האם הזה מבחינת אי הפרעה לחיבור RAM או חיבורים אחרים? והאם הוא לא כבד מדי ועלול לשבור את לוח האם מפאת משקלו? 2) האם הלוח תומך בסמרט ריספונס? 3)האם תוכלו להמליץ לי על לוחות עם תכונות דומות במחיר דומה, של גיגביט אסוס וכד' (פשוט בחלק מהחנויות אין לוחות מדור Z77 של MSI)? אני מניח שזה סוף הבירור שלי בנושא ושלאחר קבלת התשובות לא אציק לכם בשאלות של בורים (לפחות בתקופה הקרובה)

• 2 תגובות
    • 600 צפיות
  21. היי איזה לוח אם+זיכרונות+מעבד דרושים בשביל עריכת וידאו HD ב adobe premiere cs4 ו Adobe After Effects CS4 ? אני מדבר על מערכת 32 ביט

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  22. Started by danamas,

יכולה להיות בעיה כלשהי אם אני מרכיב על הלוח אם GA-P35-DS3L את שני הזיכרונות הבאים:http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?LinkBack=&ktcpartno=KVR800D2N6/2Ghttp://www.gskill.com/products.php?index=46ואם אני יוסיף את הכרטיס הבא בנוסף לשתיים הקודמים:http://www.ebay.com/itm/DDR2-PC2-6400U-2-Gig-/150625966764#ht_500wt_1182שתיים כאלה ליתר דיוק..תודה רבה לעוזרים!נ.באם עלולה להיות בעיה אשמח לפיתרונות.

• 9 תגובות
    • 629 צפיות
  23. שלום חברים אני הייתי מעוניין לדעת עוד פרטים על הלוח אם Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 עכשיו אני יודע פחות או יותר מה זה CrossFire & Nvidia SLI פשוט שמתי לב שהלוח אם הזה תומך בשניהם רציתי לדעת אם זה אומר שבעתיד אני יוכל לשים שני כרטיסי מסך של NVIDIA או CF אני ראיתי שהוא תומך: חריץ כרטיס מסך ATI CrossFire Nvidia SLI PCI-E x16 http://www.tms.co.il/product/10541

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  24. איזה זכרון עדיף? כולל הסברים. G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel CL9-9-9-24 אוKingston HyperX Blu Dual Channel CL9-9-9-27 ב KSP הקינגסטון יקר יותר ב 20% האם יש בטווח מחירים הזה זכרון שעדיף על שניהם?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. כל שאני יודעת הוא שיש לי 2 GB ואני צריכה יותר... מעדיפה לקנות ב-KSP או באייבורי ירושלים what do I do?

• 1 תגובה
    • 607 צפיות

דיונים חדשים בפורומים