עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Bah_gots_pIII_450,

טוב בזמן אחרון אני ממש לא מעודכן בהתפתחות הטכנולוגית והמהירויות\סטנדרטים מעבדים\ליבות וזיכרונות וכו'... במיוחד בכל מה שקשור לערכות שבבים זיכרונות ומעבדי פנטיום 4. מישהו מכיר מדריך שיכול לעזור לי? או שנתחיל בכך שאשאל מהיא ערכת השבבים האידיאלית כרגע, אני לא מעוניין בRDRAM אז אני מניח שזה סוג של I854 אבל זכרונות לערכה זו לפי מה שאני זוכר הינם רק 2100\1600 ולא 2700 החדשים... גם כן אין לי מושג מה ההבדל בין northwood ל williamate או מי מהם הוא עובד בFSB של 400MHZ או 533MHZ או מי בכלל 13 מיקרון, ואיזה סטפינג או מהירויות עדיף לקנות. גם כן איזה לוחות ממולצים בארץ?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. היום קיבלתי את המעבד 4600x2 הבעיה שהם לא רשמו בקופסה 65w אז המוכר הראה לי שזה ado אבל אני לא מסתמך על זה ב100% כי זה במדבקה יש איזו שהי תוכנה שאני יכל להיות בטוח שזה 65w ו ado

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום לכולם! בהקשר לדיון הנ"ל http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=460782.new#new הבעיה היא: גם לאחר הביטול של בכרטיס המובנה(שזה בעצם העובדה שאני מכניס כרטיס גרפי ליציאה PCI_x4) עדין הוא מראה לי במערכת שניתנים לשימוש 3.87 GB בלבד מתוך 4GB האם ניתן לעשות משהוא לגבי הזכרונות.. :s05: תודה....

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by idanpere1,

שלום לכולם! המחשב טיפה נדפק, ככל הנראה לוח אם תקול. הרקע הוא שהכרטיס מסך לא עבד, החלפתי אותו עם כרטיס מסך אחר של אח שלי וראיתי שהכרטיס של אחי כן עובד, לכן הנחתי שהכרטיס שלי הוא הבעיה. כנראה לאחר נסיונות להוציא מכרטיס המסך התקול תמונה, נדפק עוד משהו כי קניתי כרטיס מסך אחר (9800GT) חדש מהקופסא, והוא לא פועל אצלי (אצל אחי כן). ההנחה שלי היא הלוח אם, כל שאר הרכיבים פועלים מהבדיקות שביצעתי. כרגע הוא Gigabyte GA-P35-DS3, לא דגם זול (נקנה לפני מעל שנתיים), הוא היה לוח אם איכותי מאוד אז. (ניתן לראות מפרט מחשב בפרופיל) עקב התקלה, אני אאלץ כנראה להחליף אותו (הכנסתי את המחשב למעבדה לבדיקה), והייתי מעוניין לשמוע דעות לגבי לוחות אם אחרים בעלי צ'יפסט G41 זול. האם תהה ירידה בביצועי ל…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by morbidangel,

שלום לכולם ברשותי מעבד amd2800 ולוח אם epox 8hda5j. בדקתי דרך cpuz את מכפלת המעבד והתוצאה היתה x9 (תדר המעבד היה 1800MHZ). כאשר בדקתי את אותו הדבר דרך הביוס היה רשום שהמכפלה היא 10 (cpu clock ratio) ולא היתה אפשרות לשנות. כמו כן תדר המעבד נמצא על 200MHZ. משהו פה לא מסתדר לי, הרי מהירות המעבד מחשבים לפי מכפלהFSBx. הFSB שלי הוא 200, אז איך זה מתחשב בפועל? מישהו מוכן לעשות לי סדר בראש? :s05: תודה!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by itaysp,

שלום, ברשותי השילוש הבא: הלוח אם שלי התקלקל, ואני שולח לאינטל השבוע ואקבל אחד מתוקן/חדש כנראה. אם אני כבר מפרק את הלוח אם חשבתי לשדרג כבר את המערכת. כמו שאפשר לראות, המעבד שלי הוא K אבל הלוח אם הוא H לכן לא תומך ב OC. חשבתי על האפשרויות הבאות: 1. לקנות לוח חדש כן תומך ב OC, למכור את הלוח הישן ולעשות איזה OC כדי לסחוט קצת מהמעבד (אני מריץ כמה מכונות וירטואליות במקביל בד"כ והייתי שמח לעוד כח) 2. להישאר עם הלוח, למכור את המעבד ולקנות מעבד חדש יותר איזו אפשרות תתן לי את היחס הביצועים/מחיר? אני מעדיף להשקיע כמה שפחות, נגיד עד 500. אשמח גם להמלצות על לוח/מעבד, ולשמוע כמה המעבד/לוח שווים היום בשוק היד2. ועוד שאלה על הדרך. הלוח שלי הוא H67 ולכן גם יש לו כרטיס מסך מובנה. יש לי 2 …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Judas Iscariot,

עברו כמעט 6 שנים מאז השדרוג שילוש האחרון (שאפילו היה כאן בפורום! , המפרט של YairZ), חלקים בלוח אם הפסיקו לעבוד כמו שצריך ונראה שיש בהחלט "עייפות החומר" למרות פרמוטים וכד'. כמו כן ספק הכח הוא כבר בן 10, כדאי כנראה לשדרג גם אותו. המטרה היא גיימינג וכן שימוש מקצועי סטטיסטי (R, MatLab,Stata וכד') ואולי אולי גם מעט עריכה גרפית (פוטושופ, אילוסטרייטור, פרימייר וכד'). הדגש הוא על גיימינג. הרזולוציה היא 1920X1080, ואת כרטיס המסך אני אשדרג בנפרד שהמחירים ירגעו קצת (הרבה...) המפרט הנוכחי שלי הוא: Intel i5 3470 Socket 1155 Gigabyte GA-B75M-D3H Rev 1.1 Kingston 16GB DDR 3 (4 x 4) MSI Geforce GTX 750 Ti HEC 450TD-FT CoolerMaster Centurio…

8. Started by the godfather,

אני הבנתי נכון איך זה יכול ליהיות זה מעבד של 9415 ש"ח http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5421 ובמה אני מרגיש תהבדל אם יש לי E6600 לבין E6300

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by SimonSays,

אני מחפש 8 גיגה 1600MHZ עד 200-250 ש"ח שקל וראיתי את הזכרון הבא: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233186 האם משתלם להזמין מחו"ל או עדיף לקנות בארץ? כפי שאני רואה ההבדלים הם של 100-150 שקל, כמעט כפול בארץ לעומת חו"ל. המחשב שלי זה: לוח אם: MSI X48 Platinum מעבד:E8500 של אינטל כרטיס מסך:GTX 275 בעתיד הלא רחוק אני משדרג את הלוח אם והמעבד (i7 או i5 ולוח אם תואם)

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by icebreak,

אחרי השטות של FARCRY 64BIT מגיע HALF-LIFE 2 שרץ על 64 ביט: האתר שפרסם את הביקורת כרגע נפל מהעומס, אז לא הזדמן לי לקרוא הכל, אבל הנה הכתבה: http://techgage.com/review.php?id=3889 והנה ה GOOGLE CACHE של המסקנות: http://216.239.51.104/search?q=cache:qPoRPNKJvIYJ:techgage.com/review.php%3Fid%3D3889%26page%3D2+&hl=en Surprisingly enough, I didn't see an ounce of benefit from the 64-Bit. The 32-Bit had better overall frame rates than the 64-Bit. I was a bit confused by this, because in our article from June, I found better overall FPS while running the 32-Bit version of the game in x64. I look forward to other benchmarks around the web in the days to come to see if my resul…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by H.I.V,

שלום אחרי התלבטויות רבות איך לשדרג את המחשב הישן שלי הגעתי לזה: Intel Pentium 4 2.4 MHZ 533 FSB Gigabyte GA-8SQ800 SIS 655 AGP *8 MB 512 333 Mhz Kingston סה''כ= 2500 עם מארז האם לדעתכם זה כדאי? תודה

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. השקה של המעבדים החדשים תהיה ככל הנראה בינואר. First Intel Core i7-7700k Benchmarks Are Out – Show An Impressive 40% Gain in Single Threaded Performance and 20% Gain in Multi Threaded Performance Over Skylake http://wccftech.com/intel-core-i7-7700k-benchmarks/ לוחות האם החדשים, סדרת 200: http://wccftech.com/asrock-z270-intel-kaby-lake-motherboards/

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  13. איך לעזאזל אני עושה את זה!?!?!? בשום פנים ואופן אני לא מצליח לעשות BOOT מה-ONBOARD RAID. לא הייתה לי בעייה עם ה-PCI RAID הקודם שלי. צריך עזרה דחוף.......

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by barbaba,

הי לכולם יש לי לוח ASUS לפנטיום 3 .כל הכרטיסים ONBOARD . הזכרון שלי מורכב מ 64mega במהירות 100 ו 128mega במהירות 133 . המעבד הוא celeron 700/66bus/128cash .המחשב משמש לתכנות ב v.b, c,java . וגלישה ברשת. לא למשחקים. חשבתי לשדרג את המעבד ל p-3/1.2G/133BUS/256cash (כן ,עדין מוכרים אותו והוא עולה 800 שקל) או ל celeron1.2G/100bus/256cash שעולה 440 שקל. ולשדרג את מע' ההפעלה ל win2000 או XP (יש לי 98. ) מה כדאי ולמה , ואציין שי לי כסף במשורה, אני לא "עשיר ". שדרוג הלוח לא בא בחשבון כיאז צריך לשדרג גם את שאר הדברים . ה celeron עובד , אבל למשל ב JAVA שהיא תוכנה כבדה ( netbeans) הוא קצת נחנק ... .ובכלל צריך להתקדם קצת.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. האם ניתן להתקין מעבד I5 דור שלישי ללוחות האלו DH67BL וגם H67M-GE ???? כרגע מותקן מעבד I5 דור שני בכל לוח אתמול ניסיתי להתקין באינטל ונשמעו ציפצופים .... נבהלתי והחזרתי הכל לקדמותו .... תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by roes,

שאלות בנוגע למעבדי: INTEL ו- AMD השאלות על המעבדים מתקוונים אך ורק למעבדים שנועדו למשחקים! 1. למה אומרים שמעבדי AMD יותר טובים ממעבדי INTEL? 2. איזה מעבד הכי משתלם לי לקנות מבחינת ביצועים וכסף (איך קוראים לדגם?)? 3. איך קוראים למעבד הכי טוב של INTEL ? מה המחיר בערך? 4. איך קוראים למעבד הכי טוב של AMD ? מה המחיר בערך? 5. סוגי מעבדי INTEL LGA775 טובים (אך ורק מבחינת ביצועים)? תודה מראש.... *לאחר עריכה לאחראי על הפורום: ערכתי את ההודעה שלי מחדש ואני מקווה שתענה לי על השאלות שלא יכלת לענות לפני שערכתי מחדש את ההודעה...

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by x-dude,

הי חברה אני מקווה שתוכלו לעזור לי,זכיתי במכרז ב Netaction לפני איזה המממממ חצי שנה משהו כזה,ואני עדיין בספק לגבי איזה סוג הלוח אם שלי,מישהו בטוח יודע זה P-4 1.6Ghz כל מה שאני יודע שזה SiS 650 שאני מפעיל את Sandra אז מוצג בפני שהלוח הוא ECS ניסיתי לגשת לאתר של ECS כדי לעדכן ביוס אבל יש שם הרבה סוגים. למישהו יש איזשהו מושג ? אני צריך לדעת בדיוק איזה סוג הלוח אם שלי תודה

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by KF,

הזמנתי את הזכרונות האלו מאמזון למערכת חדשה שאקנה בקרוב . BL2K8G36C16U4B https://www.crucial.com/memory/ddr4/bl2k8g36c16u4b האם עלולות להיות בעיות כלשהן מבחינת תאימות ללוח אם ? האם הם נחשבים לבסדר ? הם יתאימו לכל לוח אם שאקנה ? מתכוון לשדך אותם למעבד 5600/5800XT תודה

19. AMD או INTEL לא מבחינת תשלום אלא מבחינת ביצועים? באיזה מהם אפשר לעשות OC טוב?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אז ככה.. אני מתלבט מה לקנות האם לקנות את ה-e4300 או את ה-e6300 כי לשניהם יש 1.86Ghz 2MB cache רק שה-e6300 יקר יותר ב-300 ש"ח.. האם שווה להוסיף את ה-300 ש"ח האלה או שאפשר אפילו לחסוך אותם? נ.ב איזה לוח אם כדאי לקנות למעבד הזה עד 500 ש"ח ככה שהוא יהיה לוח רחב (עם הרבה כניסות PCI וכמובן PCI-E אחד לפחות..)

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. נכון, זה כבר ידוע, אבל אושר שוב ע"י בחיר בחברת AMD. כמובן שזה לא כך אצל אינטל. עוד פראמטר במכלול השיקולים לכאן או לכאן בהחלטה על איזו פלטפורמה ללכת.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. לוח האם שלי DP55WB התקלקל בשנית. פעם שנייה שמתקלקלים הספק+לוח האם במקביל. נקנו בSKYPC. פעם ראשונה התקלקלו לפני שהחנות נסגרה והוחלפו צי'ק-צ'אק במסגרת האחריות. עכשיו סקייפיסי התאחדו עם זד מחשבים. דיברתי עם שירות הלקוחות של זד, מסרו לי שהם נותנים אחריות ללקוחות סקייפיסי, אבל את הלוחות של אינטל הם שולחים לאינטל בהולנד ועד שהלוחות חוזרים לוקח לפחות חודש וחצי. נראה לכם תקין? אשמח לעצות כי לחכות חודש וחצי זה לא נקרא אחריות זה לומר ללקוח - לך תקנה חדש. אני חייב את המחשב ללימודי תעודת MCITP ולהרצת מכונות וירטואליות, אני לא יכול לחכות חודש וחצי. כמו כן אם למישהו יש קומבינות עם אינטל או חנות שיכולה לעזור לקצר את הזמן (גם בהחלפה ללוח אחר) אשמח לשמוע.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by maor0247,

קניתי לא מזמן כרטיס מסך GEFORCE GT240 512MB GDDR5 וכשהתקנתי אותו במחשב.... בהתחלה זה הראה תצוגה ,אבל על חלק מהמסך (יש לי מסך FULL HD) ואחרי שהתקנתי את הדרייבר ועשיתי ריסטרט למחשב..... המחשב מעלה את הוינדוס עד לפני ה LogOn ואחרי זה נתקע (ועושה ריסטרט שוב). רציתי לשאול האם הלוח אם שלי אמור לתמוך כרטיסים מסוג זה??? קישור: http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AW9D-MAX&fMTYPE=LGA775

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. הטולדו הוא אתלון 64 כפול ליבות, כלורמ מיועד לשוק השולחני, שקע 939, אמור לצאת לשוק בחודש 6 (תאריך ההשוק הוקדם עקב הקדמת השקת כפול הפרסקוט של אינטל לאותו שוק). 1.3 וולט? זה אפילו פחות מה 1.4 של הווניס, מעניין, נחמד, זה עושה 2200 מגה הרץ עם מתח יותר נמוך מזה של הווניס, זה מרשים. מקור: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=59344 הערה: א. מי שקונה היום לוח 939 טוב יוכל בעתיד להחליף את המעבד לכפול ליבות כזה. ב. יהיה מעניין. ג. בעוד מספר ימים יושק האופטרון כפול הליבות לשרתים.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Lumber_Jack Jim,

היום החלטתי להעלות גם את המולטיפלייר של המעבד שלי בנוסף לזיכרון שנמצא כבר על 117. המעבד שלי כבר פתוח כך שניתן להעלות את המכפלה בלי שום מוד. אני ניגש לביוס ומעלה אותו ל13 (המקסימום) שומר ומפעיל מחדש. לפי הביוס המעבד נמצא ב1521 Mhz. אבל לפי CPUID המעבד עדיין על 807 Mhz . למה CPUID לא מוכן להתעדכן?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים