עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by noam-r,

שלום לכולם, יש לי בסלון מחשב מדיה עם לוח GA-B75M-D3H, לפני כמה ימים נראה שהמחשב נכנס לסוג של boot loops (המאווררים נדלקים לכמה שניות ואז נכבים ונדלקים שוב), ניסיתי את העצות שמסתובבות באינטרנט כדי לפתור את הבעיה (להוציא את הבטרייה, לנתק מהחשמל, לעשות reset...) אבל לא ממש עזר. מישהו נתקל בבעיה דומה עם הלוח הזה ? כנראה שאצטרך להחליף אותו, למישהו יש המלצה על לוח דומה שיעשה את העבודה עם שאר החומרה (I5 DDR4 )?

2. Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 MSI P67A-GD55 (B3) אותו מחיר.... צריך לוח לOC של 4.5 ... SLI CROSS 99 אחוז לא יהיה... מה עדיף משניהם??

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by jacobra,

זה תקין? לא אמור להיות רשום שם 2?

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by ydca,

1) הציעו לי מעבד AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W, כיום יש לי מעבד אינטל DUAL CORE 2.8 שאלתי היא האם מעבד הAMD פחות ממנו? ואם ניתן להשוות, לאיזה מעבד אינטל הוא הכי קרוב מבחינת ביצועים?

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by 6kwar,

רציתי לדעת בשביל מה יש את הUSB מאחורי המסכים??? תודה

6. Started by hadarelk,

יש לי מחשב לעבודה DELL VOSTRO 3900 עם מעבד i7-4790, כרטיס מסך GeForce GTX745 4G ו16GB RAM. רוב העבודה היא עם סולידוורקס - הרכבות גדולות וריבוי פיצ'רים. ממה שקראתי בהרבה מקומות כדאי קודם לשדרג את המעבד לפני שאני משדרג את הכרטיס מסך. לפי המפרטים של אינטל, המעבד הכי חזק עם FCLGA1150 זה מה שיש לי. הצ'יפסט של הלוח אם הוא Intel H81. הצעות איך אפשר לשדרג כדי לקבל עבודה מהירה וחלקה יותר? לוח אם ומעבד? או רק מעבד אחר?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Judas Iscariot,

עברו כמעט 6 שנים מאז השדרוג שילוש האחרון (שאפילו היה כאן בפורום! , המפרט של YairZ), חלקים בלוח אם הפסיקו לעבוד כמו שצריך ונראה שיש בהחלט "עייפות החומר" למרות פרמוטים וכד'. כמו כן ספק הכח הוא כבר בן 10, כדאי כנראה לשדרג גם אותו. המטרה היא גיימינג וכן שימוש מקצועי סטטיסטי (R, MatLab,Stata וכד') ואולי אולי גם מעט עריכה גרפית (פוטושופ, אילוסטרייטור, פרימייר וכד'). הדגש הוא על גיימינג. הרזולוציה היא 1920X1080, ואת כרטיס המסך אני אשדרג בנפרד שהמחירים ירגעו קצת (הרבה...) המפרט הנוכחי שלי הוא: Intel i5 3470 Socket 1155 Gigabyte GA-B75M-D3H Rev 1.1 Kingston 16GB DDR 3 (4 x 4) MSI Geforce GTX 750 Ti HEC 450TD-FT CoolerMaster Centurio…

8. אהלן! ;D יחליפו את השם ל סוקט M2 לסוקט AM2 :D ויש שם רשימה קצרה של מעבדים חדשים שיצאו... http://www.theinquirer.net/?article=28367

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. זו המערכת שאני בונה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=450007.0 נקודות התיחסות : 1. ALC889 VS ALC888B 2.USB3 על הלוח לאומת שידרוג עתידי בעזרת כרטיס PCI-E ותפסת SLOT פנוי(אופציית החיבור ל4 מסכים בעזרת שני כרטיס מסך נפסלת) 3. RAID 0,1 מספיקים לי 4.רכיבי INTEL HD לא בשימוש 5.אין יציאת S/PDIF Out COAXIAL בH55 או בכלל לשקיע עוד 30% ב Asus P7H55D-M Evo H55 CHIPSET אני כבר מבולבל

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by thebomb59,

כמו שאתם רואים בשאלה אני רוצה לדעת איזה כרטיס זיכרון יש לי אני יודע שיש לי שתיים של 128 ואני לא יודע אם זה אס די או די די ואני רוצה לדעת מה ההבדל בינהםכי אני רוצה לקנות 256 DDR 400MHG ואני לא יודע אם כדאי לי

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. יש לי כרגע amd palomino athlon xp 1800 (ראה מפרט) לפי האתר של ג'יגה בייט הלוח אם שלי תומך עד athlon xp 2600+ fsb266 יאנו אין תמיכה במעבדי BARTON ומעבדי FSB333... : אם אני אחליף למעבד athlon tbred 2400 זה יהיה שווה?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. היי אנשים, אני מעוניין להתייעץ אתכם בנוגע לשיפור ביצועים. המערכת הראשית שלי (מפרט מלא בצד) מתחילה להתיישן, ועומדות בפני 2 אופציות כרגע, כמו שאני רואה את זה: 1. OC עם ניקוי אבק, סידור כבלים, הוספת מאוורר (מת לי ה120 מ"מ שמוציא אוויר וכבר חצי שנה המחשב רק מכניס אוויר...), מריחת משחה טרמית חדשה, ולבסוף גם איזה DEFRAG או אפילו פירמוט מלא להשלמת הרענון. כמו שרואים, המערכת הזו בעלת פוטנציאל די גדול ל OC, אבל לקחת בחשבון שאני אהיה מאוד מתון ופחדן בנושא הזה. 2. לקנות AMD כפול ליבה כלשהו ב EBAY, ואולי גם זכרון (2 סטיקים של ג'יגה, שיעבדו ב DC ולמכור את הזכרון הנוכחי). ואז גם לבצע את כל השלבים שב-1 למעט ה OC (יידחה לעתיד במקרה שאופציה 2 תבחר). בשני המקרים, צריך לקחת כאן בחשב…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. נכון, זה כבר ידוע, אבל אושר שוב ע"י בחיר בחברת AMD. כמובן שזה לא כך אצל אינטל. עוד פראמטר במכלול השיקולים לכאן או לכאן בהחלטה על איזו פלטפורמה ללכת.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Bah_gots_pIII_450,

ברשותי Athlon TB 1.4 256 Crucial/micron RAM 2.5 CAS hercules Kyro2 prophet 4500 Gigabyte 7DXR עכשיו אני יודע שהכרטיס מסך הוא Bottle neck רציני, אז רציתי לדעת האם החלפה שלו עכשיו, וחיבורו למערכת שיש לי כרגע, תספיק לפחות לעוד שנתיים... כרגע בעבודה נורמלית ללא משחקים זה בהחלט מספיק... בתודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. ב"ה שלום חברים יקרים שנת 2007 בעוד חודש מגיע ואני לקראת רכישת המחשב שלי בתחילת השנה ASUS P5W DH Deluxe הוא הלוח שעומד אצלי על הכוונת ממספר סיבות חשובות לי 2 IDE מה שלא מוצאים כיום ברוב הלוחות לצערי הרב ESATA שמאוד חשוב לי PCI רגיל לכרטיס קול שלי למטה בלוח יותר מ 4 יציאות SATA על הלוח ובעיקר קירור פסיבי שקט לחלוטין כל שאר הדברים בשבילי הם מיץ עגבניות וממש לא הייתי משלם עליהם (אבל מה לעשות הם גם שם...) עכשיו הלוח הזה יחסית מאוד יקר וישנם עוד 2 אופציות בשבילי שאולי טובות אף יותר : לוח P5B Deluxe שמאוד מושך חוץ מחיסרון אחד שהוא כמובן IDE אחד לוח זה טוב מאוד ל OC שאני כנראה אעשה עם E6300 במטרה להגיע ל 3 GHZ יציב הפיתרון לחוסר IDE יכול לבוא בשתי דרכים 1- צור…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. סימפלטק לא מוכרים מושקין, שאיתם תכננתי את המפרט המקורי שלי. השאלה היא, האם XTREME DDR הם חלופה טובה, יציבה, ואוברקלוקית? תודה. ד"א- לא הייתי פה הרבה זמן בגלל בעית HD. השבוע קיבלתי אותו חזרה מהתקיון, ואחרי שיצרתי מחיצה אחת של C אני מקבל מתחת לVERIFYING DMI POOL DATA ג'יבריש. מישהו יודע מה לעשות? TNX ALL.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by ngc224,

שלום ! האם מישהו יודע מתי יגיעו מעבדי Llano ו Bulldozer ?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by TomL94,

היי חברים. לחבר יש מחשב מאוד ישן, הלוח אם והמעבד שלו ממש outdated והוא מעוניין בשדרוג. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל, משחקי רשת קלים בעיקר, הוא מוכן להשקיע בסביבות ה1000 לשדרוג. המערכת הקיימת כרגע: לוח אם - Intel DG31PR מעבד - Intel XE 945 כ. מסך - GT 430 ראם - 2GB ספק 600W (לא זכור לי איזה כרגע) בכל אופן, ברור שצריך לשדרג כרטיס מסך בעתיד, אבל אני חושב שהכי דחוף כרגע זה המעבד, ולכן גם הלוח. הראם גם ללא ספק לא מספיק והוא ירחיב בעתיד הקרוב. בכל אופן מה שחשבתי עליו: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪785 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪287 סה…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום ! קודם כל אני אנצל את ההזדמנות (השנייה שלי) ואגיד שלום - אני חדש פה אז לשאלתי.. מה יותר טוב לקנות מחשב פנטיום 4, 3.4 מעבד ליבה כפולה (2mb*2) או Core2 את ה-E6600 ? אם אפשר בבקשה לתת לי נימוקים למה X יותר טוב מ-Y אז בכלל... אם זה מבחינת מחיר.. אם זה מבחינת ביצועים... ואם זה בכלל מבחינה שאתם מבינים. כי אני לא ממש מומחה במחשבים () ובגלל זה אני מאוד אשמח אם תייעצו לי. תודה רבה על עזרתכם שי

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אהלן אני משתמש במעבד כפול ליבה כבר 3 שנים, ולאחר שהתקנתי את CALL OF DUTY BLACK OPS הבנתי שהמעבד היא הסיבה היחידה לכך שהמשחק מקרטע (יש לי 3 ג'יגה זכרון וRADEON HD4770 כרטיס גרפי). לכן.. החלטתי שזה הזמן לשדרג (נראה לי שהמעבד פשוט ישן מדי, אשמח אם תאשרו את הדבר). הבנתי שהדרישה המינימלית לCOD BO היא E6600 או X3 8750 של AMD. אני לא רוצה לעשות שינוי יותר מדי כולל של לוח אם בנוסף למעבד אז אם לוח האם לא תואם לאחד מהמעבדים האלה נראה מה נעשה.. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Bar Naftali,

הוסף כחבר שלח הודעה צפה בפרופיל חסום משתמש שלום לכולם מעוניין לקנות במשך השבוע זיכרון 16 ראם או 8×2 (לא משנה) אשמח להצעות (חנויות אייבורי וKSP בלבד) תקציב: מהו התקציב שהוקצה לקנייה?650 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? 50± עדיף שלא מפרט נוכחי: מעבד: ryzen 5 1600 לוח אם: asus prime 350m-a קירור המעבד: כלול במעבד (חלק מהקירורים הקיימים למעבדים מהווים הגבלה לחלק מהזכרונות בשוק ולכן חשוב לציין את …

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Aviram Tavor,

היי, בחיפוש אחר מחשב נייד חדש, אני שם לב שהרבה דגמים באים עם מעבדים של 2 ליבות. לדוגמה, המעבד i3-1115G4 : https://tms.co.il/workstations/notebooks-tablets/notebook?product_id=105509&sort=p.price&order=ASC סליחה על הבורות, זה לא סטנדרט ״ישן״ מדי? או, שעבור מחשב נייד בסיסי זה מספיק? (בהנחה שמדובר בשימוש די קל כמו הרצת קוד פשוט, מסמכים, דפדפן ומקסימום נטפליקס, ובהנחה ששאר הפרטמרים לא רלוונטיים, או דומים למחשב בלינק). או, שבכל זאת רצוי להתעקש על 4 ליבות? וגם, אני מניח שמעבד חלש יותר יתן יותר זמן סוללה? אני שואל ספציפית כאן ולא בפורום יעוץ לפני קנייה, עניין המעבד זה הדבר היחיד שחסר לי להבין. תודה!

23. AMD או INTEL לא מבחינת תשלום אלא מבחינת ביצועים? באיזה מהם אפשר לעשות OC טוב?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by barbaba,

הי לכולם יש לי לוח ASUS לפנטיום 3 .כל הכרטיסים ONBOARD . הזכרון שלי מורכב מ 64mega במהירות 100 ו 128mega במהירות 133 . המעבד הוא celeron 700/66bus/128cash .המחשב משמש לתכנות ב v.b, c,java . וגלישה ברשת. לא למשחקים. חשבתי לשדרג את המעבד ל p-3/1.2G/133BUS/256cash (כן ,עדין מוכרים אותו והוא עולה 800 שקל) או ל celeron1.2G/100bus/256cash שעולה 440 שקל. ולשדרג את מע' ההפעלה ל win2000 או XP (יש לי 98. ) מה כדאי ולמה , ואציין שי לי כסף במשורה, אני לא "עשיר ". שדרוג הלוח לא בא בחשבון כיאז צריך לשדרג גם את שאר הדברים . ה celeron עובד , אבל למשל ב JAVA שהיא תוכנה כבדה ( netbeans) הוא קצת נחנק ... .ובכלל צריך להתקדם קצת.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by גד :),

האם המעבד Pentium D 930 יכול להתאים ללוח Gigabyte GA-G41M-COMBO ? ( לדוגמא המעבד עובד על לוח gigabyte g41m-es2l )

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.