מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,817 דיונים בפורום זה
-
היי! לאחרונה חשבתי על פתיחת עסק קטן מהצד לייבוא חלקי מחשב איכותיים לארץ ומכירתם. מדובר על כמות קטנה (כ-5 עד 10 לוחות אם, 5-10 סטיקים של זכרונות, 5-10 מעבדים). לדוגמא, DFI NF4, G.Skill, AMD 64. אני משוכנע שזה יכול ללכת לא רע. מדובר בהתחלה בהשקעה לא גדולה. חשבתי לקנות מאתר בחו"ל (ארה"ב, לדוגמא) ולמכור בארץ במחיר נמוך מחנויות. חשוב שיהיה רווח (אם כי אני לא מצפה לרווח גדול בהתחלה) ואולי בהמשך להתפתח לעסק גדול יותר כדוגמת נועה או הדובים (שזה החלום שלי). רציתי לקבל הצעות במה זה כרוך (ממי שיש לו נסיון בעבר), לדוגמא, עלויות שילוח, שחרור מהמכס, מע"מ. אשמח לשמוע גם משותפים פוטנציאליים. ביי, Zulu
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מספר שאלות בקשר ללוחות אם: 1. איזה לוח אם עדיף Asus P5KPL-CM או Intel G31 Pearl Creek http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DG31PR/DG31PR-overview.htm או Gigabyte GAP31DS3L http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2615&%20ProductName=GA-P31-DS3L בת'כלס אני יודע שלא שאף אחד מהם לא שווה, אבל אני מנסה לבנות מחשב ואלו האלטרבטיבות היחידות. 2. בכל הלוחות שנתתי אין תמיכה ב PCIe 2 אלא מקסימום רק ב PCIE X16 אני רוצה יחד עם זאת לקנות Nvidia 9600GT והוא תומך ב PCIE 2 השאלות הן: א. האם תהיה בהכרח פגיעה בביצועים של הכ. מסך? ב. האם בכלל ניתן לחבר כ. מסך בעל PCIe 2 ללוח שבו אין תמיכה ב PCI…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בחודש 4 יום 22, כלומר בעוד 4 חודשים בערך, כל קווי המוצרים יוזלו כאשר הירידה היחסית הגדולה ביותר למרובע הליבות Core 2 Quad Q6600, מ 850$ ל 530$, מצד שני ה E6300 יימכר ב 163$. יצאו באותו יום גרסאות חדשות של ה 6300 ו ה 6400 עם 4 מ"ב זכרון מטמון. ה E4300 (אם אני לא טועה באותו תאריך, בכל אופן ברבע השני) יעלה 113$. הידיעה המלאה: http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=735045&starttime=0&endtime=0
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לומר דבר ראשון שאני נהנה מאתר ומהפורום כבר הרבה זמן למרות שאני לא פעיל בצורה שאני קורא מתעדכון באתר רציתי להביא לשומת הלב שלכם משהו מעניין החברה ASUS הוציא התקן שמתלבש על תושבת של Socket 478 והופך אותו ל Socket 479 שאפשר להתקין עליו את המעבדים של Pentium M שהם יותר חזקים הראי רק לאחרונה קראתי מאמר אצלכם שאינטל עוברת ליצור של כל המעבדים לPentium M אז כבר עכשיו אפשר לעבור בלי לשנות את הלוח הינה הלינק לאתר של ASUS למי שרוצה לקבל פרטים http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=54&l3=0&model=467&modelmenu=1
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בסלון מחשב מדיה עם לוח GA-B75M-D3H, לפני כמה ימים נראה שהמחשב נכנס לסוג של boot loops (המאווררים נדלקים לכמה שניות ואז נכבים ונדלקים שוב), ניסיתי את העצות שמסתובבות באינטרנט כדי לפתור את הבעיה (להוציא את הבטרייה, לנתק מהחשמל, לעשות reset...) אבל לא ממש עזר. מישהו נתקל בבעיה דומה עם הלוח הזה ? כנראה שאצטרך להחליף אותו, למישהו יש המלצה על לוח דומה שיעשה את העבודה עם שאר החומרה (I5 DDR4 )?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד יכול להידפק כתוצאה מריבוי(ואני מתכוון לזה) הפסקות חשמל? כי אחרי ההפסקה שהייתה לי עכשיו הוא פשוט הפסיק לעבוד......(אני עכשיו עם הפנטיום 3 של אחותי... :-\) אני מדבר על 2/3 הפסקות בכל יום.......כבר הלכו לי 2 הרדיסקים בגלל זה ולוח+ספק.......החלפתי אותם ועדיין יש לי אחריות עליהם אבל אני מנסה להדליק את המחשב והמחשב בכלל לא נדלק יש מצב זה מהמעבד? ועוד שאלה לא פחות חשובה מה יכול ללכת לי בכללי מתוצאה של הפסקות חשמל?.תודה!
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לקחנו לביקורת את ה-B510A Gaming Pro של MSI, לוח אם שבא לשלב מראה קורץ עם תמיכה במעבדים החדשים של אינטל. האם השקעה של מעל ל-600 שקלים שווה את הפסד התכונות? עם השקת התושבת החדשה של אינטל הקיץ, תושבת LGA1151 וסדרת המעבדים החדשה, צצים גם לוחות אם חדשים אשר מיועדים למלא את צרכיהם של המשתמשים. השוק מתפלג בעיקר לשני סוגים. האחד שזקוק ללוחות האם הפשוטים ביותר (הרוב) והשני שרוצה מעבר לכך בשל צרכים כאלה ואחרים. מדובר על שני שווקים שבהם לוחות האם באחד מתומחרים ב-280 עד 350 שקלים ובשני בדרך כלל צפונית ל-600 שקלים. מה שגורם ללוחות האם הזולים להיות באמת זולים הוא שימוש בערכות שבבים פשוטות וכמות מינימאלית של חיבורים. לצורך המשימה הפקידה אינטל את ערכות השבבים H110 ו-B150 ל…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי לוח-אם מדגם: gigabyte z370m ds3h . יש לי זיכרונות של: Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400Mhz CL17 2X8 האים ניתן לשלב זיכרון מדגם: Crucial 8GB DDR4-2400 UDIMM CT8G4DFD824A Series: Crucial Form Factor: UDIMM Total Capacity: 8GB Specs: DDR4 PC4-19200 • CL=17 • Dual Ranked • x8 based • Unbuffered • NON-ECC • DDR4-2400 • 1.2V • 1024Meg x 64 • Kit Qty: 1 Speed: 2400 MT/S DIMM Type: Unbuffered Component Configuration: x8 based
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ברשות אבי מחשב דיי ישן ולו לוח אם Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3. אני מעוניין להוסיף ללוח כרטיס מסך על מנת לאפשר למחשב להריץ age of empires definitive edition. האם ניתן להוסיף כרטיס מסך ללוח האם? במידה וכן, לאלו פרטים ומגבלות יש לשים לב ברכישת כרטיס זה? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר'ה, אני יודע שבשביל לקנות מחשב צריך להשקיע הכי הרבה במעבד,לוח אם וזכרונות אבל יש כל כך הרבה חברות הרבה סוגים, אני רוצה לקנמות בימים הקרובים מחשב ולא יודע אם כדאי לי לקנות עכשיו או להמתין אני רוצה לקנות מעבד AMD64 זה שווה עכשיו או צריך לחכות קצת זמן...?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני בדרך לקנות מחשב שמיועד לגרפיקה בלבד ללא משחקים בכלל חשבתי על i5-2500 אבל הוצע לי מעבד FX4100 של AMD בהפרש כספי ניכר. כיוון שאין לי שום מידע על מעבדי AMD רציתי להיוועץ בחברי הפורום הנכבדים לאיזה מעבד של אינטל הוא דומה מבחינת הביצועים הגרפיים שלו. אודה לכל התייחסות
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כידוע מערכות 32 ביט למשל XP 32 או VISTA 32 מזהים 4 ג'יגה רק כ 3.25 ג'יגה עקב מגבלות תכנוניות. השאלה שלי היא כזאת: מי מכם התנסה בזה: לוח P5K עם ארבעה סטיקים של 1 ג'יגה זיכרון מהסוג הזה, או משהו דומה ? לקוח שלי רוצה לקנות שני סטים כאלה ולקבל 4 סטיקים ולשים אותם ביחד. האם ישנה בעיית תאימות כי למשל לוח ה ABIT שלי לא מזהה ולא עולה בכלל עם 4 סטיקים ואני יודע שבלוחות רבים זה כך http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=829&category_id=b183b28b9646158904d1e7c500b34b33& אני הרכבתי כבר למישהו מערכת עם לוח P5K DELUXE עם הסט הזה של רק שני סטיקים של 2 ג'יגה וזה זיהה הכל באופן מושלם כאמור הנ"ל http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, כמומחה קטן מאוד בלוחות אם (ובמחשבים באופן כללי) ניגשתי להשוואה בין ארבעה דגמים של GB. http://il.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3853,3772,3855,3812 אשמח לקבל הבהרות לכמה שאלות שעלו על הפרק תוך כדי עיון בטבלת ההשוואה: 1. הדגמים המסומנים ב MA הינם בתצורת micro ATX. מה משמעות העניין מעבר לעובדה שמדובר בלוחות קטנים ביחס ל ATX הסטנדרטי? 2. לדגם ה H67MA-D2H-B3 שני חריצים בלבד לכרטיסי זכרון. עד כמה הדבר מהווה חסרון? 3. דגמי ה D2H אינם כוללים DisplayPorts. מה הייעוד של יציאות אלו? הבנתי כי מדובר ביציאת ווידאו מתקדמת אך לא ברור לי מהו השימוש בפועל. 4. כמות וסוגי חריצי ה PCI משתנים בין הכרטיסים. כיצד אוכל להעריך למה אני זקוק? הנחת העבודה היא שאני מעו…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב , רכשתי לפני כמה ימים לוח אם GA-P67A-UD4-B3 - נכנסתי ל BIOS והבנתי שיש אופציות בשם הזה Extreme Memory Profile (XMP) הובן לי מהחוברת שקיבלתי במארז של הלוח אם שהאופציה הזאת משפרת את הביצועים ומגדילה את המהירות של כרטיס הזיכרון המותקן בלוח אם (אם אני טועה תקנו אותי בבקשה) ובו יש 3 אפשרויות אפשרות א' : DISABLED אפשרות ב' : Profile1 אפשרות ג' Profile 2 - הפרופיל הזה לא זמין ב BIOS אצלי וזה נראה לי מוזר ואסביר רכשתי 8 GB של כרטיסי זיכרון של חברת Patriot G2 במהירות 1600MHZ ורשום במפרט הזיכרון שהכרטיסים תומכים באפשרות XMP READY , כמו טלוזיות שמגיעות עם HD READY כרגע ההגדרה המסומנת היא DISABLED , אבל כאשר ההגדרה הזאת מוגדרת ב BIOS אני רואה מתחת לזה בשורה Memory Fr…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה פנטיום 3 היייתם אומרים משתווה בביצועים לדיורון 1200? (אולי מישהו גם ראה אתר עם בנצ'מרקים דיורון נגד פנטיום 3?)
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכל .... יש לי 8 גיגה ראם במחשב החדש שקניתי .... האם בישביל להפעיל משחקים עם AA גבוהה אני יצטרך כמה שיותר ראם - במיוחד המשחקים החדשים שיצאו כמו Dragon age 3 וכו שהם דורשים בישביל להפעיל על הכי גבוה 8 גיגה אז שווה לי לשדרג ל 16 גיגה או שזה לא ממש משנה ? הכוונה לא יראו כזה הבדל ומה שמשנה זה בעיקר הכרטיס מסך (דרך אגב זה GTX 770 עם כל התוספות של EVGA +2giga )? ,תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש לוח לפנטיום 4 - 478 הכי טוב שאתם יכולים למצוא לי, לא משנה איזה חברה, ושיהיה טוב ל oc במחיר של עד 1000 תודה אנשים :ylsuper:
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
סיכום הפוסט: מחפש פתרון יצירתי לקמפל פרוייקט מאוד גדול. המטרה היא ליצור סביבה שכל הפרוייקט נמצא ב- RAM ומתקמפל ל- RAM + גיבויים לדיסק. -- אני עובד על פרוייקט מאוד גדול שלוקח זמן רב לקמפל. הקומפיילרים ישנים (gcc 2.96) וכך גם סביבת הקומפילציה (make). שניהם, לדעתי, עובדים עם ת'רד אחד. תהליך הקומפילציה דורש הרבה מאוד עבודה עם גישות רבות לדיסק (חיפוש קשרים בין קבצים, טעינת קבצי מקור, יצירת קבצי תוצר) ועבודת CPU (הקומפילציה וכו'). היום אני רוצה לבנות מערכת שתאיץ בצורה משמעותית את התהליך. הבעיה היא כזו: כל סביבת העבודה היא XP. יתרה מזו, כדי להאיץ את אחד משלבי התהליך, אנו משתמשים ב- RAMDrive בנפח של בערך ג'יגה וחצי). זה אומר שאנו עובדים בסביבה עם בערך 2.5GB. אני מנסה על פתרון יצ…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם האם מישהו יכול לתת לי רשימה של כל המעבדים של אינטל וAMD עם פירוט על כל מעבד (כל חברה בניפרד) ומחיר בארץ תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה ההבדל בין דגם gigabyte GA- Z170- HD3P שמחירו 674 בksp , לבין דגם gigabyte GA- Z170X- UD3 ( שעליו המליץ smalul ) ומחירו 882 בksp ? הדגם השני איכותי וטוב יותר בהרבה מהראשון שציינתי ? לציין בקשה מה ההבדל מלבד שאר אפשרויות וחיבורים , בדגש על שלבי ייצור מתח למעבד ופרמטרים נוספים שקשורים לאריכות חיי לוח האם ועמידותו
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
גיבשתי דיעה,והחלטתי מה אני יקנה. קראתי קצת על הלוחות פה בפורום, וקצת התבלבלתי... אני לא מתעסק עם OC... רק "מרים" את האחוזים בביוס של אסוס,בד"כ ל 20% (בכל המחשבים שלי,כולם אסוס). (במחשב אחד 30%). זה נחשב קטן ... 1. אני קונה מעבד 6300. ה 6400 מצדיק 300 שקל יותר? .2. הלוח שאני רוצה הוא P5B. (נעול רק על אסוסים...) הבנתי שאין בו חיבורי IEEE, ועדיף P5B E. אך האם שווה 300 שקל הבדל ביניהם? אם כבר לוקחים את ה E עדיף את הדלוקס ב 35 שקל יותר. מה דעתכם? הקנייה נעשית מLOGIC. P5B= עולה 775 ש"ח. P5B E = עולה 1034 ש"ח. P5B DELUC= עולה 1072 ש"ח. תודה
-
- 37 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מניח שזו שאלה די בסיסית, אבל חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי תשובה ברורה. אני קונה מחשב חדש למשחקים, גלישה ועבודה משרדית. בפורום של המפרטים המליצו לי לקנות מעבד מרובע ליבות. השאלה היא האם לשימושים אלה המעבר ל4 ליבות מצדיק את התוספת במחיר? אין היום משחקים שמנצלים 4 ליבות, ואני פוחד שעד שיצאו משחקים כאלו הQ6600 של אינטל כבר יהיה מיושן. מישהו יכול להגיד לי כמה משמעותית תהיה התוספת בביצועים אם אני אקנה Q6600 על פני E6550 או אפילו AMD 5600+, ועד כמה לדעתכם ההשקעה הזו באמת תצא כדאית בעתיד? תודה, אמיר.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
או קיי מדובר במחשב 1700 XP עם לוח של EPOX 8RDA ו RADEON 9700 PRO עכשיו הזכרון ששמים עליו זה ככה או שני סטיקים של OCZ של PC2700 של 256MB שזה יוצא 512MB RAM.(CAS 2.5) או סטיק אחד של CORSAIR במהירות של 3200 אבל רק סטיק אחד שזה יוצא 256MB RAM. (CAS 2 מה יתן לי יותר יציבות וביצועים טובים יותר במשחקים!? וכמובן ב 3D MARK 2001 SE?! אז העקרון פה...יותר RAM איטי או פחות RAM מהיר... אין לי כסף להרבה RAM מהיר.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ! האם מישהו יודע מתי יגיעו מעבדי Llano ו Bulldozer ?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול אם יש בלוח אם שלי אפשרות לחבר SSD בתצורת m-sata ? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2743#ov
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-