מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
היי איזה לוח אם+זיכרונות+מעבד דרושים בשביל עריכת וידאו HD ב adobe premiere cs4 ו Adobe After Effects CS4 ? אני מדבר על מערכת 32 ביט
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום לכולם, לא שיגעתי לכם את השכל כבר הרבה זמן, אז חזרתי. ניסיתי להבין הרבה זמן מה הקלוק של המעבד קובע, וזה מה שהבנתי: במעבד צינור עיבוד נתונים, הקלוק קובע מתי הפקודה תעבור ממחלקה למחלקה. מכיוון שכך, אם הקלוק יהיה מהיר מדי, אז החישוב לא יסתיים (הקלוק ״ידחוף״ אותו החוצה), ולכן יש הגבלה לקלוק. הבנתי גם שלכל פקודה לוקח מספר קלוקים לא קבוע, אלא זה תלוי במעבד. אז זה לא ממש מסתדר לי- אם הקלוק לא משנה לזמן שלוקח לכל פקודה להתבצע אז איך הקלוק משפיע? ועוד שאלה: אם במעבד מסויים יקח לפקודה מסויימת שני מחזורי שעון לבצע את הפקודה, ואז אני אכפיל את הקלוק של המעבד- אז יקח לפקודה חצי מהזמן?
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום, אני לקראת שדרוג של המערכת הנוכחית שלי, הקנייה של החלקים תעשה מאתר www.newegg.com ויביאו לי אותם לארץ. הלוח שבחרתי הוא Asrock z77 extreme 4, המעבד - I5 3570K הדברים היחידים שלא נסגרתי עליהם הם הזיכרונות. יש מבחר כל כך גדול והרבה סטים מומלצים (corsair vengeance, gskill ripjaws וכו') אני חושב שאני אלך עם סט של 2 סטיקים 4GB כל אחד (יש הצדקה לקנות 16GB?) לגבי מהירות, יש סיבה לקנות זכרונות יותר מהירים מ-1600? לגבי שימוש- המערכת היא לשימוש כללי ועריכת תמונות בפוטושופ\לייטרום מידי פעם. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, תודה.
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
הזמנתי מאייבי ביוס ללוח שלי (asrock fatal1ty p67 professional ) מתוך מחשבה שאם איי פעם התקלקל לי הביוס אז לא ימות לי הלוח (עכשיו קל למצוא אותם אחרי כמה שנים זה בטח יהיה בלתי אפשר) מישהו יודע איך אני מחליף? יש כיוון לרגליים(כי זה ביוס נישלף לא מולחם) כשיגיע הביוס אני פשוט רוצה לשים אותו כדי לבדוק שהוא תקין ומתאים. יש עוד משהו שאני צריך לדעת ? כללי זהירות? (פעם הלך לי לוח בגלל ביוס שנידפק בעדכון אז בגלל שזה לוח כזה יקר אז אני מנסה לנקוט באמצעי מנע) תודה לכולם =]
-
- 0 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום, מחשב עם מעבד I3 כל הזמן נתקע: בדקתי ספק, דיסק קשיח, זיכרון, כרטיס מסך והכל תקין לחלוטין כשאני מנסה לעשות בדיקה למעבד עם תוכנה דרך הוינדוס הוא תוקע את המחשב תוך פחות מדקה אני צריך תוכנה שתבדוק לי את המעבד לפני עליית מערכת ההפעלה כדי לראות שגיאות כלשהן ולהיות בטוח בודאות שזה המעבד תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש לוח אם טוב שיתמוך בשני כרטיסים בSLI, עם מספיק פאזות שיספקו מתח יציב למעבד, ועם גופי קירור איכותיים. מה אתם אומרים על זה: GA-Z77X-UD5H יש לכם המלצה על לוח אם טוב אחר בתקציב של 1000 שקל? ( צ'יפסט Z77) אשמח להרבה הצעות וגם סיבות להצעות.. תודה
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום חברים אני עתיד לרכוש מחשב עם המפרט הבא: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1מחיר: ₪1044 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1מחיר: ₪219 לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1מחיר: ₪637 מארז: Scythe FenrisWolf Aluminum, 2X 120mm Slip Stream + 4X HD Stabilizer + ESATA כמות: 1מחיר: ₪279 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1מחיר: ₪385 זיכרון: 4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 2מחיר: ₪115 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB SATA 3 Caviar Blue כמות: 1מחיר: ₪489 כרטיס מסך: MSI 7850 2GB GDDR5 TwinFrozer 2 Retail - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1מחיר: ₪1289 כונן אופטי: LG GH24NS50…
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
אני קונה עוד כמה ימים 3570k, אני קונה קירור noctua nh-d14, וגם לוח אם P8Z77-V PRO. האם זהו שילוב איכותי אם אני רוצה להגיע לאוברקלוק גבוה עם המעבד? ללוח אם יש 12 פאזות למעבד וגופי קירור סבירים על מייצבי המתח. כל חוות דעת תתקבל בברכה
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
-
-
1) מה אתם אומרים על Sabertooth Z77 מבחינת לוח לגיימינג ואוברקלוקינג? 2) כשכתוב 8+4+2 פאזות, זה אומר בכללי 12 פאזות למעבד, ושתיים לראם? 3) כתוב במפרט הלוח שהוא תומך בזכרונות עד 1866MHz. האם זה באמת נכון או שזה לא חוסם אותי ואני יכול להגיע ל2133Mhz בלי בעיה? 4) למה חשוב כל כך לקרר את מייצבי המתח? האם זה בגלל שככל שהם פחות חמים אז הם מספקים מתח יציב יותר? בבקשה תענו לי מהר, אני קונה את הלוח אם ביום ראשון וזה ממש חשוב לי... תודה
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
שלום אני מבקש עזרה בחיפוש לוח אם שיתאים למערכת שאני בונה ויענה על הצרכים שלי ובכל זאת שיהיה זול ככל האפשר. המערכת היא כזאת: מעבד I5 3550 זיכרון 1600 4 סלוטים כרטיס מסך GTX670 חוץ מזה חשוב לי שהלוח יתמוך ב USB3 לגבי OC אני לא מתכוון לעשות בכלל! תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
שלום, ראשית, מה הזיכרון המקסימלי שאני יכול להרכיב על לוח האם הזה (כל הפרטים הטכניים של הזיכרון, אם אפשר בבקשה, כדי שאני אוכל להזמין בקלות באינטרנט). שנית, האם יש טעם להעביר את מערכת ההפעלה לדיסק קשיח SSD? האם המהירות תעלה בצורה משמעותית ואיזה זיכרון SSD לקנות? תודה על העזרה!
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
אשמח לדעת מה זה, על מה זה משפיע ומתי צריך וכדאי להתעסק עם זה... תודה
-
- 0 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לפני כשנה וחצי שדרגתי את המחשב, למפרט הבא: Psu - Enermax 350w GPU - 250gtx Mobo- M4N78PRO new RAM.. והרכיבים הישנים שנשארו הם: HDD- some old 140gb HDD.. Processor - Athlon 4800+ יש שתי טעויות שאני עכשיו יודע עליהן, שהן א. הספק לא מתאים בשיט למחשב (אין שום אחוזי בטחון. גם הבנתי שהספק הספק יורד עם השנים - על-כן, הוא כבר בכלל לא מתאים?) ב. הייתי צריך להחליף את ההארד דרייב, הוא כבר שחוק לגמרי. הבעיה הייתה שהייתי לחוץ מהלימודים, ולא היה לי זמן להחליף את ההארד דרייב. היו לי כלמיני קריסות מוזרות, ובסופו של דבר יצא שעבדתי בEEE PC שיש לנו.. (תנסו להריץ MATLAB על EEEPC ותדעו מה זה תסכול). עכשיו יש זמן ואני רוצה לתקן את המחשב. יש לי שתי שאלות מרכזיות: 1. הMOBO לא מגיב לUSB STI…
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מערכת מחשב וההתלבטות שלי היא לגבי לוח אם. ממה שאני יודע ל-chipset יש משמעות גם מבחינת התכונות (מס usb וכדומה) וגם לנושא המהירות עבודה. הייתי שמח לקבל המלצה על chipset ועל לוח אם. אני בונה כיתת לימוד ובין היתר יהיו שם קורסים בתחום הוידאו. תודה לכל העונים
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש מבוסס 3570K. אני רוצה להמשיך להשתמש במחשב הישן. הלוח הוא DFI Infinity NF UltraII-M2. מבחינת זיכרון 2 סטיקים של 1GB. מה האפשרויות שיש לי היום מבחינת שדרוג המעבד?
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-
-
המחשב מיועד לשימושים סטנדרטיים + משחקים. מעבד ה-AMD מומהר מ-3.4 GHZ ל-3.8 GHZ . השאלה שלמעלה ואם כן מהי הגרסה המומלצת כרגע לקנייה ( 2100/2120) ? תודה חברים .
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
אהלן. הבעיה קשורה ללוח אם של PS3, אבל אני פותח את הדיון כאן כדי לקבל עזרה בנושא הכללי של לוחות האם. בחנות שבה הבאתי את המכשיר שלי לתיקון, נאמר לי, ואני מצטט: "לצערינו , התקלה התבררה כמורכבת יותר , כאשר הכשל הוא לא בספק אלא בלוח אם." מאז שקניתי את המכשיר, היו לי בעיות עם כונן הBLURAY, הוא תקע לי דיסקים כל שבוע. האם לוח אם שאינו תקין יכל לעשות נזק לכונן? נאמר לי שבתיקון יחליפו לי את לוח האם עם כל הרכיבים, חוץ מהכונן והמארז. הבעיה שהאחריות שלי נגמרת תוך חמישה חודשים, ולהחליף כונן עולה חצי ממכשיר עצמו.
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
האם זה אפשרי לשחזר את הביוס לגרסה ישנה יש לי לוח של גיגהבייט GA-EX58-UD5 אם עדכון ביוס F13 שמשהוא מוזר בעדכון הזה כשהמחשב עולה יש תרגע שבוא הוא מראה חומרה ואיזה מהירות מעבד וגרסה רק שאני יודע שיש לי מעבד I7 2.66 שלא נמצא באובר קלוק וכשה המחשב עולה הוא מראה שמעבד שלי נמצאה על מהירות 2.80 ובביוס הוא מראה 2.66 ??
-
- 0 תגובות
- 981 צפיות
-
-
מפרט נוכחי : מעבד - E6750 2.66Ghz LGA775 זכרונות - A-Data 2GB DDR2 800Mhz x2 לוח אם - GA-P35-DS4 rev1.1 Supports1333/1066/800 MHz FSB כ.מסך - Leadtek nVIDIA GeForce 8800 GTS 640MB GDDR3 תקול, יוצא משירות. Sapphire ATI Radeon 6770 512MB GDDR5 HDMI נקנה אתמול עדיין לא הגיע. ספק - Seasonic S12II 620W Bronze ד.קשיח - wd 320GB 7200 x2 שימושים: אינטרנט סרטים ומשחקים כמו Assassin's creed, The witcher, Dragon Age, Crysis, COD, CnC ועוד. עכשיו אני רואה שבכלל אין חיה כזו ב- 300שח. בעסה אני שונא את המעבד הזה. הוא כזה גרוע ב- OC.
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום, לאחר שהרכבתי את חלקי המחשב שלי ולפני שהכנסתי אותם למארז, הדלקתי את המחשב לבדיקה והנורה האדומה שליד הRAM נדלקה (הלוח הוא Sabrtooth Z77. הנורה כמובן מסמנת שישנה בעיה). לחצתי על כפתור הMemOK! והמחשב נדלק אם כי הRAM לא עם ההגדרות הרצויות, וכל פעם שניסיתי לגרום לRAM לעבוד בהגדרות הרצויות- המחשב לא נדלק והייתי צריך לטעון הגדרות בטוחות עם כפתור הMemOK!. לאחר מספר (רב של) פעמים שבהם ניסיתי לשדל את הRAM לעבוד במהירות הרצוייה (וכן, גם כשירדתי על הברכיים זה לא עזר) - קרה הגרוע מכל (לא, ליברמן לא נבחר להיות ראש ממשלה)- גם כפתור הMemOK! סירב לעזור. כל פעם שלחצתי ליו- הוא נכשל במילוי תפקידו, והנורה המשיכה לדלוק. אלא שלפעמים לאחר מספר נסיונות גם הנורה של הכרטיס מסך (VGA LED) נדלקה…
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
AMD Phenom II X4 920 לוח שמתאים במחיר עד 350 שקל
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות לוח אם מעבד וזכרונות כבסיס למחשב חדש. מעוניין במעבד IB i5 ובזיכרון איכותי ככל שניתן. לא יבוצע OC ואני בספק אם אכניס כרטיס מסך לחבילה. בינתיים הוא לא מיועד לגיימינג אלא רק למולטימדיה. הכיוון שלי הוא מעבד כמו 2500 i5, אם קיים דגם IB מקביל. אני מעוניין שלמחשב יהיו ביצועים גבוהים אך לא מוגזמים לצרכים שלי. יש דעות שה-IB גרועים ביחס ל-SB. האם זה ברמה שכלל לא משתלם לקנות IB? לגבי לוח האם קצת קשה לי להחליט על הצ'יפסט בגלל החדשים שנכנסו וכל הטכנולוגיות של אינטל שנתמכות בהם, אם הן נחוצות או לא. אשמח אם מישהו יעזור לי לשפוך קצת אור על הנושא. תקציב לא מוגבל אך אין לי כוונה להוציא יותר ממה שנחוץ (עם עדיפות לרכיבים איכותיים גם אם יקרים מעט). תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחזיק בבית Bare metal hyperviser (מריץ citrix xenserver ) שכיום רץ על ep45t-ud3lr של gigabyte , מעבד Q9400 ו 16 גיגה RAM של פטריוט. אני מעוניין לשדרג את רכיבי החומרה . כרגע על הפרק מעבד+ לוח ( יתכן גם זכרון). אני מתלבט בין i7-2600 ( לא K , אין לי צורך ב OC ויש לי צורך ב VT ) לבין FX-8150. רוב הזמן ירוצו על ה hyperviser כ 4-8 VM ש 4 מהם יהיו ideal רוב הזמן. למישהו יש המלצה לכיוון זה או אחר ? מעבר לזה אני מחפש גם לוח אם פשוט ויציב, אין צורך ב sli,raid וכו' , אבל יש צורך בתמיכה במינימום 4 סטיקים של RAM סה"כ 16 גיגה. יתרון תמיכה ביותר RAM אשמח להמלצות על לוח אם מתאים לכל אחד מהמעבדים. תודה מראש לעונים
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
יש את הדעה הרווחת שלא טוב לערבב זכרונות מיצרנים שונים. יש לי במחשב 8GB של זיכרון ואני מעוניין להרחיב ל- 16GB. אלא שהזכרון הספציפי שיש לי יחסית יקר כרגע ויש זיכרון יותר זול של יצרן אחר. מלבד היצרן השונה כל שאר הפרמטרים זהים (DDR3, 1600MHZ, CL9). מה בעצם הבעיה עם זה ? הרי לזכרון יש מן הסתם פרוטוקול תקשורת שהוא סטנדרד וכל היצרנים הגדולים עומדים בו, אז מה הבעיה ?
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום כולם, לפני כשנתיים רכשתי מערכת מחשב שהרכבתי לבד לפי המפרט הבא: לוח אם: Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 LGA1156. קישור ללוח אם באתר החברה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3242#sp מעבד: INTEL Core i5-760 2.8ghz quad-core (BX80605I5760) זכרון: G.Skill Ripjaws DDR3 4GB Dual Channel 1600MHZ CL7 4GBRM כרטיס מסך: SAPPHIRE TOXIC Radeon HD 5850 1GB Video Card 100282TXSR דיסק קשיח: לפני כחצי שנה החלפתי לזה: Crucial 64GB M4 SSD SATA3 6Gbs - 2.5 in (CT064M4SSD2 לאחרונה החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את כמות הזכרון במחשב. מתוך 4 סלוטים יש לי כרגע 2 פנויים ו-2 עם הזכרון "המקורי" שקניתי עם המחשב. חשבתי לקנות את זה: G.Skill Ripjaws 4GB 2GBx2 DDR3-1600 F3-12800CL9D-4G…
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-