מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני רוצה לשדרג את המחשב וצריך לדעת לאיזה מעבד אני יכול לשדרג..? זה המפרט : Field Value Computer Computer Type ACPI Uniprocessor PC Operating System Microsoft Windows XP Professional OS Service Pack Service Pack 2 Motherboard CPU Type Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133) Motherboard Name Asus P4U800-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) Motherboard Chipset ULi/ALi M1683 System Memory 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS Type Award (11/10/04) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port Printer Port (LPT1) Display Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce FX 5200 Monitor Plug and Play Monitor…
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. בתוכנה CPU-Z הוא מופיע כפועל על 2,000MHz ובעל מכפלה (multiplier) של 6. אני יודע על הפונקציה של להוריד מהירות כדי לחסוך בחשמל, אבל גם בעת מאמץ המהירות לא עולה. יש דרך לסדר את זה מלבד דרך הביוס? 2. משום מה המעבד לא מנצל את כל הכוח שלו וכל הליבות שלו. למשל בחילוץ קבצים בWINRAR המעבד מגיע ל20% מקסימום, לפי הTASK MANAGER, ופעילות הליבות נמוכה מאוד. לא בדקתי אותו עדיין במשחקים, אבל האם זה בסדר? 3. מה הטמפרטורה המומלצת, ומתי זה מתחיל להיות מסוכן בשבילו? בנוסף אני צריך תוכנה אמינה למדידת הטמפרטורה. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נכנסתי לביוס וראיתי משהו מוזר (בשבילי) יכולתי לשנות את המהירות של המעבד (נראה לי) יכולתי להעלות למהירות ממש מעולות יש לי מעבד amd 1100 athlon ולוח אם abit kt7a בעיה שניה משהוווווווו סופר מוזר המחשב שלי מזה scsi שאין לי בניסיונות למחוק אותו דרך הxp הוא חזר שוב ושוב (היה לי scsi בעבר במחשב וכמובן שהוצאתי אותו) בעיה שלישית יש לי מחשב מאוד טוב amd athlon 1100 לוח אם abit kt7a raid הארד דיסק ibm 30g rpm7200 זיכרון 256 3 מאוורים להארד דיסק ולצערי אחד מת (אולי הבעיה) cd-rom asus 50x yamaha 16*10*40 live value 128 מארז full tower geforce2 mx400 32 כרטיס רשת 10/100 וכמובן windows איכס פי [glow=red, 2, 300]עכשיו לבעיה[/glow] המחשב נתקע לי כל 10 דקות לשתי דקות וחצי מה לא עשית…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1) בניגוד ללוחות אחרים ברמת מחיר שלו אין לו כניסות של פורט טורי ומקבילי, האם זה חסרון? או הכניסות האלו לא יהיו שימושיות בעתיד? 2) שמתי לב שיש לו כניסות eSATA אבל לא ברור לי למה צריך אותן, לא מכיר ציוד שמשתמש בכניסה הזו. מישהו יכול להסביר? 3) הלוח הזה נמכר בנעה ב 750ש"ח וגם ה GIGABYTE GA-965P-DS3 נמכר ב750 ש"ח והוא לא REV3.3 במצב הזה כדאי להשאר עם הABIT? לא מתוכנן o.c (אולי בעתיד הרחוק..) ולא משחקים, אבל אני קונה מחשב להרבה זמן ולכן אני רוצה לוח טוב ואמין. תודה לעונים
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם הזמנתי היום מחשב חדש וכשהגעתי הביתה התעוררו בי שתי שאלות: 1) ראיתי באתר של DFI את הלוח אם שקניתי ULTRA D עם המון פיצרים כולל כבלים עגולים וכו'. כאשר מרכיבים את המחשב אני מקבל את כול הפיתרים מורכבים נכון? (לא עוקצים בדברים האלה אני מקווה) 2) הזמנתי שני סטיקים של 512 של PQI ב DUAL CHANNEL CAS3 האם הזכרונות הללו איכותיים או שעלי למהר וביום ראשון לבקש שיחלפו למשהו אחר (סכום שברצוני להשקיע 600 +-)? 3) האם ARTIC COOLER SILENCER 64 הוא יחידת קירור טובה או להחליפה בגוף אחר? (שוב אני לא OC אבל מחפש יחידה טובה בסביבות ה 60 ש"ח) תודה רבה ושבת שלום לכולם :xyxthumbs: :xyxthumbs:
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום במסגרת חיפושיי אחרי לוח אם הגעתי לשלושת הדגמים הבאים. טווח המחירים שלהם די קרוב. ניסיתי להבין מהם ההבדלים ביניהם אולם לא מצאתי יותר מדי הבדלים מהותיים. ברור לי שלוחות אלו הם, כנראה, מעל ומעבר לצורך שלי-מחשב רב תכליתי המיועד למעט משחקים, הרבה אינטרנט והורדות ויכולת לתמוך בכ 4 הארד דיסקים וכונן אופטי אחד. מקסימום כניסות USB3 ו USB2 וכרטיס קול און-בורד ברמה מספקת הן למוסיקה והן לסרטים. בכל אופן-הייתי שמח לקבל את עזרתכם במהם ההבדלים העיקריים בין לוחות האם הללו ועל מה אתם הייתם הולכים: 1. maximus-V-gene 2. P8Z77-V-pro 3/SABRATOOTH Z77 כל השלושה הם לוחות של אסוס תודה שרון
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים כבר לא בעניינים כמה שנים טובות ויש ברשותי 3 מערכות מחשב, רוצה להרכיב מחשב לבן שלי לטובת אינטרנט ומשחקי אינטרנט קלילים ברשותי שלושה מעבדים ואני רוצה לדעת מי מהם החזק ביותר? תודה
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מארז ANTEC 200 צורב, ספק SEASONIC 430 דיסק קשיח וכרטיס מסך ישן Nvidia NX6200TC. אני מעוניין לרכוש: 1. מעבד עם קירור ( לא משנה לי כל כך אם הוא סטוק) במידה ואין BOX ארכוש קירור עד 100 ש"ח. 2.לוח אם תואם המכיל לפחות 4 יציאות USB 2 וכן 2 * USB3 , וכרטיס קול שישה ערוצים 3. זיכרונות בהרכב של 2*2GB במהירות של 1333 לפחות מסוג DDR3. השימוש במחשב יהיה למטרות OFFICE, MOVIES, VISUAL STUDIO, INTERNET שמעתי כי בחלק ממעבדי AMD הנוכחיים יש כרטיס מסך מובנה וזו נשמעת אופצייה לא ראה בהתייחס לכרטיס הנוכחי שיש לי : NX6200TC. חשבתי על I3 2120, A10-5800K , A8-5600K ,FX-6100 הרכישה תתבצע בחנות KSP או IVORY. אשמח לעצתכם בנושא .
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. בלוחות אם מסוימים בתושבת 2011, כבר ידוע שאפשר להגיע ל 64GB של DDR3. השאלה הזאת גורמת לי לשאול (וזאת ללא היכרות של ממש עם RamDisk), האם - לפחות תאורתית - אי אפשר "להעמיס" על ה RAM את מערכת ההפעלה (ובעצם לייצר מהירויות על שללא ספק משמידות כל SSD בן זמנינו)? או שבעצם זכרון ה RAM מטבעו לעולם לא יכול לחזיק מידע לאחר שכובה? הסיבה שגרמה לי לשאול את השאלה, היא שראיתי ווידאו שבו הושוו הביצועים של SSD דור 3 מהיר במיוחד, לביצועים שמספק ה RAMDISK. הנה התוצאות (שהם לא פחות ממטריפות את הדעת - אין דרך אחרת לבטא את זה מצד ימין, כמובן, ה RamDisk, ומצד שמאל SSD מהיר בעל ממשק ה Sata6: כדי להאדיר עוד יותר את התוצאות, הזכרון RAM שבו נעשה שימוש כאן הוא 1333MHz בלבד (!) תו…
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
עם מדבקה על הזיכרון שרשום בה שהזיכרון הוא PC-6400. בדקתי בCPU-Z,MEMSET והן מצביעות על כך שהזיכרון עובד ב667MHZ. יש לי עוד סטיק של זיכרון במחשב שהוא DDR2800MHZ וכשנכנסתי לביוס והחלתי הגדרות אופטימליות ראיתי שהזיכרונות עובדים במהירות 667MHZ עקב זאת שהזיכרון שהחליפו לי הוא כנראה עובד בתדר DDR2667MHZ. האם ניתן לעשות עוד בדיקות כדי לוודא במאה אחוז שהזיכרון הוא אכן 667 ולא 800? או שמתוך הבדיקות שעשיתי לעיל זה מספיק בדוק. תודה רבה לכולם!
-
- 9 תגובות
- 898 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=314636.new#new לוח - GA-P35-DS3L מישהו יודע אם בחיבור שני מאווררי מארז ללוח (FAN1/2) הלוח שולט על המהירות שלהם ? או שזה סתם חיבור מתח. כרגע שמו לי שניים מחוברים ישירות לספק הראשי. במידה והלוח בעל יכולת כזו - כל מאוור יתאים ? או נדרש מאווררים מיוחדים? ןמנסיונכם - האם אכן יש אכן הורדה של מהירות הסיבוב והפחתה בפועל של רמת הרעש, נניח בנצב של שימוש להקרנת סרט - HDTV ?
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
כשאני מאמץ את המעבד I7 אני רואה שכל 8 הנימים עולים ומגיעים לשימוש של 100%, אך ה turbo boost monitor מראה שהתדר בכלל לא קופץ, מדוע זה כך? הרי עכשיו המעבד צריך להבין שהוא במאמץ ולתת את כל הביצועים שיכול? (גם מיד לאחר הדלקה והמחשב לא הספיק להתחמם), האם יש דרך להקפיץ את התדר ב Turbo Boost, ללא אוברקלוקינג? מתאים שיכתבו בנושא, לא? וחפשתי אך לא מצאתי
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
היי חברים. יש לי לוח של אסוס crosshair VII HERO wifi. יש ללוח הזה 2 ראשים של ARGB לראש אחד חיברתי בלוק קירור מים של EK VELOCITY. לראש השני חיברתי כבל מפצל של ARGB מ1 ל 6 (גם כן נרכש מEK - אבל לא כזה משנה) למפצל הזה חיברתי את הARGB של: distro plate של חברת EK פאנל האורות של המארז עצמו (lian li o11 XL) ARGB של הספק אסוס ת'ור 1200 בנוסף, יש לי מאווררים של lian li שמחוברים לקונטרול משלהם ומחוברים ללוח ע"י ראש USB. המאווררים מזוהים ע"י התוכנה של lian li בצורה תקינה והיא שולטת על ההגדרות שלהם (מהירות, צבעים וכו'...) הבעיה שלי היא התוכנה של אסוס (Aura creator) לא מזהה את הרכיבים בתור רכיבים עצמאיים (וכתוצאה מכך לא מאפשרת לי לשלוט על הRGB של כל רכיב בנ…
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום ברשותי שני לוחות ASUS (שני מחשבים שונים) חדשים: Z270 E & X370 Gaming pro. ללוח האם מחוברים רכיבים רבים של Corsair (זיכרונות, קירור מים, מאווררים...), ליציאות השונות שקיימות על הלוח. האם ניתן לשלוט על התאורה שלהם (לרכיבים הכוללים לדים כמובן) ישירות מהכלים/תוכנות של ASUS ? תןכנת AURA של ASUS מגלה רק את לוח האם, והתאורה נקבעת בעזרת תוכנה זו. בשביל לשלוט על רכיבי Corsair אני משתמש בתוכנת Corsair link אך אין בה את כל האפשרויות שיש ל ASUS, והיא גם עפה (נכשלת) אחרי זמן מה... (קראתי באיזה מקום באינטרנט, מישהו כתב שתוכנה זו לא רצה טוב יחד עם התוכנה של ASUS). איך ניתן לשלוט/לנטר את כל המערכות במחשב בתוכנה אחת, מבלי להריץ את כל הת…
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-
-
-
AMD פירסמה לפני כמה ימים או אפילו פחות את מפת הדרכים שלה שמספרת יותר! על הארכיטקטורה שמעניינת את רובנו K8L מבית וAMD. K8L או Altair או אלטייר בעברית מרובע הליבה הראשון של AMD ישווק ברבעון השלישי ש 2007! (שנה אחריי השקת קונרו) מרובע הליבה אלטייר יהיה המעבד החזק ביותר לשוק הביתי מבית AMD עם 65NM וגריסאות FX ויהיו לו 2 גירסאות: Athlon 64X 4 וגירסת ה FX שיכלול תמיכה לפלטפורה 4X4 (שני מרובע ליבה? ) Athlom 64 X 4 יהיה לשוק הביניים עם טכנולוגית SMP (Symmetric Multi-Processor). אלטייר יבוא בקלוקים בין 2.7GHZ ל 2.9GHZ ! עם 512KB L2 קאש לכל ליבה זה אומר 2MB לכל הליבות בסה"כ, ו2M L3 קאש. לא לשכוח שאלטייר יבוא עם טכנולוגית הHypger-Transport 3.0 שהוא מכופל מהמהירות מ 2GHZ ב 2.0…
-
- 148 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
אינטל מפגישה כמה ממהירים בעלי שם עולמי בכדי לקחת את הדגם החדש לקצה גבולות הפיזיקה - ולשבור כמה שיאים עבור דגמים מתומנים בדרך לשם לכתבה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אינטל הכריזה על סדרה חדשה של מעבדים עבור מחשבים ניידים מתקדמים. דור 11 במובייל מתקדם סוף-סוף גם לשש ושמונה ליבות עם Tiger Lake-Hלכתבה
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
- 2 followers
-
-
מעבד שולחני חדש ממפתחת השבבים נצפה ברשת - ועשוי להיות משתלם יותר מה-Ryzen 7 3800X לכתבה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. אני קונה מחשב חדש וחזק מאוד. בשביל לשחק משחקים כבדים. שמעתי מיקרוסופט לא תתמוך בחלונות 7 ו-8 עם מעבדים חדשים Skylake, האם זה נכון? יש לי בבית חלונות 7 64BIT. לפני שאתקין על מחשב החדש. האם חלונות 7 יעבוד על מעבד Skylake לאורך כמה שנים? אני לא מיתכוון תמיכה טלפונית. בתודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33265 מדובר בשמועה כמו ש AMD מתכננת לקנות את ATI. העניינים מתחילים להתפתח
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
https://www.tweaktown.com/news/60100/amds-new-ryzen-7-2800x-teased-12c-24t-up-5-1ghz/index.html TL;DR Ryzen 7 2700: 10C/20T @ 4.0/4.5GHz (replaces Ryzen 7 1700) Ryzen 7 2800: 12C/24T @ 4.4/4.9GHz (replaces Ryzen 7 1700X) Ryzen 7 2800X: 12C/24T @ 4.6/5.1GHz (replaces Ryzen 7 1800X) אם זה נכון...וואו!
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
- 4 followers
-
-
שמועות על רכישה צפויה של nVidia ע"י Intel גרמו לעליות תלולות במחיר המניה של nVidia אמש. מאינטל סירבו להגיב על הענין. http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4440
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
-
-
בכל מקום אני שומע על מעבדים חדשים שאמורים לצאת בזמן הקרוב. ומה יהיה המחיר שלהם?
-
- 5 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אנחנו עדיין לא יודעים אילו מוצרים יוצעו תחתם - אך Amber Lake ו-Whiskey Lake הם שמות העתיד שמצטרפים לתוכניות של יצרנית השבבים לכתבה
-
- 1 תגובה
- 987 צפיות
- 2 followers
-