עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. כמובטח, אינטל משיקה היום רשמית את מעבדי Core-X של סדרת 10000 הידועה 10th Gen Core-X. סדרה זאת מביאה בעיקר הנחה גדולה למעוניינים באקסטרים לכתבה

2. Started by guy94,

איך מבטלים בביוס את האפשרות שהוא לא יחפש RAID.. כי הוא כל פעם מופיע לי עם ה - Detecting הזה שהוא מחפש ואז לא מוצא אותו ורק אז מפעיל. אין לי RAID במחשב (של אחי יותר נכון) ויש שם הארד דיסק יחיד. האפשרות היחידה שמצאתי בביוס היא ש Scsi / Promise כלומר שהסקאזי יפעל לפני ה - RAID , זה לא בדיוק עזר.. למישהו יש פתרון !?

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  3. Started by manticore,

מה הטמפרטורה המומלצת לעבודה ומנוחה ל AMD 4200+? תודה. מצטער! לנעול...

• 0 תגובות
    • 507 צפיות
  4. שלום קיבלתי מחבר מחשב amd athlon x2 245 am3 (כניראה AM3 אני חושב) עם איזה לוח אם של ג'יגה בייט. היה למחשב כרטיס זיכרון של קיסטונג 2gb ddr2 במהירות 800 מגה הרץ. הוספתי לו מהמחשב הישן שלי כרטיס זיכרון 2 gb של סאון גם כן אותה מהירות. ברגע ששניהם עובדים הביוס מדווח כי המהירות הינה 533 מגה הרץ. השאלה שלי למה זה קורה ואיך ניתן לפתור זאת?. אגב במחשב הקודם עם אותו סטיק 2gb של סאון עבד עוד כרטיס 1 gb גם של סאון והמהירות של שניהם הייתה 800 מגה הרץ. אגב הסתכלתי בביוס ובניגוד מוחלט לביוס של msi או של לוחות שתומכים במעבדים של אינטל לא ראיתי את התפריט שאחראי על אובר קלוק.,באס והיחס מה שמאוד מוזר לי. יכול להיות שזה בגלל שמדובר בשני חברות שונות? אולי cl? בכל אופן שאני יחזור לביתי אני ינ…

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  5. שני לוחות http://www.asrock.com/mb/Intel/H77M/?cat=Specifications http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M%20R2.0/?cat=Specifications 1.האם יש גם חיבור בלוחות אלו לUSB2 שבמארז ? ׁ(המארז פשוט תומך USB2) 2. אם לא מתייחסים למחיר ולכרטיס קול, איזה לוח יותר משתלם?

6. Started by Liad91,

אהלן, אני מרכיב מחשב חדש שעיקר השימושים שבו יהיו משחקים וסרטים. המפרט כבר סגור פחות או יותר רק יש לי בעיה בבחירת לוח האם.. אני לא מבין הרבה בOC וזה לא משהו שאני מתכנן לעשות לאחד הרכיבים (אם יש לזה השפעה בבחירת הלוח) המעבד שאני אשתמש בו יהיה I5 4670 עם כרטיס מסך gtx 680 בודד אני מעדיף שיהיו 4 תושבות לזיכרון. כמו כן, אני מתכוון לחבר למחשב בעתיד הקרוב מערכת קולנוע ביתית, השאלה היא אם אפשר למצוא לוח איכותי עם יציאה אופטית שייתן סראונד טוב ואיכותי או שעדיף להשקיע בכרטיס קול ואם כן איזה? תודה מראש לעוזרים, ליעד.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום מישהו יכול לומר לי מה מיוחד בלוח אם הזה???

• 0 תגובות
    • 461 צפיות
  8. בנוסף למעבדי Core-X החדשים בסדרת 10000, מכריזה אינטל גם על השקה של קו מעבדי שרתים ותחנות עבודה מסדרת Xeon W-2200 עם מחירים נמוכים במיוחד לכתבה

9. זה עוד לא דגמים סופים זה רק משוער http://www.vr-zone.com/?i=4774 [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 517 צפיות
  10. Started by landmn,

אני זקוק למעבד שיבצע עיבוד סאונד בזמן אמת (Time-Stretching), אבל בתקציב מוגבל. ראיתי שלמעבדי אינטל יש יתרון בנוגע לקידוד אודיו ווידאו, מצד שני - אני מבין שלמעבדי AMD יש יתרון בחישובי נקודה צפה. כיון שהגורם העיקרי בעיבוד, למיטב הבנתי, הוא חישוב FFT, נראה לי שיש כאן סתירה מסויימת. למישהו יש הסבר? שאלה נוספת - עקב התקציב המוגבל אני מחפש מעבד שיתן לי יחס אופטימלי של ביצועים למחיר, אני רואה שיש קפיצת מחירים בין +Athlon64 3000 ל- +Athlon64 3200 ו- Pentium-4 3.0 Ghz (במיוחד בתוספת לוח אם מתאים). האם יש גרף שמציג את ההבדלים, בתחום הספציפי הזה, בין המעבדים האלו (וחזקים יותר) כדי שיהיה אפשר להעריך את היתרון באחוזים לעומת המחיר? מה ההשפעה של זיכרונות שונים בנושא ?

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  11. חברה שלום, עשיתי חיפוש באתר ולא מצאתי את ההשוואה הרצויה, ולכן אני שואל אתכם: איזה לוח יותר טוב GA-7S748-L או GA-7VT600-L? שני הלוחות הם פשוטים ועולים בסביבות ה-400 ש"ח. למעשה הם כמעט זהים מבחינת המפרט, ההבדל הוא ב chipset. ב-GA-7S748-L ה chipset הוא SiS 748 chipset וב-GA-7VT600-L ה chipset הוא VIA KT600 chipset. איזה מהם, לדעתכם, הוא יותר טוב? האם אפשר לקבל הפנייה להשוואה בין הלוחות? תודה על התגובות. עריכה: מצאתי את ההשוואה הזו: http://www.digit-life.com/articles2/roundupmobo/sis748-chipset.html לא מדובר בדגמי הלוח שציינתי, אך ניתן לראות כי ה KT600 מהיר קצת יותר מה Sis748, אך ה NVIDIA nForce2 Ultra 400 עוקף את שניהם בכל המבחנים. כמו כן מצאתי את הבדיקה הזו של ה Chipset: ht…

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  12. Started by lmlm,

RD600 הציפסט שכולם ציפו לו מבית ATI ונידחה כאשר AMD קנתה אותה מגיע אלינו: (יש מצב שגם ASUS תייצר לוח כזה) http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2891&p=1

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  13. שלום, לפני זמן מה שדרגתי את המחשב (ראו מפרט). כמו במחשב הקודם, גם כאן כשאני לא משתמש במחשב אני מעביר אותו לשינה במצב S3, שמכבה מאווררים, דיסקים וכו'. הבעיה היא זמן ההתעוררות ממצב השינה הנ"ל. במחשב הקודם, קליק מקלדת או עכבר היו מעירים את המחשב תוך שנייה או שתיים. אבל עם המחשב החדש זה לוקח כ-10 שניות. זמן ארוך ומעיק. אני חושד שזה קשור ללוח האם החדש: Gigabyte P67A-UD3-B3. אשמח לכל עזרה שהיא. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  14. שמעתי שסור להתקרב לתושבת fuxconn איך אני ידע אם הלוח הזה עם התושבת הזאת או לא? יש לי מזל בחיים שאני תמיד נדפק בדברים אלה אני חייב להיות בטוח בהכל לפני שאני קונה.

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  15. Started by huber,

עד 128(!!!) ליבות. תמיכה ב DDR 5 עד 12 ערוצים. PCIe5. מיוצר ב 5NM. מגיע ב 2022. עוד מידע בטבלה המצורפת.

16. כנס CES 2022 - אינטל משיקה את ערכות השבבים החדשות לתושבת LGA1700 ואנחנו מקבלים מבט מוקדם אל עבר לוח אם המבוסס על B660, ערכת שבבים חדשה הפונה לשוק המיינסטריםלכתבה

17. Started by nnfyrbsnss,

אולי לא הבנתם את השאלה איזה דברים יש בו , וכמה זאת אומרת כמה USB כמה PCI-E כמה סוקטים לDDR2 וכו' ,תודה לעוזרים! עריכה: מצאתי כבר הנה: CPU Intel® Quad-core CPU Ready LGA775 socket for Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Processors Compatible with Intel® 05B/05A/06B processors Intel® Hyper-Threading Technology ready * Refer to www.asus.comfor Intel CPU support list * Please update the latest BIOS to support Intel Quad-core CPU Chipset Intel® P965 / ICH8 with Intel® Fast Memory Access Technology Front Side Bus 1066 / 800 / 533 MHz Memory 4 x DIMM, max. 8GB, DDR2 800 / 667 / 533 MHz, non-ECC, un-buffered memory Dual cha…

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  18. היי הייתי מעוניין לשרדרג את ה2 סטיקים שיש לי (כא 250 *2 = 512) לכמות הזיכרון המקסימלית.. מהי והאם יש המלצות ספציפיות ... ( לא יותר מידי יקר .. אם אפשר :-) )

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  19. אני מעוניין לשאול שאלות מה ההבדל בין 4 ערוצי זכרון כמו למעבד 3960K לבין 2 ערוצי זכרון כמו למעבד 3770K 1. איך אני יודע אם 2 ערוצי זכרונות מספיקים לי ??? או אני צריך 4 ערוצי זכרונות ??? 2. במעבד 3960K [table][tr][td]Max Memory Bandwidth[/td][/tr][/table]51.2 GB/s[/t][/t]מה כאן הכוונה ??? אני כיום משתמש במעבד עם 2 ערוצי זכרון שמגיעים עד לתפוסה של 4.5GB מתוך 8GB האם זה אומר שאני לא צריך 51.2 GB ??? 3. האם 4 ערוצים נותנים מהירות עבודה של זכרון גבוהה יותר מ- 2 זכרונות ??? ואיך זה יתבטא ??? למשל משחק גוזל לי 1,000,000 BIT מהזכרון , האם עם 4 ערוצים של זכרון הוא ירד ב- 30% לדוגמא ??? תודה לעונים נכונה ,אנא לעונים תכתבו לאיזה שאלה אתם עונים ותסבירו ,כך שאני יוכל להבין

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  20. Started by preachers,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד והתלבטות הגדולה שלי היא בין שני דגמים שאין הרבה הבדלים ביניהם חוץ מהמעבדים. אולי תוכלו לעזור לי להכריע לפי המעבד. המעבד הראשון הוא 3317U והשני 3210M כמובן ששניהם i5 של intel. אשמח לתשובה ועצות מכם המומחים.

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  21. Started by Zaks Sharon,

היי, מישהו כאן יודע מהו ההבדל בין EPOX 8RDA+ 2.1 לבין גירסא 2.0 שלו? ומה כל כך תותחני בה כפי שכולם אומרים (ולפי המחיר, כמובן)? כמו כן האם הוא עדיף על ה-8RDA3 ו-8RDA3+ (ה-8RDA3 הוא זול יותר מה-2.1 אבל ה-8RDA3+ הוא יקר יותר משניהם)?

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  22. זה המחשב שלי כיום, משמש בעיקר לעבודה משרדית ואינטרנט, לפעמים לצפייה ועריכה של קטעי ווידאו קצרים לצורך הוראה - עם ווינדוס XP: Main Board Model ASUS P4S533MX Processor: Intel Celeron 2000 Mhz Graphics Description SiS 651 Memory Installed 1024 MBs Memory Configuration 1024;DIMM DRAM Synchronous דיסק קשיח 160 ג'יגה. לא הייתי חושב על החלפה אבל הווידאו מגיב לאט ולפעמים חלק מהמסך מכוסה קווים - אני מניח שזה בגלל כרטיס המסך המיושן. האם אני צודק? מכיוון שאם בכלל אמצא כרטיס מסך סביר ללוח אם הזה, הוא יהיה יקר - האם שווה להחליף כבר ללוח אם (עם כרטיס מסך מובנה) ומעבד ליבה כפולה? לפי ההמלצות באתר, אני יכול לעשות את זה בפחות מאלף שקל.

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  23. Started by tzolerguy,

היי יש לי מעבד I7-920 עם לוח של ASUS P6T וזיכרון 3GB 1600MHZ של חברת GSKILL בכמה נראה לכם שיהיה אפשר למכור את החלקים הללו?

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  24. Started by ATGatdner,

חבר שלי שאל את זה כאן לפני כמה שבועות, אבל אנחנו עדיין לא בטוחים - קיבלתי את הסמפרון היום, תקעתי אותו לתושבת שלו. האם אני חייב לקנות מאוורר מתאים ל am2 בשבילו כדי שהמחשב יעבוד בכלל, או שאם אני מתכנן לא להכביד על המחשב, זה אמור לעבוד גם בלי המאוורר?

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  25. Started by shlex,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד FUJITSU עם זכרון של 2GB RAM. מעבד : Intel Core i3 3217U CPU 1.8GHz אני מעוניין להרחיב אותו ל-4GB RAM. השאלה שלי אם כדאי לי לקנות עוד 2 GB או כבר לקנות 4. זה יהיה אותו הספק? מה כדאי? מה יהיה עדיף ויותר טוב? ואיך ניתן לדעת מה המקסימום זכרון שאני יכול לחבר? תודה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 452 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.