עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by parsi1,

. המליצו לי על מארז: ANTEC NSK4480 380W Silver/Black לגבי קירור איזה חברה כדאי לקחת ? שמעתי על Arctic Cooling 8L 80mm או Arctic Cooling Fan 80mm PWM או על מאוררים של SPAIER וגם Nexus איך הם ואיזה דגם מומלץ ? חשוב לי שיהיה שקט. זה אומר שהקירור בנוסף לקירור שיש במארז או שבמקום ? ואם כבר אז עדיף לקחת 120 ואם בכלל אני יכול לקחת 120 מבחינת התאימות למארז ? 2. לגבי קירור למעבד, לקחתי מעבדוCore 2 Duo E8400 BoxוIntel ושמעתי שהקירור של אינטל לא כ"כ טוב ולכן עדיף קירור אחר ז"א להוציא את הקירור של אינטל או בנוסף ? ואם כבר להוציא קירור אז לא עדיף כבר לקחת את הTRAY במקום BOX ? בכל אופן רציתי לשאול של איזה חברה ודגם כדאי לקחת אני שמעתי על Arctic Cooling 7 PRO או Arctic Cooling Freezer …

• 0 תגובות
    • 771 צפיות
  2. Started by davidreznic,

הי רציתי לשאול האם הלוח הזה : GA-P35-S3L בסדר, ומה ההבדל בינו לבין GA-P35-DS3L????? כי ה-S3L יותר זול, ואני לא מבין למה. בדקתי באתר שלהם וזה נראה בדיוק אותו דבר!!!1 אפשר לקחת את הS3L???..

• 0 תגובות
    • 449 צפיות
  3. Started by s-k,

10X

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  4. Started by tal_be,

שלום לכולם, פירקתי לפני כמה ימים את המחשב, מפני שהוא עשה רעש נוראי. לאחר מכן החזרתי הכל למקום והפעלתי את המחשב. היה פס לבן מהבהב כשהפעלתי אותו (לפני שהוינדוס עלה) ולא עלה המחשב, ואחרי ריסטרטים הוא עלה, אז פירקתי שוב והחזרתי, אבל עדיין זה לפעמים קורה. השימוש נהיה מאוד איטי במחשב, ה CPU כל הזמן גבוה גם במנוחה הוא קופץ ל 60% ול 90% ויורד חזרה הוא כל הזמן לא יציב. החלטתי לפרמט את המחשב (גם ככה הוא היה עמוס). לאחר פרמוט ואפילו מעבר למערכת הפעלה של 64 ביט, מהרגע הראשון שהמחשב עלה, ה CPU לא יציב ונמצא ב 75% ממוצע. לגבי התהליכים שתופסים אותו, זה משתנה כל הזמן, פעם זה אפילו ה TASKMANAGER כשפועל, ה IEXPLORER וכו'. אני מניח שיש בעיה בחומרה, לדעתי במעבד. השאלה שלי היא אם זה נכון ומה …

• 0 תגובות
    • 814 צפיות
  5. Started by 12Anarchy,

היי, קצת רקע: מחזיק במקבוק פרו M1 (13.3) שמשמש אותי נהדר באופן יומיומי. בגלל לימודי מדמח נדרש להחזקת PC בנוסף, יש מחשב ישן של ASUS שעובד בסדר גמור, מדובר בדגם X407UA עם מפרט די בסיסי של I3 דור 7(!), 16GB RAM DDR4, 512SSD. בא לי לשדרג את הלפטופ הזה במה שנקרא אפס מאמץ, גגלתי קצת באתרים ונתקלתי בחברת AKEMY שמחזיקה לוח-אם משודך למעבד I7 שאמור על פניו להתאים לדגם המחשב הזה. מצרף קישור (מקווה שמותר): https://www.aliexpress.com/item/1005003445071828.html על פניו, עם קופונים וכד' מדובר בקנייה של כ200$ שתחייה את המחשב ותהפוך את העבודה עליו למעט יותר זורמת. משתעשע ברעיון להזמין אחד לניסיון. שווה משהו בעניכם? מדובר בעבודה בס…

• 0 תגובות
    • 408 צפיות
  6. Started by smit,

איזה מהמעבדים טוב יותר AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Winchester Socket 939-pin, 1.8GHz, L1 Cache 128KB, L2 Cache 512KB, DualChannel 128-bit controller או AMD Athlon 64 3000 754-pin 2.0 GHz/512KB ?? ראיתי כמה הבדלים שיש ביניהם אבל רציתי לדעת מה עדיף מבחינת ביצועים.. ההבדל במחיר הוא 120 שקל יותר ל WINCHESTER.

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  7. עשיתי ניסוי, הרכבתי גוף קירור סטנדרטי (זה שהגיע המעבד) על מעבד AMD Athlon XP +2500 ללא שום גריז/משחה טרמית לפני כן. הטמפרטורות בסדר גמור : 40-42 ללא מאמץ, 50 - 57 במאמץ. זה מביא אותי לחשוב שבפועל המשחה לא ממש תורמת יותר מידי לנושא..

8. Started by ymss69,

אני כבר קרוב ל3 שנים עם הD920, אומנם מעבד חלש אבל אוברקלוקר מצויין, עכשיו אני מתעניין במשהו חדש, חשבתי על הE7200, השאלה כמה ההתאמה בינו לבין הלוח היחסית ישן תיהיה טובה, והאם הלוח ינצל אותו כמו שצריך.

• 0 תגובות
    • 404 צפיות
  9. שלום רב, אני מרכיב קונפיגורציה של מחשב שתפקידו המרכזי להיות ליבת פריפריה - העתקת חומר מתוך מספר רב של התקני פלש USB 3.0 לדיסק קשיח פנימי, והעברת החומר באינטרנט. נדרשת אופטימיזציה של התהליכים האלה בלבד. ברור לי שיש חשיבות עליונה בקישוריות USB 3.0 וכן בחיבור מהיר של הדיסקים הקשיחים. (אני מתכנן RAID-0) למיטב הבנתי כל העברת הנתונים מתוך התקני הפלש אמורה להתבצע ב-DMA. מה תפקיד המעבד בכל התהליך הזה? האם יש איזושהי משמעות למספר ליבות? האם המעבד הבסיסי ביותר (נניח פנטיום G4400) יכול לעשות את המלאכה (לטובת התפקידים שרשמתי) באותה מידת הצלחה כמו מעבדים מתקדמים יותר? בתודה, איליה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by shirNoshe,

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=455&l1=3&l2=15&l3=171 אני לא מצליח להגיע ללוח של חבר לעשות לו OC.. בלוח שלי GB זה CTRL+F1 ושם אני לא מצליח...

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  11. אני לא מבין איך אפשר לעשות את זה, קראתי בפורומים ולא הבנתי... יש חנויות שמציעות מעבד נגיד במהירות 1333 לוח אם עם FSB של 1066 וזיכרון עם 667 , איך זה יעבוד? כולם יעבדו במהירות 667? ראיתי שני פרמטרים אחד של המעבד ואחד של הזיכרון... נגיד מעבד 1333 ולוח אם תומך במעבד 1333 ואותו לוח אם גם תומך ב DDR2 של 533\667\800\1066 אז מה זה אומר? והאם אפשר לעשות שהמעבד יהיה 1066 והFSB של הלוח אם 1066 והזיכרון גם 1066 ?! זה לא טוב? בבקשה הסבר כי אני לא מבין איך אפשר לעבוד עם שתי( או שלוש) מהירויות שונות... תודה רבה

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  12. Started by galh_5,

שלום לכולם,אני חושד בזיכרון RAM שלי לאחר שהיו לי 2GB שכבר פגומים.כעת אני חושג בעוד זוג של 2GB. הזכרון הוא G SKILL PI EDITION 1066MHZ החשש שלי נובע מאיטיות גדולה מאוד במחשב ולכן בדקתי בתוכנה CPU-Z ואני רואה שם שרשום שהרוחב פס הוא 400MHZ. למטה אני רואה בטבלת התזמונים TIMINGS TABLE גם כן תדרים נמוכים http://www.fastup.co.il/v.php?file=82236997.png אז השאלה שלי,האם המהירות של ה-RAM שלי נדפקה,והאם עצם העובדה שזה מחובר בסלוט 2 ולא ב-1 (כאשר 1 ריק) משפיעה עליו? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 855 צפיות
  13. Started by danield51,

http://www.skypc.co.il/pl_product~AD3U1333W8G9-B~15~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~AD3U1600W8G11-B~15~0.htm או http://ksp.co.il/?uin=17303

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  14. Started by elyfox2000,

שלום לכם הגולשים רכשתי היום לוח אם של חברת ASUS דגם MAXIMUS 2 FORMULA אני רוצה לדעת עליו קצת יותר מקרוב בקשר לבצועים ואמינות שבו.

15. דגמי ה-H הניידים הטריים מבית AMD הצליחו להרשים אותנו בגדול עם הביצועים והיעילות שלהם - ומה לגבי מעבד מתומן ליבות בעל מעטפת של 15 וואט בלבד? יכול להיות שנקבל תשובות בתוך זמן קצר לכתבה

16. אני מתכנן לקנות לוח שיש לו Onboard Raid controller. זאת מכיוון שיש לי ארבעה HDDs ושני Cd-R. אני לא הולך להשתמש באף פונקציונאליות של ה-Raid, מלבד האפשרות לחבר התקני IDE נוספים. אני יודע שעל רוב הבקרים אי אפשר לחבר התקני ATAPI, אבל האם אתם מכירים לוח שיעשה לי בעיות בחיבור דיסקים קשיחים (כמובן בלי אף תצורת Raid!)?

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  17. שלום, עקב גאונות יתר קניתי לפני מספר שנים זיכרונות 800 וקיבלתי מסכים כחולים שנפתרו רק ע"י הורדת תדר המעבד ל- 2.4 (אמור לעבוד על 3.0) והנמכת תדר הזיכרונות ל-667. בהנמכת התדר הכול עובד תקין ואין שום מסך כחול. אני מעוניין בקניית זיכרונות בתדר 667 (או תדר גבוה יותר אם זה אפשרי) שיתאימו למעבד אבל הנפח חייב להיות 8 GB. לא חושש מ-OC יש לי קירור טוב למעבד. אשמח להמלצותיכם. mobo: p5wdh deluxe. cpu: quad 9650@2.4ghz ram: 4GB 667GHZ. display card: gtx650 ti boost. screen: 19 inch 1280*1024.

18. Started by matrixman2008,

שלום יש לנו 4 סלוטים מוכרים pci e x 1 pci e x 4 pci e x 8 pci e x 16 את ההבדל בנהם אני יודע שאלתי היא מה זה PCI-E X 4 (IN X 8) הוא תומך בהתקנים רק של X4 או גם X 8 מה זה אומר ה IN X 8 ? תודה

• 0 תגובות
    • 793 צפיות
  19. Started by benyben,

למי שמתעניין http://www.tomshardware.com/news/Intel-Ivy-Bridge-CPU-LGA-1155,14106.html#xtor=RSS-1811

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  20. Started by dranzer,

לאחרונה נשרף לי הלוח אם מסוג asus m2n-e וכנראה שלא יחליפו לי אותו כי קרה לו משהו... אבל זה לא משנה. יש לי מעבד AMD 5200+ . אני מחפש עכשיו לוח אם טוב ברמה של הלוח שהיה לי.. ואוליי גם לשדרג לאיזה כרטיס HD4830.. הטווח מחירים שלי זה גג 500 עם חריגה אוליי ל600 ש"ח תודה.

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  21. Started by elkaifa,

שלום אני מחפש ספר לטכנאי PC לרמה מקצועית תוכנה וחומרה.עלי לציין שיש לי ספר טכנאי PC חומרה ותוכנה של דורון סיוון אבל מיציתי כבר הספר אפילו במהדורה שנייה,וזה היה מתאים להתחלת הדרך,אני מחפש ספר שעל כל נושא יעמיק ויהיו בו הרבה דפים,וכמובן בעברית. [pre][/pre]בתודה לכולם

• 0 תגובות
    • 944 צפיות
  22. Started by Green Mind,

לפי הסקירות שראיתי באתר הזה, וכמו-כן לפי מפרט של ה-chipset G33 באתר של אינטל, נראה שהוא תומך ב-DDR3. אולם, סקרתי את כל הדגמים של Gigabyte ו-MSI שמבוססים על ה-chipset הזה, ונראה שכולם תומכים רק ב-DDR2. מישהו יודע מה הסיבה? והאם ישנם לוחות אם שמבוססים על G33 וכן תומכים ב-DDR3?

• 0 תגובות
    • 439 צפיות
  23. Started by Holography,

איזה סטפינג טוב לOC במעבדי AXP2500? ואיך אפשר לבדוק מה הסטפינג לפני שהתקנתי את המעבד (אני צריך לבחור בחנות) ... אני זוכר שפעם משהו הביא אתר שאם כותביםם את הקוד שעל המעבד נותן את הנתונים עליו. אם מישהו יודע איך בשיטה הזאת או אחרות אני אוד?ה לו מאוד. ועוד שאלה,מה יותר כדאי Sempron 2400 או AXP2500?

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  24. שאלה קטנה ומקצועית : אני הולך להחליף את המחשב שלי ולא יודעה איזה מעבד לקחת ומה יותר טוב לצרכים שלי ביקר לבניית אתרים ומשחקים . AMD או INTEL תודה מראש

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  25. Started by fantax,

שלום רציתי לדעת האם הלוח Abit AV8 Via K8T800 Pro 939 במחיר 677 ש"ח הוא טוב (זה הכי זול שמצאתי). תודה

• 0 תגובות
    • 458 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.