עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by SagroN,

שלום לכולם, לאחר 4 וחצי שנים עם אותו מחשב שבזמנו 4 ג'יגה ראם היה הרבה, היום אני מבין שזה מתחת למינימום אפילו. המחשב התחיל לעשות לי לפעמים מסכים כחולים, 'לקרטע' וכו' רק מגלישה בכרום, יוטיוב ושימוש בפלאש במקביל. אני די בטוח שזה נובע מחוסר בזכרון כי בתיאור של המסכים הכחולים רשום memory cache. בקיצור, הגיע הזמן להוסיף. מה גם שיש לי Win 7 64bit שזה המינימום 4 ג'יגה זיכרון ל64 ביט. מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P55A-UD3 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH ואם זה יעזור אני לא כל כך מבין בזה אבל מרפרוף קצר פה בפורום הבנתי שיש קצת חשיבות לכך שהזכרונות יהיו מאותו חברה, תזמונים וכל ז…

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  2. Started by yaniv_scr,

שלום בתקופה האחרונה הבנתי שאופי העבודה שלי על המחשב מצריך כח עיבוד קצת יותר רציני מה-quad העייף שיש ברשותי, דבר נוסף ששמתי לב אליו זה הרעש המעצבן שמפיקים המאווררים והחוסר נצילות/יעילות של המחשב בכל הקשור ליחס בין הספק לביצועים. ההתלבטות הגדולה שלי היא בין מחשב מבוסס AMD עם מעבד FX8350 ולוח אם עם צ'יפסט 990FX לבין intel 4570 וצ'יפסט H87 או Z87 אופי העבודה, ניתוח מתמטי ו-DSP (רב 'מימדי') בעיקר ב - Matlab ועבודה גרפית, יחסית קלילה ב Autocad. השאלה המרכזית - fx8350 עם שמונה ליבות, שנכון לעכשיו Matlab אינו בנוי לעבוד ולנצל את כל שמונת הליבות אבל בעתיד כן (???) או 4570 שזוכה בביקורת חיעל ארכיטקטורה גאונית ונצילות מעולה בכל הקשור ל Gaming. חשוב לציין ש- fx8350 גם כן זוכה לביקורו…

3. Started by FlyHigh,

האם ניתן לבצע Crossfire של 2 כרטיסי מסך בלוח אם זה: http://www.tms.co.il/product/12628 אם לא אז אשמח לדעת אילו לוחות אם תומכים בפיצ'ר הזה, תודה.

4. Started by mwalker03,

מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות יד 2 או מוכר לוח אם אם מדגם ga945gcmx-s2 ?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by nickitak,

רציתי לדעת האם הVOLTAGE משנה משהו... כי איך שאני מרגיש במחשב נהיה יותר איטי http://www.imageupload.co.uk/images/2014/02/04/CPUZ.jpg

• 1 תגובה
    • 901 צפיות
  6. Started by XCG120,

האים המעבד הזה מתאים ללוח אם ASUS RAMPAGE X48 כי ממה שהבנתי הוא מתאים לשרתים וכו... ובנוסף האים המעבד הזה הכי חזק לתקופתו לתושבת 755אשמח להסבר מפורט תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by barbone,

http://www.ebay.com/itm/NEW-4GB-2X2GB-DDR2-800MHz-PC2-6400-240PIN-DIMM-F-AMD-Motherboard-Desktop-memory-/181302020724?pt=UK_Computing_ComputerComponents_MemoryRAM_JN&hash=item2a36714a74 זה הלוח GA-M61PME-S2P (rev. 1.3) יש לי כרגע 2GB CEON רוצה להחליף אותם בזוג סטיקים תואמים . השאלה האם מומלץ להתעסק עם זכרונות הנ"ל שהם NONAME או כדי להשקיע ולקנות מותג? מה אתם אומרים על אלה http://www.ebay.com/itm/PNY-PC2-6400-4-GB-DIMM-800-MHz-DDR2-Memory-MD4096KD2-800-/291068631024?pt=US_Memory_RAM_&hash=item43c50ad7f0

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by MoAv,

יש אצלי כבר כמה שנים Mushkin 996768 DDR3, ולאחרונה הרגשתי האטה במעבר בין תוכנות, יש לי הרגשה שזה קשור לזכרונות שפעם עבדו חלק ועכשיו ישנו גימגום. הרצתי את Windows Experience בעבר והציון של הזכרון היה 7.1, היום הוא 5.9. משהו קרה. בדקתי בתוכנת Performance Test ונראה באמת שהזכרונות שלי במקום די נמוך ביחס לשאר, במקום ב-Latency. הרצתי גם MemTest86+ והיא לא מצאה שום שגיאה. מה יכולה להיות הסיבה ??

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי כמה דגמי לוחות אם רציתי לדעת איזה יותר טוב הראשון של ASUS HP IPIBL-LB V1.01 שני GIGABYTE GA-945GCM-S2L MSI P6NGM MS-7366 V1.0 , MSI 915G COMBO MS-7058 V1.0, תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לכולם! קראתי הרבה על לוחות אם, ורציתי לשאול באופן עקרוני.. מה ההבדל בין לוח אם סידרה h p z? הצ'יפסט אחר וכ'ו.. אבל תכלס בביצועים? אני לא מדבר על פונקצינאלי, מי שצריך כרטיס מסך אחד, מקסימום שניים, לא צריך יותר מידי יציאות pci.. והסדרות המיוחדות לגיימרים, כמו rog של אסוס.. כל הסידרה של maximus... יש הבדלים בביצועים בין הסדרה הזאת לסדרה z? בביצועים עצמם? תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by fredi157,

שלום וברכה, קניתי לא מזמן כרטיס מסך R9 270X למחשבי אבל התברר שנוצר לי צוואר בקבוק. הנני רוצה לשדרג את הלוח אם, מעבד וזיכרון אני מחפש שידרוג שיחזיק לאורך זמן יחסית ארוך התקציב שלי הוא כ1000 אך אם זה לא יספיק אני מוכן להיות גמיש במחיר תודה מראש לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Sarm1x,

ערב טוב לכולם! אני מחפש הרבה זמן קירור למעבד I7 תושבת 1150 ולא מוצא משהו טוב וכמובן משתלם. אני אשמח להמלצות ורצוי שיהיה בסכום 200 - 350 ש"ח תודה ענקית לעוזרים!

13. Started by afe123,

שלום לכולם. אני חדש בפורום ואני מקווה שאני במקום הנכון. אני מתעתד לקנות מחשב חדש ואני מתלבט ברמה העקרונית בין לוח H81 לבין B85. המחשב יהיה בשלב הזה עם כרטיס מסך אונבורד אבל אני חושב להוסיף לו בעתיד כרטיס מסך בסדר גודל של 7750 או R7 250 ולכן רציתי לדעת האם יש הבדל בין PCI-E בסטנדרט 2 שיש בלוח H81 לבין PCI-E בסטנדרט 3 שיש ב- B85. אני יודע ברמה התאורטית שההבדל הוא ברוחב הפס אבל מה שרציתי לדעת האם כרטיסי מסך בסדר גודל כזה יכולים לנצל את מה שהסלוט של ה- PCI-E יכול לתת והאם זה שיקול שצריך לקחת בחשבון כאשר אני בוחר לוח.

14. Started by הדוד משה,

שמתי לב לדבר מה: פעם היו הרבה יצרניות צ'יפסטים. כל מיני חברות כמו SIS, VIA, צירוס לוגיק ואפילו נווידיה יצרו צ'יפסטים למעבדי אינטל ואמ"ד. היום אינטל עושה צ'יפסטים לאינטל, אמ"ד לאמ"ד. אז מה הסיפור? למה השוק הזה נעשה כל-כך סגור ואחיד? אני מניח שיש לא מעט יתרונות לשוק ריכוזי כשזה מגיע לתאימות דרייברים, אבל בכל זאת שוק ריכוזי זה דבר לא בריא, כמו שאינטל יכולה ללמדנו. בנוסף אני יכול לראות איך זה כדאי לאמ"ד ואינטל לעשות כדבר הזה, אבל איך רשויות ההגבלים העסקיים השונות יכלו לאשר להם דבר שכזה? אז מה הסיפור האמיתי מאחורי היעלמות שוק הצ'יפסטים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Sarm1x,

מה יותר משתלם לי לקנות ? השימושים בעיקר זה גיימינג

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. חברי הפורום שלום אולי מישהו כאן יוכל לעזור לי בעניין דיי תיאורטי וטכני - אני מנסה לסכם לעצמי את כל המידע לגבי מעבדי AMD, בדומה למה שעשיתי עם מעבד אינטל בעבר כאן. הבעיה היא שבמקורות שונים שמות הליבות, הארכיטקטורות והפלטפורמות לא מוגדרים בצורה זהה. למיטב הבנתי, ההגדרות אמורות להיות כאלו: שם הליבה (Core name) - שם הקוד שהחברה נתנה למעגל המודפס שהוא המעבד בפועל (לא כולל את האריזה שלו, שקובעת את התושבת). הפלטפורמה (Platform) - שילוב של מעבד וערכת שבבים או/ו לוח. הארכיטקטורה (Microarchitecture או Architecture) - שיטת הבנייה של המעבד. הבעיה היא שאני כנראה טועה בהגדרה כלשהי (או בכל ההגדרות). יותר מזה, במעבדי ה APU של AMD, המורכבים משילוב של ליבת עיבוד (CPU) וליבה גרפית (GPU), יש …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by eran131,

שלום לכולם, אני מעוניין להוסיף זיכרון RAM למחשב לוח אם - Gigabyte GA-MA770-UD3 Retail זכרונות שקיימים - A-Data 4GB(2X2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by raz00004,

קניתי מחשב לא מזמן אם 4gb ram עכשיו אני רוצה להגדיל את זה ל8gb ram יש לי crucial 4gb ddr3 1600 mhz אם אני ישים corsair 4gb ddr 1600 mhz זה משנה משהו או שמה יותר טוב crucial או corsair תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  19. Started by AboveBeyond,

שלום , רוצה להחליף את הקירור שיש לי כרגע למעבד המעבד הוא i5 CPU 750 @ 2.67GHz כרגע יש לי את הקירור thermaltake silent 1156 מעוניין בקירור חדש , חשוב שיהיה שקט , אני לא עושה OC , רב העבודה היא עבודה משרדית עמוסה תקציב עד 200 ש"ח תודה לעוזרים ! ---- לא ראיתי שיש פורום קירור ---- אפשר לנעול

• 0 תגובות
    • 771 צפיות
  20. Started by liavna,

הי חברים יש ברשותי את הלוח הזה Gigabyte GA-F2A88X-D3H אשמח לדעת איזה מעבד כי מומלץ להרכיב עליו ואיזה זכרונות הכי מומלציםאם אפשר אז לינקים ישר ל ebay תודה רבה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. אני צריך המלצה ללוח אם עם סוקט 1155 למעבד i5, אבל בנוסף צריך שני סלוטים של PCI-E16 לא צמודים כמו שיש במרבית הדגמים כיוון שאני צריך להתקין שני כרטיסים עליהם, ואם יהיו צמודים מדי זה יפגע בקירור של כרטיס המסך. הסבר: קניתי כרטיס קול שמתאים ל - PCI-E, וכיוון שיש כבר את כרטיס המסך שמותקן על סלוט אחד הטכנאי אמר שאם הוא יתקין גם את כרטיס הקול הם יהיו צמודים מדי אחד לשני, והדבר יפגע בקירור של כרטיס המסך. מה שהוא כן עשה זה להחליף את המיקום של כרטיס המסך - התקין אותו בסלוט השני, ששם יש יותר מרווח בין הסלוט למארז, ואת הכרטיס החדש התקין בסלוט הראשון. אבל, כיוון שהסלוט הראשון הוא PCI-E16 והשני PCI-E8, כרטיס המסך עובד עכשיו עם הרבה פחות כח(כרגע לא מורגש אבל אי אפשר לדעת). לכן …

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  22. Started by TUTURU,

איזה מבין הלוחות האם האלו בעל עדיפות הגבוה ביותר לעבודה בSLI? ga-z77x-up4 th msi z77a-gd55 msi z77a-gd65 תודה ענקית !

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  23. AMD הוציאה היום 12 ליבות ו-16 ליבות חדשים $377 ו- 537$ http://www.guru3d.com/news_story/amd_releases_new_12_and_16_core_opteron_6300_series_processors.html http://www.amd.com/US/PRODUCTS/SERVER/PROCESSORS/6000-SERIES-PLATFORM/6300/Pages/6300-series-processors.aspx למרות שהמעבדים לשרתים , כל אדם יוכל להתקין ולהשתמ בכיף למחשב ביתי

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by moshiko_a10,

רציתי לדעת כמה RAM MHZ אפשר לשים ללוח אם עם מפרט 8x DIMM, Max. 64GB, DDR3 2400(O.C.)/2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים