מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,819 דיונים בפורום זה
-
-
עקב לחצים של אינטל ה RD600 של ATI ייוצר אך ורק על ידי DFI (שלא נכנעו). סביר להניח שנראה את הלוחות האלה בארץ בעוד כחודש וחצי. מעניין מה יהיה המחיר... http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4053
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום. לפני דקות ספורות MSI ענו על השאלה שלי - 'האם אין אופציית העלאת מתח בMSI combo 2?'. מסתבר שאין, גם לא עם עידכון ביוס ולא עם אף ביוס פרוץ. החמרה של הלוח עצמה לא מאפשרת העלאת מתח. בקיצור, התבאסתי מזה, ועכשיו אני שוקל קניית Abit AA8, שיעלה לי 27 ש"ח לחודש משך 12 חודשים (). אנשים מאוד מרוצים ממנו, והמחיר באמת מדהים. בנצ'מרקים: 001 002 003 004 מה אתם אומרים? שווה קניה? האם הלוח בכלל תואם לחלקים הקיימים (המפרט בצד תחת הכותרת System #1)? האם קיימים לוחות יותר טובים באותו מחיר (הנחה בKSP - הלוח עולה 290 ש"ח)? תודה, Zzzz
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, יש לי את המעבד 2.13@3.7 E6400 (מכפלה 8X) ואני יכול להחליף אותו ל E5200 (מכפלה 12.5X) אבל אני לא יודע אם שווה לי מבחינת ביצועים, בעיקרון המעבד צריך לשמש אותי למשחקים ו OC. אתם יכולים בבקשה להביא לי סקירות בין המעבדים במשחקים וכו' ? תודה ושבוע טוב..!
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעבר היה לי ניסיון רק עם ASUS.. אך כששאלתי בפורום, אישרו לי גם את אמינותם של GIGABYTE.. כשציינתי את הדגם שבחרתי (P55A-UD3) אף אחד לא אמר מילה רעה, אבל היו כאלה שהציעו חלופה פשוטה/זולה יותר (גם של GB).. לי לא היה אכפת לשלם את התוספת (הקטנה יחסית) עבור ה- USB_3.0 וה- SATA_6GB/s שבלוח שבחרתי מה עוד שלוח "מקביל" של ASUS י (P7P55D-E / LX) היה עולה לי כ-200 ₪ יותר! עכשיו כשהזמנתי את המחשב (עוד לא קיבלתי), אני קורא ב- NewEgg ביקורות מדאיגות שחוזרות הרבה על עצמן ובצורה חריגה: - ריסטארטים בלופים אינסופיים. - BSOD במיוחד ב- Win7X64. - חוסר תמיכה ב- TurboBoost ו- HyperThreading במקביל. - הלוח שובק חיים אחרי יומיים / שבוע / חודש.. - חריצי זיכרון לא מזוהים.. - חוסר תמיכה ב…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. כל כך מזמן כבר לא הייתי באתר, כבר דיי הרבה זמן, ממש הרבה שאני הפסקתי לעקוב אחרי מה שקורה בעולם חומרת המחשבים, טוב עקבתי אבל ממש שטחית, לא כמו שהייתי פעם. אז ארחיב את שאלתי מהכותרת: אני חושב על לשדרג את המחשב הקיים שלי. למסקנה הזאת הגעתי אחרי שנוצר צורך בכל מקרה לקנות מחשב חדש במשפחה, כאשר ישנם 3 מחשבים ואחד מהם מת, אז צריך להחליפו. אז חשבתי, אם כבר לקנות מחשב חדש, אז למה דווקה את החלש מהשלישייה להחליף, זה שמת, החלטתי לעשות רוטציה, בשבילי לשדרג את המחשב הכי חזק, ואת השניים הנותרים (שעדיין עובדים יופי ובהחלט מעל ומעבר יספקו את בני המשפחה) פשוט להריץ בין משתמשי המשפחה. אני רוצה לשדרג לא את כל המחשב אלא את השלי…
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום. ובכן, שאלתי היא כזאת...: למה אחרי שאני מכבה את המחשב, כדי להדליק אותו מחדש עם הכפתור אני חייב לכבות ולהדליק את הספק (עם הכפתור של ה-0 ו-1 שמאחוריו)....? המחשב הורכב שכל חלקיו חדשים מלפני פחות משבוע... תודה רבה! 8)
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
יש לי שאלה האם יש הבדל בין הסלוטים של מעבד של מחשב פיסי ובין כזה של מחשב נייד? ואם יש איך נקרא סלוט של מעבד לנייד
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
היי לכולם, אני סטודנט לקולנוע ולכן יוצא לי לערוך הרבה. חשבתי להחליף מעבד לאחד ממעבדי ה-QUAD של INTEL, אבל עד עכשיו היה לי את הרושם שכל עוד אני עובד עם XP בגירסת ה-32ביט הרגילה, המערכת שלי לא תדע לנצל את המעבד במלואו (אלא רק 2 ליבות מתוך ה-4), ולכן זה נשמע קצת כמו בזבוז של הכסף שלי. עד כמה כל זה נכון? ומה כן תומך בזה? פעולת הרינדור (עיבוד המידע בסוף) נופלת בעיקר על המעבד, כך שזה החלק הבעייתי בעריכת הוידאו, במיוחד בעת שימוש ב-HD. ולגבי הזיכרון הבנתי שאין לי כרגע מה לעשות עם יותר מ-3 ג'יגה, כי המערכת פשוט לא תתמוך בזה.
-
- 5 תגובות
- 693 צפיות
-
-
כחלק מהבדיקות שלי לביצוע OC טענתי את ערכי ה-Fail-Safe defaults ומאז נעלמו לי חלק מההגדרות בדפים שונים של ה-BIOS. גם טעינה של Optimized Defaults לא עזרה. איך ניתן להחזיר את הערכים הקודמים? תודה
-
- 5 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני היתלבטתי בין לוחות אם DFI-כמו של PIKA ASUS-P5QPRO או של GIGABYTE-X38 {לא יודע מה השם בדיוק} את ה-ASUS אני משיג ב-500 שקל וגם את ה-X38 במחיר דיי טוב מה עדיף.. {את ה-DFI יהיה לי קצת מסובך אולי להשיג} אבל מה אתם אומרים P45 או X38?
-
- 37 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
קניתי לוח Asus K8n-dl ,אבל ספק הכוח לא מתאים ? בנוסף ל 24 פינים מהספק ללוח יש עוד חיבור חשמל בלוח של 8 פינים, למישהו יש מושג איפה אפשר לקנות ספק מתאים ?
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-
-
היי. אני קונה מחשב עם לוח אם P35 של Abit, מעבד E7200. אני לא מתכוון לעשות OC אז 2 שאלות: האם צריך שדרוג גוף קירור (להחליף את המקורי ביותר טוב) גם אם לא עושים OC, או לא. ואני שואל את זה כי המחשב בא עם כרטיס מסך HD 3850, ויש אפשרות לשדרג ל9600GT ב110 ש"ח, אז השאלה היא אם אני משדרג לכרטיס 9600GT יהיה צוואר בקבוק או לא, ואם צריך גם לשדרג את גוף המעבד או שאין צורך וזה לא קשור לכרטיס מסך זה רק אם עושים OC למעבד?.. הינה המחשב: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1228 מצפה לתשובה מהירה, תודה רבה .
-
- 7 תגובות
- 682 צפיות
-
-
מה ההבדל בין זכרון דו-צדדי לחד-צדדי? כיצד ניתן להבחין בין זכרון SDRAM המיועד ל-P2/3 לבין זה המיועד לP4? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
איזה לוח אם עדיף למשחקים ה Fatal1ty F-I90HD s775 Quad-core, DDRII 800, PCI-E, או P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E ההבדל הוא 110 ש"ח שווה להשקיע?
-
- 9 תגובות
- 663 צפיות
-
-
לגבי תקציב, אני לא כל כך מתמצאת במחירים של לוחות אם או זיכרונות, פשוט שיהיה כמה שיותר זול. אז לגבי לוח אם, אני צריכה אחד בלי כרטיס מסך מובנה, אין צורך ביציאות מיוחדות וגם לא בfirewire Gigabyte GA-EP41-UD3L הוא בסדר? לא איכותי/כן איכותי? לגבי זיכרון: אני צריכה נפח 2GB. (רצוי בסטיק אחד) קראתי בפורום שמהירות הזיכרון לא קריטית, אז אני מניחה שצריך להתחשב באיכות ובמחיר. הזיכרון הזה בסדר? OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL 5-6-6-15 Value אם זה רלוונטי, השימושים של המחשב הם עבודה משרדית ומשחקים (לא כבדים) ולא מתוכנן שום OC תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני לאחרונה רואה רק פה באתר הזה (כלומר לא בחניות וכאלה) אותיות כמו a b ו c אני לא יודע מה זה אומר למשל intel 2.56 b מה זה ה- b הזה? אני יודע שזה ממש :lamer: מצידי אבל אין לי כוח לחפש או מה אני אמור לחפש פה . תודה
-
- 9 תגובות
- 805 צפיות
-
-
הרבה זמן אני מנסה להבין מה ההבדל בין ה Core2Duo לבין, Dual Core, לבין הP4 הרגיל יש לי מחשב בן שנתיים וחצי בערך, ויש עליו Intel P4 3.0Ghz (478), נגיד ואני אקנה עכשיו מחשב עם מעבד Core 2 Duo, שהמהירות של המעבד היא 2.0Ghz... ברור לי שה-Core 2 Duo 2Ghz יהיה מהיר יותר מאשר P4 3Ghz... אבל מצד שני, איך זה הגיוני שמעבד 2Ghz יהיה מהיר יותר ממעבד 3Ghz? אשמח לקבל הסבר.... תודה
-
- 19 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום. אני אודה לכם מאד אם תגידו לי איפה יש מקום לשיפור במפרט שלי Intel 2.8 800 FSB 512 Cache 256 Mb Kingston ABIT IC-7 Radeon 9600XT Sapphire 80Gb WD 7200 RPM מחר (יום א') אני קונה עוד 256 מגה זיכרון, על איזה זיכרון אתם ממליצים במסגרת התקציב 300 שקל ? תודה לעוזרים ;D
-
- 6 תגובות
- 698 צפיות
-
-
OK לאחותי קנו מחשב ביום חמישי (סוף סוף אין מריבות בין אח שלי ואחותי. אהה שקט בבית ) וראיתי בביוס שאני יכול לשנות את המחפלה. עכשיו לא ניסיתי את זה כי אני מפחד שזה יהרוס משהו.(לא מחשב שלי) אז כמה דברים. 1. איך אני יכול לדעת אם זה באמת מעבד פתוח? אם יש לי את האפשרות אז הוא כן? 2. אם אני ישנה את המחפלה ולא יעלה בהרבה את הMHZ של המעבד זה יכול לדפוק אותו? 3.אם אני כן יעשה לו OC אז מה המחפלה שהכי טוב לעבוד איתה? כי יש ראם לא משהו (512 של סמסוננג פשוט DDR 400)
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
יש לי מחשב של DELL ואני מנסה לפרק את הלוח אם מהמגש פח, אבל אני לא יודע איך. אם למישהו יש תמונות, יהיה מדליק.
-
- 4 תגובות
- 501 צפיות
-
-
אני מעונין לשדרג את המחשב שלי ואני מתלבט עם לקנות בשאלה עם ההבדל הוא משמעותי בין ckl4 ל cl5 דגמי הזכרונות הם : 1. 2x2GB Corsair DHX TwinX CL5 TWIN2X4096-6400C5DHX 2. 2x2GB Corsair DHX TwinX CL4 TWIN2X4096-6400C4DHX כל דעה,הצעה או המלצה יתקבלו בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד +AMD Athlon 64 3000 על גבי לוח Gigabyte GA-K8NSC-939 ועליו 2 סטיקים של TwinMOS 256MB DDR 400MHZ 2.5-3-3-8 (סה"כ 512MB). הוספתי אתמול שני סטיקים של Kingston DDR 256Mb 400MHz CL2.5, סה"כ 1G זיכרון. מעבר להרגשה שעליית המחשב לוקחת עכשיו קצת יותר זמן, אני גם רואה בקובץ הבדיקה של SiSoftware את הנתון הבא: (Speed : 2x 164MHz (328MHz data rate - להבנתי זו מהירות הזיכרון בפועל - מישהו יכול להסביר איך להוציא 400MHz ולאשר אם הכול חוץ מזה נראה תקין? שמתי לב חוץ מזה שבמודולים של Kingston מופיעות 2 מהירויות: Set Timing @ 200MHz : 2.5-3-3-8 (tCL-tRCD-tRP-tRAS) Set Timing @ 167MHz : 2.0-3-3-7 (tCL-tRCD-tRP-tRAS) יכול להיות שמשום מה הוא עובד במהירות הנמוכה וגורם לכול…
-
- 3 תגובות
- 778 צפיות
-
-
רוצים מחשב נייד אימתני עם מעבד משושה ליבות? ב-Eurocom וב-Clevo ישמחו למכור לכם אחד כזה לכתבה
-
- 5 תגובות
- 903 צפיות
- 1 follower
-
-
הקבלים של הלוחות האלה נוטים להתנפח אחרי פרק זמן מסויים (זה יכול להיות חצי שנה, שנה ואף יותר - 3 שנים, כפי שקרה אצלי..) לאחרונה קניתי מחשב חדש עקב זה שהלוח הקודם שלי הלך לעולמו.. הלוח היה של Gigabyte דגם 7VTXE+ ומה שקרה זה שהקבלים שלו התנפחו... וכבר שמעתי הרבה שמועות וסיפורים על כך שהלוחות של חברה הזו לא אמינים במיוחד.. אפילו אמרו לי שהם בכוונה מייצרים לוחות שהקבלים שלהם יתנפחו אחרי זמן מסויים.. אבל זו רק שמועה. אני באופן אישי לא יתקרב יותר לחברה הזו, לא בלוחות ולא בכרטיסי מסך. רק רציתי להביע את דעתי, תודה. נ.ב. כמה הייתם לוקחים על מעבד Athlon XP 1600+ 1.4Ghz ? (יש לי אחד כזה למכירה אם מישהו רוצה, שישלח הודעה)
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-