עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by avidan28,

שלום. אני שוקל שדרוג בעקבות מחירי הזכרונות ואשמח לקבל יעוץ בבחירת לוח. הדרישות שלי הן קצת מורכבות.... 4 חיבורי סאטה 2 ומעלה. 2 חיבורי גיגבייט תוצרת מארוול MARVEL 3-4 PCI 32.(החריץ הלבן הישן הגדול) עדיפות לnFORCE 6-8 חיבורי USB 2 חיבורי 1394. זה הכל ולדעתי קשה למצוא לוח כזה. מצאתי את ה TYAN 3400B אבל אני לא יודע איך הוא כי אין אותו באף חנות ולעשות הזמנה מיוחדת זה מחייב ויש לו רק 4 חיבורי USB. ו 6 חיבורי סאטה. לוחות של אסוס יש בשפע אבל שוב רק 2 חיבורי PCI ישנים... תודה לכל המגיבים ולילה טוב\בוקר טוב :)

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  2. שלום לכולם, מישהו יכול הסביר מה זה בעצם CAS RAS TRC וכל שאר הירקות שיש שם? אני משתמש בתוכנת CPU-Z, ויש לי את הנתונים הבאים: CAS: 2.5 Clocks RAS to CAS: 3 Clocks RAS Precharge: 3 Clocks Cycle Time: 8 Clocks Bank Cycle Time: 12 Clocks DRAM idle Timer: 256 Clocks מפרט: Athlon 64 3200 venice DFI LanParty Ultra-D Corsair PC3200 2X512 השאלה שלי, מה המשמעות של הנתונים הנ"ל, והאם השאיפה שלי היא להוריד או להעלות את המספרים?

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  3. הלוח אם שלי הוא Albatron K8SLI-AM2 כרגע יש לי 2 סטיקים של 1gb. נתונים: 800mhz, ddr2, 1024mb, latency 5-5-5-18 שניהם עובדים בדואל צ'אנל. אני רוצה להוסיף עוד 2 סטיקים של 512mb ולעשות איתם גם דואל צ'אנל ולהגיע ביחד ל3 ג'יגה. הזכרונות שאני רוצה להוסיף הם: 800mhz, ddr2, 512mb, cl 6 השאלות שלי: א)האם השילוב הנ"ל בכלל מתאפשר? (בהנחה שיש לי 4 סלוטים בלוח) ב)האם ניתן לעבוד עם הזכרונות ביחד למרות שלזוג מהם יש תזמונים טיפה יותר גבוהים? ג)אם יש 4 סלוטים שהם 0, 1, 2, 3 זה משנה איזה זכרון אני שם איפה? (כלומר: 0-2, 1-3 / 0-1 ,2-3) ד)האם כל ה3 ג'יגה ייתמכו, יזוהו ויעבדו טוב עם Vista ultimate גרסא 32 ביט? תודה

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  4. אני צריך את עזרתם, קניתי מחשב על פי המלצת האתר לפני כמעט שנה, עכשיו המחשב רץ ממש טוב רק שלפעמים יש עומס על הזכרונות בכלל שנגיד האימיול, הפירפוקס, האיסיקיו, המסנגר והמדיה פלייר עובדים בו זמנית, או שלעומת זאת בCOMPNY OF HEROS יש לי לפעמים זמני טעינה ארוכים מידי. עכשיו כרגע אבא שלי בארה"ב והחלקים שם זולים משמעותית אז החלטתי להשקיע קצת, המפרט שלי מופיע בצד כאשר להחליף כרטיס מסך ירד מהפרק (אבא חוזר עם פלייסטישן 3). אני חשבתי על זכרונות כאשר בלוח אם שלי יש 4 סלוטים (2+2) שאצלי יש 2 של 512, רציתי לדעת האם לקנות עוד 2 של 512 או שיש קומבינציה אחרת שהיא עדיפה. תודה מראש, יוסי!

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  5. Started by BIGWOLF,

חברה שלום בלוחות החדשים עם ה-NFORCE , חייבים זהזכרונות יבואו בזוגות כמו ה - RDRAM או לא? אני מדבר על הלוח החדש של GIGABYTE GA-7N400PRO תודה

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  6. Started by SomeoneUknow,

טוב אז ככה לפני יום יומיים אני חושב יצא מעבד E5200 עכשיו הוא פועל ב800MHZ BUS ככה שלא צריך להפריד בלוח אם ל1333 ומעלה הוא 45NM מהירות של 2.53 ומכפלה של 12.5 @!#@ זה מטורף הוא פועל בFSB של 200 איזה פוטנציאל OC אדיר יש למעבד הזה והמחיר כל כך זול שזה מדהים 400 שקל מקסימום ( יש חנויות ב350) sSpec Number: SLAY7 CPU Speed: 2.5 GHz PCG: 06 Bus Speed: 800 MHz Bus/Core Ratio: 12.5 L2 Cache Size: 2 MB L2 Cache Speed: 2.5 GHz Package Type: LGA775 Manufacturing Technology: 45 nm Core Stepping: M0 CPUID String: 10676h Thermal Design Power: 65W Thermal Specification: 74.1°C VID Voltage Range: 0.85V 1.3625V שווה לי לקנות אותו ? ד"א הרגע ראיתי משהו בSpecs הVID וולטג' זאת אומרת מתח…

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  7. שלום. לפני מס' חודשים, הייתי עם מעבד E6550 ולוח GA-965P-S3 REV 3.3 של GB. הלוח התקלקל ונשלח לתיקון, ובינתיים השתמשתי בלוח מעפן של אינטל (G31) בזמן הזה, החלפתי מעבד ל E7200 ומכרתי כבר את המעבד הקודם. ברור לי שהלוח 965 הרבה יותר טוב מה G31, אבל לפי מה שהבנתי לא תומך במעבדי 45NM.. יש דרך כלשהי לגרום לו לתמוך בו? אוברקלוקינג או משהו דומה? (אין לי בעיה לבצע אוברקלוקינג)

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  8. Started by faceman_007,

הזיכרונות הם: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1491881&CatId=1833 שימושים: משחקים,OC שאלות: 1.אך הציפ TCCD לOC? 2.אני יודע שהחברה לא מוכרת אבל כדי לקנות כאלו?

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  9. 2 לוחות של ASUS האם מישהו מכיר או קרא על הלוחות האלו יותר לעומק ויכול לספר לי מה ההבדלים בינהם

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  10. Started by BedBoy,

נכון בדרישות של המשחקים הם כותבים למשל: מעבד Pentium 4 2.0GHZ או AMD 2000 ? אז יש כאלה דרישות שגם כותבים AMD 2GH לפחות!! אז נגיד עוד כמה שנים אני מריץ משחק שדורש יותר מ- 2GHZ ... והמעבד שלי הוא A64 3000 , אבל אין לו יותר מ - 2GHZ ! אז איך מחשבים את זה???

11. באתר של RSM מופיע מק"ט ADATAD34G13AK , אבל משום מה באתר של החברה - http://oc.adata.com.tw/product-series.asp?sid=03# לא מופיע המקט הזה , כמו כן כל הזכרונות DDR3 שמופיעים שם הם במתח או 1.55-1.75 או 1.65-1.85 ואין לי מושג אם זה מספיק טוב..

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  12. ברצוני לרכוש בקרוב (כנראה) 2 סטיקים של זכרונות 512 MB DDR400 כחלק משדרוג לוח האם והמעבד איזה מבין 2 החברות יותר טובה?

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  13. שלום לכולם אני מחפש לוח שמיועד להוציא כמה שיותר OC מהמעבד שלי בנתיים אסתפק בכ.מ מוובנה שיבוא עם הלוח , עד לקניה של כ.מ רציני יותר . היו לי 2 לוחות שהיתלבטתי בניהם ועדיין לא הגעתי להחלטה . * ג'יגהביט GA-MA78GM-S2H * אסוס M3A78-EMH HDMI * אופציה נוספת , אני מעוניין שיהיה גם תמיכה למעבדים החדשים של AMD כגון פנום 2 שיהיו כלולים כבר בלוח . לגבי הג'יגהביט עוד לא מצאתי מחיר טוב , הכל זה 450 ומעלה . האסוס זה באזור ה- 350 - 400 בערך . *ולשניהם יש כ. HD3200 שככה בנתיים אפשר לעשות איתו משהו . *לג'יגהביט הבנתי שיש מתחים מובנים על הלוח כבר בBIOS . *באסוס אין . וצריך תוכנה . וכומבן רציתי לשמוע את חוות הדעת שלכם לגבי המצב , מה כדאי ומה שווה ואיכותי יותר לאורך זמן וביצועים . התק…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  14. יש לי מחשב ישן מעבד:אינטל סלרון 2 ג'יגה הרץ 128 קלילובייט של קש סוקט 478 זיכרון:סטיק אחד של 512 מגה DDR1 מהירות 333מגה הרץ לוח:ASUS P4 S333-VM (יכול ליהיות שהדגם מיסתיים בלי VM) השאלה החשובה היא אני רוצה להישקיע בסטיק של 512 מגה או 1024מגה כדי שהמחשב יעבוד יתר מהר -יש לי רק 2 סלוטים לזיכרון -אין לי מושג מזה דואל צ'אנל ועם הם פועלים בדבר הזה -צריך לימצוא זיכרונות 333MHZ ולא 400 אי לי תמיכה -עם 1024MB +הסטיק הנוככי בעתיד שלכולכם היה ויסטה אז גם אני יוכל להתקין? (FX5200 GPU) -ועם ביכלל שווה להיתקע עם המחשב עוד כמה שנים עד שימות -יד שניה שווה לקנות אולי הזכרונות עברו OC תענו לי לפחות על חלק מהשאלות לא חייבים את הכל במהלך הדייון אני אולי יוסיף עוד שאלות זה לא יפה שאני כותב הוד…

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  15. היי חבר'ה. אני בעליו הגאה של לוח Epox 8rda3+ שכנראה נפטר שלשום בלילה. הדיאגנוזה עוד לא סופית. במידה וזה המצב יש לי בעיה: מבחינה כלכלית אני עוד לא יכול להרשות לעצמי שדרוג של כל המחשב ואני אאלץ למצוא לוח שיחליף אותו. שאר המפרט כרגע: AMD Athlon XP1600 1280MB DDR כרטיס מסך ATI Radeon 9600Pro (על AGP) HD מחוברים ב-IDE. לוח אם כזה מוצלח מת. זה מבאס. אני צריך המלצה ל"לוח מעבר". אני מתאר לעצמי שאין סיכוי גדול למצוא את אותו לוח או אחד דומה לו בגלל שהם די ישנים. מצד שני, אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות אחד היסטרי. האם כדאי לנסות יד שניה? יש לכם עצות ללוחות אחרים? אשמח לכל עזרה. תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  16. Started by shaharo,

חשבתי על ABIT AN7 PQI 512MB 2.5-3-3-7 GunMetal Athlon Xp 2500+ Mobile מארז-250 + הרכבה 2300 מפנדס שינויים עצות?

• 10 תגובות
    • 626 צפיות
  17. Started by kobibo,

שאלה קצרה: הסלוטים הלוח מחולקים לשני צבעים :כחול,כחול וזוג שני :סגול,סגול ( זוגות הצבעים מסודרים ביחד ולא מסודרים כגון:סגול,כחול,סגול,כחול ) מקווה שהבנתם. כל זוג צבעים זהה יעבוד כ Dual Channel ?

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  18. שלום, יש לי מעבד Q6600 ומשום מה בכול תוכנת בדיקה למעבד הוא מראה לי שהמהירות היא 1600 ולא 2400, זה שני שליש מהכוח שלו!!! האמת אבל שיש מצבים שבהם המחשב במאמץ ואז המעבד קופץ ל-2400 לזמן מאוד קצר. האם כול זה תקין??? :'(

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  19. אהלן חבר'ה, לאחרונה שמתי לב שהלוח P5QL יוצא בשני תצורות שונות: P5QL - CM P5QL - SE רציתי לשאול מה ההבדלים ואיזה מהם עדיף? אין פה עניין של תקציב חבר'ה זו שאלה כללית, אז זרמו חופשי... עריכה: בהשוואה הבאה ניתן לראות שב CM יש תמיכה ב PCI.E 2.00 אבל ב SE זה לא מוזכר כלל? האם ה SE לא תומך PCI.E 2.00 ? http://www.asus.com/products_compare_show.aspx?array_model=2580,2478&l1=3

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  20. Started by carman6,

שאלתי את החנות שאני רוצה לקנות ממנה מחשב ואמרתי להם שאני מחכה ל-22 לירידת המחירים ושאלתי אותם אם גם הם מוכרים מעבדים במחיר החדש אבל הצטערתי לחגלות שהמחיר שמצוין ב-hwzone הוא ל-1000 יחידות אבל אני יודע שיש עדיין הוזלה במחיר... אז כמה ירדו המחירים לשוק הפרטי למעבדים e6600 או e6420?

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  21. שלום לכולם , אני יודע שהלוחות שיש נכון להיום ל 775 של INTEL תומכים רק PCI-E . האם ידוע לכם שאמורים לצאת לוחות בקרוב שיתמכו AGP או שניהם יחד ? תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  22. שלום ח'ברה מה שלומכם? חבר מתכנן לקנות מחשב ונרתמתי למשימה כמובן. השימושים הם סרטי HD ומעט מאוד משחקים אם בכלל ולכן הגעתי למסקנה שה-720BE ייתן את המענה כאן. ההתלבטות היא הלוח ששם יש דרישות: 1) אין שום צורך ביציאות מסויימות אלא רק מאופציית ה-ACC שמאפשר בתיאוריה ליבה 4. משיטוט ברשת מצאתי שה-GA-MA770T-UD3P תומך באופציה והיה מוצלח גם בביוס F2C וגם ב-F3. בהתבסס על המאמר הזה: http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-amd-phenom-ii-core-unlocking-guide.html הדבר מצריך זיכרון DDR3 שלא כל כך יקר יותר אבל השאלה היא האם הוא הכרחי? לפי ביקורות שונות אחוז השיפור לא מצדיק תוספת במחיר אבל אם זה הלוח היחידי שתומך באפשרות (במחיר הגיוני) הוא מוכן לקחת את ההשקעה הקטנה הזאת. השאלה היא האם יש ל…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  23. שלום, אני מועניין להחליף את המעבד, הלוח והזיכרון. אני רוצה לוח עדיפות לPCI-E, ב700-800 ככה. מעבד CORE 2 DOU, ב900-1300 ככה. זיכרון בתדר , תקציב 700-800 667MHz 1GBX2 DUAL DDR2. הכי חשוב שהלוח יתמוך בכל החיות הרעות האלה. ושהלוח יהיה מותג ASUS-DFI וכו'... אם אפשר שהלוח לא יהיה גדול מדי, יש לי מארז דיי צפוף... כמה שאלות לפני: איזה תדר הכי גבוהה יש לזיכרון? והאם יותר מומלץ גבוהה מ667MHz? האם פעולת הDUAL בזכרון באמת תורמת רבות? במילים, כמה יותר טוב הDDR2 מה-1? .swg

• 8 תגובות
    • 626 צפיות
  24. אני יודע שהתחרות של גיגהבייט הסתיימה ממזמן אבל בזמנו שמתי לב לכך שמתוך רשימת הזוכים ישנם 2 זוכים ישראליים כאשר לפחות אחד מהם רשום פה בפורום. אז בתור שירות לחברי הפורום. הנה הם שני הזוכים: 1) בלוח אם GA-8ANXP-D (מבוסס על ערכת השבבים 925X), כרטיס מסך GV-RX60X128V (מבוסס על ATI X600XT לאפיק PCIe), מעבד אינטל פנטיום 4 מסדרת ה-5xx ושני סטיקים של זכרונות DDR2 בנפח 512MB כל אחד מתוצרת Corsair זכה המשתמש nadavP3. 2) במעבד אינטל פנטיום 4 (לא מפורט באתר לאיזו תושבת) זכה המשתמש filon (קורא לעצמו גם Dmitry). מאחר ורק המשתמש הראשון זכה בפרסים מעניינים וגם רק הוא רשום בפורום שלנו אולי נוכל לבקש ממנו שייכנס לטופיק ויפרסם כמה תמונות של המערכת החדשה ואולי אפילו קצת תוצאות של מבחנים. א…

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  25. Started by ifs2003,

Gigabyte GA-965P-DQ6 Intel P965 LGA 775 מישהוא יכול לתת עליו ביקורת ? ומה ההבדל בין ה965P לבין 975X בביצועים ? הלוח נועד עבור קונרו . דרך אגב אם יש למישהוא לוח אם אחר של GIGABYTE להציע שהוא נחשב ליותר טוב אשמח לשמוע. תודה

• 1 תגובה
    • 626 צפיות

דיונים חדשים בפורומים