מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,807 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני חדש כאן וכרגע אני מרכיב את המפרט של המחשב הבא שלי. יש לי שאלה לגבי זכרון פנימי: מה עדיף? שני זכרונות של 512MB או זכרון אחד של 1GB? אנא פרטו מדוע עדיף כך או אחרת ואם יש לכם לינקים מעניינים בנושא, אתם מוזמנים. תודה.
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
חברים יקרים, אני עומד לרכוש מחשב חדש ומכיוון שיש לי נטייה להיקשר לברזלים האלה אני כולי בהתרגשות. אחרי שהגעתי להחלטה על כרטיס מסך (HD4870 - בעזרתם האדיבה של החברים כאן), זיכרון (4GB- כל החברות אותו דבר?!) החלטתי לבדוק מה קורה בשוק המעבדים. קראתי וגם קיבלתי תשובות מגוונות, לפעמים מגוונות מדי לגבי איזה מעבד לקחת. המחשב מיועד בעיקר למשחקים (תלת מימדיים), גרפיקה (3dmax), וכמובן גלישה באתרי פורנו ועכשיו לשאלה: יש שני סוגים של מעבדים: QUAD וDUAL. מצד אחד לQUAD יש ארבעה ליבות שזה אמור להיות יותר מהיר אבל מצד שני אומרים שרוב היישומים לא משתמשים בארבע ליבות ומכיוון שהן מתייחסות אליו כ2 ליבות אז הוא בעיקרון חלש יותר ולכן כדאי לקחת כבר 2 ליבות חזק (E8400?). מצד שני יש כאלה שאומרי…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רציתי להבין משהו בקשר למהבדים האלה נגיד ואני קונה מעבד כפול ליבה במהירות של 2.4(סתם אני רושם) אז הוא שווה מבחינת מהירות למעבד רגיל 4.8? אני מדבר רק על המהירות נגיד אם יש משחק שרושם שהוא דורש מעבד 3.0 ולי יש מעבד של 2.4 כפול ליבה המשחק יעבוד עליו נכון?(כי זה בעצם 4.8) אני צודק?
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
אני כבר משתגע. מה יותר טוב ? לABIT יש SoundStorm, שמעבר לכך שהוא כרטיס קול יותר טוב (שזה בכלל לא משמעותי לי כי אין לי רמקולים טובים), הוא משתמש במעט משאבי מעבד שזה חשוב. לאיפוקס אין סאונד סטורם, אבל הוא בא עם היטסינקים למופסטים וכבלי IDE מעוגלים ! מה לגבי האוברקלוקינג ? הם זהים ? ולגבי הביצועים עצמם ? תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום אשמח לקבל המלצה ללוח אם המתאים למעבד E6400 הלוח אמור להתאים בעיקר למשחקים כבדים. התקציב הוא עד כ- 700 ש"ח בתודה יריב
-
- 3 תגובות
- 503 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש עם 4GB זיכרון של kingston Hyper X, הזיכרון מגיע בשני רכיבים 1066HZ 2X2GB. חלונות XP שיש ברשותי מזהה את הזיכרון רק כ-3.25GB, כאשר ב-BIOS הוא מזהה כי אכן יש לי 4GB. למה חלונות "אכל" לי 0.75GB של זיכרון? חשוב לציין כי אין לי כרטיס גרפי ONBORD. מפרט המחשב: INTEL E8400 ASUS P5Q PRO NVIDIA QUARO FX 570 2X2GB KINGSTON HYPER X WD 160GB SATA II WINDOWS XP PRO
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
שלום, כפי שאתם וודאי יודעים, אינטל הוציאה עכשיו סדרה חדשה של מעבדים. המעבד הכי חזק שם מסדרת i5, הוא i5-4440. אם אני משווה אותו למעבד שיש לי מלפני שנתיים, ה-i5-2500k, אני מתקשה להבין איפה השיפור הגדול. נכון, המעבד החדש חסכוני יותר בהספק ותומך ב-instruction set (שגם כך אינו בשימוש כיום). אבל איזה יתרון של ממש יש לו על המעבד שיש לי מבחינת ביצועים? הסתכלתי למשל בהשוואה כאן ואני מתקשה להבין את היתרון: גם אם ה-haswell מהיר יותר בממוצע, התדר הגבוה יותר של ה-2500 יפצה על כך, והביצועים צפויים להיות דומים. אשמח להסבר מה החידוש הגדול לאחר שנתיים, ואיזו סיבה יש למשל למישהו כמוני לשדרג את המעבד. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלופ לכולם יש לי לוח אם של אסרוק עם מעבד 2.8 פנטיום די 4 וזכרונות 512 ראם לאחרונה קניתי גם כרטיס קול חדש וחיברתי אותו והמחשב מראה לי באחת תוכנות הבדיקה שברשותי שהCUP עובד על 50-60 אחוז לפעמים קופץ ל80 ואילו שאני מנתק את הכרטיס קול הזה שהוא 5.1 דרך אגב אז המעבד עובד על 1.5 - 4 מקסימום ככה שהחיבור והניתוק שלו ממש משפיעים לי על המחשב. השאלות שלי הן כאלה .. אם אני יקנה זכרונות DDR 2 2 ג'יגה ומעבד פנטיום די אותה סידרה כמו שלי כך שיתאים ללוח שלי פשוט הוא יהיה נגיד 3.4 הלוח יתמוך בו ולא יהיה בעיות ? ויכול להיות גם שביגלל שהכרטיס כבד מדיי הוא עושה בעיות עם סוג של זכרונות ומעבד כאלה ? אני כבר מזמן רוצה להחליף ככה שירוץ מהר יותר למרות שגם עכשיו הוא עובד מטוס חח אין לי מושג איזה ל…
-
- 3 תגובות
- 498 צפיות
-
-
יש לי Macbook Pro עם מעבד i5 2.3GHZ ויש לי שולחני עם i5 3.0GHZ האם אני יכול להחליף בין המעבדים שהמעבד המהיר יותר יהיה בנייד או שהמעבדים של הניידים שונים במקצת (פליטת חום וכו') ?
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אני מעוניין להגדיל את זכרון הראם שלי ולא ברור לי מה סוג הזכרון הקיים במחשב כרגע. ידוע לי רק שהוא 256 מגה. אני יודע שאני צריך ללוח אם שלי זכרון מסוג: DDR 266HRZ CL2.5 השאלה מה יקרה אם הזכרון המותקן כרגע במחשב הוא מסוג אחר, נגיד CL3 ? האם אפשר סוגים שונים של זכרון ?
-
- 1 תגובה
- 409 צפיות
-
-
כמה זמן לוקח לכל מעבד לרנדר בתוכנה.. ופלי זה אני יחליט איזה מעבד יספיק לי..
-
- 7 תגובות
- 653 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב בן 5 כמעט מעבד AMD ATHLON 64 BIT S-939 לוח אם ABIT AV8 ללא OC רציתי לשאל אם כדאי לשדרג מעבד או לקנות כבר מחשב חדש? ואם כדאי לשדרג לאיזה מעבד עדיף? ראיתי שהלוח תומך בבמעבדים הבאים: Supports AMD Athlon 64 / Athlon 64 FX 939-pin & Athlon 64 X2 dual-core processor http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?fMTYPE=Socket%20939&pMODEL_NAME=AV8 תודה
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אני מחפש זכרון 512MB DDR 400.
-
- 6 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אז ככה לפני שנה וקצת קניתי מחשב חדש מksp : הדגם והכל מצורפים בתמונה, למחשב שלי יש רק 117 גיגה בכונן (עשיתי רק כונן אחד) רוצה להגיד בהרבה יותר לפחות עוד איזה 200 גי'גה ,אשמח לקנות אני מתל אביב ,דרום תל אביב. הייתי שמח לדעת איפה מחיר כדאי לקנות שאגיע למקום עם המחשב (הוא במסך מובנה ה1+1 ) ופשוט שבמקום יעשו לי את כל הפרוצדורה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
ברשותי מחשב קצת ישן (למרות שחמש שנים במקרה של מחשב זה כבר לא קצת...) ואני מעוניין לשפר את ביצועיו על ידי הוספת זיכרון. לוח האם שלי הוא כאמור Asus P4R800 VM וכיום מותקנים לי שני כרטיסי זיכרון 256MB על 400MHZ (או 2*200MHZ אם לדייק). חבר המליץ לי לקנות שני כרטיסי 1024MB על 400MHZ אך הציע שאשאל כאן ואברר האם יכולות להיות התנגשויות או אי-תאימויות בין הלוח לכרטיסים. אז האם יכולות להיות בעיות או אי-תאימויות בין הלוח לכרטיסים מסויימים? וגם, האם את הזכרונות החדשים כדאי לחבר בנוסף לישנים או במקומם? תודה!
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
עכשיו יצאתי מבחן במבנה מחשבים (Computer Architecture) והייתה שם דווקה שאלה מעניינת על מטמון L2 שניתן לשינוי בהתאם לביקוש - כמו ה-$ Shared של אינטל. מעניין אם מישהו פה יודע איך זה עובד אצל אינטל. הנה השאלה: http://hwzone.co.il/newspics/mor/TEMP/comp_test.zip לי זה נראה שבאינטל זה selective ways בכל אופן. אגב, השאלה השניה הייתה על מעבדים מרובי ליבות עם L2 משותף ו-L1 לכל ליבה - סטודנטים שעובדים במרכז פיתוח של אינטל בטח הרגישו בבית
-
- 0 תגובות
- 476 צפיות
-
-
היי אני רוצה לשדרג ללוח אם תומך pci-e ושגם יתמוך ב-ddr1 and ddr2 אבל שלא יוגבל ב-pci-e*4 אלא שיהיה pci-e*16 בכמה שפחות כסף..יש הצעות? דרך אגב יש לי lga 775 כך שאני לא צריך להחליף מעבד או משהו כזה...וגם שהלוח אם יתמוך ב-sata2 ו-sata1 כי הדיסק הקשיח שלי הוא sata1 אבל אם אני אקנה דיסק חדש אז אני מניח שהוא יהיה sata2...אז אני צריך תמיכה בשניהם..אם אני אזכר בעוד פרטים אני אוסיף עוד דבר חשוב שרציתי לדעת זה, פשוט ה chipset של הלוח אם שלי הוא i865pe וראיתי על לוחות אם שונים שכתוב 915, 945 וכו'.. אז זה יתמוך גם בשלי? או אם אני מחליף את הלוח אם זה לא משנה כבר? ויש לי מעבד 32bit אז אם אני ארצה אח"כ לשדרג ל-64bit ישנה בעיה? או שאפשר לבחור לוח אם שיתמוך גם ב-32bit וגם ב64bit?
-
- 14 תגובות
- 661 צפיות
-
-
איך זה שזיכרונות DDR2 שקניתי לפני חצי שנה בפחות מ 300 ש"ח עולים היום 550 ? מה קורה? מחסור עולמי בזיכרונות? ;D לא ברצינות , יש איזו סיבה או שזו פשוט הדרך של היצרניות "להוזיל" את זיכרונות ה DDR3?
-
- 5 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב ורציתי לדעת מהו לוח האם הטוב ביותר שנותן יחס ביצועים למחיר הטוב ביותר אשמח לכל מענה והסברים אלו הלוחות שאני מתלבט ביניהם: ASUS-P5KR GIGABYTE GAP35CDS3R GA-P35-S3L אך אם למישהו הערות אשמח לקבל המחשב מיועד לרנדרים ועבודה בפוטושופ עם מעבד Q6600 זיכרונות OCZ GOLD 2 GB 667 כרטיס מסך MSI 7600 GT
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הכרטיס מסך הוא 8600 gt מה שאומר שנשאר לנו 1400 שקל למעבד זיכרון ולוח אם המחשב הוא למשחקים ועבודה עם פוטושופ ממש צריך עזרה
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
-
-
רוב לוחות LGA-1156 בעלי תושבת מעבד פגומה, הדבר מיתגלה באופן מיידי לאחר המהרה או לאחר שימוש לאורך זמן תחת עומס: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3661 LGA 1336 לא מכיל את הבעיה הזו ולכן כמובן עדיף.
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי לוח אם אם כרטיס מסך על הלוח...דפוק ללא 3D והלוח ללא יציאת AGP 1. אם אני יקנה כרטיס מסך חדש על הPCI לא יהיו יתנגשויות חומרה בין הכרטיסי מסך ?! 2. איזה כרטיס מסך יהיה ראשי ותהיה אפשרות שהכרטיס המסך החדש יהיה ראשי 3. איזה כרטיס מסך זול עם 3D בכי זול ואיפה אפשר לקנות אותו ??? תודה מראש...
-
- 27 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-