עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Terminal Frost,

שלום, יש לי בעיה, והיא כדלקמן: לאחרונה המערכת שלי הפגינה חוסר יציבות לא נורמלי. עד כה היא פעלה בBUS 166MHZ והמכפלה אוטומטית על 10X. (יוצא 1660MHZ, שזה הDEFAULT למעבד הזה) כדי לייצב אותה, הדבר היחיד שיכולתי לעשות הוא להוריד את הBUS ל133MHZ, והעלתי את המכפלה למקסימום (X12.5), ושוב הגעתי לDEFAULT של המעבד. אבל, כשאני מוריד את הBUS אני , מן הסתם, מקבל ביצועי זיכרון נמוכים יותר (DDR 266 בלבד) ובכלליות ביצועי מערכת נמוכים, אבל זאת האפשרות היחידה להפעלת המחשב! ב166MHZ הוא פשוט לא מוכר להתניע! לאחר הייצוב על 133 ניסיתי להעלות את הBUS ל145MHZ, עבד חלקית אבל קרס לעיתים קרובות, כך שאין יציבות. הבעיה היא בעליה הלינארית של אפיקי הAGP והPCI מול הBUS, בגלל הצ'יפ של VIA שלא מצליח לנעול …

• 3 תגובות
    • 423 צפיות
  2. יש לי מחשב נייח עם מעבד דואל קור פנרין (45nm) של אינטל (לא זוכר איזה בדיוק), ו-2 ג'יגה זכרון RAM. בדרך כלל אני אוהב להשאיר עשרות (ואפילו מאות) חלונות אינטרנט פתוחים (אני לא מצליח להגמל ולסגור אותם - עוד מישהו עובד ככה?), וראיתי שהדפדפן (firefox 3.5) מגיע לניצול זכרון של מעל ג'יגה. שאלתי היא - האם כדאי לי להוסיף זכרון (מ-2 ג'יגה ל-4) בכדי שאוכל להמשיך להשאיר עשרות חלונות פתוחים כמו שאני רגיל? או שעדיף שפשוט אגדיר עוד זכרון וירטואלי ? אם כדאי לי להוסיף זכרון RAM, מה כדאי להוסיף- 1 ג'יגה? 2 ג'יגה בסטיק אחד או בשניים?

• 3 תגובות
    • 857 צפיות
  3. Started by gal651,

שלום, לא מזמן חבר טוב שלי שידרג את המחשב שברשותו וכעת המפרט הוא: מעבד: i3 2100 כרטיס מסך: msi gtx 660 (oc) לוח אם: asus p8h77-v זיכרון ראם: g.skill 2x2gb ספק כוח: seasinic 520w השאלה היא האם 4gb ראם יספיקו להרצת המשחק על 1080p או שכדאי כמו שכתוב במפרט המומלץ למשחק לשדרג ל-8 gb? תודה רבה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by HitmanW,

אהלן חברים, שמעו עוד מעט יוצאים מלא משחקים חדשים והמחשב שלי (המפרט בצד) כבר די מקרטע במשחקים החדשים. בדמו של UT3 הFPS הוא בסביבות 30 קבוע על הגדרות הכי גבוהות, ובCOD4 בין 20 ל30. אז אני מחפש את הדרך הכי זולה לשדרג ת'מחשב שלי. לפי מה שהבנתי כדי להריץ את כל המשחקים על הגדרות מקס' צריך לפחות 8800GTS 320 או 2900PRO. אני יודע שאם אני אשים כ.מסך כזה על המערכת הקיימת שלי אז המעבד יגביל אותו בצורה משמעותית ביותר. אז נתקלתי ברשת במעבדי OPTERON למינהם שמתאימים ל939 וזה אומר שאני לא אצתרך לשדרג לוח אם. השאלה שלי היא האם מעבדי הOPTERON יגבילו את את כ.המסך הכי חזקים או לא? או איזה מהם יגבילו ואיזה לא? תודה לכל העוזרים עריכה: מצאתי ביקורת על מעבד OPTERON 165 באתר X-BIT LABS וה…

• 9 תגובות
    • 999 צפיות
  5. Started by הנמצתץץץ,

אני מעונין ללמוד על לוחאם בכל סוגי המשירים פלאפונים ונגנים ועוד אשמח ואודה למי שישלח למיל שלי: cx53191919@gimal.com אני מעונין במדריך לקריאה בדרכים (שאני יכול להדפיסו-לשימוש אישי בלבד כמובן-)ולא בוידאו וכדומה

6. Started by redti,

החלטתי לבסוף לקנות מעבד מסדרת E8000 עם 6MB L2 , אם האם הדבר יהווה שינוי בביצועים אם אני מתקין על המחשב זכרון פנימי במהירות של 800MHZ ? אני לא יכול להרשות לעצמי יותר מיזה , לכן נשאלת השאלה האם כדאי לעלות בדרגה בכלל ולקנות מעבד מהסדרה הזאת? או מסדרה קודמת ? הזכרון הפנימי יגביל אותו ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. בלוח MA 770-UD3

8. Started by rbik,

למרות שרבים בפורום ממליצים לקנות לוח זה, לא הצלחתי למצוא בארץ חנות שמוכרת אותו. חיפשתי די הרבה בחנויות אינטרנט. האם יש חנות בארץ שמוכרת אותו ? בתודה מראש, ראובן תודה רבה לכל מי שענה. אכן KSP מוכרים אותו. אמנם יקר יחסית ל-70 דולר שבהם הוא נמכר בחו"ל, אבל אני שמח שבכלל ניתן לקנות אותו בארץ. ראובן

• 4 תגובות
    • 549 צפיות
  9. האפשרויות במחיר הזה הן E8X00, Q6600 ו AMD PHENOM 4X 9850/9950. הבעיה עם ה AMD זה ההספק (120W-140W) אבל יש לוחות זולים שמתאימים ואני קונה COOLERMASTER TX2 שאמור להשאיר את המעבד בטמפ' סבירה כך שנסתדר. ה Q6600 טיפה יקר אבל נכנס בלחץ. ה E8400 זול ויספיק לכל דבר אחר שעושים עם המחשב אבל לפי מה שידוע לי התוכנות האלה מנצלות 4 ליבות וההבדל במחיר קטן.

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  10. Started by YI572,

שלום לכולם אני ממש לקראת קניית מחשב חדש ( מבוסס על I5 ) ונישארה לי דילמה קטנה לגבי הלוח אם. איזה עדיף? הג'יגה בייט UD2: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3165 או ה US3L: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3168 השוואה באתר של GB: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=3168,3165 מה ההבדל בין ה MATX ל ATX? ( חוץ מגודל? ) יש לוח אחר שעדיף ב 600 ש"ח ( פחות או יותר )? אני לא בטוח לגבי אם הוא יעבור OC, נכון להיום אין כ"כ זמן לזה ( צבא ) אבל לא רוצה לשלול את האופציה.

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  11. Started by at,

א. יש לי לוח BD7II רציתי לדעת אם הוא תומך ב-boot מהארדיסק חיצוני (מוחבר דרך כבל IDE-USB)? בדקתי בביוס ולא היה לי ברור אם כן או לא - לא יודע איזה device אני צריך להגיד בסידור של BOOT. ב. באופן כללי אני חושב שמחשב שלי מתעלם מביוס לגבי הסדר של BOOT למשל בחרתי את כל אפשרויות כהתקנים חיצונים וכשאתחלתי הוא בסוף איך שהוא הגיע ל הארדיסק הפנימי בלי שבכלל הכנסתי אותו לרשימה. האם זה יכול להיות? ג. האם יש צורך לעדכון ביוס בשביל לתמוך ב-boot מהארדיסק חיצוני (usb) או בגלל הבעיה השניה? ד. מה הסיכונים בלוח הספציפי שלי לעדכון BIOS ? משהו עידכן זה שיפר משהו? האם יש משהו שימנע בעיות של עדכון? ה. הבנתי ש BIOS Boot Block או dual BIOS מונע בעיות בעדכון ביוס, אבל איך אני יודע אם יש לי אות…

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  12. Started by Scorpion17,

DDR2 צריך את לוח אם מהסוגים החדשים?

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  13. היי לכולם רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק האם 2 הזכרונות שקניתי פועלים? לא חלילה שהם יד 2 או מחודשים אלא האם 2 הזכרונות פועלים או רק 1 מהם? למה אני שואל? כי שמעתי מחבר שקנה גם מחשב עם 2 זכרונות ואחרי שנה התברר לו שרק אחד מהם עובד. בתודה מראש לכל העונים. נ.ב-הזכרונות הם: TWINMOS 512MBx2 667mhz .

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  14. Started by sambusak,

נמאס לי מהביצועים של המחשב שלי (ראו מפרט). קניתי כרטיס מסך מקצועי, וקראתי שהוא מותאם לעבודה עם שני מעבדים. כנראה שבשביל אנימציה צריך שני מעבדים. שאלותי: 1. האם שני מעבדים באמת יתנו מחשב הרבה יותר חזק? 2. אם כן, מה עדיף AMD או INTEL? האם ניתן בכלל להשיג בארץ מעבדים ולוחות P4 XEON? 3. האם AMD וINTEL מצריכים מעבדים מיוחדים בשביל לוחות עם יותר מעבד אחד? תודה.

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by mor873,

במסגרת רכישת מחשב חדש עם מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 העניין המרכזי הוא שיש לי הרבה כרטיסים , ולוחות של Asus מתאמים לי יותר משל Gigabyte כפי שאני רואה בתמונה יש להם פחות מקום לכרטיסים . הכרטיסים מלבד כרטיס מסך : כרטיס קול, כרטיס טלויזיה, כרטיס מודם לפקס , גם מניסיון הכרטיסים גדולים וקשה לבכניס אותם צמוד אחד לשני . איזה לוח אם טוב יכול להתאים, שימוש במשחקים ועירכת וידאו ? תודה

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  16. שלום, יש לי לוח אם שקיבלתי של חברת foxconn שאני מנסה להתאים למארז ישן (בן 8). אני לא מוצא את ה manual של הלוח אם באתר החברה בחיפוש עפ"י הדגם (n15235) ולכן אני אשמח לעזרה. הבעיה היא שיש לי מלא יציאות מהמארז בשמות כמו reset sw, hdd led ועוד שאני לא יודע איפה לחבר. מבחינת ספק הכח, הוא מפוצל, כלומר יש מסילה לרביעיה שאפשר לחבר יחד עם הבאלק הגדול או לחבר בנפרד למקום אחר. מצרף תמונות, אשמח לעזרה :-) תודה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. מתברר שאחרי חודשים רבים של שיחות ביניהן, העסקה כנראה מתבשלת להליכי finalization. אם היא תאושר, אז זה מציב את AMD בחזית אחר 5G (בעקבות עסקת ענק שחתמה זיילינקס עם סאמסונג), אבל גם בתחום האינטיליגנציה המלאכותית, האוטומובייל והארוספייס. מעניין. מקור: https://www.cnbc.com/2020/10/09/amd-said-to-be-in-advanced-talks-to-buy-xilinx-in-over-30-billion-deal-.html

18. הי לכולם , צריך לקנות מעבד + לוח אם + זיכרון במחיר של עד 1800 ש"ח לשימושים משרדיים בעיקר (אבל רוצה שתהיה אופציה ל-Vista אם ארצה יום אחד...). בינתיים חשבתי על זה: [tt] מעבד AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box ¤680.00 לוח אם ASUS M2N-MX ¤443.00 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 533MHz 4 PC4300 ¤610.00 הרכבת מחשב+התקנת תוכנה+אחריות על עבודה - ¤0.00 ¤0.00 סך הכל : ¤1,733.00 [/tt] מה דעתכם, סביר ? אפשר לשפר ביצועים בתוספות קטנות ?

• 14 תגובות
    • 708 צפיות
  19. Started by _xyz,

יש לי שני מודולי זיכרון. ה BIOS (וגם windows) מתעלמים מהמודול שנמצא ב slot השני. אם אני מחליף בין שני המודולים - הביוס שוב מתעלם מהמודול בslot השני (כלומר, הוא מכיר רק במודול שלפי ההחלפה הוא התעלם ממנו). לעומת זה, תוכנות כמו cpu-z מזהות את שני המודולים. פרטים (מתוך PC WIZARD) : הזיכרון: מצד אחד הוא מזהה מודול של 1024MB ומודול של 512MB, ומצד שני הוא כותב "A1 : empty". למה? General Information : A0 (RAS 1, RAS 2) : 1024 (Double Bank) A1 : Empty Information SPD EEPROM (A0) : Manufacturer : PDP Systems Part Number : PSD1G400 Serial Number : Unspecified Type : DDR-SDRAM PC-3200 (200 MHz) - [DDR-400] Size : 1024 MB (2 rows, 4 banks) Module Buffered : No Module …

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  20. מדובר על זכרונות DDR2 וזה לא בשביל OC אני פשוט רואה הרבה שקונים זכרונות חדשים עם 400 MHZ במקום עם 533 רציתי לדעת מה ההבדל בביצועים ?

• 2 תגובות
    • 499 צפיות
  21. Started by guy 12,

אני מעוניין לקנות לוח אם מחברת אסוס עם זיכרון rdram(לפנטיום 4) איזה לוח הכי טוב מבחינת ביצועים ? איזה הכי טוב למשחקים? תקציב עד 2000 ושאין עליו שום דבר (כרטיסי o/b) איזה דגם אתם ממליצים לי ? תודה מראש גיא

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  22. האם יש דרך להעלות מ1.8 וולט ליותר בלוחות אלו? כי הזכרון שלי עובד במתח 2.1 וולט (OCZ)

• 2 תגובות
    • 529 צפיות
  23. שלום רב: אז ככה אחרי שהתקנתי את הכרטיס מסך זה ביטל לי את הכרטיס קול של הלוח אם, הכטיס מסך השתלט על השמע והכטיס קול הפסיק לפעול בגלל זה, הוצאתי את הכרטיס מסך הכנסתי אחד אחר ופתאום חזר הקול איך אני מבטל את זה שהכרטיס מסך לא ימשוך שמע. דגם כ.מסך: R9 280X עם 4x dp זה הדגם: http://ksp.co.il/?uin=20931 דגם לוח אם: p8z68-v לא ה-pro הרגיל תודה מראש לעזורים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. לפי הבנתי זה הגודל של הלוח, האם מארז שהיה בו לוח ATX יכול להתאים ללוח MATX? תודה לכל העונים

• 1 תגובה
    • 4.5k צפיות
  25. אשר עושה שימוש בזיכרונות SDRAM, כזכור...

• 3 תגובות
    • 780 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.