עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by NI4NI,

סתם שאלה. האם כדי להריץ OPTERON כפול ליבה צריך לוח מיוחד או שכל לוח עם תושבת 940 יודע לעשות את זה (אני יודע שהם צריכים להיות מהסדרה של 2xx) ? אם אני שם שני כאלו על לוח אם בעל שני מעבדים אני בעצם מקבל מערכת עם 4 מעבדים ? נו טוב, זה היה שתי שאלות...

• 11 תגובות
    • 802 צפיות
  2. Started by T-Flash,

מעבדי ה-K8 המצטיינים של AMD בזמנו, עוררו את אינטל מתרדמה עמוקה. באותו הזמן אינטל טמנה תקווה רבה במעבדי ה-Pentium 4 שלה ועבדה לפי שיטה שיווקית. המטרה של אינטל הייתה להעלות כמה שיותר את תדר השעון של המעבדים ועל ידי זאת לשכנע את הלקוחות כי המעבדים שלהם מפיקים את הביצועים הגבוההים ביותר. בעזרת אסטרטגיה זו אינטל הכניסה את תדר השעון של המעבדים לשם דבר בתחום השוואת הביצועים, להרבה לקוחות שלא מתמצאים בתחומים אלו היה ברור כי מעבד Pentium 4 בתדר של 3Ghz מציג ביצועים גבוהים יותר ממעבד ה-AMD Athlon של אותה התקופה שרץ במהירות של "רק" 2Ghz. אך הזמן עשה את שלו ולאט לאט יותר ויותר אנשים התחילו להבין כי תדר השעון לא מהווה מדד לביצועי המעבד, ו"גילו" את יעילותם של מעבדי ה Athlon גם בביצועי…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. מישהו יודע מה ההבדל בינהם? באתר של אינטל זה לא כלכך ברור (לפחות לא לי) הדבר היחיד שאני מבין ששונה זה שימוש בזכרון ECC, מישהו יודע מה זה? יש למעבדי הXeon האלו יתרונות על פני הI7 במערכת נתונה זהה?? תודה

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. במידה ואני אמתח קצת את התקציב - האם יש לוח שמתאים ל-939 שכולל כ.מסך וסאונד מובנים? כמובן חשוב שיהיה זול (עד כמה שניתן) כי לוחות כאלו במחירים של מעל 1000 ש"ח מצאתי...

• 3 תגובות
    • 472 צפיות
  5. Started by nvered,

שלום רב, יש ברשותי לוח אם asus M2A-VM HDMI http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2AVM_HDMI/#specifications מעוניין להרחיב את הזיכרון ולרכוש 2 סטיקים של 2 גיגה כל אחד: G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400CL5D-4GBPQ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231122 מעוניין לדעת האם הזיכרונות יעבדו בצורה תקינה על הלוח אם? המהירות מתאימה? בנוסף יש לי 2 זכרונות של קינגסטון של 1 גיגה. יכול להיווצר חוסר תאימות בין כל הזיכרונות? תודה, נמרוד.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Aviko,

יש לי דוד שעובד באינטל, ולכן, אני יכול להשיג כל מעבד שארצה בפחות מחצי מחיר... רציתי לדעת, מה המרובע ליבה הכי טוב הכי משתלם, שהכי יתאים לצרכים שלי (אם בכלל)?? עם זאת רציתי לקבל מידע אודות לוחות אם תואמים, משתלמים, ומתאימים לצרכיי (שוב, חייב שיהיה של Intel). הצרכים שלי: אני מתעסק המון עם תוכנות לכתיבת תוכניות כמו Visual c# express ותוכנות אופיס, אני גם חושב שאני גיימר לא קטן, ואני מפיל על המחשב המון משחקים כבדים, שאני ממש חושב שידרשו כח עיבוד גבוהה ממה שיש לי כרגע ( ראו מפרט [Amd Athlon 64 +3200 VeniceCore]). המון המון מוזיקה ומדיה בכלל: סרטים, מוסיקה, מצגות שונות. אינטרנט, והרבה!!! עכשיו: אל תתחשבו בקירורי סטוק, כי הם יוחלפו למערכי קירור טובים יותר, כנראה קירור מים. לא מתו…

• 6 תגובות
    • 589 צפיות
  7. שלום לכולם יש לי לוח של ג'גיהבייט מדגם ga-x38-ds5 יש לי 8 חיבורי סאטה ללוח הזה 6 מהם צהובים ושתים סגולים http://shop.tsukumo.co.jp/special/071026a/img/tsukumo/071026a01m.jpg אני קורא בחוברת ולא מצליח להבין ממש מה ההבדלים בינהים הצהובים הם(sata 3Gb/s connectors controlled by ich9r orange) הסגולים (sata 3Gb/s connectors controlled by gigabyte sata2 purple) משהו יכול לעזור לי ולהגיד לי מה ההבדלים בינהם תודה

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  8. Started by Psychedelic,

למטרת גיימינג ושימוש כללי. אפשר לחרוג בעד 100 ש"ח,עדיפות למעבדי אינטל,המפרט הוא מה שמופיע בצד,אין לי דרישות מיוחדות,SLI יהיה נחמד. תודה.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  9. לוח אם DFI NF4 sli-dr כרטיס מסך ati X850 PE מעבד אמד 64 4000+ בשביל משחק כבד אפשרויות 2*1024 תדה

• 11 תגובות
    • 795 צפיות
  10. שלום לכולם. אני עובד כרגע על מפרט מחשב עבור מעבד E6600 שקניתי והתחלתי לחקור קצת על זכרונות. אני מחפש לקנות 2GB של זכרון בטווח מחירים של עד 800 ש"ח. עכשיו, במאמר שקראתי כאן: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=3&artpage=1964&articID=472 הבנתי שבcore2 יש בעייה שקשורה לתזמונים כמו שהיה למעבדי AMD בזמנו, ובגלל שהFSB עובד ב1066MHZ אז זכרונות של 553x2 הם אידיאלים עבורו וזכרונות מהירים יותר יכולים אפילו לפגוע בביצועים בגלל שהם לא מסונכרנים. גם מבחני הביצועים מראים נפילה בביצועים ב667MHZ ואפילו ב800MHZ השיפור אינו משמעותי. השאלה הראשונה שלי היא עד כמה זה מדוייק? מבירורים בזאפ ראיתי שמחירי זכרונות במהירות 667MHZ כמעט זהים לזכרונות 553MHZ ולכן רצ…

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  11. קניתי מעבד i5 4460, מתוך תכנון להשתמש בלוחם אם B85 כלשהו. אבל לצערי בדיעבד קראתי וגיליתי שפרט ל-H97 ו-Z97, לוחום האם לא תומכים במעבדים שהם haswell refresh כמו ה-i5 4460. אבל מסתבר שאפשר לעשות עדכון BIOS ללוחות האם הישנים כך שכן יתמכו. אז יש לי שתי שאלות: 1. האם יש סיכוי שמוכרים לוחות אם ישנים כמו B85 כך שהמפעל כבר עדכן את ה-BIOS שלהם? בכל זאת עברה כמעט שנה, ואם כן, האם יש לי דרך לדעת את זה לפני שאני קונה מחנות כלשהי? 2. כמה מסובך/מסוכן זה לעדכן BIOS ללוח אם בלי שהתקנתי עליו את המעבד/מערכת הפעלה וכו'? אם אף אחת מהאופציות האלה לא ראלית אני מניח שהאופציה הכי זולה שלי היא לוח אם H97 כלשהו.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. קניתי לוח של אסוס P4S800D עם ציפסט של SIS655FX הקיצר למרות המחיר הנמוך מאוד שקניתי אותו(380 ש"ח-היה שווה אז קניתי)בתאחלס הביצועים שלו בסדר גמור יותר טובים מהMSI הקודם שהיה לי אז רציתי לדעת מה אתם אומרים על הלוח אם הוא טוב לאובר קלוק ולמשחקים ולהריץ עליו דברים כי אם לא אני יכול להחזיר ולקחת אחר.......(אהההה ואני חדש כאן ....סתם שתדעו....) :s05: :s05: :s05:

• 13 תגובות
    • 723 צפיות
  13. Started by Rockstatement10,

בעקרון המפרט הזה די מספק אותי, אבל יוצאים משחקים חדשים כמו TW3 שפשוט כבר לא עובדים כמו שצריך אפילו על LOW וזה מוזר לי מאוד.. i3 2100 8GB RAM HD7850 אני יודע שזה אחלה מחשב אבל מוזר לי שזה קורה.. בכל מקרה חושב שהגיע הזמן לשדרג. מה הכי חשוב לשדרג פה? מעבד או כרטיס מסך למטרת גיימינג כבד?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by timac,

שלום מה הלוח הכי טוב שאפשר להשיג ב500 520 לסוקט הנל??

• 6 תגובות
    • 637 צפיות
  15. ביומיים האחרונים צצה לה קטגוריה נוספת באתר של Asus בקטגורית לוחות אם לסוקט 775 עם צ'יפסטים של אינטל: ה-965P הלוחות הנמצאים בקטגוריה הינם: P5B מבוסס 965P P5B Deluxe מבוסס 965P מה השתנה מאז 945? לא הרבה: תמיכה ב-Core 2 Duo זכרונות בתדרים עד DDR2-800 שילוב הגשר הדרומי ICH8/R (ה-R בגירסת ה-Deluxe בלבד) 2 סלוטים של PCI-Express x16 (פיזית, לוגית השני הוא x2/x4 בלבד) כנראה לצורך חיבור 4 מסכים, או לצורך CrossFire (פחות סביר, לצורך כך יש את ה-975X). לאחר ש-Abit התחילה עם סדרת ה-AW8 (מבוססת ה-975X) שלה, גם Asus השאירה רק חיבור IDE אחד גירסת ה-Deluxe מגיעה גם עם חיבור WiFi. P5W DH Deluxe מבוסס 975X מה השתנה? כנראה לא הרבה כמובן התמיכה ב-Core 2 Duo התמיכה ב-DDR2-800 הגשר הדרומי נשאר …

• 22 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. שלום לחברי הפורום, במחשב שלי הלך הלוח אם (מי שסקרן יכול לקרוא בפורום תמיכה טכנית). לכן, אני מעוניין לקנות לוח ומעבד חדשים. עד עכשיו היה לי i5-650 ומבחינת ביצועים הוא הספיק לי לכל השימושים. עשיתי חיפוש קצר ונראה שמעבדי הפנטיום בדור האחרון הם בסדר גודל של ה-i5 שהיה לי מבחינת ביצועים. לכן, חשבתי לקנות פנטיום g3220 יחד עם לוח אם בסיסי, שזה אומר סה"כ כ-550 ש"ח. אבל, העפתי מבט מה יש ל-AMD להציע, וחשבתי על האפשרות הבאה: לוח - http://ksp.co.il/?uin=22905 מעבד athlon 5350 - http://ksp.co.il/?uin=22754 בחיפוש קצר הגעתי להשוואה בין המעבדים: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3220-vs-AMD-Athlon-5350 לכאורה נראה שהאתלון לא נופל בהרבה מהפנטיום מבחינת ביצועים, ואני גם חוסך כמה שקלים…

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. האתר The Inquirer מדווח כי AMD תוריד את מחירי המעבדים החד ליבתיים עד: 139$ ל 3800 (כ-50% של הוזלה מהמחיר הקודם). 109$ ל 3500 (כ-40% של הוזלה מהמחיר הקודם). 99$ ל 3200 (כ-30% של הוזלה מהמחיר הקודם). 89$ ל 3000 (כ-20% של הוזלה מהמחיר הקודם). ירידת מחירים קטלנית כזאת נובעת ככל הנראה מהיציאה של המעבדים החדשים לשוק (AM2). עכשיו ניתן להשיג את 3800 במחיר של 3200 שהיה עד כה.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום אני ראה בפורום "מפרטי מחשב" שנותנים מפרט עם הלוח אם הזה GIGABYTE GA-EP43-DS3L גם למעבד Q6600 שהוא 65NM וגם למעבדי E8XXX שהם 45NM. אך זה אפשרי לחבר שני מעבדים שונים בגודלם הפיזי על אותו לוח. משהו יכול להסביר לי אך זה מתבצע? תודה לכול העונים....

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  19. לוח-אם: MSI K8N Neo2 Platinum , ושאר המפרט בחתימה. ניסיתי הכל, לפרק זכרונות, בטריה של הלוח-אם - שום דבר לא עזר . למישהו יש רעיון מה לעשות ??

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  20. Started by 888,

מה ההבדל בין AMD 64BIT 3200 939 לבין AMD 64 BIT 3500+939? מה ההבדל בין PCIE לAGP? והאם שווה לקנות לוחות של PCIE ?

• 3 תגובות
    • 945 צפיות
  21. שלום, כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש מעבד ולוח אם שיהיו מיועדים לאוברקלוק (אני מקווה להגיע ל3.2 בערך... לא הרבה יותר). חשבתי לקנות את הGigabyte P31 DS3L ביחד עם איזה E6600/E6750 משומש או E4500. מה הכי כדאי לדעתכם? ועוד דבר אחד- האם הFreezer 7 pro טוב מספיק בשביל להביא מעבד לתדר הזה? תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 978 צפיות
  22. Started by kovar,

שלום אני מבקש עזרה בחיפוש לוח אם שיתאים למערכת שאני בונה ויענה על הצרכים שלי ובכל זאת שיהיה זול ככל האפשר. המערכת היא כזאת: מעבד I5 3550 זיכרון 1600 4 סלוטים כרטיס מסך GTX670 חוץ מזה חשוב לי שהלוח יתמוך ב USB3 לגבי OC אני לא מתכוון לעשות בכלל! תודה מראש

• 0 תגובות
    • 531 צפיות
  23. Started by FARKASH7,

יש לי את הלוח GA-8IRX 845 לוח קצת ישן אבל עדיין נותן מה שצריך שמעתי על דבר שנקרא עידכון ביוס ויש לי כמה שאלות בנושא: 1.במה העידכון עוזר? האם הוא משפר ביצועים נותן יותר אפשרויות או משהו אחר? 2.איך מתבצע עידכון הביוס והאם אני יכול להרוס משהו? (יש לי דואל ביוס על הלוח). 3.מאיפה אני יכול להוריד את הביוס המעודכן ביותר השמח ללינק ישיר להורדה. תודה לכול העוזרים

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  24. Started by eliXir,

ABIT: בקשר לכרטיס של ה-ABIT , יש לי אפשרות לבחור בין ה - ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX שעולה כ-551.80 ש"ח ולבין ה - ABIT NF7-M (nforce2) - ATX שעולה 667.50 ש"ח ולבין ה - ABIT NF7-SL ver 2.0 (nforce2) - ATX שעולה כ-658.60 ש"ח. ההפרשים במחירים לא רלוונטים, מהו הלוח שיתן לי את הביצועים הכי טובים מהלוחות הנ"ל? PowerSupply : מהו ההבדל בין ה - HEC-300AR-T ATX 12V - 300W - PSU ל - HEC-300ER ATX 12V - 300W - PSU ? Cooler: .Thermaltake Highest Performance SILENT VOLCANO 9 "CoolMod .Thermaltake VOLCANO 11 + - Xaser Edition Highest Performance .Thermaltake VOLCANO 11 - Xaser Edition Highest Performance Thermalright SK-7 Thermalright SLK-600 THERMALTAKE VOLCANO 7 PL…

• 5 תגובות
    • 949 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.