מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
שלום. בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש שהמחשב שלי קצת מקרטע, במיוחד כשאני מבצע מספר משימות במקביל, ובמשחקים. השאלה שלי היא כך: יש לי מספר אפיקים שאני יכול להשקיע על מנת לשפר את המחשב אבל כפי שראיתם בכותרת, יש לי תקציב כנראה רק לאחד מהם. 1. שיפור הקירור - כרגע יש לי את הFreezer 64Pro ללא OC. הסיבה שעדיין לא עשיתי OC היא משום שאני לא כל כך מבין בזה ולא היה לי כוח להתעסק עם זה. אם אני יעשה זאת, זה יהיה רק עם AMD OverDrive שמבצע זאת אוטומטית. 2. החלפת מעבד - אם תסתכלו במפרט שלי תראו שיש לי AMD 5000 ולוח אם שתומך בAM2+, אולי שווה לי להשקיע במעבד חדש? רק צריך לקחת בחשבון שאני צריך גם משחה טרמית בשביל הקירור. 3. הוספת זיכרון - יש לי 2GB עם מערכת הפעלה WIN7 32bit 4. שדרוג כרטיס מסך -…
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
לאחרונה הרחבתי את הזכרון שלי במחשב מ 1gb ddr ל 2gb ddr .. לאחר שהתקנתי את הזכרון, לא ממש יצא לי לראות הבדל מהותי, אם בכלל במחשב שלי והחלטתי לעשות בדיקת מאמץ. --------------- ממצאי הבדיקה בתמונה מצורפת למטה. --------------- ORTHOS זו תכנת המאמץ. רשום לי שה CP USEGE על 100% אך ה PF הוא על 1.45 ג'יגה .. אבל יש לי 2 על המחשב, למה המחשב לא מתמש בכולו ? מה הסיפור פה, אני לא בדיוק את זה. אשמח להסבר, תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 597 צפיות
-
-
מעבדי Vision x4 Quad-Core כבר זמינים בחנויות. לפי סיקורים יש שיפור משמעותי בכוח עיבוד גרפי ליחידה עם מעבד. אני חושב אפילו שה A8 אמור לספק גיימינג בסיסי. המחירים בנתיים נעים סביב 700 ש"ח לA8 וסביבות 550-600 ש"ח לדגם A6. מה שמאפשר להרכיב מארז גיימינג בסיסי בסביבות כ1800 ש"ח. תקנו אותי אם אני טועה. נ.ב אגב מה לגבי התושבת? אני לא מעודכן כבר FM1 תושבת חדשה לגמרי? והבולדוזר אמור להגיע עם AM3?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במפגש IDF (כנס שנתי של אינטל) אינטל הציגה מעבד כפול ליבות מבוסס ליבת P4, מנתח שוק של חברת "Insight 64" טוען בעקשנות שמדובר בהונאה מסוימת ומה שהוצג הוא סוג של חלטורה ולא מעבד כפול ליבות אמיתי. מקור: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20040922170242.html הערה: לי זה נשמע מאוד הגיוני, אי אפשר להמציא מעבדים מהיום למחר, אינטל עובדת במרץ על תחליף לליבות הפנטיום 4 שקרסה ועד שהתחילף הזה יהיה מוכן (מבוסס על ליבת פנטיום M) עשן ומראות, חלטורות והרבה יחצנות ישחקו תפקיד עיקרי.
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שם המעבד: Intel Core 2 Duo E6300 למרות שאני כמעת בטוח שהמעבד שלי הוא 32ביט אני רוצה לדעת את זה ממי שמבין(אני יודע איך בודקים אבל אני לא בטוח עם זה נכון). אשמח לתשובות.
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
המערכת שיש לי : כמו שרואים,יש לי 2.5GB, מחולק ל-2 סטיקים,האחד 2GB והשני 512 הראשון: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5637 המחשב לא עובד חלק,יש הרבה תקיעות ודברים פשוטים כמו פתיחת פיירפוקס יכולים להאט את המחשב בצורה משמעותית השאלה שלי, זה שהכרטיסים שונים(נפח,חברה ואיכות אני מניח) איכות הביצועים נפגעת? כדאי להוריד את הכרטיס של ה512 ולהשאיר רק 2GB? אולי כדאי להוסיף זכרון זהה ל-2GB? או שפשוט המחשב(מבחינת מעבד,לוח) חלש מדי לסחוב WIN7?
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
-
-
מדוע קיים הבדל בין מעבד AXP שפועל ב2000mhz למעבד A64 שפועל באותה מהירות? (באפליקציות 32BIT כמובן) הבנתי שAMD עושים יותר פעולות בכל מחזור שעון מINTEL ולכן AMD יותר מהירים לאותו Mhz. אז מה בנוגע לA64? מה שונה בארכיטקטורה מAXP? הוא עושה עוד יותר פעולות למחזור אחד? נא פרטו את הסיבה\סיבות לכך שA64 יותר מהירים מAXP
-
- 3 תגובות
- 612 צפיות
-
-
טוב אז ככה כבר תקופה מאוד מאוד מאוד ארוכה שלא קראתי מאמרים בנושא של זכרונות ומעבדים ולוחות אם לא הסתכלתי על בנצ'מארקים החלטתי אתמול בלילה שאני חייב לחזור לעינינים אז אשמח אם תוכלו לתת קישורים לכל הדברים החדשים שיצאו בתקופה והסבר מקוצר על מה שקורה עכשיו בשוק עם הליבות החדשות והכל.
-
- 3 תגובות
- 412 צפיות
-
-
שלום, קניתי לא מזמן את הלוח ABIT NF-M2S יש לי כבר כמה שנים את המארז של קומפיוקייס 6A19 בבואי לחבר את הכבל power sw גיליתי שבכבל שיוצא מהמארז יש 3 חורים ואילו בלוח יש 2 פינים האם אני אבוד ? (חייב לקנות מארז חדש) האם צריך פשוט לחבר את שני הימניים או את שני השמאליים ? לפי הבנתי בשביל מפסק פשוט צריך שני חוטים אז למה בכלל יש 3 ? תודה !!!
-
- 3 תגובות
- 441 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת את MUSHKIN בזיכרונות ? כי ראיתי שסטיק 512M שלהם בסביבות 1200 שקל !! רציתי לדעת מה הסיבה למחיר היקר מאוד שלהם ? ואיפה הם מדורגים ביחסית לשאר החברות המובילות ? מה נחשב טוב יותר MUSHKIN או GEIL ? סתם דוגמה ?
-
- 3 תגובות
- 497 צפיות
-
-
שלום. יש לי שאלה על ה-Northbrige וה-Southbrige, והיא ככה: -יש לי מידע מצומצם מאד על הגשר הצפוני בלוח הצפוני ורציתי לוודא שהוא אכן נכון. אז זה מה שאני יודע: ה Northbridge מחובר מצידו השני אל המעבד. לכל אחד משני הצדדים יש שעון משלו ותדירות משלו. הגשר הצפוני הוא החלק החשוב ביותר בלוח אם, וכן הוא החלק שבו עובר הכי הרבה מידע בשניה בכל המחשב. למעשה, כמות המידע שעוברת בו היא כל כך עצומה שחובה לשים עליו צלעות קירור. הגשר הצפוני הוא החלק שמקשר בין הרכיבים במחשב בעלי תעבורת הנתונים הגדולה ביותר: המעבד, הזיכרונות, והכרטיס מסך. עכשיו האם יש מידע נוסף על ה-NORTHBRIGE שלא ציינתי פו?, והאם הוא בכלל נכון? (ואם כן תוסיפו בבקשה גם אם זה קשור לעיניני הארכיטקטורה שלו). -יש לי מידע מצומצם מאד…
-
- 3 תגובות
- 481 צפיות
-
-
מה עדיף? לבי מיטב הבנתי DDR3 הוא מצוין לאוברקלוקינג אבל הם יקרים בטירוף ללא הצדקה.. שווה לי לקנות לוח DDR 2 נגיד אסוס סטרייקר עם 4 ג'יגה זכרון Kingston KHX 1066 ב1100 ש"ח? (רק הזכרונות) ואיך סדרת 9 של אינטל לאוברקלוק שווה? ראיתי את הQ9300 ב1500 ש"ח...
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
הייתי רוצה שבב של עיבוד נתונים התומך בזכרונות חיצוניים (אני מתכוון לשבבי מולטי כמו מעבדי אינטל רק שאינם נועדו למחשב) בשביל פרויקט
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
כיום יש לי i3 2100, במידה ואקנה i5 4690 זה יהיה בסדר או שעדיף כבר את הדור העדכני ביותר? כמובן גם שאקנה לוח שמגיע איתו. מצאתי אותם ביחד ב-700 ש"ח. בנוסף, במידה ומחליפים לוח אם זה נכון שרצוי לפרמט את המחשב?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כמה עולה מעבד בעל 4 ליבות :s05: :s05: :s05: :s05: צריך לזה לוח אם מיוחד או שגם לוח אם שוןב לשתי ליבות טוב לזה :s05: :s05: :s05: :s05: ואם צריך לוח אם מיוחד מה סביבות המחיר שלו :s05: :s05: :s05: :s05: אני שואל כי אני חושב לקנות מחשב חדש בסביבות 4000 - 4500 שקל ואני מעדיף מעבד חזק והרבה רם מאשר קרטיס מסך טוב תודה מראש למי שעוזר
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלוום לכולם , לאחרוהנה אני רוצה לשדרג את המחשב שלי .. מעבד I7 2600K . לפי היצרן המהירות של הזיכרון צריכה להיות 1333 MHZ . אם אני עושה OC אני יכול להגיע לכל תדר שאני ארצה . השאלה היא האם זיכרונות של DDR4 יפעלו בכלל ?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי זיכרון 512MB CL5 667MHZ ויש לי רק שני סולטים אם אני קונה עוד 1GB מאותו סוג CL5 667MHZ רק חברה אחרת ואני לא יודע את התיזמונים של שנהים (לא שאני מבין בזה משהוא) זה יעבוד ? אותה שאלה גם אל 512MB במקום ה 1 GB ?
-
- 3 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שימו לב ללינק הבא בEBAY - http://cgi.ebay.com/AMD-Athlon-64-4000-Processor-FREE-P-P_W0QQitemZ6832737283QQcategoryZ80139QQrdZ1QQcmdZViewItem זה מאנגליה עם משלוח חינם! הרבה יותר זול מכל מקום בארץ, האם זה משתלם? כדאי? האם זה מתאים ללוח - Asus A8N-VM CSM ?
-
- 3 תגובות
- 559 צפיות
-
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול אם מישהו יודע מתי מעבדי דור 13 יהיו זמינים לקניה לעובדי החברה? כרגע רק הדור 12 זמינים לקניה תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום, החליפו לי לוח אם ומעבד ב-KSP. כשאני מדליק את המחשב, אני מקבל מסך כחול עם הודעה שאומרת "ווינדוס כובה כדי להגן על המחשב מנזק". האם התקנת ווינדוס מחדש תפתור את זה? תודה, אלעד
-
- 3 תגובות
- 527 צפיות
-
-
היי בזמן האחרון אני מוצא מפרטים של מחשבים ניידים חדשים המגיעים עם מעבד T2250. המעבד בתדר 1.73 MHZ , וכביכול אמור להיות מהיר יותר מה T2300 בתדר 1.66 בקיצור, איפה פה הקטצ'? אני מתכוון לרכוש נייד בשבוע הקרוב ואשמח לתשובה. תודה!
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
אני מעוניין בלקנות זכרונות 512x2 DDR 400mhz PC3200 של חברה איכותית מתחת ל 500 שקל , אפשרי ? אני פשוט מעוניין להחליף את שתי הסטיקים הקיימים במחשב הישן שלי 256x2 , והסיבה שלא רציתי להוסיף עוד 2 סטיקים היא שלפי מה ששמעתי בפורום זה מוריד ביצועי מחשב. אז אפשרי 512x2DDR 400mhz PC3200 מתחת ל 500 שקל ? או לחלופין סטיק אחד של 1024 רק שיהיה זול כמה שיותר ואיכותי (דרך אגב מזה CL ? אני רואה הרבה CL2.5 , CL3 ואין לי מושג על מה הם מדברים) תודה
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב שייעודו בעיקר משחקים אך גם גרפיקה פה ושם כאשר הכוונה המרכזית היא לא להחליף\לשדרג אותו בשנתיים הקרובות. אני שואל ספציפית על המעבדים 661/660/i5 750 ו-930/i7 860 כי קיבלתי הצעה ספציפית עבורם במחירים טובים מאוד כאשר המעבדים מאותה סידרה עולים כמעט אותו הדבר וה-i7 עולים בערך 150 ש"ח יותר מה-i5. אשמח גם לשמוע נימוק מקוצר להדיוטות מה העדיפות של מעבד אחד על פני השני והאם הוא שווה תוספת של 150 ש"ח. בנוסף יש לציין שקיבלתי גם הצעה טובה על לוח אם של אינטל - DH55TC. למיטב הבנ תי רכישתו פוסלת את הi7 930 מכיוון שמדובר בחיבור אחר. אשמח לחוות דעת מאוד כללית לגבי לוח האם המדובר. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 943 צפיות
-