עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by HingedEmu2,

היי יש לי 2g ראם ואני רוצה להתקין עוד. יש לי 3 סלוטים פנויים. כמה מומלץ לי להוסיף? ושזה יהיה אפקטיבי לא סתם המון gb ובזבוז כסף... האם האחד הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=778381 מספיק טוב או שהיום יש יותר טובים? תודה לעוזרים

2. אוקיי, ממה שהבנתי אנחנו נמצאים בתקופת ביניים בה כולם מחכים ליציאת הConroe וזה לא הזמן הכי טוב לקנות בו מחשב.(לא שיש זמן טוב כי תמיד יוצאים דברים חדשים) האם יצאו מעבדי Conroe בסביבות מחיר ה-1000 שקל + - ? ואם כן ,האם הם יהיו הרבה יותר טובים מה 805 D? האם כדאי באמת לחכות כמה חודשים( עוד כמה זמן הוא יוצא? :s05:) או שעדיף שאני אקנה את ה 805 D בראש שקט?

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  3. http://www.digitimes.com/mobos/a20080724PD205.html הפלטפורמה ומעבדים יושקו בספטמבר ויתחילו להימכר בתחילת אוקטובר.

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  4. אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי - כאשר רב השימוש בו הוא לצורכי עריכת וידאו, ופחות למשחקים. מאוד חשובה לי יכולת עיבוד טובה ואני לא מתכוון לבצע OC למחשב שאותו אקנה. שאלתי היא - מהו "השילוש הקדוש" המומלץ למחשב מסוג זה? הבנתי שאינטל עדיף על AMD לשימושים של עיבוד וידאו. האם נכון הדבר? איזה לוח הכי מומלץ? התקציב שלי לשילוש הקדוש הוא 3500 ש"ח. מה המלצתכם?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by anri,

בהתחלה הייתי דיי נעול על ה FX53 אבל ברגע שיתברר לי שרק בעוד חודש וחצי חודשיים אולי אני יכול לקנות אותו התחלתי להיתעניין באינטל . עכשיו רציתי לדעת כמובן מי מביניהם יותר טוב (בעיקר למשחקים אבל לא רק .)?? וגם צריך להיתחשב בעובדה שבאינטל יהיה PCI-E וגם DDR2 שזה שתי חידושים לדעתי לא גדולים במיוחד אבל עדיין יתרון קטן . אבל את השאר אני ישאיר לכם ... ובבקשה אני מתחנן ממכם לא להיכנס בדיון הזה לנושא הכספי או לכל דבר אחר שלא קשור לשאלה .

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Director,

מה דעתכם עדיף ? אני מחפש שילוש (לוח אם מעבד זיכרון וכרטיס מסך) במחיר דיי נמוך, מה העדיפות ל 2120 או ל 955 של AMD? (ד"א - איזה כ"מ אני יוכל לקנות שלא יהיה צוואר בקבוק ועם ספק 450W?) תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by eranir,

אני לא בטוח כי זהו הפורום הנכון, במידה ולא אשמח אם התר'ד יועבר לפורום המתאים. רציתי לדעת אם יש דרך לזהות איזה לוח אם קיים במחשב שלי ללא התקנה של תוכנה ייעודית כלשהי. דרך Device Manager או כל מידע אחר שקיים במערכת ההפעלה. תודה, ערן

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by woming,

אני רוצה לקנות לוח אם טוב חדש שיספק את הדרישות שלי ושיתאים לשאר המפרט [: היה לי לוח אם EP45 DS3 של GIGABYTE , אבל שניקיתי אותי כנראה ניקיתי חזק מידי , והמחשב פתאום לא קולט 'התקן שמע' חלק מה-USB , מה-LAN , כרטיס מסך. אולי עוד הפתעות. דרישות: כרטיס קול HD כמו הקודם לא חייב בול אותו הדבר) , אולי CROSSFIRE למרות שלא נראה לי שאצטרך , משחקים[? , קשור?..] , סרטים HD. מפרט: E8400 3GHZ HD4870 512MB 320GB AAKS NZXT ALPAH SWASONIC 500W 2X2GB G.SKILL AC FREEZER 7 PRO זהו ,נכון?חח תודה(:

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by Crossair,

בהתחלה כיוונתי על המפרט הנ"ל: INTEL CORE i7 860 Gigabyte GA-P55A-UD3R G.SKILL 6GB DDR3 1600 CL9 SAPPHIRE HD5850 INTEL X25-M 80GB SSD NOCTUA NH-U12P LANCOOL K62 SEASONIC 600W לאחר שקיבלתי מחיר טוב על 6GB זכרון חשבתי על להוסיף 300 שקלים ולקחת i7 920 + לוח GA-EX58A-UD3R - וכך עשיתי. האם טעיתי? אני רואה שברוב מבחני הביצועים ה860 טוב יותר, עיקר ההחלפה ל920 הייתה המוגבלות של סוקט P55 בשימוש בUSB3\SATA3 ובניצול TRIPLE CHANNEL ב920 לעומת שימוש ב6GB ב860 ללא שימוש אפילו בDUAL CHANNEL. האם להחזיר חזרה ל860? מה הייתם עושים במקומי? אשמח לתשובה זריזה ועניינית כיוון שהחלקים אמורים להגיע מחר. תודה חבר'ה

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  10. היא מתאימה למעבד הזה? או להתקין את ה-XP הרגיל?

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by ShayGTi,

אני רוצה להוסיף זיכרון למחשב שלי שכרגע יש בו 2X512 של TWINMOS. מאחר ויש לי רק שני סלוטים פנויים, אני מתלבט אם כבר לקנות שניים של 1G במקום עוד שניים של 512. השאלה שלי היא: האם יהיה הבדל כזה מהותי בין 2G בסה"כ לבין 3G? יש משחקים/תוכנות/משהו שיצטרך כל כך הרבה זיכרון בשנה/שנה וחצי הקרובה? ועוד שאלה, הזכרונות שלי הם CL2.5, אם אני אוסיף למשל 1GX2 בCL3, זה יפריע/ישנה/יגרע מהביצועים? אגב, CL יותר נמוך=יותר טוב? יש לי 2X512 שעובדים בדואל צ'אנל, אם אני מוסיף 1GX2 אז גם הם יעבדו בדואל צ'אנל נכון? אני אשמח לתשובות מהירות, מחר אני רוצה כבר לקנות

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Or ei,

האם מישהו מכיר בעיות תאמיות בלוחKD 7 abit ו3200 512 C2 של CORSAIR ? אתמול הכרגתי את המחשב החדש שלי שכולל את שניהם וכל פעם שאני מתחיל להתקין את הווינדוס הוא רושם שאיזה קובץ חסר\עושה שגיאה וכל מיני הודעות כאלה ... (זה לא הארדיסק או כבל IDE )

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  13. משום מה ב-EVEREST אני לא מצליח לראות איזה לוח אם יש לי-כתוב UNKNOWN... יש דרך לבדוק זאת חוץ מלפתוח את המחשב? תודה לעוזרים מראש

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  14. טוב אז ככה קודם מצטער על הבורות אני לא הכי חזק בתחום החומרה.. השאלות שלי הם: 1.למה כתוב על מעבד 3.8 דואל כור (הדגם עם הליבה הכפולה) 2.0 ghz בתור מה הוא מתפקד 3.8 או 2.0 והאם לדוגמא יהיה משחק שידרוש מינימום מעבד 3.0 הוא יענה על הדרישה? 2. מה אתם היתם מעדיפים : p4 775 pin 3.6 800 fsb 1m או (amd 64 3800x2(2.0 3.האם מעבדי amd מקבלים גם אחריות לכל החיים כמו מעבדי אינטל? לא אכפת לי מהמחירים כי אני מקבל במחירי עלות את כל הרכיבים. ומשו אחרון אם לא אכפת לכם מה הם היתרונות של המעבד שצויין amd ביחס לINTEL וחיסרונותיו לעומת המעבד INTEL כל השאלות הם עקב בניית מפרט בהתאמה בשבילי חשוב מאוד מאוד לציין זה מחשב לגיימינג וטיפ טיפה תוכנות תודה לעונים. נתי

• 43 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Ran B,

שלום. ההחלטתי לקנות לוח אם חדש למטרת האוברקלוק שלי, בשל הלוח הגרוע שלי.. 8) עכשיו, חלק אמרו לי שIC7 נחשב לטוב וחלק אמרו לי שAI7 נחשב לטוב, אז מי מבין השנים יותר טוב לאוברקלוק חזק שאני רוצה לעשות, ונגיד עם הIC7 יותר טוב, האם הוא שווה את ההשקעה של עוד כ100 שקל בשבילו, האם הביצועים שהוא נותן גבוהיים יותר מהAI7 ברמה ששוה את הכסף? ובקיצור, איזה לוח יתר עדיף לי לקנות? תודה, רן! עריכה: ------- אני אחסוך לעצמי פתחית תארד חדש, ואנצל את האתרד הזה לשאלה אחרת, לחבר שלי יש זכרונות ddr 400mhz 256MB והוא רוצה לקנות עוד 512MB, אז חבר אחר שלי אמר לו שלא תיהיה בעיה לשים rd ram, בלי קשר שזה יקר רצח, האם זה שהוא מוסיף rd-ram לddr שלו, אז האם המהירות של הכרטיסים תעבוד לפי מהירו…

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by eXaLT,

i want do buy a motherboard and im thinking about ABIT nf7-sl. but i heard that the ePoX is an exellent motherboad! i have a radeon 9600pro, and i need to know if it will work on the abit or the epox plz help me! 10x p.s the motherboards are for OC

17. Started by cyberX,

אני עומד לרכוש מחשב חדש, הייתי רוצה דעה מקיפה יותר על ההבדלים המהותיים בין שני הלוחות האלה GA-Z77-D3H GA-H77-D3H וגם על ההבדל בין המעבדים האלה של I5 , מה שראיתי משמעותי זה המשהו שקשור לגרפיקה , 4000HD מול 2500HD לא מצאתי תשובה לגבי ההבדלים ואיך הם באים לידי ביטוי. תודה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by carz12345,

היי, אני מנסה להתאים למעבד i7 8700k לוח אם ואני לא יודע מה טוב ומה פחות טוב. אני קראתי על הלוחות באינטרנט אבל הם פשוט זורקים עלי מידע שאני לא כזה מבין בו. אני מחפש לוח אם שאיתו אני אוכל להתחיל לעשות אוברקלוק(משהו שהוא חדש בשבילי) בצורה נוחה ויעילה ועם כמה שפחות סיבוכים. חשוב לי האפשרות לsli שכנראה אני אעשה בהמשך. עכשיו אני אפילו לא יודע מה חשוב באמת ומה לא ובלי להשים לב התחלתי להיסחף במחירים והגעתי ללוחות אם ששוים 1300 שקל(maximus x hero). השאלה שלי היא האם ה-z370 ultra gaming יעשה את העבודה או שאם אוסיף עוד טיפה אוכל להשיג לוח אם יותר טוב? אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל ללוח אם עם חריגה של עד מאה שקלים. …

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  19. לקחנו לביקורת את ספינת הדגל החדשה של אינטל - מעבד Core i9 9900KS בעל 8 ליבות במהירות מירבית של 5Ghz עבור כולן יחד. עד כמה מהיר באמת הדגם אשר מתיימר להיות המהיר ביותר בעולם הגיימינג? לכתבה

20. שלום, אני מרכיב מפרט שישמש למחקר ועבודה. תוכנות דומיננטיות שאעבוד איתן הן Fluent (לכאורה תומכת בריבוי ליבות) ו-Matlab ובנוסף - Solidworks. לא מתוכנן לעשות OC אלא אם זה "ממש מתבקש" בהתחשב בבחירת המעבד. קירור: SCYTHE KATANA III, ספק: Seasonic 620W. אני מניח שבכל מקרה אני אקח 3 סטיקים של 2GB @16000MHz (למשל זה, פשוט כי ההפרש מול 1333MHz שולי). זה משאיר 2450 ש"ח למעבד ולוח אם. חשבתי על כמה אפשרויות עם המחירים של IQPC, אני אשמח לשמוע את עצתכם: 1. אינטל i7 930 2.8GHz (מחיר 1453 ש"ח)+ לוח GIGABYTE GA-EX58-UD3R (מחיר: 1017 ש"ח). סה"כ: 2470 ש"ח. יתרון - מעבד חזק עם פוטנציאל OC מטורף. לוח מעולה. חסרון - מעבד ולוח יקרים, אולי לא הניצול הכי טוב של הכסף. 2. אינטל i7 870 2.9GHz (מחיר:…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום,לפני שהגעתי לפה חשבתי ש pentium הכי טוב ואמרתם לי שלמשחקים ולהרצת סרטים amd זה הכי טוב..אז חיפשתי לוח אם למעבדי amd וגיליתי שבאף לוח של שום חברה אין מעל ddr 400mhz לעומת לוחות אם שתומכים באינטל שתומכים בזכרונות עד 888mhz ddr2 יש סיבה לכך שהזכרון הוא לא הכי מתקדם בלוחות amd?? אני חשבתי לשים זיכרון 533mhz וראיתי שבלוחות אם של amd אי אפשר. שהחלטתי שאני קונה מחשב אני משקיע בלוח אם הכי חדש כי להחליף לוח זה סיפור(לפרק הרבה אין לי כוח) אז החלטתי שאני קונה עם הטכנולוגיות הכי חדשות. אולי תתנו לי גם המלצה על לוחות אם . שמעתי פה על המלצה של לוח אם של DFI , הסתכלתי הוא לא משהו מבחינת הטכנולוגיה.

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Esparco,

מה עדיף Athlon™64 3200+ (S-939) VENICE CORE‎ או ‏P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit (65nm (שימו לב שזה ה 65 נאנו מטר הליבה החדשה Cedar Mill) מה יותר טוב בכללי?

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by arnon,

האם יתאים לי מעבד : AMD Athlon II X3 445 http://skypc.co.il/pl_product~ADX445WFGMBOX~3~0.htm ללוח אם ASUS M2NPV-VM שהתושבת לו היא AM2 לפי זה כן : http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=M2NPV-VM האם יתכן ? האם לאומת המעבד הקיים שהוא Athlon 64 X2 3800 אקבל תמורה לכספי ? תודה

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  24. הזכרונות ביניהם אני מתלבט הם: 1) GEIL VALUE DDR2 800MHZ ב - 1490 ש"ח. לינק - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1998&products_id=14763 2) MUSHKIN XP2 667MHZ ב - 1500 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5384 3) G.SKILL GA 667MHZ ב - 1520 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5951 4) G.SKILL ZX 667MHZ ב - 1550 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4951 5) G.SKILL LA 667MHZ ב - 1550 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5851 מה לבחור? אני יודע שהמאשקין לא רעים באוברקלוק אבל הם גם יכולים לא לעשות 900MHZ (זה בערך מהשאני שואף אליו). לגבי הזכרונות של G.SKILL הם (GA,Z…

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Bingo,

שמעו אני בבלבלה רצינית לפי מה שאני מבין אם OC לא בתכנון אז עדיף לקחת זכרונות 533 כי 800 פשוט לא ינוצלו אבל קראתי באחד הנושאים שאם משנים את היחס יש ניצול של הזכרונות ואני מדבר על קונרו 6600 ולוח DFI 975X קיצור אני מבובל כי יש כאלה שואמרים שזה ככה ויש כאלה שאומרים שלא... השאלה המרכזית שלי האם ניתן לנצל במלוא הצורה זכרונות 800 עם לוח DFI 975X ללא OC

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.