מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,798 דיונים בפורום זה
-
-
עבודה יפה שנעשתה על ידי linus : "Intel CPU Innovation.. or Lack Thereof" https://www.youtube.com/watch?v=jy1M0jkRWWk שמזכירה (לי) בעקיפין את הויכוחים המיותרים בין מחנה "הילדים שחקני המחשב" אך חסרי ההשכלה הפורמלית (הכה נחוצה) בתחום מתמטיקה ומדעי המחשב (ולכן חסרי ידע בחישוביות) אלו שלצערם נפלו "באחיזת העיינים" של תעשיית היחצנות של אינטל ואנשי שיווקם, ומשכך נשבעו ממש, שישנם שיפורים מהותיים וחשובים בין כל המעבדים שאינטל משיקה משנה לשנה, ועד כמה חשוב למי שיש לו מעבד כמו למשל סנדי ברידג' בן 6 משנת 2011, שירוץ לשדרג למעבד icore החדש והבטיחו "שזה ישנה סדרי בראשית בביצועים".... (לא פחות). ולא היה להם שום גרף או כלי שמראה הכפלות בצ…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
מישהו יכול לתת לי מאוורר למעבד intel core i5 2320? יש כל כך הרבה דגמים שאני מחפש ואני לא יודע מה מתאים. תודה!
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן ,יש לי מחשב AMD 3000 וחצי גיגה זכרון ADATA DDR 400. אני רוצה להוסיף עוד סטיק של 512 ,גם בגלל המחיר הזול מאוד ,וגם כי אני רוצה תוספת ביצועים. אני רוצה לדעת ,כמה אחוזים של שיפור אני יקבל על ידי הוספת עוד 512 זכרון? תודה
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
התחלתי היום את פרויקט הכדור שלי, האמת שהרוב כבר חתוך מוכן ומותאם ואפילו יש לי את כל מה שצריך - חוץ מדבר אחד... לוח אם.. אני מחפש לוח nforce2-mini atx שיכנס לכדור - הכדור הוא בקוטר שבין 30 ל-31 ס"מ (יש לי 2) האמת שאני בכלל לא מצליח למצוא איפה מוכרים כאלה בישראל... המלצות? מישהו מכיר???
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב ורציתי להתיעץ איתכם. המפרט הנוכחי: מעבד: ATHLON 64 7750 DUAL CORE 2.7 GHZ לוח אם: AM2+ כרטיס מסך: 9800 GTX+ זיכרונות: CORSAIR 800 MHZ 2X2 GB ספק: HUNTKEY TITAN 650 דיסק קשיח: 500GB מסך: 22" 1050*1680 אז חשבתי על אפשרות לשדרג את המעבד, ספק, לוח אם וזיכרון ראם. התקציב הוא 1650 עם חריגה ל-1890. חשבתי על אפשרות כזאת: מעבד AMD Phenom II X4 955 Box ₪899 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ955FBGIBOX לוח אם Gigabyte GA-880GM-UD2H ₪472 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950800 זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪256 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752 סה"כ מחיר לכל…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי נתקע לפתע וכל פעם כאשר אני מנסה להדליק אותו הוא נדלק אבל עם נורה אדומה דלוקה ב HDD. ניסיתי לנתק את הכרטיסי זיכרון והדיסקים והיא עדיין דולקת. אז ההשערה היא שכנראה הלוח M לא תקין. הלוח הנוכחי שלי הוא MSI 7592. אני לא מעוניינת להשקיע הרבה אבל רוצה שיעבוד כמו שצריך... מה ההמלצות לאחד חדש?.. אגב יש לי עליו 2 כרטיסי זיכרון של DDR 2 המעבד intel core 2 quad q8300 2.5 GHZ כרטיס מסך GTX560 TI 1G GIGABYTE
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את הלוח הזה Fatal1ty P67 Professional וראיתי שיצאו עידכונים עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם יצא גירסה לביוס? כי אני לא יודע איך מחפשים. יש פה כמה שיפורים שיצאו איך אני יודע עם זה תומך ? ומאיפה אני מוריד תהגדרות מחדש של הלוח אם ונגיד שאין לי דיסק? ועם אני לא מכניס תדיסק אין אנטרנט אין אפשרות להתחבר לאנטרנט בשום מצב אם אבדתם תדיסק ניסיתי מהפירמוט האחרון הוא פשוט לא התחבר. אז איך אני יודע מה חדש כאילו חייב לצאת עידכונים אין מצב שזה נשאר ככה. http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Professional זה הלוח עם משהוא יכול להסביר לי מפורט קצת זה יעזור בכליי על הלוח והשיפורים החדשים. תודה רבה מראש על העזרה.
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין פנטיום 4 לפנטיו d ובכלל מה זה פנטיום d????
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם עדיין מספק את הסחורה, או שנחשב כבר כסוס מת שאבד עליו הקלח ? על השאלה הזו ננסה להשיב. ראשית נשתף על כך שבכל הנוגע לעבודה תחת שולחן העבודה, קרי בסביבת ה- desktop שבכללה גלישה באינטרנט, עבודה תחת אפליקציות office וכיוצא בזאת... עבודה גנרית טיפוסית כמו שנעשית בכל מחשב בייתי ומשרדי נפוץ, המעבד עושה עבודה מעולה, ואפילו אחיו הקטן מעבד השני ליבות Core2Duo מספק את העבודה ללא קושי מובחן. את זה לא צריך להראות, זו עובדה ידועה ומוכרת בתחום. אך מנגד, האזור שבו המעבדים הללו נכנסים לאתגר הוא ביישומי Real Time כגון משחקי מחשב מודרניים. שם אנו לוקחים את המעבד לסביבה מאתגרת, שבה הוא נדרש להתאמץ ולחלץ את כל מה שיש לו על מנת לשמור על ק…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא יודע אם זה מתאים לפורום הזה. בכל אופן, אני רוצה לדעת איך לעדכן את הביוס שבלוח האם שלי מדגם Gigabyte GA-G41M-ES. התוכנה Aida64 (ובעבר Everest) מאפשרת להכנס לאתר של תוכנת biosagentplus בשביל כדי לעדכן את הביוס. הצרה היא, שלמרות שהאתר של התוכנה מציין כי התוכנה היא חופשית וכי ניתן באמצעותה לסרוק ולעדכן את הביוס בחינם, לאחר ההורדת התוכנה, וכן סריקה של הביוס, בהודעה שאומרת כי הביוס שלי לא מעודכן, רשום כי כדי לעדכן אותו, עלי לקנות את התוכנה בתשלום למשך תקופת פעילות מוגבלת של שנה עד שלוש שנים אם אני זוכר טוב (התנהגות המזכירה Scareware, כלומר באתר התוכנה מתפרסמת כחופשית, אך אחרי הורדתה והתקנתה, היא דורשת ממך לקנות את התוכנה בתשלום על מנת שהיא תבצע את מטרתה). איך אפשר לעדכן …
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. כחלק מהמםרט שאני מנסה לבנות לעצמי שיבוסס ע C2D (כנראה ה6400) אני מחפש גם זכרונות. עליתי על הזכרונות הבאים ואני מתפלא על המחיר שלהם מול התחרות. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי ולהבהיר את ההבדלים. האם הזכרונות הבאים כל כך גרועים מהמתחרים שלהם? מדובר בזכרונות G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-2GBPK במחיר 1500 ש"ח בערך http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237&products_id=14781 כאשר המתחרים, למשל, Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X2048-6400C4 מדברים על כ-2200 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_435_1817_2229&products_id=14418 אני באמת רוצה לדעת את ההבדלים ומה מומלץ יותר. האם הGSKILL …
-
- 35 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני צריך דרייברים ללוח-אם שאני לא מצליח למצוא ברשת. על-פניו זה נראה כמו לוח של MSI (למרות שהמקום היחיד שזה רשום הוא גוף הקירור של הצ'יפסט). הדבר היחיד שרשום על הלוח זה N1996.. תמונות שמצאתי ברשת לא ממש תאמו ללוח (בעל שלושה סלוטים לזיכרון - שניים צמודים ועוד אחד לידם). איפה אפשר למצוא ת'לוח הזה?
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
באיזה סוג של צי'פסט לבחור של SIS או VIA או INTEL (שהוא יקר) ללוח. אם אפשר לקבל גם הסברים להעדפות....?? יעוד: שימושים לישומי אופיס, אנטרנט, פוטו שופ (לא למשחקים) רצוי שיאפשר עבודה עם זיכרונות SDRAM,
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
מסמכים רשמיים של יצרנית השבבים חושפים לנו את משפחת 9000 תחת מותג ה-Core, שתהיה דומה במיוחד למשפחה שכבר יש לנו בחנויות כרגע לכתבה
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 3 followers
-
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מעבד, לוח אם, זכרונות, וכרטיס מסך. עוד חודש אני נוסע לכמה ימים לניו-יורק ווושינגטון DC. האם כדאי לי לקנות שם? האם המחירים יהיו זולים משמעותית במידה כזו שכדאי לי להסתכן ושלא יהיה לי אחריות בארץ? תודה!
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות בנדל משולש (מעבד+לוח+זכרון) בקרוב. הלוח (כנראה) 7VAX. מעבד Athlon XP 2000. ההתלבטות היא האם ללכת על זכרון במהירות 333 או 400? ובנוסף, האם יש הבדל מהותי בין 256MB ל-512MB ? אשמח לשמוע דעתכם...
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קצת רקע: אני מתכנן להחליף את המערכת הקיימת ולקנות מחשב חדש + מסך 4k ככה שמועד הקנייה יושפע בעיקר ממצב השוק של כרטיסי המסך בתקווה שהכרטיסים הבאים יהיו מסוגלים להתמודד עם 4k בצורה טובה יותר(את השאלות שלי על כרטיס מסך אני כבר אשאל בפורום המיועד). דבר נוסף שישפיע זה מצב השוק של המעבדים\לוחות, האם בשנה וחצי הקרובות צריכות לצאת טכנולוגיות חדשות שיהיה שווה לחכות להן, אני יודע שעכשיו הושק קו skylake, ובתחילת 2016 אינטל ישיקו את המעבדי high end החדשים שלהם. המערכת היא לגיימינג ועבודה עם מכונה וירטואלית, לכן אני לא מתכוון לקנות I5 אלה i7, עכשיו השאלה שלי האם בגזרת המעבדים\לוחות יש טכנלוגיה שבטווח של השנה וחצי יהיה שווה לחכות לה? לפי מיטב הבנתי כרגע אין איזה משהו מיוחד שאמור לצאת, …
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ברור לי שהמשווקים הרשמיים בארץ לא יתחילו למכור את סידרת המעבדים החדשה עד שהם לא יפטרו מהמלאי הישן. מניסיון העבר גם ברור לי, שכאשר הם יחליטו לייבא את q9300 הם ידרשו עבורם מחירים מופקעים למרות שהם יקנו מאינטל את ה-q9300 בדיוק באותו המחיר של q6600. התרגיל הזה ידוע לי היטב ולכן אני מחפש דרך להביא אותו מחו"ל ביבוא אישי. נתקלתי באתר הבא: http://www.ipmart.com/main/product/Intel,Core,2,Quad,Q9300,25GHz,,6MB,shared,L2,Cache,,1333MHz,FSB,,Core,2,Quad,,Socket,775,36027.php?∏=36027 האתר מוכר לכם ? מה המוניטין שלו ? איך יתכן שדווקא באתר הזה יש את ה-9300 ואין אותו באתרים אחרים ? האם יתכן שמדובר ב-q9300 שנפסלו למכירה עקב פגמים בייצור ,ואיכשהו לא הושמדו בבקרת האיכות והגיעו בדרך לא דרך ל…
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי במחשב של אחותי כרגע i5 2300. יצא והשגתי i5 3470 ואנחנו רוצים להתקין לה אותו על המחשב. ניסיתי להתקין אותו פעם אחת אבל קפצה לי הודעת "new cpu" ולא התאפשר לי להמשיך את השדרוג לאחר מכן אלא אם אני מפרמט את המחשב. אז השאלה שלי היא האם ניתן להחליף את המעבד ללא פרמוט? אם כן, איזה פעולות צריך לבצע?-שינוי מתחים בbios, הוצאה של הכונן, מה? תודה לעוזרים :s05:
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולם, יש לי לוח אם מסוג Intel Isleton D946GZIS עם שני כרטיסי זיכרון של DDR2-667 (333 MHz) בנפח של 512 MB כל אחד סה"כ 1 ג'יגה רציתי לדעת קודם מהי הכמות המקסימלית שאוכל להכניס למחשב, אני בעקרון רוצה להכניס 2 כרטיסים של 2 ג'יגה וכמובן איזה סוג של זיכרונות אני צריך לרכוש. (יש לי קצת בלאגן בראש עם כל ההרצים האלה) תודה וערב טוב
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש לגיימינג זכרונות:2*4gb 1600 sniper מעבד:i5 4670 כרטיס מסך:מתלבט בין r9 290 ל970gtx אני מתכנן לעשות oc ושתיהיה לי את האופציה בעתיד לעשות cf
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בוא נעשה את זה קצר וחלק. המחשב שלי הוא AMD Athlon 64 3000+ ליבת Winchster, לוח GIGABYTE K8NF-9 Nforce 4 S-ATA ו 512MB זיכרון. עכשיו, הוא מוציא לי 51 ב Super PI, זה בסדר? *הבדיקה בתוכנה התבצעה ללא תוכניות על הרקע.
-
- 31 תגובות
- 2.1k צפיות
-