עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. כאשר אני מדליק את המחשב אין פלט למסך (no signal). הנורית הירוקה שעל לחצן הכוח דולקת וגם המאוורר של המעבד מסתובב, אבל המאוורר של ספק הכוח לא מסתובב וגם מאוורר נוסף שיש במארז לא מסתובב. אני חושד שאולי ספק הכוח נדפק, אבל אז איך יש נורית דולקת ומאוורר מסתובב? המסך עובד מצויין עם מחשב אחר, כך שלא מדובר בבעיה במסך. מה יכולה להיות הבעיה? איך אפשר לסדר? תודה!

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  2. ברצוני להוסיף דיסק פנימי קשיח של 4 טרהבייט ומעלה למחשב (עם מערכת הפעלה WIN10 pro 64 bit) מבוסס לוח אם של Gigabyte מ2010 ערכת שבבים P55 P55A-UD3R עם שבב marvel 9128 הדיסק החדש ישמש בעיקר לצורכי אחסון תמונות RAW, ולא ישמש כדיסק איתחול/מערכת בפעלה - היא יושבת על ה SSD. (כרגע מותקנים SSD למערכת הפעלה, שני דיסקים של 1T ואחד של 2T) (הביוס מוגדר כעת כ IDE - ולא AHCI - אני יודע שזו לא ההגדרה המיטבית, אבל לא בא לי להתקין הכל מחדש) א. באתר של אייבורי כתוב עבור דיסקים קשיחים 3TB ומעלה, שהם עובדים רק עם לוחות מבוססי P61 ומעלה. (באתר של KSP לא מוזכרת הסתייגות כזו בכלל, וגם לא הצורך במערכת הפעלה 64 ביט.) האם יש באמת מגבלה כזו כ…

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  3. Started by bluz,

זה בלתי נסבל, שעה של משחק בSOURCE, במפות בסיסיות כמו DD2 או אפילו de_dust2_long והארטיפקטים מופיעים, אחרי 2 דקות המחשב מרסט את עצמו אם אני לא עושה את זה. כ.מסך CONNECT3D X1950 PRO.. אבל לדעתי הבעיה היא דווקא המעבד, Prescott P4, שמתחמם מהר מאוד. הכרטיס עוד באחריות. המארז פתוח עכשיו אז אוורור לא קשור.. איך לבדוק מה הבעיה?

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  4. Started by talprihar,

שלום רב הגיע אלי מחשב שלא מבצע בכלל פוסט - כלומר: הוא נדלק , המאווררים עובדים , יש הCD עובד ונפתח ונסגר והכל , אבל מסך שחור - אין צפצופים , פשוט כלום. ניסיתי את הדברים הבאים: לנתק ולחבר זכרונות (שונים) , לנתק את הרכיבים הרדיסקים CD וכו' , (אין כרטיסי מסך שאני יכול לנתק כי הוא מובנה על הכרטיס) לאפס ביוס , לנקות אבק מכל המאווררים והרכיבים ולחבר מחדש את המעבד . האם למישהו יש מושג למה זה קורה לפני שאני נאלץ להתחיל להחליף לוח אם \ מעבד \ ספק כוח או שניהם ?

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  5. Started by sabosal,

אז ככה. למחשב שלי היה לוקח 5 דקות לעשות boot, והוא היה נתקע לי כשהעברתי קבצים, וגם לפעמים בלי סיבה מיוחדת, וזה שיגע אותי, אז החלטתי לפרמט. אחרי הפירמוט ראיתי ששום דבר לא השתנה, ועדיין לוקח לו המון זמן, בלי אף תוכנה. התחלתי לחפש גורמים אחרים שיכולים לגרום לבעיה. כשראיתי שהמחשב ממשיך להתקע כשאני מעביר קבצים מכונן ספציפי (במחשב יש 3 כוננים), הורדתי את תוכנת הבדיקה של WD לHDD הספציפי, (500aaks) והוא נתקע לי בתחילת הסריקה המהירה. הוא הוציא הודעה: "quick test on drive 1 did not complete status code = 07 (failed read test element) failure checkpoint = 65(error log test) SMART self-test did not complete on drive 1! הרצתי את אותה בדיקה גם על כונן נוסף במחשב של WD, כדי לראות שהתו…

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  6. Started by Gimel,

חבר שלי הביא לי כונן סקאזי לבדוק. הכונן עובד אבל לפי PC WIZARD 2006 הוא כותב ב-12 מגה לשניה. (כונן IDE רגיל אצלי כותב ב-24MB/SEC...) הכונן עצמו זה מקסטור אטלס VI, 10K קראתי שבשביל לנצל את הקאש של הכונן במלואו צריך קובץ בשם Dskcache.exe. מישהו יודע איפה משיגים? למישהו יש פתרון אחר?

• 7 תגובות
    • 853 צפיות
  7. Started by dddani123,

כשאני מדליק את המחשב הוא עולה בצורה רגילה יש את השלב שהוא טוען את ווינדוס xp וגם אותו אני מצליח לראות, אבל אחרי זה פתאום המסך נכבה (כמו שאתה לא נוגע במחשב הרבה זמן) מה זה?? (יש לציין שכל זה בא אחרי ניסיונת בלתי פוסקים לחבר את המחשב לטלוויזיה שלי בלי לראות בשחור לבן, העברתי את המחשב ליד הטלוויזיה (בשביל שקבל שהבאתי יגיע), ופתאום שהחזרתי כל זה קרה ) :s05: :s05: תודהה רבהה לעזורים

• 7 תגובות
    • 853 צפיות
  8. Started by 1_Nike_1,

היה לי מותקן XP בPATA.. קניתי SATA והוא לא זוהה בתוך הווינדוס ככונן קשיח נוסף למרות שהוא זוהה בBIOS. התקנתי עליו ווינדוס (דרך BOOT CD) אבל זה רק סיבך עוד יותר את המצב, כי כמו שאמרתי במערכת ההפעלה של הכונן הקשיח שהיה לי, לא ראו את הSATA החדש. אבל בווינדוס שהתנקתי עכשיו על SATA, כן רואים את הכונן הקודם שהיה ואת תכולתו. אני לא רוצה לעבור למערכת ההפעלה החדשה לא משום שצריך להתקין תוכנות ולהגדיר כל מיני דברים, אלא משום שהDRIVE LETTER שלו היא F וזה מסבך לי את החיים. מאוד, יש לציין. אז אם מישהו יכול לעזור לי בבקשה אני אשמח מאוד.. אני השתגעתי כבר..!!

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  9. יש לי מחשב עם חיבור של כרטיס רשת אלחוטי דרך ה-USB וכרטיס רשת onboard רגיל. אני עובד רק עם הכרטיס האלחוטי אז כל הזמן ה-LAN היה במצב של disabled. לפני מספר חודשים רציתי להפעיל אותו (לצורך העברת קבצים, לא קריטי לצורך מה) וכאשר אני בוחר ב-enable הוא מקפיץ חלון שבהתחלה רשום "enabling..." ולאחר מספר שניות רושם "connection failed!". חשבתי שאולי מרב התקנות וכו' משהו דפק את ההגדרות של כרטיס הרשת או שמדובר בבעיית חומרה. עשיתי פרמוט ושחזרתי עם GHOST את המחשב (היה מעודכן עד לפני חצי שנה), ואכן כרטיס הרשת עבד (מה שהוריד את האופציה במדובר בבעיית חומרה). לאחר ביצוע העדכונים של microsoft של חצי השנה האחרונה שוב חזרה אותה הבעייה (לא התקנתי תוכנות מיוחדות או משהו כזה, רק עדכנתי את ה-XP). מ…

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  10. Started by Tzah22,

שלום לכולם ! ברשותי כרטיס מסך 9800GT POV עם יציאת HDMI הכרטיס מחובר למחשב ולטלווזיה... יום אחד ניתקתי את מסך המחשב וחיברתי את הטלוויזיה.. (מה שעשיתי כבר מיליון פעם) והופ ! הטלווזיה לא מקבלת סיגנל.. החיברתי את המסך של המחשב שוב.. ואותו הדבר.. עשיתי ריסטרט ועדיין הופיעה הבעיה.. *חשוב לציין שעם כבל רגיל VGA... הכל עובד תקין 0_o קורה שאני מדליק את המחשב כשהכרטיס מחובר לטלוויזיה הוא מציג לי POST בנקודות אדומות על כל המסך בצורה זוועתית.. ופשוט מקבל NO signal כשהמחשב מגיע למערכת ההפעלה. הסתכלתי במחבר הHDMI שעל הכרטיס והכל נראה תקין ולא שבור.. כנ"ל גם הכבלים.. מה יכולה להיות הבעיה? כל עצה תתקבל בברכה !

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  11. שלום לכולם. ראשית, לא ידעתי היכן הכי נכון לרשום על הנושא הזה, אז אם יש שיקול של המנהל להעביר אז אשמח. לאח שלי יש מחשב נייד של dell והוא רוצה לחבר מקלדת חיצונית לעבודה על המחשב, שיהיה לו יותר נוח לפעמים כשהוא בבית. אז יש לו מקלדת ps/2 רק אין חיבור כזה במחשב הנייד, אבל יש לו חיבורי USB. נכון, יש מקלדות USB די זולות אבל הסיפור הוא אחר. הוא מצע בחנות אלקטרוניקה כלשהיא ממיר מps/2 לusb (למי שמכיר את הממירים הירוקים האלה לעכברי usb, זה פשוט אותו דבר רק הפוך. במקום להתחבר לps/2 זה מתחבר לusb). הוא חיבור את הממיר לusb ואת המקלדת לממיר, אבל זה לא עבד. חשבנו על אפשרות שאולי צריך דריבר, אבל לא מצאנו. לכן אולי למישהו מכם יש פתרון לעניין, מישהו אולי מכיר דריבר ע"מ לחבר את המקלדת ps/2 ל…

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  12. Started by Netanel Shushan,

היי חברה יש לי מחשב נייד ישן וניסתי להפוך אותו לשרת PLEX המחשב הוא מסוג Lenovo L412 כשאני מריץ סרט ממכשיר אחר הוא כנראה משתמש בכל ה- CPU, מתחמם ונכבה יש מצב לשדרג אותו ולהכשיר אותו למשימה? Intel Core i5 CPU M460 2.53GHz 2.00 GB memory ניסיתי לנקות את הקירור והמאוורר אבל לא היה שם הרבה אבק וזה לא עזר אודה לעזרה

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  13. Started by Vidati,

ככה המחשב לא עולה, אני יודע בוודאות שהכ.מסך עובד, לוח אם עובד והמסך... ספק כוח אני מאמין שהוא עובד כי המערכת נדלקת אבל אין תמונה, ניסיתי גם להעביר למובנה אבל עדיין אין תמונה... מה יכולה להיות הבעיה?

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  14. יש לי מסך כחול הנה: המסך הכחול בא לי אחרי שהתקנתי אנטי וירוסAVG ישר אחרי זה הוא רושם לי שגיאה של מסך כחול ושם רשום מלא דברים וסוג הבעיה היא! 0X00000050 אני יכול להיכנס למצב בטוח ושם מחקתי כל זכר לאנטי וירוס AVG אבל עדיין אני לא מצליח מישהו יכול לעזור לי! * אני במחשב אחר עכשיו המחשב שלי לא עולה להזכירכם

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  15. Started by shoomil,

משחקים עובדים טוב עד לקטע מסויים ופתאום מתחילים לעבוד בשיא האיטיות זה קשור למחשב ? או שזה יכול להיות קשור גם למשחק ? יכול להיות כי לא התקנתי את הPATCH שאמור היה להתקין בגלל זה זה איטי? ואני סוגר הכל לא משאיר שום תוכניות פתוחות אפילו לא מחובר לאינטרנט והמשחקים פשוט איטיים מפרט של המחשב שלי : PENTIUM ® d cpu 3.00 ghz ram 2.00 gb .2.99 ghz כרטיס מסך NIVIDA GEFORCE 8400GS

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  16. יש לי בעיה עם וירוס ראסטוק שגם היה לי את זה לפני חודש, המחשב מודיע על הודעת שגיאה חמורה ואז לא משנה מה אתה עושה אחרי כמה שניות זה מראה מסך כחול עם כמה אפסים ובסוף נראה לי 8E, בקיצור כבר היה לי את זה לפני חודש ואז פשוט עשיתי סריקת וירוסים בסייפמוד, אז זה מצא את הראסטוק, ומחק אותו. הפעם שוב ניסתי את זה, אבל הפעם זה לא מצא אותו ולא עבד, מישהו יודע מה לעשות? עריכה: הנה קבצי ה-MINIDUMP של המחשב שלי, אני מקווה שתוכלו לעזור לי, תודה. http://sendspace.com/file/nlby2a עריכה 2: מצאתי את שם השגיאה-lzx32.sys -מה זה?

• 13 תגובות
    • 852 צפיות
  17. Started by erez20,

נייד של IBM כשקיבלתי אותו היו בו 2 מחיצות אחת של 14 ג'יגה עליה הייתה מותקנת וינדוז ומחיצה לא מפורמטת של 10 ג'יגה, אני יודע שבניידים רבים ובמיוחד באלו של IBM יש מחיצה לא מפורמטת (בדרך כלל גם לא רואים אותה ואין גישה אליה) שבה יש גיבויים ולפעמים גם חלק מהביוס אבל זה לא נראה לי המקרה פה, כי בדרך כלל מדובר על ג'יגה אחד או משהו בדומה לזה. פירמטתי את המחיצה הכל עבר חלק. לאחר כשבוע שהמחשב נח ללא שימוש ניסיתי להפעיל אותו וחשכו עיני המחשב לא עלה ומסתבר שאין גישה לHD יותר מזה, הביוס אמנם עולה אך הוא לא רואה את הHD בכלל, מבחינת הביוס אין כונן קשיח, זה לא שצריך לפרמט אותו או להתקין מערכת הפעלה מחדש, פשוט לא קיים. אין בעיה בשאר המערכות עליתי עם LIVE CD הכל עולה יופי, הביוס נראה תקין (ח…

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  18. Started by xytkhi,

היי ברשותי מצלמת לוגיטק QuickCam Pro ניתן להציץ בקישור זה לדוגמא : http://www.tgspot.co.il/logitech-quickcam-pro/ הבעיה שחיברתי אותה בטעות למחשב בעל כניסת USB פגומה שכנראה "מקצרת" גורמת לקצר או לבעיה חשמלית למכשיר שמתחבר ל USB. ניסיתי לחבר את המצלמה למחשב אחר ותקין בעל מערכת הפעלה WIN7 ניסיתי גם למחשב אחר שמריץ לינוקס, ו XP אבל המצלמה לא מגלה סימן חיים. יתרה מכך: כאשר אני מכניס את הכבל ל USB אין שוב תגובה מצד המחשב, ואין צליל או שום סימן ואות חיים. מה עושים? יש פיתרון, או שהלכה המצלמה? תודה רבה ! אגב, לא בטוח שיש לי אחריות עליה..

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  19. Started by yaniv55,

שלום , אני נתקל לאחרונה בתקלה מציקה במסך המחשב שלי ( Samsung 226BW ) , לאחר הדלקת המחשב או עבודה על המחשב לאחר כמה שעות שלא נגעתי ( והמסך כבה ) המסך מתחיל להבהב . ( כנראה בעקבות אחת מסערות החורף האחרונות הוא חטף איזה זץ, והמגן ברקים של יונדאי כנראה לא ממש מתברר כאמין ) בהתחלה זה היה 2-10 שניות הבהוב, עכשיו זה 15-25 שניות , ואני לא ממש חושב שזה ילך וישתפר . אני מניח שזו בעיה באחת מנורות הפלורסנט של המסך . חשבתי שכנראה אחכה עד מותו בשיבה לא טובה של המסך , אלא שבאחד הפורומים מלפני כמה שנים ראיתי שמישהו המליץ לתקן . האם עדיין כדאי ? ואם כן אצל מי ? וכמה צריך לעלות ? אני גר בבת ים אז אשמח אם יש מישהו טוב אמין וזול באיזור , אבל גם המעגל הקצת יותר רחוק רלוונטי . תודה רבה , י…

• 5 תגובות
    • 852 צפיות
  20. נדמה לי שעם ההתקנה זה נותן את שתי האפשרויות. ואם אני זוכר נכון הצפנת כל הדיסק מאיטה את עליית המחשב? במידה ואני מתקין מחדש על דיסק שכבר יש עליו חלונות לצד לינוקס. אני מניח שאת ההתקנה החדשה של הלינוקס אני יכול לעשות על שטח הלינוקס הקודמת בלבד נכון?

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  21. Started by shloosh,

ההארד דיסק שלי maxtor 40gn 7200rpm התחיל להשמיע קולות ורעשים וטיקים מוזרים מאוד. את המערכת שלי תוכלו לראות במפרט... עכשיו למה אני חושב שזה שההארד דיסק נדפק,בגלל שבחלק מהמשחקים שצורכים הרבה זיכרון יש לי בעיות גם כן של תקיעות כאלה במשחקים,לא גדולים אבל מאוווד מעצבנים. במחשקים כמו farcry ו-painkiller . המשחקים האלה צורכים המון זיכרון,וכאשר אין זיכרון המחשב כמובן פונה אל ההארד דיסק והזיכרון הוירטואלי ובגלל שההארד דיסק שלי דפוק כמו שנראה לי אז יש תקיעות כאלה קטנות מצעבנות במשחקים. עובדה שמשחקים שלא צורכים את כל הזיכרון אין בעיה כי המשחק חוץ מלטעון שלב לא משתמש כמעט בכלל בהארד דיסק.(אני מדבר על תקיעות במשחק עצמו לא קולות וטיקים של ההארד דיסק). אגב אמרו לי התקיעות בגלל הכרטיס מ…

• 7 תגובות
    • 852 צפיות
  22. Started by the-edge,

שלום יש לי מסך mag 810fd והאחריות עליו פגה ויש לי איתו בעיות של פוקוסים,צבעים ועוד איפה אני יכול לקבל שירות תיקונים טוב למסך? תודה

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  23. Started by ctx,

היי לכולם יש לי SSD 1TB שהחיבורים שלו קצת דפוקים (הוא כל הזמן מתנתק מהמחשב - אז אני מצמיד אותו בכוח עם איזולירבנד) מישהו מכיר מעבדה מומלצת באזור המרכז שמתקנת דברים כאלו? המון תודה מראש לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  24. אהלן! קניתי כרטיס מסך חדש- Msi Geforce 8600GT O.C. Edition 256Mb DDR3 על הלוח שלי [Msi 945 Neo] והוא לא פעל, בהתחלה נתן ריסטרטים אח"כ לא נדלק בכלל, פתחתי ת'מארז חשבתי אוליי הספק.. כנראה שכן, שקע ה12V נמס אל תוך הלוח ושרף גם ת'ספק וגם ת'לוח, נתתי ת'מחשב לתיקון לחברה [אייבורי] והחזירו לי אותו מתוקן עם לוח MSI 965 Neo ועם ספק כוח של EZCool 300W Real. עכשיו, 2 השאלות\בעיות שלי הם כאלו: 1. הספק הנ"ל יכול להחזיק עם כרטיס מסך כזה?.. עוד דבר, כשהחליפו לי את הלוח הסרתי כרטיס טלווזיה וכונן סידרום אחד, אפשר להחזיר אותם או שהספק יקרוס שוב? [יש לי גם ג'יגה זיכרון ועוד 3 מאווררים שחיוניים לבעיית חימום יתר שיש לי..] 2. אנלא יודע מה קורה פה בדיוק בלוח הזה אבל אני לא מצליח להגדיר אותו…

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  25. Started by matany1,

שלום, המחשב של חבר שלי התקלקל והוא ביקש ממני לנסות ולהציל את החומר שיש לו ב HD אבל איך שאני מחבר את הHD שלו למחשב שלי הוא מבקש פירמוט ל HD ולא נותן לי שום אפשרות להיכנס אליו. איך ניתן להיכנס לHD ללא פירמוט שלו? החומר שם הוא מאוד חושב לו (יש שם מלא תמונות). תודה על העזרה.. מתן

• 2 תגובות
    • 852 צפיות

דיונים חדשים בפורומים