עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by KF,

שלום , יש לי בעיה בכרטיס מסך ואני מעוניין להחליפו בכרטיס אחר. הכרטיס התקול הוא HD5850 . אני מעוניין לקנות 750TI או GTX970. (או שאולי כדאי כבר חדש מהחנות, אבל איזה דגם?) האם הספק כוח הנוכחי יספיק לאחד מהכרטיסים הנ"ל ? (צירפתי תמונה) שאר המפרט במידה ורלוונטי : E8400 GIGABYTE EP35-DS3R OCZ 4GB מסך סמסונג 22' 1680X1050

2. Started by shay55,

שלום אשמח לחוכמת ההמונים יש לי מחשב חדש יחסית ( פחות משנה ) ועם חלקים טובים קוראים בו פריזים ותקיעות רנדומליות בין אם באמצע משחק או בצפייה בסרט או סתם בגלילה ביוטיוב או בוואלה או אפילו באמצע שומר מסך סתם על פניו נראה שרנדומלי לחלוטין ולא במאמץ או משהו ..זה כבר מתסכל זה יכול לא להיות בכלל ויכול להיות 3 פעמים ביום ...יש מה לעשות ? מוכן גם לשלם אם יש מומחה תותח שיכול להגיע לבדוק ולא ישר להציע תפרמט זה יעבור תודה

• אהבתי!
    • 5 תגובות
    • 845 צפיות
  3. Started by Longstrom,

שלום לכולם, יש לי בעייה די רצינית במחשב: פותחים את המחשב -> המסך נשאר ב standby, נורת HD דולקת קבוע, bios לא עולה המחשב איכשהו עובד? -> מתישהו יקרה בדיוק אותו דבר - לא בהכרח באמצע עבודה מאמצת למחשב ניסיתי ספק כוח אחר, ניסיתי כרטיס מסך אחר, בדקתי את הפינים של המעבד, החלפתי בטרייה לביוס, החלפתי זכרונות, עשיתי אנדרקלוק למעבד - בקיצור הכל. היה ברור לי שזה משהו שקשור לוידאו, בגלל שהכרטיס מסך אמור לעלות לפני הביוס - לאחר משחק עם ההגדרות, הצלחתי להפעיל את המחשב כשה agp X8 מנוטרל, ועד כה אני לא רואה בעיות בהפעלה שלו (עם הזמן, המחשב התחיל לעלות פחות ופחות). עוד נקודה - אם הצלחתי להפעיל את המחשב ולהכנס להגדרות של הביוס, כשהייתי עושה ריסטרט - שוב הבעיה הייתה צצה, ורק לכבות את…

• 5 תגובות
    • 845 צפיות
  4. Started by bull,

שלום, קניתי כרטיס מסך Gigabyte GV-797OC-3GD בחודש אפריל השנה. כשאני משחק אין שום בעיה ואני לא רואה ארטיפקים, אבל כשאני לא משחק אני מריץ Bitcoin miner וזה גורם לכרטיס מסך להתאמץ עד למקסימום. לפעמים אני שוכח את ה Miner פועל תוך כדי שאני מתחיל לשחק אבל גם אז אין ארטיפקטים. הכרטיס במאמץ על 66-69 מעלות. את הארטיפקטים אני רואה רק כשאני משתמש ב Firefox (הגרסה הכי מעודכנת), כלומר אני כורה Bitcoin ומשתמש ב Firefox בו זמנית. ב IE11 אין ארטיפקטים תוך כדי כרייה. האם זה אומר שכרטיס המסך דפוק? יש רעיונות? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  5. שלום לכולם. אתמול הייתי אצל בן דוד שלי וניסיתי לנקות קצת זבל מהמחשב שלו. מחקתי שני אנטיווירוסים שהיו מותקנים על המחשב והתקנתי חדש, מחקתי כמה משחקים חינמיים שהוא לא יודע מה הם בכלל ומחקתי טולבארים וכל מיני דברים כאלה. לאחר מכן רציתי להיכנס למצב בטוח בשביל לסרוק את המחשב שלו עם כל תוכנות ההגנה שהיו מצויות-אנטיווירוס אנטי ספייוור וכאלה. נכנסתי להתחל>הפעלה>msconfig(בשביל להגדיר שבבוט הבא המחשב יעלה במצב בטוח) אך הלשונית בה קובעים שהמחשב יעלה במצב בטוח לא הייתה שם(BOOT.INI). עשיתי ריסטרט ולחצתי על F8. לאחר כמה שניות המחשב נתקע אחרי BOOT FROM CD וכותב: ntldr is missing. press ctrl+alt+delete for restart אם עושים קונטרול אלט דליט המחשב עושה ריסטרט, וחוזר לאותו מצב. כיבינו …

• 5 תגובות
    • 845 צפיות
  6. התופעה: אני מדליק את המחשב לאחר שהיה כבוי נניח יום שלם. הוא לא מציג כלום על המסך פונה לכוננים מגיע לכונן קשיח וז נתקע תוך שהוא משמיע קול חזק של מאוורר. אני מכבה וחוזר על התהליך עוד מספר פעמים ואז הוא עולה בצורה תקינה וללא כל רעשים. כשפתחתי את המארז לאיתור מקור הרעש ראיתי שהוא מגיע מהמאוורר של כרטיס המסך. אני חושד בכרטיס המסך שמאיזו שהיא סיבה בזמן ההדלקה ספקי המתח שעל הכרטיס לא מתעוררים כמו שצריך (אולי קבלים מקצרים) ורק אחרי כיבוי והדלקה נוספים הם מתעוררים. ייתכן שקבל לא תקין לפני שהוא מתקלקל סופית יש לו את תופעות המעבר הללו. האם יש בסיס לחשד שלי או שכדאי לבדוק דברים אחרים.

• 2 תגובות
    • 845 צפיות
  7. היי, יש לי מחשב נייד של לנובו מהדגם lenovo v14 iil 82c400sdiv מעבד I5 המחשב הוא לצורך שימוש אישי, בעיקר זום וכדומה (אני סטודנטית). לאחר כמה חודשים המסך התחיל לרצד, להיטשטש, משהו לא ברור כזה, כאילו כל הטקסטים של מערכת ההפעלה עצמה הכפילו את עצמן. רק לאחר ריסטרט הבעיה הזו נעלמה. ראוי לציין שזה מחשב *חדש* מהניילון- לא מחודש. בנוסף לריצודים מידי פעם המסך נהיה שחור לכמה שניות, לפעמים אפילו חצי דקה או יותר אבל התוכנות עדיין רצו ברקע (למשל באמצע שיחת שום המסך החשיך, אבל עדיין היה סאונד), הותקנה מערכת הפעלה מחדש, וזו לא הייתה הבעיה. הותקנו גם דרייברים חדשים מטעם לנובו, וזה לא עזר המחשב חובר למסך טלוויזיה, והתקלה הייתה רק במחשב עצמו ולא על המסך הגדול.…

8. Started by ran_sha,

ניתקתי את המחשב ואז חיברתי אותו ומאז אני לא מצליח לא יוצאים צלילים מהמחשב ניסיתי לשמוע גם עם אוזניות והכל. התקנתי מחדש את הכרטיס ניסיתי לשחק בהגדרות וכלום לא עזר לי . תתנו לי בבקשה עצות מה אני יכול עוד לנסות לעשות. תודה.

• 6 תגובות
    • 845 צפיות
  9. Started by shimon23,

קניתי לפני מספר ימים את הצורב הנ"ל, וכשצרבתי במהירות x52 (בדיסק שתומך בכך), לקח לי בערך 9 דקות לצרוב דיסק, יש לציין שאחוזי ה read buffer ב Nero השתנו כל הזמן מבערך 30-100%, שאר החומרה ברמה טובה, לכן לא נראה לי שהמחשב הוא הבעיה. יש לציין שעל אותו כבל עם הצורב מחובר עוד CD - Rom, אולי זה הגורם לבעיה? בכל אופן קונפיגורציה כזאת לא היוותה בעיה עם הצורב הקודם.

• 8 תגובות
    • 845 צפיות
  10. אהלן חברים.. מקווה שתוכלו לעזור קצת פרטים לפני שמתחילים: מערכת הפעלה: Windows 7 64 bit כרטיס מסך: ATI RADEON HD 4350 מסך ראשי: של CHIMEI דגם CMV 938D כאשר בהגדרות בכרטיס רשום לי CMC 19AW. המסך מחובר בחיבור DVI. מסך שני: LCD של PANASONIC דגם TH-L32X20M מחובר למחשב בחיבור HDMI. כשאני מבצע שיכפול של השולחן עבודה לשני המסכים מה שנקרא : Duplicate desktop on 1 and 2 אני רואה בשני המסכים. אך כשאני מנסה לבצע הרחבה כלומר לראות את השולחן עבודה מתפרש לשני חלקים אני לא מצליח מה שנקרא Extend Desktop. מה שקורה שאני תמיד ראוה במסך הראשי ולא בLCD . ניסיתי בכמה רזולציות ולא מסתדר לי. וניסיתי גם לעשות את הLCD מסך ראשי וגם לא רואים כלום... פשוט מסך שחור מקווה שתוכלו לעזור לי. אופק

• 5 תגובות
    • 844 צפיות
  11. שלום, ברשותי מחשב בן כ3 שנים עם 32GB זכרון. אני מעוניין להוסיף זכרון למחשב אבל הדגם שיש לי כבר לא קיים למכירה. אפשר בבקשה עזרה בזיהוי סוג/מהירות הזכרון שיש לי מול מה שאני מעוניין לרכוש? זה מה שיש לי היום: מהקבלה של המחשב: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3000 CL15 Vengance LPX Red CMK32GX4M2B3000C15R לוח אם: Gigabyte Z370 HD3P מעבד: Intel Core i7 8700 / 1151 Tray מCPUZ: וגם הCPU: מה אני אמור לבחור מהרשימה? - 16GB 3000x2pcs Black ? https://www.aliexpress.com/item/32994905547.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.61d45b6azSktEx&algo_pvid=c7df6177-2154-40d2-be8e-d47744443cd0&a…

12. האם זה אמור להיות ככה ? אני ממש לא חושב אני יודע שכשהכרטיס מגיע ל70 הוא עושה כיבוי או משהו ואז התמונה במסך יעני נתקעת ואני חייב לעשות ריסט הבעיה היא מה אני עושה? למה זה עולה לטמפ' כזו גבוהה כששא המערכת לא עולה על 31? ???

• 14 תגובות
    • 844 צפיות
  13. Started by matizami,

במחשב הישן שלי יש יותר מדי תקלות. כשמעלים את המחשב יש את ההודעה הבאה: cmos checksum error- defaults loaded. F1 to continue, del to bios. אני עושה F1 וממשיך כרגיל. הפעלתי היום את המחשב וקיבלתי סדרה של צפצופים. בדקתי שהכל מחובר, ניסיתי להפעיל את המחשב כמה פעם אבל עדיין הצפצופים נמשכו. פתחתי את הפורום כדי לבדוק מה הצפצופים אומרים. חזרתי למחשב כדי לספור כמה צפצופים בדיוק היו, אבל אז המחשב עלה.( היו לפחות 10 צפצופים ממה שספרתי). כשהמחשב עלה, אחד הארדיסקים מתוך 2, פשוט נעלם, אין את הכונן.( זה לא הכונן שמותקן עליו הוידוס). איך אני יכול להחזיר אותו לתחייה? מי יכול להושיע מחשב גוסס?

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  14. Started by Jack_g,

זאת בעיה דיי נפוצה אצל אנשים שלא משאירים את המחשב דלוק 24\7 ואין להם אל-פסק, קורה שה MBR פשוט נדפק קצת וה מחיצה C נעלמת והWINSOWS לא עולה פשוט. העניין הוא שאם מחברים את הכונןו למחשב אחר עם WINDOWS XP או 98 אז שאר המחיצות בכונן הקשיח נגישות אבל C לא נגישה והWINDOWS אומר שאין לא בכלל מערכת קבצים מוגדרת וחייבים לפרמט את המחיצה הזאת. כעולים עם דיסקט 98 או DOS אז אפשר לגשת ל C בלי שום בעיה והמחיצה תקינה לחלוטין גם כשנכנסים ל FDISK אז הוא מראה שהכל תקין. ניסיתי כבר את הדברים הנ"ל: 1. תקיון של ה MBR ע"י FDISK ו תוכנות אחרות. 2. חיבור כונן הקשיח לXP ו 98. 3. לעלות בעזרת ERD COMMANDER. 4.שיכפול ע"י GHOST. 5. תיקונים למינהם עם תוןכנות הן פשוט לא מזהות את הכונן ככונן פעיל . לא עולה…

15. שלום פירמטתי את המחשב, הורדתי את הדרייבר לכרטיס רשת מהאינטרנט Broadcom BCM5751 LAN Drivers אבל המחשב לא מזהה אותו ואני לא מצליחה להתקין אותו הגיעו שלושה קבצים בדרייבר הזה: b57xp32.cat b57xp32.inf b57xp32.sys לחיצה על כל אחד מהקבצים לא גורמת להפעלה של כלום. רק לחיצה על הקובץ השלישי גורמת למחשב לשאול עם איזו תוכנה עליו לפתוח את הקובץ מה עלי לעשות? אשמח לעזרה תודה

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  16. Started by ttwow,

יש לי וינדוווז XP :מה קורה שה HARDWARE לא מזהה את כרטיס הטלויזיה שהכנסתי התקנתי כבר את התוכנהוז הכנסתי את הHARDWARE וגם להיפך השאלה הגדולה :איך גורמים למחשב לזהות את הHARDWARE ?(אגב נכנסתי ל"מנג'ר דיווייס" ואין שם סימני אלה! זה פשוט לא מופיע שם!)

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  17. Started by creek1,

שלום, לאחר נפילת מתח ברשת החשמל המחשב הדליק עצמו מחדש והחלה הבעיה: המחשב מציג את מסך הפתיחה של הלוח אם למשך כמה שניות ארוכות מהרגיל, עושה restart וחוזר חלילה. בפעם הראשונה ניתקתי אותו מהחשמל לשעה, חיברתי מחדש והוא עלה רגיל לגמרי אבל קרס ללא BSOD לאחר שעתיים, לאחר הקריסה שוב לא נדלק. ככה המחשב כבר כמה ימים לפעמים עולה ולפעמים לא וכאשר עולה - קורס לאחר פרק זמן. מפרט: e8400 + ac freezer extreme ep45c-ds3r 4gb ddr2 adata 800mhz hd4870 wd 500gb wd1tb asus xonar d1 corsair 550w כל הדרייברים מעודכנים. מערכת windows 8 pro 64bit שהמחשב עלה ביצעתי בדיקות שעברו בסדר: מאמץ למעבד היה תקין, מאמץ לכרטיס תקין, בדיקת זיכרון של וינדוס תקינה, HDD תקינים, בדיקת מאמץ ספק של OCCT תקינה. הטמפרט…

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  18. יש לי כרטיס טלויזיה שאני לא יודע תדגם שלו משהו BT ושמתי ממיר דיגיטלי בחדר של HOT ולא שומעים.. אולי אני צריך לחבר משהו או לא יודע תגידו מה לעשות זה דחוף מחר יש סידרה שאני חייב להקליט..

• 13 תגובות
    • 844 צפיות
  19. המסך לא מרצד ברזולוציות נמוכות יותר 1024*768, אבל ברזולוציה שבשבילו היא אופטימלית (1050*משהו) הוא מתחיל לרצד כאשר יש תנועה על המסך (תנועת עכבר או פתיחת חלון חדש). ה- refreshrate הכי גבוה שאפשר לשים הוא 60. הלוח אם הוא SocketAM2 - AMD 690G - ASUS M2A-VM - HDMI מה הבעיה? האם יש חוסר התאמה בין הרכיבים או שהעניין הוא בהגדרות? תודה למשיבים

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  20. Started by oded6188,

אני מתעסק בעבודת אודיו יש לי כרטיס קול כזה: Motu Ultralite (עולה יותר מ 1000$) אני לא מאמין ששמעתם כאן על כזה כרטיס, כי זה לא משהו סטנדרטי שקונים בחנויות מחשבים זה כרטיס שמתחבר ב Firewire קניתי אותו לפני שנה והוא כל הזמן עושה לי בעיות: (זה וידאו שמצאתי ביו-טיוב עם אותה הבעיה בדיוק כמו אצלי) הכרטיס פשוט מתחיל להוציא קליקים דיגיטליים כאלה (אפילו כששום קובץ אודיו לא מתנגן) למשך של 30 שניות בערך... זה בא בהתקפים כאלה..... זה יכול להימשך אפילו כמה דקות.... ברגע שמתנקים את הכרטיס מהמחשב - זה מפסיק מה לא ניסיתי?! ניסיתי את כל סוגי הדרייברים, וכל ה Firmware האפשריים ניסיתי כמה כבלי פייר-וויר ניסיתי כמה התקנים של FireWire (ביניהם גם ההתקן המומלץ ע"י החברה, התקן של…

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  21. Started by ItachiSan,

שלום שידרגתי היום את הדרייבר של הכרטיס מסך (CCC) לגרסה חדשה יותר (עדכון אוטומטי של התוכנה) ומאז אין לי קול במחשב (האמת היא שפעם אחרונה שבדקתי שיש סאונד במחשב היתה אתמול בכלל, היום לפני השדרוג לא ניסיתי להפעיל כלום אז אני לא בטוח שהתקלה קשורה לשדרוג). על כל מקרה ניסיתי לעשות ROLLBACK על הדרייבר אבל זה לא עזר. ב DEVICE MANAGER רשום על הכרטיס קול שהוא עובד באופן תקין. דרך לינוקס יש קול. למישהו יש רעיון? מה עוד אפשר לבדוק? תודה מראש, ערן.

• 7 תגובות
    • 844 צפיות
  22. Started by saarxee,

שלום, יש לי 2 דיסקים קשיחים מחוברים במחשב ב-SATA, בדיסק הקשיח הראשון יש לי WIN7 והשני היה ריק, התקנתי בשני XP וכעת המחשב לא מעלה את 7 ורושם שגיאה, XP כן עולה. איך אני מחזיר את 7? ניסיתי לנתק את הכבל מהקשיח של XP וניסיתי לשנות בביוס, הכל מוגדר טוב. הוא מעלה את XP בכל מצב..

• 8 תגובות
    • 844 צפיות
  23. Started by fog,

יש לי בעיה מוזרה במחשב: כאשרק המארז עומד המחשב לא נדלק ומשמיע קולות חרחור ורק כאשר אני משכיב את המחשב על הצד הוא נדלק... מה לעשות? זה מפריע לי שמהחשב שכוב...

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  24. Started by dudisrea1,

מה המצב חברה? קניתי מחשב חדש לא מזמן: Operating System : Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110622-1506) Processor : Intel® Core i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz Memory : 4096MB RAM Card Name : NVIDIA GeForce GT 220 1gb אם יש לכם צורך בדברים נוספים אני יעלה כמובן.... בכל אופן יש לי שני בעיות: 1) Black Bars - ברגע שאני מקטין רזולוציה (כרגע אני על 1920X1080 - יש לי מסך Widescreen ..) לדוגמא ל-1600X900 אז ההפרש של הרזולוציות נצבע בשחור... המסך לא נמתח על הכל פשוט מה שלא מצליח להגיע ל-1920X1080 פשוט מופיע בשחור יש משהו לעשות עם זה ? 2) בעיית FPS - משום מה יש לי FPS יחסית נמוך למחשב הזה... משחקים כמו…

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  25. Started by tuvia,

שלום. אחרי "תיקון" של המחשב על ידי חברה מסוימת הגעתי הבייתה הדלקתי את המחשב וראיתי שהכרטיס מסך שלי לא מותקן אז חשבתי שזה לא יותר מדי נורא וניסיתי להתקין אותו מחדש ןאז התחילו הבעיות. פשוט לא הצלחתי להתקין אותו... ב control panel system device manager אין display adapter ואני גם לא מוצא plug and play וכשאני עושה dxdiafg ב--run בdisplay כתוב: The system is using the generic video driver. Please install video driver provided by the hardware manufacturer יש למשהו רעיון? בבקשה

• 5 תגובות
    • 844 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.