עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום לכם, הבעיה היא כך, כשאני מחבר מקלדת קומפי היא לא עובדת וגם כשאני מחבר את הגיים-פד של לוג'יטק (הצ'ילסטרים) הוא נדלק לרגע ונכבה, ובנוסף הוא גורם לשאר חיבורי הUSB במחשב לא לעבוד יותר עד שמאתחלים את המחשב. כשלקחתי את הגים-פד לבאג, הוא עבד על המחשב שלהם. יש גם מדפסת וזכרון ניד שאני מחבר דרך הUSB ולא עושים בעיות. תודה מראש.

2. Started by ronmar,

חזרתי לבית והמחשב פתאום לא נדלק לי הוא רושם במסך השחור לפני הווינדוס INSERT SYSTEM DISK AND PRES ENTER מה לעשות??

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  3. שלום אני הבעלים מזה שנתיים של Sapphire 7870 2GB היום במהלך משחק המסך השחיר. אחרי דקה של חוסר תגובה ריסטארטי, ומסך הלוג-אין לא עולה בכלל (המסך נשאר שחור) אלא אם נכנסים למצב בטוח. חיפשתי קצת על התקלה ומסתבר שאני לא היחיד שנתקל בה. אחרי שמסירים את הדרייבר לכרטיס מסך במצב בטוח אז הווינדוז עולה גם כרגיל. אבל ברגע שאני מתקין דרייבר - שוב מסך שחור חוץ ממצב בטוח. ניסיתי את זה מספר פעמים (גם בעזרת תוכנות לניקוי דרייברים ישנים ואז התקנה חוזרת). עוד לא ניסיתי לפרמט ואני מעדיף להמנע מזה, אבל עד אז אני חושש שזו בעית חומרה (כך מתואר בקישור). רציתי לשאול האם יש דרך לבדוק בוודאות מה מקור הבעיה? הכרטיס מסך אמור להיות טוב וכולה בן שנתיים, חבל לי לקנות אחד חדש. אציין שכרגע אני ללא…

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  4. Started by pMor,

חבר שלי קיבל מאחד מקרובי המשפחה שלו מחשב, שהיה בשימוש כבר הרבה זמן. הרכבתי לו את המחשב (לא הרכבה של המחשב, הכוונה לשים אותו בשולחן, לחבר מסך מקלדת רמקולים וכו'), המחשב עבד אחלה, הגדרתי לו רשת, הכל עבד יופי. מספר ימים לאחר מכן, הייתי צריך לחזור ולסדר את הרשת, כשהם טענו שהאינטרנט לא עובד. בדקתי הכל, הייתה תקשורת, אך לא כל היישומים פעלו עם האנטרנט (למעשה, רק קאזה עבד). לאחר מספר ימים, קראו לי שוב כשהמחשב לא נדלק. באתי, בדקתי, החלפתי כבלים של חשמל, שקעים, וכלום. פתחתי את המחשב, ראיתי את הלד הירוק דולק, ובנוסף יש לציין שלפעמים כשמנסים להדליק שומעים מעין זמזום מהרמקולים. במידה ומשהו תקול, מה יכול להיות תקול? או אם עשיתי משהו לא נכון, אז מה? *יש לציין שהספק ג'נרי. אקדים תודה, pM…

• 6 תגובות
    • 896 צפיות
  5. Started by b007,

בראשותי ספר 300W שלא מחובר לשום מחשב. אני רוצה לבדוק את תקינותו והאם יש צורך בהחלפתו, וכל זאת מבלי לחברו למחשב כלשהו. איך עושים זאת? האם חיבור פשוט לחשמל אמור להפעילו...? מה עליי לעשות?

• 8 תגובות
    • 896 צפיות
  6. Started by DarkSight,

שלום לכולם רציתי לדעת האם יש דרך כלשהי לשחזר קבצים מה hard disk שהתקלקל? ברגע שאני מנסה לחבר אותו למחשב יש רעשים שלא נשמעים נשמעים טוב כמו כן ה- WINDOWS לא מצליח לעלות. חשבתי אולי שווה לעלות איזה live cd, ולראות אולי אני אצליח לגשת לכונן ולהעתיק את הקבצים. למי יש מידע בנושא? או שמע צריך ציוד חומרה נוסף בשביל לשחזר את הקבצים? חשוב לציין שה hard disk לא נפל. פשוט הפסיק לעבוד! תודה רבה ;D

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  7. אני כבר יומים שובר את הראש אני מנסה להתקין את ה-XP במערך RAID .הגדרתי בביוס של הלוח ובביוס של הבקר את הכל. אני לוחץ F6 בזמן ההתקנה ואז מתקין את הדרברים של הבקר . מיד לאחר שההתקנה מגיעה לבחירת הכונן שבו תתוקן המערכת הפעלה (אני רואה את 2 הכוננים ככונן אחד גדול) ולאחר סיום הפירמוט היא מבקשת שוב את הקבצים של הבקר RAID רושמת Cannot copy "iaStor.sys למרות שהם עדין בכונן A והיא גם נגשת גם לשם. לאחר כמה נסיונת אני עושה דלג על הקבצים היא מגיע ל100 אחוז ועושה ריסט ואז מסך כחול!!!! לוח אסוס P5B דלוקס.

8. אהלן חבר'ה. אחי קנה מחשב חדש, אני מפעיל אותו והוא וכשמגיעים לשלב של ה BOOT הוא מציג את ההודעה NTLDR IS MISSING.... בכל מקרה ביררתי קצת באינטרנט ומצאתי את המאמר הבא (שדרך אגב הוא מצויין): http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm הלכתי לפיו וניסיתי לבודד את הבעיה. ניתקתי את ה CDROMים ואת ה FLOPY ועדיין הבעיה קיימת. ניתקתי את ה HD והחזרתי את כל השאר והבעיה נעלמה. עליתי עם KNOPIX STD והכל היה סבבה. בכל מקרה עוד לפני כל הבלאגן הכהסתי לBIOS והכל היה מוגדר פיקס... בשלב הבא כבר חשבתי שהכבלים של ה SATA לא תקינים, אז החלפתי כמה וכמה והבעיה נשארת בעינה. החשד העיקרי שלי כרגע הוא הג'ימפור. לא ג'ימפרתי כלום! והוא מחובר לבד (בביוס הוא מראה שהוא על SLAVE) אני מנסה להבין איך לג'מפר…

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  9. Started by Sp0ck,

שלום.. אז ככה שמתי סיסה לביוס וכעת אני רוצה לבטל את הסיסמה ואני לא מצליח איך עושים זאת

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  10. Started by nirhillel,

שלום אני מתעסק במחשבים זמן רב ונתקלתי במשהו מוזר, אם מישהו יוכל לתת רעיון אשמח כי אני אובד עצות: החלפתי צלע קירור למעבד ( פעולה די שגרתיתי עבורי ) ומאז המחשב נדלק הכל עובד ורק על המסך לא רואים שום דבר ( כאילו אין מעבד ). בדקתי את כל החיבורים, זכרונות, כרטיס מסך ואין תגובה כאילו המעבד מת. בבקשה שמישהו ייתן רעיון

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  11. Started by uri1,

1.הדיסק הקשיח עובד לאט ואני מקבל הודעה דרך המאפיינים שהדיסק עובד במצב תאימות לדוס כיצד אני מתקן זאת? 2.פתאום נעלם לי כונן (הצורב) ומןפיע לי במחשב רק כונן a :-\ו c

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  12. Started by Or_91,

שלום לכולם, אתמול התקינו לי ווינדוס 7, אבל יש בעיה.. אחרי כל כמה זמן (בערך רבע שעה - 20 דקות) המחשב פשוט קורס ונכבה. אפילו לא עושה ריסטרט, אלא נכבה.. חשבתי אולי זה אבק במאוורר, ניקיתי אבל שוב.. וכשמדליקים הוא מעלה מסך שחור עם אופציות safe mode ו-start windows normally אגב, אם אני משחק בדמו של הפיפא 14 (משחק PC) אז במיוחד.. אחרי 10 דקות זה קורס. העניין שהמשחק עובד חלק בלי תקיעות וגרפיקה מדהימה, ככה שהכרטיס מסך זה לא הבעיה... ועוד עניין בפיפא - לפעמים אני נכנס למשחק, נמצא בתפריטים איזה 2-3 דקות, משנה הרכב ומערך.. בא להתחיל משחק ואז זה פשוט יוצא מהמשחק - המחשב לא נכבה אבל המשחק נופל. מישהו שיעזור לפני כיפור???

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  13. כל איזה חצי שעה שעה יש לי ריסט ואני לא מצליח להבין ממה זה, בהתחלה חשבתי שזה ביגלל הדואל, אפילו פתחתי על זה תארד ליפני כמו חודשים כשרק קניתי את המחשב הזה . שם נאמר לעדכן ביוס אך גם עידכון ביוס לא פתר את הבעיה.. :'( ע"י הוצאה של סטיק אחד הבעיה המשיכה אבל לעיתים רחוקות יותר בממוצע של כשעה ... אבל יכול להיות מיקרים של פחות מ 10 דקות אפילו.. ועכשיו לחלק המוזר של הבעיה ... מעולם לא היה ריסט כשהמחשב בעומס.. לדוגמה שעות של NFS MW ו HL2 אתמול, או במהלך תוכנת אימוץ כל שהיא אלא לפעמים בזמן גלישה ברשת (אפילו סתם כשאני לא נוגע בכלום אלא קורא משהו..) או בשיטות בתיקיות המחשב או צפיה בסרט... ובעיקר כאני לא קרוב למחשב .. למשל אם אני מפעיל תוכנת שיטוף כל שהיא אין מצב שאני אבוא בב…

• 12 תגובות
    • 896 צפיות
  14. Started by okinawa,

קיבלתי סוף סוף היום את הנייד שהזמנתי, מדובר בLegion 5 עם רייזן 7 ומסך 144 הרץ, בנוסף הוא הגיע עם NVME 512GB בתוכו שעליו מותכן הווינדוס. מצב הסלוטים במכשיר סלוט ראשון של NVME M.2 שמאוייש כבר עם אחד ועליו מותקן הווינדוס. סלוט שני זה סלוט משולב של M.2 וSATA 2.5, אתה בוחר את האחד שאתה רוצה ומתקין. המצב הוא כזה, רכשתי NVME של סמסונג 970Evo Plus של 1TB שאותו אני מייעד לקבלת השיכפול ווינדוס ויש לי עוד כונן SATA 2.5 של HYNIX של 1TB שאותו אני מייעד לאחסון וכו'. האם אני יכול לחבר את הNVME שרכשתי (הסמסונג) לסלוט השני ולשכפל אליו את הווינדוס מה-NVME בסלוט הראשון (זה שהגיע עם המכשיר) ואז ישר לקחת את הכונן המשוכפל ולהעביר אותו לסלוט הראשון בלי בעיות? להעביר אותו סלוט ככונן …

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  15. Started by irina20,

שלום הרכבתי מחשב לפני בערך חודש קרה לי כבר כמה פעמים שאני משאירה את המחשב דלוק והוא נכנס למצב שינה לוקח לו הרבה זמן להעורר ואתמול והיום קרה שגם שהוא התעורר היה מסך כחול שנתגלתה בעיה בוינדואוס הוא מפעיל את עצמו מחדש והמחשב ממשיך לעבוד כרגיל הייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי להבין ממה זה יכול לקרות ומה כדאי לבדוק להלן מפרט המחשב: מעבד- INTEL I5 750 TRAY לוח אם - Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 כרטיס מסך - ATI HD 4730 512 MB GDDR5 קרור למעבד- Cooler Master Hyper TX 3 זכרון- Kingston Hyper X 4GB Kit DDR3 1600Mhz הארד דיסק- Samsung 750GB 7200RPM 32MB Sata2 HD753LJ ספק- ‏HX 650W Active PFC 12cm Fan Modular CORSAIR מסך- LG W2286L מערכת הפעלה- 32BIT WIN7 ULTIMATE אם צריך עוד מידע שיכול לע…

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  16. Started by SpiderNet,

משום מה העכבר האופטי שקניתי לא מזמן כל הזמן נתקע באמצע משחקים.. ולא מספיק זה, היום כשיחקתי פתאום נתקע באמצע המשחק גם העכבר וגם המקלדת..כלומר המשחק המשיך לרוץ רק שאת העכבר לא היה אפשר להזיז והנורות של המקלדת כבו ולא היה אפשר להדליק ולא היה אפשר להשתמש במקלדת כאילו שהוציאו אותו מהחשמל אבל היא היתה בחשמל. ובקשר לעכבר איך אפשר לנקות עכבר אופטי אם בכלל? ואם כבר פתחתי אשכול אז: קניתי מחשב לפני כמה שבועות, מחשב מצוין עכשיו כל המשחקים פועלים עליו חלק הנה המפרט amd 2200 radeon9600pro saphire 512 ddr זה מה שחשוב במחשב ושיש שם 2 מאווררים עכשיו אני צריך לסגור את המחשב איזה 3 פעמים ביום כי אחרי משהו כמו 2-3 שעות ,משחקים מתחילים טיפטיפה לצלוע למישהו יש מושג?? אשמח עם תענו …

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  17. אנשים אתם לא יודעים איזה נזק זה רוב המוסיקה חדשה ובכלל לא מגובת !!! :'( זה נזק של לפחות 500 מגה אני לא יודע מה מו מי ואיך אבל זה רוקה לי רק בקצבי מוסיקה הם פשוט מתאפסים הם שומרים על שהם שלהם והמיקום והכול אבל הגודל שלהם הוא 0!!!! יענו אין עליהם מידע!!!! היצלווו אני לא יכול להמשיך לאבד מוסיקה בקצב כזה כול פעם אני רואה עוד כמה קבצים שהתאפסו וזה לא קורה בזמן שהמשתמש רץ רגיל יענו זה כניראה בעליה או בכיבוי (אני חושב יכול להיות שזה קורה שאני לא מסתכל)!! הצילו מישו יודע מה זה יכול היות????? בבקשה אנשים אני מת פה אתם לא יודעים כמה חזוב לי האוסף שלי!!!

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  18. שלום חברים, במחשב שלי מותקן DVD של TOSHIBA ולפני מספר חודשים הוא הפסיק לקרוא דיסקים של DVD לא משנה אם יש עליהם DATA או סרט, הוא לא מצליח לקרוא בכלל. האם ניתן לתקן תקלה זו? תודה רבה על העזרה!

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  19. Started by tomerbs,

לפני שבוע שרפתי בטעות את הספק ומאז ששמתי ספק חדש המחשב נכבה יוצא ממשחקים ומתנהג מוזר, כנראה שאחד מרכיבי החומרה ניזוק. יש לי כמה שאלות 1. האם ההגדרה של מצב בטוח בביוס מורידה מהביצועים של המחשב, האם יש הבדל בין מצב בטוח למצב אופטימלי? 2. האם יש איזה דרך שאני אוכל לבדוק את הרכיבים של המחשב? כל אחד בנפרד כמובן על מנת לזהות את מקור הבעיה ולתקנה אם אפשר, או שיש איזו תוכנה שתבצע לי את הבדיקה? בבקשה תעזרו דחוף. המפרט שלי הוא כזה: Amd Athlon XP 2400 Gigabyte KT400 AGPX8 512 Muskin Western Digital 80G Cd-Rom Asus x52 Cd Writer Hp 9100 Leadtek Geforce 4 Ti4200 AGPX8 Computer Temp 32-49 והדגם של הספק הוא: VORSICHTI 450

20. כל פעםן שאני מנסה לשמוע קובץ MP3 או משהו דומה יש לי את השגיאה הבאה : BAD DIRECTSOUND DRIVER .Please install proper drivers or select another device in configuration . Error code : 88780078 HELP .

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  21. Started by Blanky,

טוב אז ככה אני רק רוצה לומר שעשיתי פירמוט וניסיתי הכל גם בWINDOWS 7 גם ויסטה וגם XP. טוב אז ככה הכל עבד טוב שנתיים עד שפתאום כששיחקתי המחשב קפא וקיבלתי BSOD. עכשיו זה קרה לי עוד פעם ועוד פעם בזמן משחק אחרי כמה דקות קיבלתי BSOD ועשיתי ריסטרט אבל תמיד המחשב טען את הוינדוס והכל פעל טוב כל עוד לא נכנסתי למשחקים עד שפעם אחת איך שהמחשב טען את הוינדוס קיבלתי BSOD שדרכו הבנתי שיש בעיה בNV4_DISP, נכנסתי לסייף מוד מחקתי את הדרייבר והמחשב פועל אבל איך שאני מתקין את הדרייבר אני מקבל BSOD אחרי שהמחשב טוען את הווינדוס, אני רוצה גם לומר שכשזה טוען את הווינדוס XP הלוגו של הווינדוס מכוער מלא בנקודות שחורות. ותפריט BIOS מלא בנקודות בצבא תכלת. מה עושים? ד"א ניסיתי הרבה דרייברים גם ישני…

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  22. איך מעתיקים קבצי דיסק ניד לדיסק זהה

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  23. אני משתמש בCPU COOL רשום Temp1 : 35C Temp2 : 58C Temp3: 38C Temp Sens 0 : 22C זה נראה לי דיי גבוה.. בעיקר בגלל TEMP2.. זה נורמלי? אם לא מה לעשות? אני לא חושב שיש בעיה עם המאווררים

• 14 תגובות
    • 895 צפיות
  24. Started by avi333,

יש לי שאלה האם אני יכול לחבר מחשב לרכב??

• 7 תגובות
    • 895 צפיות
  25. Started by rotman,

שלום לכולם , יש לי במחשב לוח אם מדגם GA-P55-UD3L של חברת ג'יגבייט. על המחשב מורכבים כבר 2 סטיקים של 2GB כל אחד מדגם : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820211440 אני רוצה להרכיב עכשיו עוד סטיק אחד שקניתי של חברת Ceon בנפח 4GB על הסטיק רשום : ddr3 1333 4GB CL9 ולפי מה שהיה רשום למוכר באייבורי זה בדיוק אותו הטיימינג כמו של הסטיקים שיש לי עכשיו. ברגע שאני מחבר אותו לאחד מ 2 הסלוטים הפנויים המחשב מסרב לעלות ומשמיע צפצוף ארוך וממושך. לדעתי יכול להיות שזו בעיה של קונפיגורציה בלוח אם כיוון שהיה לי את אותו הצפצוף בדיוק כשניסיתי פעם להתקין את 2 הכרטיסים על סלוטים 1 ו 3 במקום על 2 ו 4 (כרגע הם מותקנים על 2 ו 4) אשמח אם תוכלו לעזור לי בבעיה. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 895 צפיות

דיונים חדשים בפורומים