עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום, יש לי בעיה מאוד מעצבנת. לפני כמה שבועות התקלקל לי הלוח אם, ובמסגרת האחריות הוחלף במעבדה ללוח זהה מאותו דגם, מאז המחשב עבד יופי,אבל משום מה המחשב אינו "זוכר" את השעה בווינדוז לאחר שמכבים אותו,וסינכרון עם שרת הזמן של מיקרוסופט אינו עובד. הכוונה שלי היא שלדוגמא אני מכוון את השעון ידנית לשעה שעכשיו,וברגע שאני מכבה את המחשב ומדליק מחדש השעה נשארת אותה שעה שכיוונתי ידנית וכך גם התאריך. יש לי הרגשה שהבעיה כשורה למשהו בלוח אם (אולי ג'מפר שצריך להזיז?),אשמח אם תעזרו לי בנושא.

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  2. Started by שמנואל,

שלום. אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי: לשכן שלי "נפל" הווינדוס 98.יש לו פנטיום 2 עם מעבד סלרון כלשהו. התכוונתי לפרמט לו ואז גיליתי שהפלופי אינו מגיב. נכנסתי לביוס, שתיים שלוש הגדרות - ומאז המחשב פשוט לא מעוניין לעלות. הוא נדלק, משמיע קולות מכיוון ההרד דיסק, אבל אפילו ביוס לא עולה. לבסוף גיליתי שהמסך כלל לא נדלק, מוזר מכיוון שלא נגעתי בכרטיס מסך. פירקתי, ניקיתי, וחיברתי - ואז בדחף בלתי נשלט פירקתי את הסוללה מלוח האם וחיברתי שוב - הדלקתי ועלה מסך דוס "PLEASE WAIT" חיכיתי שעה כלום לא קרא, כיביתי והדלקתי - ומאז אין בכלל מסך, המחשב נדלק עושה מעט מאוד קולות טעינה (אבל אני ממש מרגיש שהווינדוס לא עולה כי מעבדים כאלו - עד כמה שהספקתי להכיר- עושים המון רעש עד להעלאת החלונות) …

3. לפני חצי שעה הכנסתי 3 מכשירי טלפון וDOK לחריץ הUSB. המחשב קפא והופיע הודעה למטה משהו על נחשול (surge) נדמה לי. עשיתי ריסטרט, החשמל עבר, הלד (של ההדלקה) הואר, אבל לא הייתה תגובה. לחצתי ליצה ארוכה על כפתור הכיבוי, החשמל נקטע אבל עכשיו כשלוחצים על כפתור ההפעלה לא קורה כלום. מת. לא יודע מה לעשות. לוח האם נשרף? אין ריחת וגם בעין אני לא רואה כלום. תודה רבה לעוזרים! אני קצת בפאניקה.

• 32 תגובות
    • 4.2k צפיות
  4. לאחר תקלה שפרסמתי בפורום זה החלטתי לפרמט את המחשב, משום מה, אפילו הביוס לא זיהה את כונן הסאטא והחלטתי,בינתיים, להתקין על כונן משני, של 40 ג'יגה. מערכת ההפעלה הותקנה, כונן הסטא, בעל נפח של 80 ג'יגה אינו מזוהה, התקנתי דריברים ותוכנת זיהוי שבאה עם לוח האם למען זיהוי הסאטא ועדיין, אינו מזוהה. בביוס אפשרתי את זיהוי כונני הסאטא ועדיין ,אינו מזוהה! אנא עזרו לי, מה לעשות?!

• 5 תגובות
    • 687 צפיות
  5. שלום, ברשותי מחשב Triple-boot (Winxp Pro, Hebrew Win7, English Win7) ומדפסת USB Brother MFC-5440CN. המדפסת ספקה מגוון שירותים ב-XP (סריקה, פקס, הדפסה), אך ב- Win7 הדרייברים לא עודכנו ו- Brother מציעה להשתמש באלה של מערכת ההפעלה תוך הסתפקות בהדפסה בלבד. כך היה עד לפני כשבועיים. מסיבה לא ברורה (לי...), אף אחת ממערכות ההפעלה אינה מכירה במדפסת. גם כאשר מבצעים התקנת דרייברים (הדרך הנכונה ב- XP), המדפסת נוספת לרשימת המדפסות של המערכת, אך אף מסמך שנשלח להדפה אינו "מזיז" למדפסת. הוא נשאר תלוי בתור. נסיתי לחבר את המדפסת ליציאות USB שונות, אך הבעייה לא נפתרה. נסיתי התקנת תיקון של חלונות 7, אך הבעייה נותרה. הבאתי את המדפסת לתחנת שירות של Brother והיא נמצאה תקינה. נסיתי להגדיר פורט מ…

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  6. משום מה אני מנסה כבר מס' חודשים לפתור את התקלה ללא הצלחה, (WIN 7) המחשב אינו מצליח לזהות את חיבור הטלפון שלי (נוט 2) התקנתי דרייברים וגם את תוכנת המכשיר) לדעתי יש בעיה עם MTP, משהו כזה, האם יש דרך לאפס את חיבורי הUSB? או פתרון אחר...אי אפשר לחבר את המכשיר וזה מתיש...אשמח לקבל עזרתכם!

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  7. קניתי כרטיס מסך חדש Geforce 7200 gs וחיברתי אותו למחשב, הפעלתי את המחשב הכל פעל כרגיל, התקנתי את הדרייברים, הוא סיים את ההתקנה הפעיל מחדש את המחשב ומאז המחשב אינו עולה הלד על הלוח דולק, המחשב נדלק, העכבר הכונן תקליטורים והמקלדת נדלקים אבל אין תצוגה במסך ואין צפצוף בביוס בכלל חוץ מהרעש של ההארד דיסק ויש להדגיש שמרוב טמטומי ניסיתי את הכרטיס על המחשב השני שלי והוא השבית גם אותו עם בדיוק אותה בעיה, תצילו אותי בבקשה! זה שני מחשבים ממש חשובים וממש יקרים.

8. שלום, עדכנתי את הBIOS שלי מהאינטרנט ע"י תוכנה המצורפת ללוח האם (GYGABYTE GA-8I945P-G). כעת המחשב לא עולה ואפילו לא מתחיל POST. אין צפצופי שגיאה ואין שום תצוגה על המסך. רק כפתור הכיבוי מגיב באופן תקין. הוצאת הסוללה לא עזרה. קיצור חיבורי הסוללה וכן הג'אמפר CLEAR CMOS לא עזרו גם הם. מה עוד אפשר לעשות?

• 5 תגובות
    • 702 צפיות
  9. Started by davideliy,

שלום. לפני מספר דקות סיימתי לנקות את המחשב שלי בצורה מאוד יסודית ,הכוללת פירוק של כל החומרה וניקויה מאבק ולאחר מכן הרכבתם של הרכיבים. משום מה אחרי שחיברתי את כל הכבלים למקומיהם (אני כמעט בטוח שחיברתי נכון). המחשב פשוט נדלק אך אני לא שומע את הצפצוף הקבוע שהיה לי בהדלקת המחשב והמסך אינו נדלק ומראה הודעת no single ,כמו שכבר אמרתי אני כמעט בטוח שחיברתי הכל נכון כולל את הכבלים של המסך. מה עושים? אין לי קצה חוט לפתור את הבעיה. תודה רבה , דוד

10. Started by ELiA,

עד אתמול בלילה המחשב עבד כמו שצריך.. אז ככה אחותי אתמול כיבתה את המחשב והלכה לישון והיום באה וניסתה להדליק אותו והכל עובד חוץ מזה שהמחשב לא נותן אות למסך. הכרטיס מסך הוא מובנה בלוח האם ניסיתי להפעיל את המחשב עם מינימום דברים מחוברים עליו (לוח אם זיכרון ודיסק קשיח) והוא לא עובד ניסיתי לאפס את הביוס ע"י הוצאת הבטריה וגם זה לא עבד ניסיתי לחבר את המחשב למסך אחר אבל הבעיה היא במחשב עצמו ולא במסך למישהו יש עוד פתרונות? תודה.

• 6 תגובות
    • 716 צפיות
  11. Started by audi4,

חברים יקרים יש לי מחשב חדש מעבד I5 לצורך לימודים התבקשתי לרכוש כרטיס מסך חזק ומתקדם רכשתי לפני שלושה ימים כרטיס כזה באחת מהחנויות באיזור להפתעתי הרבה המחשב שלי נכנס לשינה ולא להשהיה כלומר אחרי זמן מסויים המסך הופך להיות שחור המחשב נשאר דלוק אך בהזזת העכבר או הקשה על המקלדת המחשב אינו חוזר לעבודה יש להדליק אותו מחדש ורק אז הוא מעלה לי את הווינדוס מה עושים

• 8 תגובות
    • 976 צפיות
  12. שלום, לאחי יש מחשב חדש, והבעיה היא שהמחשב אינו נפתח מחדש לאחר שסוגרים אותו. נניח סגרתי את המחשב, ואני רוצה לפתוח אותו מחדש 5 דק' לאחר מכן, הוא לא נפתח. רק למחרת (לאחר 8~7 שעות) הוא נפתח. אני חושב שהבעיה היא בספק כוח, אבל אין לי מושג. ספק כוח Sapire 550W מעבד E8500 כרטיס מסך Point of View 9800GT עזרה?

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  13. Started by kobipk,

שלום לכולם אני יספר מה קרה לי ואשמח לתשובה ממכם אוקי הדלקתי את המחשב וניכנסתי לווינדוס שיחקתי קצת במחשב ועשיתי ריסט למחשב יש לי 2 מערכות הפעלה רציתי לעבור לווינדוס השני ואחרי הריסט שעשיתי על מנת להגיע למערכת השניה המחשב פשוט לא עולה הכל תקין הלוח מגיב הכרטיס מסך מגיד הכל מגיב רק לא רואים אפילו תקלה מכיוון שהוא החליט לא להראות לי תקלה בצג המחשב אין לי מושג מה הבעיה המחשב נידלק והכל פעיל אבל הצג לא עובד ניסיתי לחבר אותו לצג אחר אבל גם בוא הוא לא מראה שום דבר אשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  14. Started by ScreameR,

אני כותב מהמחשב הנייד, אני לא יודע כבר מה לעשות הוצאתי את המעבד לשים לו משחה טרמית, ושהחזרתי אותו המחשב פשוט לא עלה... אז ניתקתי את החשמל מאחורה, וחיברתי לאחר מספר שניות ומה שקורה זה שהמאווררים נותנים סיבוב ומפסיקים לעבוד, ועל המסך עצמו לא רואים כלום מה שעוד בדקתי אם יש אור בכרטיס רשת ובמנורת בדיקה על הלוח, ויש. ככה שלא נראה לי שזה בעייה בספק.... תודה רבה

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  15. Started by AtomiX,

לוח dfi lp ud הספק עובד המחשב מתחיל לעבוד נכבת המנורת בקרה הרביעית בלוח בצד שמאל למטה אבל השלישית נשארת דלוקה... היה כתוב בחוברת שזה קשור ל cpu אז הוצאתי אותו ושמתי מחדש.. לא עזר.. למישהו יש רעיון?

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  16. המחשב עובר את ה-boot ומיד אח"כ מופיעה ההודעה: None System Disk or Disk error Replace and Press any key to continue נכנסתי לביוס וראיתי שהוא מזהה את הכונן הקשיח, אלא בתור IDE Channel 3 Master בכל מקרה זה לא אמור לגרום למחשב לא לעלות אל הווינדוס. עשיתי Load Optimized Defaults ושמירה והבעיה לא נפתרה. (עד כמה שאני זוכר זו הדרך לשחזר הגדרות ברירת המחדל) בדקתי את החיבורים הפיזיים של כונן הקשיח והכל בסדר. אשמח לקבל הצעות לפתרון הבעיה. תודה!

• 14 תגובות
    • 698 צפיות
  17. שלום; המחשב שלי החל לעשות בעיות אתמול כאשר בבוקר פשוט סירב לעבוד. המחשב מתחיל לעבוד, הווינדוס עולה, תמונת הדסקטופ אפילו נטענת, ואז נשמע קליק מהדיסק הקשיח והמסך הופך לשחור. כאשר אני מעלה בSAFE MODE המחשב עולה. וכאשר אני מעלה את המחשב בLast known configuration that worked האנטיווירוס מנוטרל (AVG 8 ) . הכל החל אחריי שהתקשיתי שלשום לעדכן את האנטיווירוס (מאחר והתמיכה בגרסא 7.5 תופסק להיתמך בעוד כשבוע). שינויים במערכת לא נעשו פרט לאנטיווירוס. אני חושש שהבעיה היא בו, אבל אינני בטוח, אילו עוד בדיקות אפשר לבצע על מנת לאתר את הבעיה? במידה והבעיה היא בו, על איזה אנטיווירוס חינמי אתם ממליצים? תודה, רון.

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  18. שלום לכולם! קניתי כרטיס PCI שמכיל 4 כניסות USB 2 חיברתי אותו למחשב ,בתקווה שיבקש דרייבר בלבד, אך המחשב לא עולה כלל כאשר הכרטיס בחריץ. מדובר במחשב : לוח-pcpartner apas3/apbs1/apbs3/vib826d/vib861s/vim816d/vim863s מעבד- intel celeron-a 366MHz ציפסט- via vt82c691 apollo pro מערכת הפעלה-WIN98SE כשנכנסתי למנהל התקנים היו סימני קריאה או שאלה לא שמתי לב ,בקטגוריה "התקנים אחרים" היו שם ארבעה אותו הדבר וזהו שמם: pnp sound chip המון תודה!

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  19. Started by aviz,

קניתי מחשב חדש חיברתי הכל בהתחלה הייתה בעיה עם אחד הכרטיסים אבל החליפו לי לחדש ואתמול לשמחתי סוף סוף אני מדליק את המחשב והוא נדלק כמו שצריך הלוח אם הוא ab9 pro ועולה לי הארור הזה שיש תמיד ללוח אם הזה שצריך ללחוץ f1 בשביל להמשיך אוקיי אני לוחץ רואה שהכל בסדר מכבה את המחשב והולך להוריד עדכון לביוס בשביל לפתור את הארור הזה מאז שכיביתי את המחשב אני לא מצליח להדליק אותו מחדש אני מקבל את הארור 2a על הצג הקטן שבלוח אם חיפשתי קודם בספר של הלוח אם ואין שם את הארור הזה ואחר כך חיפשתי באינטרנט ומצאתי שזה ארור של ספק\כרטיס מסך\זכרונות מבין אלה הכי הגיוני אצלי שזה יהיה בכרטיס מסך ניסיתי לחבר אותו מחדש אך גם זה לא הועיל יש לכם הצעות מה לעשות ?

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  20. שלום, קניתי הארדיסק WD 1.0TB Caviar Black, ההארדיסק כאמור בטכנולוגיה של sata 6gb/s. לוח האם שלי הינו לוח של אינטל מסוג DG41RQ אשר תומך ב-sata 3gb/s. ביצעתי התקנה של ווינדוס 7 על גבי ההארדיסק, ההתקנה עובדת כמו שצריך עד השלב האחרון שבו מתבצע הבוט האחרון. שם אני מקבל מסך שחור עם סמן מהבהב בצד שמאל למעלה של המסך. המחשב עולה דרך הארדיסק sata 3gb/s ישן בצורה תקינה (עם ווינדוס אקס.פי). ניסיתי לבצע את הג'ימפור של פינים 5-6 (אשר אמור להגביל את ההארדיסק ל3gb/s ב-phy) אך גם זה לא עזר. ממה שהבנתי לא אמורה להיות בעיה של הרצת הארדיסק sata6gb/s על גבי לוח אם תומך sata3gb/s. אשמח אם תוכלו לסייע לי בפיתרון לבעיה. בתודה, אוהד.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by shimon23,

פתחתי מחשב לצורך ניקוי, שאבתי ממנו את הטונות של אבק שהיו בו וניסיתי גם לנקות את הגוף קירור של המעבד, למרות שלא הצלחתי להזיז אותו. לאחר מכן ניסיתי להפעיל את המחשב שוב, והוא לא עולה. המחשב נדלק,(המאוורר של המעבד עובד) אבל לא רואים כלום על המסך והוא נכבה לאחר כ-10 שניות. בפעמים אחרות פשוט נורת ההדלקה נדלקת באדום במקום בירוק, וגם לאחר זמן רב לא רואים תמונה במסך. האם ייתכן שהמעבד/לוח אם נפגעו למרות שלא נגעתי ישירות במעבד? ד"א אני לא שומע שום צליל מיוחד או צפצופים. המעבד הוא P4 2.8 ולוח האם Asus P4P800-E Deluxe

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by ellell,

שלום. הפעלתי את המחשב והנה לפני שיעלה את "הלוגו" של הוינדוס XP הופיע הודעה הזאת . windows could not start because the following file is missing or corrupt windows root> \system32\ntoskrnl.exe> please re - install a copy oy pf the above file אינני מבין איך נוצרה הבעיה. וגם איך לתקן את הבעיה. עזרתכם.

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  23. Started by bennash,

שלום אתם יכולים לראות את המפרט שלי הוא מעודכן. עכשיו החלפתי עם חבר את המחשב הישן שלו ללא הכונן הקשיח, המארז, המסך, מהמודם, העכבר והמקלדת. אולי גם חלק מהזיכרון. היה לי במחשב E2160 ושמתי E8400. עכשיו אני לא יודע אם זה קשור אבל כנראה שבהתחלה לא שמתי את המאוורר נכון והמחשב נכבה לי אחרי כמה דקות. עכשיו אחרי לילה של כיבוי המחשב עובד חלק מריץ אפילו BF3, אחרי שעה אני רואה את במנהל משימות שהכונן הקשיח על 100% אחרי שעתיים גם ה-Egde תופס יותר מ 3GB שיש לי 4GB ב64 ביט. כלומר כל הזיכרון על 100% שימוש. אז אני מכבה את המחשב וחוזר אליו למחרת. יכול להיות שקצת הגזמתי אולי אחרי 5 שעות מקסימום הוא נתקע לי לגמרה. ד"א בדקתי את החום של המעבד במשך יום שלם הכי חם זה ב8:18 ו8:34 בבוקר וה…

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  24. קבעתי בביוס שהמחשב יגן על עצמו ויכבה את עצמו כשהמעבד מגיע ל65 מעלות המערכת מתכבת באמצע משחקק כמו סימס או איג' אוף מיתולוג'י. בדקתי באמצע המשחק בתוכנה אוורסט והחיישן מורה על טמפ 56 שהמחשב מתכבה החיישן מדויק. מה עושים ? אביט NF7 BARTON2500 סירקולציה טובה

• 0 תגובות
    • 535 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.