עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. יש לי מחשב נייד ענתיקה של דל (vostro 3550). יש בו מעבד core i5-2450 (שתי ליבות ותדר בסיס של 2.5 GHZ) שיצא לעולם ב- 2012. האם אני יכול להחליף את המעבד הנ"ל במעבד טוב יותר מאותה עת? בטוב יותר כוונתי אולי למעבד עם 4 ליבות ותדר בסיס זהה או גבוה יותר. או לחילופין, מעבד עם שתי ליבות אבל תדר בסיס גבוה יותר. אני מניח שאפשר למצוא מעבדים ישנים באיביי אבל אני לא יודע מה לחפש בדיוק. אז אם זה אכן אפשרי, אשמח להמלצה למעבד מתאים. נ.ב. המעבד הנוכחי גם אחלה, אבל אמרתי לעצמי שאם כבר אני מחליף כונן פנימי ומגדיל RAM, אולי שווה לבדוק גם את הכיוון הזה.

2. Started by זוהר ארגוב,

שלום, מבחינת תוכנה, מה קורה במידה ואני מחליף את המעבד שלי באחר? כלומר, האם הווינדוז יעלה כרגיל, או שמא ידרוש פירמוט (או אולי מודיפיקציה אחרת כלשהי לחומרה החדשה)?

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  3. איך מבצעים את ההחלפת המערכת ? ניסיתי לפי הנחיות באתרי אינטרנט ולא הצלחתי .

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  4. שלום חברים קיבלתי מתנה לפטופ שנרכש באוקראינה. דגם acer swift 1. הלפטופ מגיע עם מערכת הפעלה endless os 3 שזו מן גרסא ללינוקס. אני לא מסתדר עם מערכת ההפעלה הזו ורוצה לשדרג לווינדוס 10. ניסיתי לעשות בוט דרך הusb אך אין אפשרות כזו בכלל ב bios. יש לי רק אופציה לבחור את מערכת הלינוקס. ניסיתי את כל 3 כניסות ה usb אך ללא הצלחה. האם למישהו יש פתרון?

5. Started by ilan2525,

ברשותי מחשב נייד בן כ 3 שנים עם מעבד איטל e3400 . במחשב מותקן פיזית זכרון של 4 gb אולם מערכת ההפעלה windows 7 32 bit מזהה רק 2.8gb . האם כדאי להעלןת מערכת הפעלה של 64 bit כך שכל 4gb של הזיכרון יפעלו ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Gimel,

שלום, יש לי בעבודה אל פסק של חברת GAMATRONIC שזקוק להחלפת מצבר. המעבדה שלהם נותנת שירות רק בירושלים ולא בא לי לנסוע עד אליהם בשביל להחליף את המצבר. יש מקום לקנות מצבר באיזור המרכז ולהחליף לבד? מה הסכנות?

7. Started by lsdream,

שלום, יש לי את המחשב Toshiba satellite p50 - b ואני צריך להחליף את המקלדת שלו. העניין הוא שהמקלדת לא נשלפת מלמעלה, איך ניתן להחליף את המקלדת? כך זה נראה:

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by EF,

חלק מהמקשים הפסיקו לעבוד לי. הבנתי שאין אפשרות להחליף מקשים נקודתית, אלא צריך להחליף את כל המקלדת. בארץ רק המקלדת עולה סדר גודל של 400-500 ש"ח (בדקתי גם מול יעל תוכנה, הנציגה של DELL). יש לכם המלצה לאתר ממנו אפשר להזמין מקלדת מקורית? (שם הפריט אצל יעל תוכנה - ASSY,KYBD,W/PLMRST,S,HEB,5480) עד כמה ההתקנה מורכבת? (יכולת טכנית גבוהה תעשה את העבודה או שצריך טכנאי מחשבים?) תודה מראש לכל המשיבים!

9. Started by EF,

שלום לכל המומחים, כבר זמן מה שיש לי בעיה בהדלקת המחשב. אני צריכה ל"שחק" עם הכפתור לפעמים כמה דקות טובות עד שהמחשב נדלק. במקביל יש כמה מקשים במקלדת שהפסיקו לעבוד - אבל זה פחות מטריד אותי כי אני משתמשת במקלדת "חיצונית". הטכנאי האחרון שהייתי אצלו טוען שב- Vostro 5480 כפתור ההדלקה יושב על המקלדת, ולכן לא ניתן לתקן רק את מתג ההדלקה וצריך להחליף את כל המקלדת -ניסיתי להבין מתוך ה- owner manual האם כפתור ה-on/off אכן חלק מהמקלדת ולא הצלחתי למצוא שם תשובה. טכנאי אחר אמר שזו נשמעת בכלל בעיה בהגדרות של ה-BIOS. אני יותר נוטה להאמין שמדובר בבעיה של חומרה כיוון ששמתי לב שאם אני מטה קצת את המחשב או טופחת בעדינות על המכסה האחורי, כפתור ההדלקה מגיב מהר יותר. מה גם שהתק…

10. Started by avieli,

ברשותי מחשב פ 2 ישן וניראה לי שהסוללה בלוח האם חלשה שאלתי היא אם אני מחליף את הסוללה איך אני מעדכן את הביוס? בבקשה לפרט צעד צעד ותודה חברים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by elis02,

שלום יש לי מחשב נייד ASUS N551JX שהסוללה בו נהייתה דפוקה. היא לא טוענת ל100 אחוז והמחשב מתכבה כשמגיעה ל40% הסוללה היא A32N1405 איפה כדאי לרכוש סוללה חדשה בזול? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 992 צפיות
  12. שלום, לפני כחודשיים רכשתי מחשב Lenovo ideapad l3. לאחר הרכישה גיליתי שהסוללה לא מספיק חזקה, זאת סוללה של 3 תאים רציתי לדעת אם זה אפשרי להחליף ללפטופ שלי את הסוללה לסוללה חזקה יותר של 9 או 12 תאים? תודנ.

13. שלום. נאמר לי שאני צריך להחליף בטריה של לוח האם. מה אני צריך לדעת? האם מתח (voltage) מסוים? האם גודל ספציפי? מה טווח המחירים? ושאלה יסודית עוד יותר - איך קוראים לזה? האם זה נקרא CMOS Battery, או Motherboard Battery, או אולי זאת בכלל בטריה ספציפית שאני צריך לרכוש מיצרן לוח האם שלי (DFI)? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. Started by mirrru,

שלום, יש לי לוח עם סוללה מדגם ורטה. 3.6 Volt והיא נראת כך http://www.pccomponentscompany.com/PCC/images/0034-000070-0.jpg זאת סוללה שכבר לא מוכרים בחנויות מחשבים, כי היא מתאימה ללוחות ישנים. איפה אני מוצא סוללה כזו? איך אני מחבר אותה ללוח, - אין לה בית סוללה על הלוח. אולי אני יכול לשים סוללה אחרת דומה? תודה

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by יוליוס,

הייתי בפלאפון עם נט סטיק שלהם. כעת עברתי ל 012 , קיבלתי מספר חדש . איך אני מפעיל את הנט סטיק בנייד עם 012 ? מופיע לי עדיין פלאפון - - - תגובה אוחדה: - - - זה הדגם :net stick teilt

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי DVD של LG מקליט (200$ בדיוטי-פרי) שהעינית נדפקה. בחברה רוצים מחיר גבוה מאוד ולא משתלם (לפחות 350 ש"ח וצפונה). גם טכנאי מעבדדה אמר סדר גודל כזה. אני מנסה לברר בהרבה מקומות ללא הצלחה אפשרות שאחליף את העינית DVD לעינית של צורב ע"מ שאוכל להמשיך ולהקליט כרגיל. מישהו ניסה זאת בעבר? זה מעניין לדעת אם אכן אפשר לקנות צורב LG ב150 ש"ח , עם עינית הרבה יותר איכותית ולהשתיל אותה במקום. תודה תודה ותודה

• 0 תגובות
    • 840 צפיות
  17. Started by -=THE MUMMY=-,

אז ככה לפני כמה ימים פחתאום המחשב לא רצה להידלק אז פתחתי את הספק ושמתי לב שהפיוז נשרף השאלה שלי אם נשרף הפיוז כלומר הוא היגן על הספק והספק לא נשרף נכון???? נאם הפיוז הזה הוא פיוז רגיל כמו בשאר מכשירי חשמל או שזה פיוז מיוחד???

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Teknik,

שלום, יש ברשותי לוח b75m-d3v שהוא DUAL BIOS. ה MAIN BIOS פגום פיזית. אם אני ישים את ה Backup Bios במקום ה MAIN, הלוח יעבוד כרגיל? (תהיה גישה לביוס, אפשר יהיה לעדכן וכו') בתיאוריה נראה שיעבוד, אך אשמח לתגובות מאנשים שעשו זאת פיזית. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by I_Dont_Know,

שלום. אני רוצה להחליף את הצורב הישן בצורב חדש. הבעיה היא כשאני מחליף אותם הוא לא מזהה את הכונן הקשיח (בדקתי דרך הביוס) הכונן הקשיח מחובר ישרית ליציאת PATA הראשית ומכוון בג'מפר לC הצורב מחובר ישריות ליציאת PATA המשנית ומכוון בג'מפר לM הצורב הישן גם היה מחובר בדיוק באותו דרך ובעל אותו ג'מפר. מה לעזזעל הבעיה ? אני כבר משתגע !

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  20. Started by shlomishlomi,

שלום לכולם אני מעוניין לשדרג מחשב נייד של DELL latitude e5540 . כרגע יש בו HDD וצורב שמזמן כבר לא עובד. יש למחשב חיבור MSATA שאני לא מעוניין להשתמש בו מהסיבה הפשוטה שהוא לא יימשיך איתי למחשב הבא (כל המחשבים החדשים יש חיבור SATA\M.2). הבנתי שאני זקוק למתאם שיאכלס את ה 2.5MM SSD במקומו של הצורב. יש באתר KSP כמה גדלים 9.5MM או 12.7MM ואני לא מבין איזה מהם אני צריך להזמין. מישהו יכול לעזור לי לבחור את הגודל המתאים? או אולי אני צריך בכלל מתאם שונה? קישורים: https://ksp.co.il/?uin=27993&select=.1049..286..205. https://ksp.co.il/?uin=27067&select=.1049..286..205.

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by ori793,

אהלן, חדש בפורום אבל קורא ותיק באתר הגיע אליי לוח של P3 עם כ. מסך מובנה, צ'יפסט של VIA ותושבת 370. יותר מזה אני לא יודע עליו משיחה עם מי שנתן לי אותו התברר שמפעילים את המחשב במסך אין סיגנל, בקשר לצפצופים הוא לא ממש זוכר ו\או יודע. כל המחשב כבר מפורק לגורמים ואני מתכוון להרכיב אותו אבל מכיוון שאני רוצה להחליף את הקבלים אני קצת מתעצל להרכיב לבדוק ואז לפרק ולהרכיב מחדש. ראיתי שני קבלים של 4700uF נפוחים ו'מזיעים' מלמעלה. האם יתכן שזהו הגורם לבעיה? חיפשתי נושאים דומים וראיתי שבדכ' בעיות של קבלים הן בעיות מסוג אחר כגון תקיעות המחשב וכו'. על הקבלים כתוב 6.3v, ידוע לי שישנם קבלים עם סימוני מתח אחרים כגון 20v 16v וכו', האם הם מתאימים? כמובן שאשמור על ערך קיבול 4700uF. …

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Lyoko,

שלום, כרטיס ה8500GT שלי מת מוות קשה מארטיפקטים בגלל קבלים מקולקלים... יש לי דגם דומה לזה רק שבצד ימין של הכרטיס יש 2 קבלים, ורק השניים האלה מקולקלים... הזמנתי קבלים חדשים שדווקא הגיעו היום עכשיו אני צריך להלחים אותם והבעיה בזה היא שאני לא יכול לזהות את הקוטביות של הקבלים המקוריים כלומר פלוס/מינוס... http://37prime.files.wordpress.com/2009/07/evga_nvidia_blown_capacitors_1080.jpg מישהו אולי יודע מה הקוטביות של הנגדים האלה? אגב קניתי נגדים שלא נראים ככה שאין לי ממש פתרון..

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום יש לי מחשב ישן שלא באחריות ,ולו קבלים נפוחים. ברצוני להחליף לו את הקבלים (בעבר כבר החלפתי ללוח אחר). הבעיה היא שבעבר קניתי אותם בחנות בירושלים ,ואין לי זמן להתחיל לנסוע לשם ,כי אני גר באיזור המרכז. מישהו מכיר חנות אמינה/חנויות שמוכרות קבלים ללוח-אם באיזור ת"א - ואני מדבר על קבלים טובים (לא המזוייפים, שאחרי כמה חודשים שוב פעם יתחילו לדלוף)? תודה לעונים

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by ferrari,

המאוורר המקורי מרעיר, ועושה סימנים של מי שהולך למות בקרוב, אני בפאניקה. יש הצעות? איפה אני משיג מאוורר כזה בזוללללללל? בדקתי ב EVEREST, ושמתילבשמהירות הסיבוב היא סביב ה 1000 RPM... כשזכור לי מהתקופה שהלוח היה חדש שהמאוורר הזה הסתובב ב 5000 RPM... מה לעשות!!!!?????!!!????

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  25. Started by Vigilance,
    • 0 תגובות
    • 617 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.