תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,291 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם עכברי מעבדה יקרים, ברשותי שני כוננים קשיחים - 1) WD 40 gb 7200 - כונן שהוקצה למערכת ההפעלה 2) wd 40 gb 5400 - כונן שהוקצה להורדות/משחקים/וכו' וכו' הכונן הראשון עובד (כמובן, איך אני כותב פה...) אבל הכונן השני לא מזוהה בשלב ה-post. ניסיתי הרבה דברים כמו החלפת הכבלים (גם חשמל וגם IDE) עם הכונני DVD וצורב, וכמה פעמים החלפתי ביניהם... אם אני לא טועה הצלחתי לגרום להארד דיסק השני לעבוד אבל רק כאשר ההארד דיסק הראשון לא עבד. אנא מכם סייעו לי! מה עליי לעשות על מנת שההארד דיסק השני יעבוד ובמקביל עם הכונן הראשון? תשובות ושלל עצות יתקבלו בברכה.... תודה Vega.
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
אעע יש לי כוויה ביד ממנו.. הוא עושה רעשים שהוא "חושב" אבל זה נראה לי די נורמלי לא יודע אבל הוא חם!! במחשב רשום 43 מעלות אבל כשאני נוגע זה נראה לי יותרר.. של WD120 האם זה בסדר?
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
קניתי הארד דיסק באייבורי חיברתי אותו למחשב ומאז המחשב נהיה איטי יש לי 2 הארד דיסקים עכשיו ו 2 צורבים חיברתי את ההארד דיסק בכבל עם הצורב וההארד דיסק הראשון גם עם הצורב השני אני יודע שיש חשיבות לחיבור אמרו לי לחבר את זה ככה יש למישהו רעיונות למה זה איטי כ"כ
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
היום התקנתי כבלי IDE חדשים של TT. חיברתי את שני ההארד-דיסקים על IDE אחד, שניהם Maxtor. אחד 60 ג'יגה, השני 40 ג'יגה. ואת הצורב ואת הDVD על שני. הHD שמערכת ההפעלה נמצאת עליו מג'ומפר כMaster והשני כSlave. זה מה שהוא מראה כשאני מנסה להכנס לHD השני (הSlave): ואלה המאפיינים: אם אני מחבר את הHD הראשון על IDE אחד, ואת הHD השני על IDE אחר, אני יכול להכנס חופשי לשניהם, בלי בעיה, ובמאפיינים כתוב Maxtor כמו שצריך. הקטע הוא שאני לא יכול להשתמש בIDE אחד לHD אחד ולצורב לדוגמא, ולHD שני ולDVD, כי הכבלים לא מספיק ארוכים ולא מגיעים מהכוננים להארד-דיסקים. אני חייב להשתמש בIDE אחד לHDs, וIDE שני לDVD+CDRW. שיחקתי שעות עם הג'מפרים ושום דבר לא הצליח. יש רעיונות? תודה.
-
- 12 תגובות
- 818 צפיות
-
-
היי. זו פעם ראשונה שלי כאן. אני ברוך הבא? בכול מקרה..הבעיה שלי התחילה כאשר אחי בן ה5 לחץ לי על כפתור הריסט ומאז... נעלמו עקבותיו של אחד ההרדיסקים שלי..יותר נכון כונן די, שהוא מין הסתם ה SECONDERY שלי. תנו לי לחדד - הוא נעלם במסך "המחשב שלי".אין לי גישה אליו. גם נכנסתי ל MY COMPUTER - MANAGE - DISK MANAGMENT והוא גם לא מופיע שם. מה עושים מה עושים? בתודה מראש, המאבד..
-
- 4 תגובות
- 705 צפיות
-
-
בcomputer management הוא כותב עליו FAILED. מה עושים?? מצורף תמונה
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
הארדיסק של 80GB עם די הרבה חומר חשוב שלא מגובה בשום מקום.. המחשב פשוט לא נדלק שאני מחבר אותו.. ואני שומע תיקים כאלה. במחשב אחר שחיברתי אני שומע אותם תיקים ובמסך הפתיחה המחשב נתקע בשורה שהוא מחפש כונן IDE. זה אומר שההארדיסק מת?.. :-\ והאם אפשר ללכת לאנשהו ולהציל חלק מהחומר? כמה דבר כזה צריך לעלות?
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם! קניתי לפני כמה ימים את ההארדיסק החדש של מקסטור ( 300GB - 16MB Buffer - SATA) חיברתי אותו למחשב, פירמטתי אותו והתחלתי להעביר אליו עשרות ג'יגות של סרטים/שירים. אבל באמצע ההעברה, הווינדוס פתאום "קופא". ואין שום דבר שאפשר לעשות חוץ מלהפעיל אותו מחדש. החלפתי את ההארדיסק פעם אחת. וגם עם השני הייתה לי אותה בעייה. החנות שמכרה לי אותו(KSP) בדקה אותו ואמרה לי שהוא תקין. אז כנראה שהבעיה אצלי. מישהו מכיר את הבעיה הזאת ויכול לעזור לי? :-\ תודה. אוהד. המפרט שלי: AMD Athlon64 FX-53 Gigabyte K8NSNXP-939 PQI Turbo Memory 512MB x2 Powercolor Radeon X800XT PE Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum pro Western Digital Raptor 36GB x2 on RAID 0 Windows XP Home SP2
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-
-
הסיפור הוא כזה: היום בבוקר אני מפעיל את המחשב ולקח לו הרבה יותר זמן לעלות מתמיד, וכשהוא סוף סוף עלה (נכנס ל-Windows) לקח לשורת משימות איזה חצי דקה להופיע ואז עוד איזה דקה וחצי עד שהתוכנות שבשורת משימות עלו. בדר"כ כל הסיפור לא אורך יותר מדקה. ובכל הזמן הזה שהמחשב עולה אני שומע את ההארדיסקים נטחנים. בכל אופן ניסיתי לסדר את זה דרך ה-Windows למרות שהייתי כמעט בטוח שזו בעיית חומרה, ניסיתי אפילו System Restore והבעיה לא נפתרה. אז פתחתי את המארז וניתקתי את הכרטיס PCI שקניתי שמאפשר לחבר עוד 4 התקני IDE אליו ולתדהמתי המחשב עלה כמו תמיד במהירות אדירה. שמתי לב שהוא זייף לאחרונה גם כשהוא זיהה בביוס את ההארדיסקים לקח לו קצת יותר זמן מהמהירות שהוא היה מזהה אותם כשהוא היה חדש. בכל אופן,…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה בדיוק ההבדל בין "האוגרים" שיש בתוך המעבד לבין הזכרון מטמון אם שתיהם שומרים על ערכי זיכרון?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מארז ג'נרי. כנראה סגרו לי את הכרטיס עם מברגה והרסו את ההברגה. אין ממש הברגה זה מתברג בפח אבל מה עושים. ניסיתי להדק עם פלייר לאחר הוצאת הבורג אך ללא הצלחה. יש אומים דקים? יש הצעות אחרות?
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
לפני שנתיים שלוש קניתי הגה למחשב הישן שלי והיה לו מן חיבור טורי שהתחבר רק לכרטיס קול שהיה במחשב, קניתי מחשב חדש ולא היה בו את החיבור המוזר אז העברתי את הכרטיס קול למחשב החדש ואיכשהו זה פעל לי ליומיומיים ועכשיו זה לא פועל לי. בגלל שאני לא יכול להתקין את הכרטיס קול הישן במחשב החדש (לא יצא אז וינדווס XP) וחיפשתי התקנה של הכרטיס לXP אבל לא מצאתי. יש סיכוי להשיג דרייבר כזה? או אולי יש אפשרות כלשהיא להחליף את החיבור הזה בחיבור USB? אני ישמח מאוד לקבל תשובה רן מאיר רן מאיר
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
מזה אומר ההודעה הזו . האם זה יכול להעיד על כרטיס זיכרון דפוק [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
טוב אז ככה... לפני שבועיים בערך חזרתי מהצבא לאחר שצבעו לי את החדר ושיפצו. בשיפוץ העבירו והזיזו את המחשב. הדלקתי את המחשב, הוא פעל לכמה שניות ואז פשוט נכבה. ניסיתי להפעיל אותו שוב ללא הצלחה. כשפתחתי את המחשב גיליתי את הסיוט של כל מודר - ההיטסינק (Volcano 7+) נפל על הכרטיס מסך, והמעבד היה חשוף. כשהחזרתי את ההיטסינק על המעבד וניסיתי להפעיל את המחשב הוא לא העביר תמונה למסך. את הכרטיס מסך בדקתי והוא בסדר, והמעבד נראה בסדר גמור, ללא סימנים של שריפה... מה יכולה להיות הבעייה?
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
יש לי הרגשה בגלל שהתקנתי את Google Earth והוא גם התקין לי את הכרום והורדתי את הכרום מאז אני מקבל את ההודעה הבאה , וזה קורה רק באוטלוק [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
ברשותי מחשב עם הנתונים המשוערים הבאים: פנימי: 256 מגה. HD: 40GB מעבד: 2.4 המחשב היה נגוע בוירוס אשר הופץ לפני כחודש דרך האייסיקיו. היום התקנתי עליו מע' הפעלה של וינדווס XP, אך ההתקנה על גבי הדיסק הקשיח התבצעה דרך מחשב אחר, מפני שמחשב זה לא נתן לי יכולת להפעיל את הדיסק באופן אוטומטי (דיסק ההתקנה של וינדווס). ההתקנה עברה בהצלחה יתרה עם כל מה שכרוך בכך. לאחר מכן כאשר שמתי את הדיסק הקשיח במחשב המקורי, הוא העלה את מסך ההמתנה של וינדווס XP ולאחר כ- 5 שניות הפעיל עצמו מחדש. הפעולה הנ"ל חוזרת על עצמה אינסוף פעמים כל עוד אני משאיר את המחשב דלוק. מה הבעיה ומהם דרכי הפתרון?? תודה אנשים !
-
- 14 תגובות
- 791 צפיות
-
-
הר דיסק שלי משמיע רעשים של מת ממש חריקה ומדי פעם הוא קורס וממש הXP מראה לי מסך כחול וכאשר הוא מעלה מחדש את המחשב קופצת לי הההודעה נן סיטטים ההר דיסק היה מפוצץ עד לפני יומים עד אפס מקום [רק גיגה פנוי] האם יכול לעזור פורמט או שאני אמחוק כמות מסוימת והר דיסק יכול לפחות לסחוב אותה לעוד שבוע. עד שאני יקנה חדש?? אגב ההר דיסק זה סיגט 20 G/B
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-
-
אתמול קבלתי את המחשב החדש של אח שלי, נגשתי לעבודה אך נתקלתי בבעייה קלה. בהפעלת המחשב בשלב ה POST חיפש השבב של PROMISE הקיים על הלוח אם, התקנים התומכים ב ATA133. למרות שההרד דיסק המחובר אכן תומך בזאת, הופיעה ההודעה כי לא הותקן דריבר משום שלא נמצאו רכיבים התומכים ב ATA 133. לוח האם הוא של גיגבייט, דגם: GA-7VRXP, ויש לו ציפ ON BOARD של PROMISE. ההרד דיסק הוא של MAXTOR בקיבולת של 40 GB מהירות סיבוב של 7200 וכמובן יכולת העברת מידע ב ATA133 (הדגם הוא D740X). כמו כן ההרד דיסק מוגדר כ MASTER , הוא יושב לבדו על כבל ATA133 אשר הגיע אם הלוח אם, מחובר ל IDE1. אשמח לדעותיכם.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ליפני איזה יומיים זה ההרד דיסק התחיל להוציא רעש כזה יש חול בפנים והוא קופץ אז יש רעש כזה! הוא עומד למות או מה? אה ועם אני שם עליו את היד הוא לא עושה יותר רעש ברגע שאני עוזב הוא שוב עושה רעש :-[
-
שלום לכל חברי הפורום. לפני כמה ימים הוצאתי את ההרד דיסק ונתתי לחבר שלי אותו כדי שיעשה לי פורמט. בכל מקרה היום אני שם לב שכל פעם שהוא "חושב" אז הוא מתחיל לעשות רעשי חשיבה כאלה שפעם הוא לא היה עושה. ההרד דיסק הוא ווסטרן דיגיטל 40GB 7200RPM יכול להיות שלא הרכבתי טוב? יש לציין שהכל עובד פשוט הוא מרעיש פתאום.
-
- 4 תגובות
- 580 צפיות
-
-
אני לא יודע מה עוד לעשות... ההרד דיסק לא עובד פתאום. ניסיתי להחליף כבל SATA וגם להחליף כבל חשמל ולהחליף מקום בלוח אם. יש עוד דברים שאני יכול לעשות שההרד דיסק יעבוד? (מהר אני הולך לLP של 3DV עוד 4 שעות)
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
במחשב הישן שלי יש 2 הרדיסקים באחד 80 ג'יגה של ווסטרן דיגיטל עם 8 מגהבייט באפר עשיתי גיבוי לכל הקבצים והוצאתי את הכונן מהמחשב כדי להעביר למחשב החדש. לקחתי את הכונן, ונתתי אותו יחד עם המחשב החדש כדי שבמעבדה ירכיבו לי אותו. ואמרתי להם המון פעמים "לא למחוק משמה כלום!!!!!!!!!!!!!" באתי הביתה לקחתי את המחשב שמח וטוב לב, ולהפתעתי גיליתי, שכל הקבצים בהרדיסק הגיבוי נמחקו כמעט קיבלתי התקף לב, אוסף של טראנס במשך שנים ירד לטמיון. למזלי גיביתי את המוזיקה הקלאסית והסרטים וחלק מהתמונות גם על ההרדיסק האחר במחשב הישן וגם על דיסקים לקחתי את ההרדיסק לשחזור במעבדה ,הם שחזרו, אבל השחזור לא הצליח, וכל הקבצים שהם שחזרו היו פגומים :-( יש לציין שמהרגע שהוצאתי את ההרדיסק מהמחשב השני ועד שהבאתי אות…
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
יש לי בעייה שהמחשב חושב על טיפה עומס המוזיקה ניתקעת והוא עושה רעשים כאילו הוא ניתפס במשהו יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?
-
- 13 תגובות
- 844 צפיות
-
-
לפני כמה ימים הייה לחבר שלי בעיה עם המקלדת שהיא לא עבדה אז הוא ביקש ממני את המקלדת שלי לבדוק אם זה בעיה אצלו במחשב! הוא החזיר לי את המקלדת ומאז היא לא עובדת אבל אצל חבר שלי השני היא עבדה בדקתי במנהל ההתקנים ונעלם משם ההתקן של המקלדת אני כותב עכשיו עם המקלדת הווירטואלית של XP למי שמכיר! פתרונות בבקשה
-
- 4 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום ! ה- WINDOWS על מחשב של חבר שלי התחיל לקרטע אז פירמטנו את ההרד דיסק וכאשר הכנסנו את דיסק ההתקנה של WINDOWS הופיע המסך הכחול והמחשב התחיל להעתיק את הקבצים לאחר שפעם ראשונה לחצתי ENTER במקום שיופיע ה- LICENCE AGREEMENT הופיע הודעה: setup didn't find any hard disk drives installed on your computer למרות שהביוס כן זיהה את הדיסק הקשיח במהלך ה- POST. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 954 צפיות
-