תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,284 דיונים בפורום זה
-
חזרתי היום הביתה מהעבודה והמחשב לא נללק. בדקתי ובדקתי וניראה שהספק שלו הלך. הלכתי קניתי ספק חדש Enermax 405W, חיברתי הכל הדלקתי את המחשב המאוורים התחילו להדלק, הנורית פוור דלקה והכל ניראה טוב ויפה אבל המחשב לא עולה. חשבתי אולי זה בעיה בכרטיס מסך כי יצא לי לשחק בו, אז חיברתי את הכרטיס שלי למחשב של אחי ווואלה עובד. כרגע שמדליקים את המחשב כל האווררים דולקים, גם של הכרטיס מסך ונשמע שהארדיסק עולה. אבל משום מה ניראה שהלוח אם לא מתפקד. מה גם שהמעבד לא מתפקד, אחרי שהמחשב נשאר דלוק למשך דקה - שתיים המעבד נשאר קר לגמרי ( כן ניסיתי עם ללא מאוורר לראות שאני לא מדמיין). לדעתכם אחד הרכיבים במחשב נדפק או שיש סיכוי שלא חיברתי משהו כמו שצריך?
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
היום בבוקר הכל היה בסדר, חזרתי מהבית ספר אני רואה מסך שחור עשיתי ריסטרט... הוא ביקש שאני אכניס את הדיסק של הוינדוס ניסיתי לעשות שיחזור מערכת לא הלך...ניסיתי לפרמט הוא אפילו לא מזהה כוננים יש מצב הלך הדיסק קשיח ? :'(
-
- 3 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום, הווינדואז לא עולה לי, המחשב נתקע בדוס בשלב שלפני הווינדואז ומופיע מסך שחור עם ההודעה: A disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del to restart מידי פעם הווינדואז כן עולה אבל לוקח לו המון זמן וגם אז הוא בקושי מתפקד אני מנחש שזאת בעיה בהארד דיסק?... תודה!
-
- 6 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום.. הדלקתי את המחשב והמחשב פועל ולא רואים במסך (ז"א המאוורים עובדים), מה יכול ליהות הבעיה? המסך תקין ב100%,זה רק כרטיס מסך יכול ליהות או שיש עוד דברים?(זה כרטיס מסך מובנה על הלוח)
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב פנטיום 4 ולאחרונה בכל פעם שאני מכבה את המחשב, ווינדווס נתקע בעת הסגירה (ההודעה שווינדוס נסגר כרגע נשארת תקועה על המסך). אך כעת יש בעיה חדשה, המחשב לא עולה, הוא טוען ומראה לי את המסך עם פרטים על המעבד והזיכרון ואח"כ מראה לי מסך עם רקע של MSI (לוח האם שלי) ונתקע שם. ניסיתי לפתוח את המחשב בsafe mode אך ללא הועיל. מה לעשות? אני לא מתפקד בלי אינטרנט.... תודה מראש לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 725 צפיות
-
-
המחשב השני שלי (זה שבמפרט בצד שמאל) לא עולה... אתמול הוא טען את הוינדוס ואז הופיע מסך כחול לחצי שנייה ואז עשה ריסט לעצמו והיום בבוקר כבר אחרי שמופיע התפריט הזה האם להפעיל במצב בטוח וכו' הוא פשוט נתקע... לא ברור לי מה הבעיה בדקתי את כל החיבורים במחשב והחלפתי את הכבלים של ההרד דיסק ושיניתי מקומות אבל כלום לא עוזר מה הבעיה???
-
- 6 תגובות
- 668 צפיות
-
-
לאח שלי יש מחשב שהוא כבר לא נגע בו..שנה ככה... לפני כמה ימים הוא ניסע להפעיל וכל פעם המחשב נתקע בSTARTUP (איפה שרואים את כל המידע על המחשב..מעבד וזיכרון) עכשיו , הכל נראה תקין , הכל מחובר , אז מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב משני P4-2000 ששרד הפסקת חשמל אבל כמה שעות אחר כך קרס וסרב לעשות בוט (לא רואים שום מלל על המסך) אך המאווררים עובדים וכן חלקים אחרים ניסתי לנתק את החשמל כדי לפרוק אולי את הספק אך זה לא עזר אולם לאחר שכיבתי והוצאתי את הכבל של הספק למשך כל הלילה הוא פעל בבוקר לכחצי שעה עד ששוב קרס וסרב לעלות נראה לי שזו בעיה בספק, אבל מה אתם חושבים ? אולי תוכלו להביא לי רעיונות חדשים לפתרון הבעיה... תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
היי לפני שבועיים קבלתי לוח ומעבד חדשים ועד אתמול הכול היה בסדר, המחשב מקורר עם קירור מים ועבד על 210 FSB ולא עבר את ה40 מעלות אתמול עשיתי עדכון ביוס לD10 והמחשב עלה בסדר ואז הייתי צריך ללכת והשארתי אותו בוינדוס. אמא שלי עשתה משהו בחדר והזיזה את המחשב קצת ואחרי שחזרתי הוא היה מכובה. הפעלתי אותו ונכנסתי לביוס, ההגדרות היו מאופסות. שיניתי הגדרות לFSB של 200 והלכתי לשרותים כשחזרתי המחשב היה מכובה שוב... ניסיתי להפעיל אותו אבל הוא נדלק, המסך לא, שני הלדים הקדמיים דלוקים תמיד ואין ציפצוף שהוא אמור לעשות... ניסיתי לעשות CLEAR CEMOS כמה פעמים בכמה שיטות ושום דבר לא משתנה. ניסיתי לאפס את הביוס עם הדיסקט וכלום. ניסיתי גם להוציא את הזכרונות ולשנות מיקום, הוצאתי והכנסתי את המ…
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
זה התחיל אתמול בערב, אני מדליק את המחשב - המאווררים והכוננים מתחילים להרעיש כהרגלים, הלדים של POWER וHD נדלקים והכל נראה כשורה. אממה - המסך לא מקבל סיגנל והקולט של הסט האלחוטי שלי לא נדלק גם כן. כמה ריסטים, כמה פריקות מתח(אני מנתק את הכבל חשמל, "מפעיל" את המחשב והוא באמת "נדלק" לשנייה ואז מחזיר את הכבל חשמל) וזה בסוף הסתדר. היום בבוקר זה שוב קרה, ולא הצלחתי לסדר את זה לפני שהייתי צריך לצאת. שאחזור, אני רוצה אולי לגשת לזה מכיוון שונה ודיאגנוסטי יותר... למישהו יש הצעות? תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח Gigabyte K8NS (סוקט 754). המחשב עבד יפה מאוד, עד שהחלטתי להחליף לו את הזכרונות בזכרונות עם תזמונים טובים יותר. מאז הוא לא עושה POST, ומצפצף צפצופים ארוכים עם הפסקה קצרה ביניהם, בלי הפסקה. לפי מה שקראתי זה אומר בעיה בזכרונות. אז החזרתי את הזכרונות הישנים - לא עזר. ניסיתי גם את הזכרונות (הישנים והחדשים) במחשב אחר - כולם עובדים טוב. אז מה, נהרס לי הלוח, או שיש עוד מה לעשות?
-
- 5 תגובות
- 925 צפיות
-
-
המפרט בחתימה. הכל נראה תקין אפילו שני הלדים של הלוח דלוקים (ירוק ואדום - אם זה אומר שהכל תקין...) שמתי כרטיס מסך אחר, ניסית את שני הסטיקים של הזיכרון בכל הסלוטים... פתחתי את המחשב והוצאתי את הקירור לרענן את המשחה הטרמית והמחשב שבק חיים (המעבד פיזית בסדר).
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם בפורום החדש! הביאו לי מחשב שלא העלה וינדוז. הפעלתי, עבד והיה מסך כחול. הכנסתי דיסק MEMTEST. עבד - אבל זיהה רק 1GB מתוך ה-2 שיש במחשב וגם השעון שסופר את ה-WALLTIME קפף בצורות לא הגיוניות. כיביתי את המחשב, הוצאתי והכנסתי את הזיכרון. MEMTEST זיהה 2GB ונראה שהכל עובד. אחרי 7 דקות המחשב נתקע, ומאז לא עושה POST. ניסיתי להחליף זיכרון, לנתק כל מה שבפנים, לאפס CMOS וכו'. מדובר בלוח G31 שמן הסתם עברו כמה שנים מאז שהוא היה חדש. הוא נראה חדש, ללא קבלים מנופחים. יכול להיות שהוא הלך?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש לי כרטיס מסך PowerColor Radeon 9800 PRO. רציתי לברר איזו ליבה יש לכרטיס שלי אז פירקתי את הקירור סטוק ובדקתי (מסתבר שיש לי R360). כאשר הרכבתי את הקירור חזרה והפעלתי את המחשב, המחשב עבד אבל נהיו לי כאלה פסים ורודים לאורך המסך... ואחרי כמה דקות המחשב פשוט עשה FREEZE ונתקע. אחרי שעשיתי לו ריסט הוא בכלל לא עלה ועשה כל 3 שניות צפצוף אחד ארוך (הלוח הוא K8NS של GIGABYTE). ניסיתי לשים כרטיס מסך PCI ישן ועדיין לא עובד. מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום לאחרונה לקחתי כמה חלקים שיש לי בבית ובניתי מחשב חדש. המחשב לא מציאה, אבל אני מתכן לעשות עליו כל מיני נסיונות עם שרתים ולינוקס. זה פנטיום 3 לוח אם זה EPOX ו 128 מגה זיכרון פנימי ודיסק קשיח 20 ג'יגה. עד כאן הכל טוב, אבל המחשב לא רוצה לעלות. המחשב מזהה את ה HDD ואת ה CD-ROM, אבל הוא לא נטען פשוט. יש את הבדיקה הראשנית כשהמחשב עולה (הבדיקה ההיא שאפשר ללחוץ DEL כדי להגיע לביוס) אחריה לא קורה כלום. יש מסך שחור וקו תחתון בצד שמאל למעלה של המסך שהוא מהבהב וזהו. אני לא מצליח לעשות בוט מדיסק ולא מדיסק קשיח. ניסיתי לשנות את ההגדרות של הביוס, לשחזר להגדרות הבסיס, אבל כלום לא עזר. מה קורה פה? יום טוב.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בהמשך למה שהיה שם - אחרי ריסט לביוס המחשב עבד כרגיל (אבל לקח לו הרבה זמן לעלות, ומאז לא הצלחתי לגשת לביוס, זה כאילו מדלג על השלב בבוט שמאפשר לי להכנס לביוס ויש בזמן הזה מסך שחור). קבלתי דיסק קשיח חדש לפני כמה ימים כדי להחליף את הזה המזדקן שלי. החלפתי את הדיסק - מחשב לא עושה בוט. החזרתי לדיסק הקודם - מחשב לא עושה בוט. מאז זה רנדומלי לחלוטין, המחשב יכול לעשות בוט ויכול לא לעשות בוט, לא הצלחתי לעלות על שום דבר עקבי ובדקתי את כל הרכיבים חוץ מהמעבד. את הספק לא בדקתי, אבל הרצתי בנצ'מארקים עם הכרטיס מסך על 100% ומעבד 60-70% ולא הייתה שום בעיה של חשמל, אז כנראה שלספק חשמל לבוט זו לא בעיה. האמת, אני מת לסיים עם זה כבר, אבל אני אפיל…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לאחרונה קניתי חלקים והרכבתי מחשב באופן עצמאי,ברגע שאני מפעיל את המחשב כל המאווררים פועלים ונראה שהכל נדלק כראוי אבל המחשב לא עושה פוסט לא עולה כלום,ניסיתי להפעיל את המחשב גם ללא כרטיס מסך או ללא ראם בשביל לראות אם הוא יעלה אבל הבעיה שהוא לא צפצף באף אחד מהמקרים
-
- 5 תגובות
- 590 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי בעיה עם מחשב של חבר. הלוח הוא D915PSY של אינטל ויושב עליו כרטיס מסך של ATI X300. המחשב עצמו מתחיל לעבוד כאשר לוחצים על הכפתור, החלקים מקבלים זרם. אין תמונה על המסך (פוסט) ואין צפצוף של הלוח (דבר שנהוג בלוחות של אינטל). חשבתי שזה הכרטיס מסך אז החלפתי ועדיין אין פוסט. מה יכולה להיות הבעיה.? אני מנסה לעשות פוסט פשוט רק לראות שהמחשב עולה, לכן ניתקתי את ה HDD, DVD, Floppy ושאר הירקות. ניסיתי להגיע לפוסט גם בלי הזכרונות ועדיין כלום. אני חשוב שהלוח הלך, מה אתם אומרים? חשוב לציין המאוררים מסתובבים, וכולם מחוברים ללוח והמנורה שעליו דולקת.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכל התחיל אחרי נקיון כולל של המחשב. נקיון כולל כלומר פירוק של הכל, ניקוי בלחץ אוויר, שימון מאווררים, התקנת גוף קירור חדש לכרטיס המסך, החלפת ספק מהמחשב השני למחשב המדובר, והחזרה של הכל למקום. לאחר ההדלקה המחשב לא מבצע פוסט. כל המאווררים שמחוברים ללוח האם נלדקים עם הלדים היפים והכל, ומעבר לזה כלום. הנורה שמצביעה על מתח לזכרונות דלוקה גם היא. אלו הבעיות שחשבתי עליהן כבר ונפסלו: 1. מעבד. המאוורר של המעבד מחובר היטב והוא גם עובד. החלפתי למעבד אחר ועדיין כלום. 2. זכרונות. הוצאתי סטיק אחד והחלפתי בין כל החריצים. כלום. כנ"ל הסטיק השני. 3. כרטיס מסך. מכיוון שהחיבור של הקירור החדש מתחבר ישירות ללוח האם, חשבתי שאולי בלי מאוורר שמחובר לכרטיס, הוא מסרב לעבוד. ולכן חיברתי מאוורר לאחד מ…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי בבית מחשב, מסך ורמקולים. הם מחוברים כולם לאותו מפצל שמחובר למגן ברקים (מהפשוטים של Hyundai) שמחובר לשקע בקיר. לפני מספר דקות הייתה כנראה עליית מתח והמגן ברקים הפסיק את אספקת החשמל לרגע. זו לא פעם ראשונה שזה קורה. בפעמים הקודמות שזה קרה אספקת החשמל חזרה מיד אחרי והכל היה בסדר (כל המכשירים נדלקו שוב וחזרו לעבוד). הפעם קרו שני דברים שונים... האחד הוא שהנורה במגן ברקים שאמורה להעיד האם קיימת הגנה נדפקה (היא בקושי מאירה). אני מניח שזה אומר שצריך להחליף אותו.השני והוא מה שמדאיג אותי זה שהמחשב לא נדלק הפעם מיד אחרי, בעוד שאר המכשירים כן. חשבתי שאולי רכיב כלשהו נשרף, אבל לא היה שום ריח. אחרי דקה-שתיים ניסיתי לשנות את השקע שאליו מחובר המחשב לאחד אחר במפצל - זה לא עזר. מיד אח…
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני בשלבי התקנת ווינדוס, ושאני מנסה להעלות את הווינדוס מההארדיסק אני מקבל את השגיאה הבאה: PXE-E61 media test faliure, check cable סדר הבוט שלי בסדר גמור, המחשב שלי לא מנסה לעשות בוט מרשת ולא כלום מה גורם לשגיאה? ואיך אפשר לפתור? בכל הפעמים ששאלו את זה פה, אף אחד לא באמת ענה.
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
יש לי מחשב גיימינג שאני משחק בו בעיקר פורטנייט לפני כמה ימים המשחק הפסיק לפעול כראוי. לדוגמה- פעולות שאני מבצע במשחק לא קוראות מפעם אחת צריך לעות פעמיים את הפעולות (אדיתים) . השתמשתי באתר UserBenchmark והתוצאות שקיבלתי לגבי המעבד זה שהוא עובד מתחת לפותנצאיל שלו לדוגמה המעבד עם בוסט(בכל הליבות בייחד) צריך להגיע ל 4.3ghz הוא מגיע רק ל 3.9. חשוב לציין שלא מרגיש דרופים ב fps שאני משחק. המחשב שלי: לוח אם- b365m h https://www.gigabyte.com/il/Motherboard/B365M-H-rev-10#kf מעבד - i7 9700f https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/193738/intel-core-i7-9700f-processor-12m-cache-up-to-4-70-ghz.html כרטיס מסך - https://rog.…
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
ה- HTPC שלי לא שרד הרבה זמן: אתמול כשהדלקתי אותו הוא סירב לעבוד. מקבל חשמל, הלדים דולקים, המאווררים מסתובבים, אין תמונה. אפילו לא POST. אחרי כמה ניסיונות הוא פתאום נדלק, עבד כמה דקות וקפא - ומאז גורנישט. פתחתי את המארז, בדקתי שהכל מחובר כמו שצריך, לא עזר. ניתקתי כל מה שאפשר לנתק - כרטיס רשת אלחוטי, דיסק וצורב, יציאות אודיו ו- USB, אפילו הוצאתי את הזיכרון - עדיין אין אות על המסך. גוף הקירור שעל ה- IGP מתחמם, כך שלפחות מתח הוא מקבל. אם לא פספסתי משהו, נראה שהמעבד או לוח האם הלכו. יש רעיונות לבדיקות נוספות לפני שאני הולך לנסות לממש את האחריות (קצת בעייתי מאחר שכנראה שאי אפשר להשיג את לוח האם הזה יותר ואין לו מחליף ראוי)?
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
מחשב מזהה אבל לא פותח מצלמה לאומת זה מחשב אחר כן עושה את העבודה. במשב הבעייתי חיבור למצלמה מופיע ב device manager. ניסיתי לחדש driver הורדתי תוכנה יחודית למצלמה (canon 80d) eos utiliti אבל גם בתוכנה המצלמה לא נפתחת. לאומת זה דרך wifi המחשב כן עושה את העבודה חשוב לציין ש באותם כניסות של usb מכשירים אחרים כגון דיסק קשיח חיצוני ועכבר עובדים מצויין. וגם עוד משהו מקודם מצלמה כן עבדה עם מחשב הזה !!. מה עושים מוזר.!? ,תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב! חבר הביא לי מחשב אשר נתקע לו כל הזמן. לאחר פתיחת המארז התברר לי שהמאורר של המעבד אינו מסתובב. מדובר ב arctic cooling pro freezer. לאחר החלפת גוף הקירור עדיין המאורר לא פועל. חיברתי מאורר של מארז לחיבור של המאורר של המעבד והוא מסתובב. חיברתי את המאורר של המעבד לאחד מהשקעים של מאוררי המארז והמאורר של הספק מסתובב. כאשר אני מחבר את המאורר של המעבד למקום שלו הוא לא מסתובב. בהדלקה הוא נותן משהו כמו 1/8 סיבוב ונעצר. לוח אם - msi ms-7338 ver 1.1 P35 platinum combo כרטיס מסך - ATI HD 5770 saphire לפי מה שאותו בחור סיפר לי הבנתי שהמאורר של המעבד לא פעיל כבר מספר חודשים ולכן כנראה המחשב נתקע כל הזמן. האם יש סיכוי שהלך לוח האם? או ספק כוח? מחפש עזרה ורעיונות לפני שאני ישבית …
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-