עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by tsvika,

יש לי לוח SG-71 של Abit עם צ'יפסט SIS 651 ככל הידוע לי הלוח מסוגל לעבוד עם עד 2GB של זיכרון DDR בתדר 333MHz (סה"כ שני סלוטים לזכרון) יש לי כבר סטיק בודד של 512MB 400MHz עם צ'יפים של Elixir ולאחרונה קניתי עוד סטיק זכרון 512MB 400MHz של G.Skill הלוח מסרב לעבוד עם שניהם יחד! או עם ה Elixir או עם ה G.Skill לא ביחד! בהתחלה כשחיברתי את שניהם המחשב ניתקע באמצע ה BOOT ב Detecting IDE Devices אחרי שביטלתי את הOC שלי הוא עבר את הקטע הזה אבל אז אמר שקובץ מסויים במערכת ההפעלה קרס ויש לעשות לווינדוס Repair דרך הדיסק, אבל כשאני מנסה לעשות Repair המחשב שוב נתקע באמצע המסך הכחול של התיקון... כשרק אחד מהסטיקים מחובר המחשב עובד כרגיל שאר המפרט מימין מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  2. Started by Seg1,

שלום עם למחשב "ACER ASPIR ONE 10ניתן להחליף את הלוח המקשים ועם כן, איפה ? תודה

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  3. הרכבתי לא מכבר מערכת חדשה לשימוש בחדר שכוללת בין היתר מעבד Intel Core I5 760 שקניתי יד שניה על לוח אם של אינטל (DP55WG) שישב אצלי הרבה זמן (גם אמור ליהיות תקין, לכאורה). למעבד שודך קירור Scythe Katana 3. כולם יושבים במארז CoolerMaster Storm Scout מקורר היטב מכל הכיוונים ובטמפרטורת חדר של 20 מעלות לערך. הבעיה מתחילה בין הלוח למעבד: הלוח קולט 2 ליבות בלבד מהמעבד ומדווח, כפי שנראה, טמפרטורות שגויות בעליל של המעבד. טמפרטורה - ברגע שאני עושה כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, המאוורר של המעבד עולה למקסימום. בדקתי ולמרבה ההפתעה המעבד יושב כל הזמן (לכאורה, לפחות) על 98-100 מעלות מה שכבר נותן תמונה לא הגיונית, ובמנוחה (דסקטופ ללא כל פעולה) נושק ל-60 מעלות. הביוס מדווח את אותן הטמפרטורו…

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  4. יש לי לוח מעט ישן Gigabyte K8NF-9RH כמדומני עד לאחרונה היו בו 4 זיכרונות של 512 והמחשב זיהה יפה 2 ג'יגה התחילו קריסות מוזרות, הוצאתי את הזכרונות כדי לוודא, ואז הוא התחיל פתאום לצפצף כשהזכרונות הוכנסו, כאילו הוא לא הצליח לעבוד איתם לפני כמה דקות. (כמובן כל ההוצאות וההכנסות בוצעו כשהמחשב כבוי ומנותק). בודדתי את הבעיה שיש סלוט אחד שבו סיכויי העבודה טובים יותר עם הזכרונות, בעוד שיש סלוט בו לפעמים הוא פשוט מתעלם מהזיכרון שהוכנס אליו, ויש אחד בו בדרך כלל יהיה צפצוף אם יהיה בו משהו. בעקבות הגיל של הלוח אני מודע לזה שיתכן שהבעיה היא אבק, אין לי בנמצא ספריי קונטקט או ספריי לחץ אוויר, יש לי מברשת שיניים ואלכוהול 96% או בנזין רפואי שהשתמשתי פעם לניקוי קורוזיה, אך עולה השאלה, אם באמת…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by manbot,

איך מפעילים כרטיס מסך חיצוני לפני שקינפגתי דרך הVGA אותו? אם זה יעזור, הלוח הוא דגם 6MS620T או של via או של sis

• 26 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by bsphere,

יש לי לוח פנטיום 3 שלא בשימוש, לאחר שהוא עבד עד לפני כמה חודשים. ניסיתי להרכיב אותו הוא לא נדלק, זה חיבור רגיל לא ATX, כל הרכיבים מקבלים מתח (מאורר של המעבד, מנורה) אבל כלום לא קורה. לאחר הסתכלות עליו ראיתי שיש לו קבל נפוח והבנתי שזאת יכולה להיות הבעיה. החלפתי את הקבל.. והכל נשאר אותו דבר, הוא לא מצפצף ולא כלום אבל מתח עובר דרכו לרכיבים שמחוברים אליו. מה עוד אני יכול לנסות? מישהו מכיר אולי מישהו שמוחר לוח של פנטיום 3 סוקט 370 במחירים שפויים? (עד 100 שקל), בכל מקום שהסתכלתי אנשים מוכרים דברים כאלה במחיר כמו של לוח חדש..

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  7. Started by Vortex,

Ok, here's the deal - יש לי שתי בעיות: 1) היה לי מחשב נחמד. נחמד מאוד. P4 1.7GHz 478, עם לוח ECS P4VXASD2. יום אחד, חזרתי ממסיבה ב4 בבוקר (השארתי את המחשב דלוק), ואני רואה שה Power Led דלוק, אבל מהמחשב אין רעש. מת. ניסיתי להדליק, אבל לא קרה כלום. לוחצים על הכפתור, המאוורר על ההיטסינק עושה חצי סיבוב ואז כאילו משהו מקצר. ניסיתי הכל; החלפתי ספק - אותו דבר. ניטרלתי את הלוח (הוצאתי כרטיסים) - לא פועל. מה יכולה להיות הבעיה? 2) בינתיים לקחתי לעצמי מחשב חלופי - פנטיום 2 266. לקחתי את אותו הארדיסק מהמחשב ישן...התקנתי עליו Windows 98 ועכשיו יש לי דיואל בוט עם Xp ו98. התקנתי 98...ועכשיו כל פעם שיוצא שהמחשב מתאמץ טיפה..הוא נתקע ! וזה קורה לעתים מאוד קרובות.. התקנתי Memturbo וזה לא …

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  8. Started by ronoz,

שלום, לוח GIGABYTE GA-G41M-ES2H עם מעבד E6300 אוורור למעבד מקורי של אינטל שבא עם המעבד. הכל בסדר חוץ מזה שהמאוורר של המעבד טס ב 3200 סל"ד ועושה המון רעש. בBIOS השליטה על הFAN מופעלת, גם תוכנות לא עוזרות... יש למישהו רעיון? תודה.

• 0 תגובות
    • 726 צפיות
  9. האם הוספת כרטיס קול לוח MSI "K8N Neo2 Platinum" תשפיע על ביצוע המחשב בכך שתוריד את ההעומס של הקול מהמעבד לכרטיס הנוסף האם השיפור באמת מורגש או שזה רק ביזבוז של כסף ?

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  10. Started by Or ei,

אחרי שהוא עושה את כל הבדיקות חומרה נעלמת השורה למטה שרושמת ללחוץ DEL לביוס וכל שאר המסך נשאר וככה הוא קופא פירקתי את הלוח חיברתי אותו רק עם זיכרון אחד (יש לו כרטיס מסך מובנה) וניסיתי להפעיל שום דבר לא עזר החלפתי מעבד וזכרונות בין הסלוטים עשיתי איפוס לביוס וכלום לא עזר , אחרי הבדיקת חומרה הראשונית הוא נתקע מישהו מכיר את זה או נתקל בבעיה כזאת פעם לוח tusi-m של אסוס

• 1 תגובה
    • 609 צפיות
  11. הבחנתי היום שיש תקלה בלוח של אסוס p5g41t-m lx http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5G41TM_LX/#overview הבעיה היא שמוצהר שם שהכרטיס רשת תומך ב 1 GB LAN, אך בפועל זה לא ככה הוא נשאר על 100. הראוטר שלי הוא 1GB LAN , הדריברים של הכרטיס רשת מעודכנים לעכשיו. צרפתי קובץ הסבר. מה אני יכול לעשות? ראיתי שיש לעוד הרבה אנשים את הבעיה הזו. תודה. [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by KoM,

הבעייה היא כזאותי : אני מדליק את המחשב הוא נדלק אבל עם מסך שחור וכלום לא קורה, אחרי כיבוי והדלקה נוספת המחשב עולה עם מהיריות באס רגילות, אז אני צריך להכנס לביוס ולשמור מחדש את המהירויות... הדבר קורה פעם בשבועיים או פעם ביומיים, מתי שבא לו... האם הבעייה היא בלוח ? 4BDA או אולי במשהו אחר כמו הספק למשל ? עזרה מהירה בבקשה...

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. לחבר שלי יש מחשב שהוא קנה ב 2008. המחשב עבד תקין עד 2010 ואז התחיל לעשות בעיות יציבות קבועות לוח - Gigabyte GA-945GCM-S2L כרטיס מסך - Inno3D 9600 PCIE ספק - גנרי דפוק G-PRO לפניי בערך חודש ומשהוא התחלתי לטפל במחשב. בין מה שהיה שם : החלפתי את הספק ל HEC 300. הגנרי עדיין "תקין" (כבר לא, פירקתי ממנו את המאוורר כדיי להוסיף במארז) אבל אני חושב שהגנרי הוא זה שדפק את כל החומרה מהתחלה הלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך, ובמקום זה מוציא תמונה אל ה Intel 945 המובנה של הלוח. אחריי כמה פירוקים של הלוח מהמארז ובחזרה זה מסתדר. הבעיה בלוח כי היא קורה גם אם כרטיס מסך אחר 6200 שהבאתי כשהכרטיס מסך עובד, יש בו קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו - כאן הכונן הקשיח עשה לו גליצ' (כשלא הייתי ש…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. מדובר על לוח Intel D945GCLF הלוח נדלק, ואפשר להיכנס לBIOS. אבל הוא נותן אח"כ הודעה: the aa number has not been programmed on the system למישהו יש מושג?

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  15. שלום, מאז ומתמיד אני רגיל ללחוץ F5 בשביל לרענן את הדפדפן שלי, לאחרונה קיבלתי לפטופ חדש שאיתנו אני משתמש רוב היום - לימודים ועבודות. משום מה, בלפטופ הזה, כשאני בכרום, אני לוחץ F5 וזה מתחיל להשמיע לי אודיו מהדפדן במקום לרענן!!! אשמח לעזרה ותודה רבה!

16. אמא שלי מומחית בלגרום למחשב להפסיק לפעול. קודם כל היא תקעה את הכפתור של הPOWER, אחרי שהצלחתי לשחרר אותו, אני לוחץ עליו, המאווררים מתחילים להסתובב, אבל אין כלום על המסך, ניסיתי חיבורים שונים,מסכים שונים, שום דבר. ניסיתי להדליק את המחשב בעזרת כפתור הRESTART והתוצאה הייתה זהה. אה ואי אפשר לכבות אותו, זאת אומרת שלחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי לא עושה כלום אחרי שהדלקתי, אפשר לכבות רק עם ניתוק חשמל. למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. תופעה שנמצאת אצלי תקופה ארוכה אך אפעם לא יחסתי לזה חשיבות. הפעם זה די עצבן אותי. כשאני לוחץ על המארז פיזית על כפתור Rest הוא מכבה את המחשב לכמה שניות, ונדלק לבד וכביכול עושה Rest. מה יכולה להיות הבעיה? אם אני עושה Restart מהמערכת הפעלה זה עובד תקין. אשמח לעזרה. תודה!

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  18. Started by amisha,

לאחר כמה חודים טובים קניתי דיסק חדש והעברתי אחד ממה שהיה לי למחשב הקודם שלי ואזז אני בא להפעיל אותו והוא נדלק אבל עושה חלופים של ריסרטים והוא אפילו לא מראה לי את ההתחלה של הביוס !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הדיסק עבד יפה מאוד על המחשב החדש-ישן. מה אני עושה ? :-[

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  19. עדכון: הבעיה נגרמת על ידי ShudtownKernelTime ארוך. מה זה יכול להיות? היי. יש לי מחשב שכבר הפעלתי בו Verbose shutdown (ברגע כיבוי אני רואה בדיוק את הפעולות שמתבצעות כמו גישה לpolicy וכו) והכיבוי הארוך נמשך רק אחרי כל הפעולות כשעל המסך מופיע Shutdown. למשל: אני מכבה את המחשב ומופיעים כיתובים: 1. Shutting down 2. Doing something to group policy 3. Closing services 4. עוד משהו.... 5. Shutting down ומכאן זה נמשך לנצח (שעות ארוכות) עד שנכבה. ב-Event viewer אני לא רואה משהו חריג. מערכת הפעלה Windows 7 Enterprise עם Encryption של תוכנת SecureDoc. יכול להיות הבעיה בתוכנת ה-Encryption? למרות ש-Bitloc…

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  20. Started by TRproject,

יש לי בעיה במחשב שלוקח לו המון זמן לעלות משהו כמו 2-3 דקות.(אני מדבר מהזמן שאני לוחץ הדלקה עד שהמסך נדלק לוקח לו 10 שניות מהזמן שמסך נדלק עד השולחן עבודה.) מדובר במחשב חדש. ryzen 7 5800x 32RAM 3600 6700XT 1TB nvme. עכשיו שאני שם בביוס את ההרץ של הראם על 3600 לוקח לו מלא זמן לעלות. כשאני שם אותו על 3200 הוא עולה לשולחן עבודה תוך פחות מ20 שניות. מישהו יודע למה זה? "כל החלקים באחריות". Kingston FURY BEAST 2x16GB DDR4 3600MHz CL18 לוח אם Asus TUF GAMING B550M-PLUS AM4, AMD B550, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP

• 0 תגובות
    • 882 צפיות
  21. ווינדוס 10. כל פעם שאני ניגש להעיר את המחשב ממצב שינה, אני צריך להזיז את העכבר וללחוץ על המקשים שלו + ללחוץ על אנטר, אסקייפ, רווח ועוד כמה מקשים עד שהמחשב מתעורר. יש אפשרות לסדר את זה למצב שכפתור אחד/תזוזה של העכבר יעירו את המחשב?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. לוקח למחשב שלי 20 דקות עד שהוא מגיע לסמל של ווינדוס של הטעינה ההתחלתית ואז שאני צריך להקיש סיסמה להיכנס למחשב זה קרה לפני הרבה זמן עכשיו אני רוצה לתקן את זה כי אני משחק בCS:S מקצועי עכשיו יש לי משחק ליגה ביום שבת ויש לי לאגים של גראפיקה במשחק בזמן האחרון מאז שהתקנתי תווינדוס 7 64 ביט(היה לי 32 ורציתי לנצל עוד קצת אז הורדתי 64 והחלפתי פשוט) ולכן אני רוצה לעשות אולי תיקון לווינדוס מתוך דיסק של הווינדוס הבעיה שלוקח למחשב 20 דקות לעלות ואי אפשר לתפוס את הקטע שצריך ללחוץ על מקש בשביל לעשות BOOT להתקנה לכן אני רוצה עכשיו לתקן את זה עד יום שבת זה דיי דחוף לי

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by Ben N,

היי, יש לי מחשב שנקנה לפני כשנה בערך (המפרט שלו מופיע בצד ימין אם זה משנה משהו) ורץ עם SSD וווינדוס 10. בכל מקרה, כשאני מכבה אותו אז הוא סוגר את הווינדוס, אני מקבל מסך שחור ואז לוקח למחשב עוד המון זמן עד שהוא מתכבה וזה יכול להגיע גם עד שעה. ניסיתי לחפש כל מיני פתרונות באינטרנט ומצאתי: 1) שזה קורה בעקבות כמות גדולה של קבצים זמניים - מחקתי, עדיין ממשיך. 2) שזה קורה בעקבות בעיה כלשהי עם הPage File, ניסיתי לעשות את מה שהם אומרים בלינק הזה, אבל הערך של אותו register כבר היה על 0 וגודל ה-Page File שלי מכוון לקצת פחות מ2GB. 3) מצאתי כלי כלשהו של ווינדוס כמו שמראים פה , ובאמת יש לי שם כמה וכמה אירועים, חלק מופיעים כ-Warning ועוד אחד כ-Critical (אפשר לראות שם א…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. שבת שלום וערב טוב. שימי נחמן, ברשותי מחשב נייח מיזה כ4/5 שנים. לאחרונה לוקח למחשב זמן רב לעלות.. אליו הם השלבים: 1. לוחץ על כפתור ההדלקה. 2. מסך שחור. 3. ממתין בין 7 דקות ל20 דקות. (יש פעמים שאני מחכה אף יותר ויש פעמים שהוא לא נדלק כלל אלה אם אני לוחץ על כפתור הreset) 4. נפתח הboot. 5. ישר לאחר מכן המחשב עולה. השאלות: 1. מהיא התקלה ? 2. איך אני פותר את התקלה ? 3. מדוע קורה מצבים אלו ? (זאת אומרת מהיא הגורם לתקלות אלו?) אשמח לעזרה בבקשה. תודה מראש ושבת שלום!

25. Started by idanpc,

הWIN XP שלי עלה פעם מהר אפילו בלי שעבר פירמוט יותר מ חצי שנה פתאום ביום בהיר אחד לוקח לו יותר מ 5 דקות לעלות ניסיתי לימצוא את הבעייה ולא מצאתי, הדבר היחיד שעלה לי בראש זההארדיסק שלי (20גיגא לפני יותר מ 3 שנים) הוא פגום וישן אז חשבתי שבגלל זה הוא עולה לאט. קניתי HD חדש של WD 80 GB 8MB התקנתי מחדש את ה WIN אבל עכשיו לוקח לו קצת פחות אבל עדיין זה לא כמו שהייה פעם בבקשה תעזרו לי נ.ב אל תגידו לי דברים כמו אולי הוא מתחמם וכל זה אם אתם מבינים למה אני מתקוון...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים