עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by רומן.י,

ערב טוב, הראוטר שלי DSL-6850U DLINK שאני שוכר מבזק כנראה התקלקל, כחודש מקרטע הWIFI. אני מעוניין להחליף אותו ברואטר אחר שארכוש באופן פרטי. עדיין לא עברתי לסיבים אופטים, לכן חייב שיהיה לו חיבור VDSL בשביל בזק. איזה ראוטר מומלץ לקנות? לא משהו יקר בטירוף, העיקר שישדר בכל הדירה. תודה

2. Started by NoSbOy2k4,

שתיהיה אפשרת לקבל את המייל גם מתוכנות כמו Outlook. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  3. שלום לכולם, אני צריך לחבר 4 מחשבים, 2 בחיבור קווי ו 2 בחיבור אלחוטי, לנתב בחיבור דרך הכבלים ונטויז'יון בקצב של 3 מגה. אודה לעזרתכם בנוגע להמלצה לנתב אשר יבצע את העבודה הזו ללא כל בעייה. מדובר בבית פרטי עם שתי קומות, הנתב יהיה בקומה העליונה ובקומה התחתונה מחשב שצריך לקלוט אות אלחוטי. בכל אופן מבחינת התקציב אשמח למשהו שיעשה את העבודה בתקציב של 300 ש"ח. תודה רבה.

4. Started by MiOB,

שלום לאחר ימים שלמים של חוסר הצלחה, אני מקווה שאמצא את הפתרון כאן. ובכן: א. אני משתמש בנתב DIR-655, אליו מחוברים שלושה מחשבים בחיבור חוטי. ב. בכול המחשבים מופעלות כול האפשרויות של WOL ב-BIOS ובחלונות כמו שצריך. ג. כול המחשבים מוגדרים למצב שינה S3. (לא Hibernation.) ד. בכול המחשבים מותקנת NOD32, אשר מבוטלת זמנית לשם הבדיקה. (חושב שאין קשר, אבל רק לשם הבדיקה.) ההגדרות בנתב הן: Router IP: 192.168.1.1 Subnet Mask: 255.255.255.0 כול המחשבים מוגדרים כ-DHCP, ובנתב יש להם "הזמנה", כלומר, כול MAC מקבל IP קבועה על-פי טבלה מוגדרת מראש. כך שכול מחשב מקבל: IP Address 192.168.1.1xx Subnet Mask 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.1.1 DHCP Server 192.168.1.1 השתמשת…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. חברה צריך עזרה דחוף בבקשה הפכתי את המודם שלי לAlcatel Speed touch Pro ואני מנסה להתחבר דרך פרוטוקול PPPoE דרך ראוטר של אדימקס 6104k. הראוטר אומר שהוא מצליח להתחבר אך אני לא מקבל כל גישה לאינטרנט (DHCP מופעל על ראוטר ומכובה על מודם) למה ? האם זה בגלל הNAT שמקבלים עם האפגרייד או פיירוול ? אם כן, איך אפשר לבטל את זה ? בתודה מראש, אריאל

• 4 תגובות
    • 718 צפיות
  6. שלום,הכרטיס הנל ברשותי דיי הרבה זמן,שלפני כמה ימים פתאום הוא התנתק,החלטתי לפרמט את המחשב,כאשר התקנתי את הכרטיס מחדש לאחר מכן, הכרטיס לא מצא לי רשתות אלחוטיות,לא בזירו של מיקרוסופט או ברלינק,איך פותרים את זה?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by TheJocker,

מישהו אולי יכול לעזור לי ולהגיד לי מה קורה כשעושים "התחל"- "הפעלה" - cmd, : ipconfig /release ואז enter ipconfig /renew ואז enter ipconfig /flushdns ואז enter כאילו מה זה עושה למה זה תורם?

• 2 תגובות
    • 569 צפיות
  8. Started by lior_alt,

שלום רב, יש לי בבית מס' מחשבים העובדים על אותה רשת אלחוטית,וביניהם יש שיתוף קבצים (לעיתים כוננים שלמים ולעיתים ספריות מסוימות). האם יש דרך שהכניסה לספרייה מסויימת/כונן מסויים המשותף ברשת תהיה מותנית בהכנסת סיסמה ? אני אסביר את הצורך שלי על מנת להיות ברור יותר... מגיעים אלי חברים לפעמים עם המחשבים הניידים שלהם בשביל ללמוד אז מן הסתם אני נותן להם את הסיסמה של הרשת בשביל שיוכלו לגלוש אבל אני לא רוצה שיוכלו להיכנס לספריות השיתוף שלי בנייח( שעליו רץ XP דרך אגב)... זקוק לעזרה הזאת דיי בדחיפות... תודה,ליאור.

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  9. שלום לכולם.. אני דיי בור בכל הנושא הזה של רשתות ואני צריך קצת עזרה בבקשה. יש לי 2 מחשבים נייחים בבית. אחד מהם הוא העיקרי שהוא מחובר לראוטר והכל. אני רוצה שגם השני יהיה מחובר לאינטרנט וגם שאני אוכל להעביר קבצים בין 2 המחשבים לקחתי כבל רשת וחיברתי את הראוטר גם אל המחשב השני. הייתי מאוד תמים שחשבתי שזה ישר יעבוד. זה לא. מה אני אמור לעשות בשביל שבשני המחשבים יהיה אינטרנט ושאני אוכל לשתף קבצים ביניהם? תודה :

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  10. קניתי ראוטר שכולל גם סוויצ' של 4 פורטים, של חברת LinkSys דגם BEFSR41 בכל אופן אני מחובר בערוצי זהב , וברק 013. בהגדרות של הראוטר , הוא מזהה לי את כל המחשבים ברשת הוא עובד לפי ה dhcp ומחלק לכולם כתובות 192.168.1.2 192.168.1.3 192.168.1.4 (192.168.1.1 - זה של הראוטר עצמו) והפרוטוקול שאני מכניס לו להתחבר דרכו הוא PPTP, ההגדרות של האיי פי אני מכניס לפי ה Ipconfig שם רשום את ה Default Gateway Subnet Masx Ip Adress (שהיא הכתובת הפנימית שלי בערוצי זהב) ומשום מה אני עדין לא מצליח להתחבר לאינטרנט. ערוצי זהב מזהים אותי לפי ה Mac Adress ורציתי לדעת האם למישהו יש פתרון למה אני צריך לעשות ?! אם תרצו אוכל להוסיף תמונות גם...

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, אני אמנם מצליח להתחבר לרשת האלחוטית דרך המחשב הנייד, אבל רק אחרי שאני עושה את הפעולות הבאות: התחל -> התחבר אל -> הצג את כל החיבורים -> כפתור ימני של עכבר על Wireless Network Connection -> מאפיינים -> לשונית "רשתות אלחוטיות" -> סימון ב-V של "השתמש ב-windows לקביעת הגדרות הרשת האלחוטית -> אישור רק אחרי זה אני מחובר לרשת האלחוטית... הקטע העוד יותר מוזר הוא שלפעמים זה כן מתחבר אוטומטית לרשת האלחוטית ולפעמים אני צריך לעשות את כל התהליך הזה... מישהו יודע מה הבעיה ואיך פותרים אותה? תודה!

12. Started by iveco,

אני מחפש מצלמת אבטחה IP יש ב KSP שני אפשרויות : 1. XIAOMI MI HOME 360 1080P - מחיר 154 ש"ח 2. TPLINK TAPO HD C200 - מחיר 159 ש"ח מה עדיף לקחת ? חשבתי ללכת על ה TPLINK מה אתם אומרים ? חייב מצלמה דחוף .

13. Started by Raptor_86,

שלום לכולם, אני לפעמיים משחק ב-SupremeCommander2 ברשת עם חברים שלי אבל בשבוע האחרון כאשר אני נכנס למשחק ברשת אני לא יכול למצוא שום משחק פתוח וכאשר אני פותח משחק חדש החברים שלי לא יכולים למצואו אותו, מישהו יכול בבקשה להגיד לי במה יכולה להיות הבעיה? שאלתי כבר בפורום משחקים הם לא ידועים ונראה לי שזה קשור לרשת תודה מראש לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 549 צפיות
  14. Started by uokie,

במצב שבו יש שני תוכנות הורדה, האם אפשר להקצות להן אותו פורט כאשר הן עובדות רק אחת והשניה כבויה? ובמצב ששניהם עובדות ביחד אפשר להקצות אותו פורט? ואגב מה ההבדל בין פורט UDP ול- TCP? והאם יש פורטים "מיוחדים" שמועדפים לתוכנות?

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  15. Started by Shpitz316,

אני עובר בקרוב לדירה שנמצאת בבניין בן 10 שנים, ואני רוצה לרשת את כל הבית. WIFI לא אופציה מבחינתי. התשתית + ספק הם הוט והוטנט. בדירה הנוכחית הצלחתי לאלתר פתרון באמצעות מתאם חשמלי והרבה חוטים מכוערים שעוברים סביב קירות בבית. בדירה החדשה הייתי רוצה פתרון יותר אלגנטי ונקי. השאלה שלי היא כזאת: בכל חדר יש שקע של בזק וכבלים. האם אפשר להשתמש איכשהו בשקעים האלה כדי לרשת את כל הבית במקום להתחיל להעביר חוטים? הרי בשביל להתחבר לתשתית האינטרנט של הוט מחברים את ההוטבוקס לכבלים ולטלפון, אז למה אי אפשר לעשות את זה 4 פעמים (ב4 חדרים)? תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. Started by עינב,

שלום לכל העוזרים , שתדעו שאני ממש בור בקטע של רשתות ... אני רוצה לבצע רשת בין מחשב שיש לו XP לבין מחשב שיש לו WIN98 ... אני רוצה לדעת איך עושים זאת (ושתדעו שכל השפה שאתם מדברים בה היא מוזרה לי , בגלל זה פתחתי תרד) .. ועוד שאלה אחת אני יודע שיש דבר כזה שבמחשב שנותן את השרות מעתיקים על דיסק 1.4 את התצורה של הרשת ואז מכניסים למחשב השני והוא מזהה את המחשב הראשון .. דרך אגב המחשב XP הוא הרשת והשני WIN98 הוא המקבל שרות ... אשמח לעזרתכם .

• 2 תגובות
    • 659 צפיות
  17. שלום לכולם! יש לי בבית Yes עם מתאמי ה-VOD. המצב הוא כזה: בסלון יש נתב של בזק שמחובר ישירות לקו הטלפון. שער ברירת המחדל שם הוא 10.0.0.138 ב-2 חדרים נוספים בבית יש 2 נתבים אחרים, של TP-LINK שהכתובת שלהם הינם 192.138.0.1 ו192.138.1.1, בהתאמה. הכל עובד מצויין! יש כמה רשתות אלחוטיות בבית וכולן עובדות מצויין. למעט בעיה אחת קטנה. אם אני מחובר לרשת אחרת שהיא לא הראשית אני מצליח להגיע לממשק ניהול של הנתב. כלומר, אם אני באחד החדרים ולא מחובר לראוטר הראשי בסלון ואני מקיש 10.0.0.138 אני מצליח לראות את ממשק הניהול של הנתב של בזק. באחד החדרים יש מחשב-שרת שמחובר ישירות לראוטר. כתובת ה-IP שלו היא 192.168.0.108 הבעיה, שאין אפשרות לגשת אליו …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני מחבר ראוטר לינקסיס E2000 / WRT320N לכבלים הראוטר מתחבר בלי בעיה וגולש בסדר (ההודעה נכתבת ממנו) הבעיה שיש לי חיבור אצל הספק 10 מגה אבל עכשיו אני מקבל בקושי 5 בקצב היורד המהירות הולכת ויורדת לכיוון 1 אבל הראוטר לא מתנתק וממשיך לשמור על החיבור הקצב העולה לא נפגע וממשיך להיות 1 חיברתי את הכבל שיוצא ממודם הכבלים ישירות למחשב נייד (לא בדקתי על המחשב שלי) והקצב מצויין נראה שהראוטר מקבל חיבור 10 ומוציא במקרה הטוב 5 (בדקתי בנוסף גם בחיבור האלחוטי התוצאה זהה) יש לי בנוסף ראוטר אדימקס 6216MG הכל תקין אין שום בעיה אני מניח שהבעיה נובעת מהראוטר E2000 תודה למי שיכול לעזור

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by shlompis,

שלום לכולם, אני מעוניין לקבל עזרה בנושא Repeater. קראתי את ההסבר בלינק הבא: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm ברשותי נתב: LinkSys WRT54GL בעקבות אילוצים מסויימים הנתב ממוקם בקומת הכניסה, ובמספר נקודות בקומות מעל הסיגנל ממש חלש/לא קיים. אני מעוניין לרכוש נתב נוסף אשר ישמש כ- AP בקומות העליונות, הבנתי שכדי ליישם פתרון של Repeater צריכה להיות תמיכה בתכונת WDS. האם רק הנתב הנוסף שאני רוכש צריך את תכונה זו או גם הנתב הקיים ? (LinkSys WRT54GL) האם הנתב שאני רוכש כעת צריך/מומלץ להיות מאותו היצרן שיש לי כיום ? (LinkSys) אשמח להמלצה לנתב אשר ישמש כ- AP בתצורת Repeater. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  20. Started by freee,

שלום, לאחרונה קניתי מחברה 1000 אימיילים ועכשיו אני רוצה לפרסם את החברה שלי איך אני יכול לשלוח את מה שאני רוצה במכה? כאילו לכול ה1000 אימיילים את התוכן שאני רוצה מישהו מכיר? תודה על העזרה. נ.ב: מנהלים אם זה לא מתאים לפה אנא תעבירו ולא תמחקו תודה.

• 8 תגובות
    • 577 צפיות
  21. Started by UnLiMiTeD,

שלום אין לי כמעט שום ידע ברשתות מחשבים, אבל אני עוד מעט עובר בית, ואני לא רוצה לשלם לטכנאי שיתקין לי רשת. חוץ מזה אני רוצה שהרשת תהיה לפי הצרכים שלי. אם תוכלו לעזור לי אני מאוד אשמח. האינטרנט שלי כרגע 750 אבל אולי אגדיל את החבילה. אני רוצה שהמחשב שלי (שמחובר דרך כבלים, חייגן, ל-012, IP משתנה) ישאר כמו שהוא ואליו יתחבר ראוטר אלחוטי שיספק אינטרנט לעוד 1-2 מחשבים (שדרך אגב יהיו קומה מעל) הבנתי שקוראים לרשת כזאת ICS נכון? בעצם ככה: מודם כבלים -> מחשב שלי -> ראוטר -> מחשבים אחרים. מישהו יכול לעזור לי? איזה ציוד אני צריך? כמה זה יעלה בערך כל הסיפור? איזה ראוטר מומלץ? לא רוצה משהו יקר בלי כל השטויות של הכי חדש, אני רוצה משהו טוב שיעשה את העבודה ואמין. אנ…

• 1 תגובה
    • 543 צפיות
  22. Started by badolev,

אני משתמש בדפדפן AVANT BROWSER ורציתי לדעת אם הוא נחשב לדפדפן טוב ? ומה הם הדפדפנים הטובים או המומלצים מכל הבחינות כולל כמות המשאבים שהוא לוקח כאשר אני פותח כמה דפני אינטרנט. תודה. ???

• 9 תגובות
    • 876 צפיות
  23. Started by arikbaron1,

שלום לכולם ברשותי ראוטר הוטבוקס שלצערי האותות האלחוטיים שלו חלשים ולא מגיעים לכל חלקי הבית.הומלץ לי להשתמש במתאמי הום פלאג כשאחד מחובר לראוטר והאחרים מחוברים לשקעי החשמל לפי הצורך(אחד או יותר) עד כאן הכל מובן לי. מה לא לא מובן האם למתאמים הרחוקים צריך לחבר איזה התקן שישדר את או שהמתאם משמש כמשדר וויפיי? ףתודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by alex125,

שלום רב לכולם יש לי בעיה במכללה שאני לומדת בה יש חסימה של אתרים מסוים אך אני יכול לעקוף את חסימה זאת???

• 2 תגובות
    • 524 צפיות
  25. אני צריך שהאינטרנט של המחשב שלי יתחבר אוטומטית כאשר המחשב עולה, הכוונה שלא יהיה צורך ללחוץ על התחברות כדי להיכנס לאינטרנט. (עבודה מרוחקת על מחשב) יש לי מודם רגיל של בזק חיבור פס רחב, שכדי להתחבר את אני צריך ללחוץ על החיבור פס רחב ואז זה מחבר אותי. איך אני עושה שזה יתחבר אוטומטית כאשר המחשב עולה?

• 5 תגובות
    • 889 צפיות

דיונים חדשים בפורומים