עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by m1ke,

אהלן, יש לי (או לאבא שלי יותר נכון) בעיה כזאת - הוא מחובר לרשת הביתית עם המחשב הנייד שלו (wireless לצורך העניין אבל זה לא עקרוני). והוא עובד מהמחשב שלו מרחוק בעבודה. על מנת להתחבר לעבודה הוא צריך להתחבר לVPN. החיבור לVPN יוצרת רשת פנימית חדשה והוא מקבל אי פי פנימי נוסף. הבעיה היא שברגע שהוא מתחבר לVPN, הוא לא יכול לגשת לרשת הביתית, כי כל הrouting table משתנה. אני די בטוח שאת הבעיה ניתן לפתור בעזרת משחק עם הטבלה, הבעיה שצריך לעשות את המשחק הזה בכל פעם שהמחשב יתחבר לVPN. האם יש איזושהי דרך לקבוע שלטווח מסויים של אי פי המחשב ישתמש ברשת א' ולכל השאר ברשת ב'? אולי יש פתרון יותר אלגנטי? מישהו שהתנסה בסוג כזה של בעיה? תודה.

• 3 תגובות
    • 772 צפיות
  2. Started by TheSnark,

שלום לכולם, הותקן אצלי היום מודם-ראוטר BE של בזק, עם נקודה נוספת (בחיבור על תשתית הטלפון הביתי) בממד. אני לא כ"כ מרוצה מכך שאי אפשר להגדיר כמעט כלום בראוטר הזה, ושנוצרו ככה כמה רשתות וויפיי נפרדות ולכן אני מחפש דרך להתקין רשת ביתית בלי להשתמש במכשור של בזק בכלל. התוכנית שלי היא להתקין רשת mesh בדירה, ולחבר את היחידה שבממד באופן חוטי, על גבי רשת החשמל. זו דירה שכורה אז השחלת חוטי רשת בהשקעה של 700-1000שח לא באה בחשבון... שתי שאלות: האם קיימת יחידת מודם-ראוטר-מש משולבת? או שבהכרח צריך לקנות מודם בנפרד וראוטר-מש בנפרד? האם חיבור רשת-על-גבי-החשמל הוא יציב ואמין? או שאקנה מ…

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  3. http://www.netgear.com/products/details/WNR854T.php סופסוף ג'יגהביט על ראוטרים ביתיים.

• 3 תגובות
    • 772 צפיות
  4. Started by TeaTime,

כמה עולה לאחסן שרת בחוות מחשבים (בהנחה שיש לי אחד)? מה הרוחב הפס (לשתי הכיוונים) שמקבלים?

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  5. Started by matan101010,

כמה עולה נתב אלחוטי, והאם הקליטה תהיה טובה בממ"ד?

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  6. שלום רב יש לי כרגע ראוטר LinkSys Wrt54gl שמחייג בעזרת מודם ECI 270PR ובחודש האחרון יש לי ניתוקים של האיטנרנט ובביטורנט כל עוד ההורדות הם מטראקר פרטי אז נדיר יותר שהאינטרנט נתקע צימצמתי את החיבורים ל 100 גלובאלי ו 50 לטורנט בודד אבל אני לא חושב שזו הבעיה למה בעבר זה עבד מעולה עכשיו אני לא יכול להוריד מטראקרים פתוחים הראוטר הזה נחשב למעולה אז אני חושב שזה המודם הישן אין אפשרות שהראוטר יחייג בעצמו לאינטרנט בלי עזרת המודם ? ויש לי ביית ראוטר של אסוס שבזק מחלקת הוא יהיה עדיף על הראוטר שלי ? או שיש אפשרות שהוא יחייג לאינטרנט במקום ה ECI הישן ? תודה מראש על העזרה עידן.

• 3 תגובות
    • 772 צפיות
  7. יש לי 750 ואני ב012 בכבלים. לדעתי היו בעיות אך האינטרנט טס. רק צריך לדעת איך להגדיר את האימיול. יש לי חבר בכבלים ב013 וגם הוא אמר שיש מלא בעיות והכל זז נורא לאט. אבל לאחר ששיחקתי עם ההגדרות שלו, הוא מוריד בטירוף.

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  8. אני נאלץ לשים נקודת אינטרנט במקום שאני לא בטוח שהראוטר יגיע אליה כמו שצריך , לכן אני שואל אם יש איזשהי נקודה מתווכת שיכולה להעביר קליטה כמו שצריך או כל פתרון אחר לעניין?

9. Started by bdyossi,

שלום.. ישלי בעיה ברשת אני במחשב הראשי שאליו מחובר המודם והרשת אצלי היא דרך כרטיס רשת(רשת בייתית) ולא דרך ראוטר ושאני משחק למשל אז כל זמן קצר זה מקפל לי את המשחק ועושה לי חלון של התחברות שרשום עליו Connencted וזה לא קשור אם אני משחק משחק רשת או משחק רגיל או כל מה שאני עושה זה מראה לי את החלון רק שבמשחקים זה מקפל.. אני ישמח עם מישהו יוכל לעזור לי מערכת הפעלה:Windows XP pro SP2 תודה.

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  10. שלום לכולם. חוזר לפה אחרי הרבה שנים שלא הייתי, בבקשת עזרה. יש לי משרד ביתי בתל אביב בדירה שלי. הדירה מחווטת ברשת קווית עם ראוטר, סוויץ וכו'. מריץ מחשבים, NAS-ים, מדפסות, טלוויזיות, רשת אלחוטית ועוד. הדירה מחוברת לסיבים של סלקום בקצב של 1GB הורדה (ו-100Mb העלאה). הכל הותקן (מלבד הסיבים ) לפני כעשרים שנה, והעסק צולע, ואין לי כח להתעסק עם זה. ואני גם כבר לא מעודכן. כשאני אומר שהעסק צולע אני מתכוון, למשל, שלפעמים המחשב האישי שלי מחובר לסוויץ בקצב נמוך (הנורה של הסוויץ כתומה), וכדי לגרום לזה לעבור לקצב הגבוה אני צריך להוציא ולהכניס את החוט מהסוויץ בחזרה. לפעמים גם ה-NASים לא מחוברים ואני צריך להוציא ולהכניס את הכבל! גם ה-Apple TV וה…

11. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

המחשב של אח שלי מחובר אלי ברשת ויש לו נטיה להתקין כל הזמן תוכנות כמו קאזה שחוסמות לי את כל הרוחב פס ומעבירות ווירוסים חופשי חודשי. אז עכשיו אני רוצה לחסום לו את האפשרות להשתמש בתוכנות האלה, רק במחשב שלו. אני משתמש בחלונות 2000 והוא ב98SE, אני רוצה לחסום את האפשרות לתוכנות האלה במחב שלו, מצידי שיתקין אבל שהן לא יתחברו לשרתים או יוכלו לעשות משהו. איך אני עושה את זה?

12. Started by darkman,

אז ככה בחיגן שלכם מה רשום אחרי השטרודל? חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי

• 4 תגובות
    • 772 צפיות
  13. או שמספיק פיירוואל, מאחורי המחשב שמחובר לאינטרנט ולראוטר?

14. Started by wintert,

שלום לכולם, יש לי חבר שיש לו ראוטר כלשהוא ו-AP של Edimax דגם EW7416APN. ה-AP מחובר מול הראוטר הנ"ל והכל תקין. כאשר יש הפסקת חשמל, לוקח לראוטר כמה דקות להתאפס אבל ל-AP לוקח ממש כמה שניות. הבעיה היא שה-AP עולה יותר מהר מהראוטר ואז הוא לא מצליח להתחבר אליו וכנראה מפסיק לנסות ואז הוא צריך ללכת ל-AP, להתחבר אליו פיזית עם כבל ולסנכרן אותו מול הראוטר שוב. בעיה: ה-AP נמצא על הגג אופציה אחת היא כנראה להתחבר עם כבל ישירות מהראוטר ל-AP ואז לא תהיה בעיה. מצד שני, למה לקנות AP אלחוטי אם הוא מתחבר אליו עם כבל. שאלה: האם יש אפשרות להגדיר ל-AP שיעשה כל כמה זמן ניסיון להתחברות מחדש?

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  15. Started by ofer_shm,

שלום לכולם. כרגי יש לי בבית 2 מחשבים שמחוברים בינהים עם כבל מוצלב שאחד מהם מחובר אליו גם המודם והשני גולש דרכו שבוע הבא אני מקבל רואטר...ורציתי לחבר את שני החשבים לראוטר...ואת המודם לראוטר.. עכשיו השאלה שלי היא כזו: כרגע בין המחשבים יש כבל מוצלב ...ואני יודע שבין מחשב לראוטר צריך כבל רגיל...ובגלל שהכבל כרגע מושחל דרך הצינורות תיקשורת בבית רציתי לדעת עם איזה שהיא דרך שאנ יוכל להשתמש בו לחיבר בין מחשב לראטר...האם יש איזה שהוא "מעביר" שהופך כבל מוצלב לכבל רגיל? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  16. יש לי רשת ביתית עם כמה מחשבים בין שני מחשבים אני מפעיל שיתוף קבצים באחד מותקן WIN7 ובאחד מותקן VISTA דרך המחשב שמותקן בו ויסטה אני יכול לגשת לכל הקבצים שבWIN7 דרך המחשב שמותקן בו WIN7 אני אפילו לא יכול לראות את הקבצים שבמחשב שבו יש ויסטה אני רואה אותו ברשת, אבל מקבל הודעה שאין לי גישה אליו מן הסתם הבעיה היא באחת ההגדרות אבטחה בויסטה מישהו יודע מה עושים?

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  17. Started by roey24,

אני רוצה לחבר 2 מחשבים לאינטרנט ובשביל זה אני צריך סוויצ'.. על איזה אתם ממליצים ואיפה אפשר לקנות? תודה רבה..!

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  18. הצורך בראוטר הוא למחשב נייד ולמחשב נייד בית לא גדול קירות בטון התשתית של האינטרנט אצלי היא של הוט והספקית נטוויז'ן מהירות 12 מגה. אני מחפש ראוטר כמה שיותר איכותי אבל כמובן בתקציב מוגבל = עד 400ש"ח. חשוב לי שהראוטר לא יפגע במהירות הורדה\העלאה וכמוכן שלא יפגע בפינגים במשחקי רשת.(LOL) וכמובן שיהיה נטול ניתוקים ( או לפחות משהו מזערי אם אין אפשרות לשלמות בתקציב הנ"ל) מקווה שימליצו לי פה בקרוב, מכיוון שאני רוצה לרכוש אותו כבר מחר בערב ביחד עם המחשב בהנייד. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  19. שלום לכולם. אני מחובר לבזק בין-לאומי בחיבור של ADSL, ואי מעוניין לשתף את האינטרנט עם המחשב השני. על שני המחשבים יש ווינדוס XP, יש לי במחשב הזה 2 כרטיסי רשת, בחמשב ההוא כרטיס אחד וכבל רשת מוצלב אחד. תודה על העזרה 8)

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  20. אז ככה, מאז ומעולם ניסיתי להשתמש באימיול ואף פעם, באף גירסא הוא לא עבד לי כמו שצריך. אז דוגרי וויתרתי, 5.2 עוד לא ניסיתי, כמובן שליונטרוק עובדים כל כך נפלא שאפילו לינק לתוכנה שהם חיים עליה אין. אז אם מישהו יכול להפנות אותי ללינק זה כבר יהיה טוב. דבר שני לגבי הבעיות אינטרנט שיש לי: 1- אז הראשון האימיול, בדקתי בנורטון אינטרנט סקיוריטי 2005 שיש לי, והוא מאושר והכל. ואפילו ניסיתי לפתוח לו כלל חדש מיוחד עם הפורט והכל. 2- העליתי את כמות החיבורים שהווינדוס מגביל וכדומה.. בקיצר אפשר להגיד שעשיתי הכל ע"פ המדריכים, אין לי מושג מה הבעיה שלו. עובדה שקבצים מסוימים אני כן מצליח להוריד. בעיקר קבצים ישראליים, תוכניות וכדומה. קבצים כללים כגון הממ "טריילרים" וכדומה. אני לא מצליח ל…

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  21. Started by Access Denied,

איך אפשר להגדיר שיתוף מדפסת על נתב כאשר מחשב אחד (אליו מחוברת המדפסת) מחובר בקו לנתב ועוד שני מחשבים מחוברים אליו דרך WIFI?

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  22. אהלן, כולם, צריך אנשים שמבינים יותר ממני (לא כזה אתגר...). המצב הוא כזה - מידי כמה ימים או שבועות או שעות, אני חווה ניתוק של האינטרנט. כדי להפעיל אותו מחדש כל מה שאני צריך לעשות זה לנתק את ראוטר מהמודם, לחבר את המחשב ישירות למודם, לחכות דקה עד שהחיבור יחזור ואז להחליף חזרה ולחבר את הראוטר למודם ואת המחשב בתורו לראוטר... וכול זה חוזר חלילה עד הניתוק הבא... אני מניח שזה קשור לקבלה של IP או משהו שהראוטר לא עושה והמחשב כן, אבל איך אפשר לתקן את זה הסביבה היא כזאת - אני מחובר לאינטרנט (כבלים כתשתית, 014 ספק) עם ראוטר (TP-Link WR1043ND) כאשר המחשב הנייח מחובר בכבל לראוטר. אשמח לעצות, אסף.

• 5 תגובות
    • 771 צפיות
  23. Started by Jabradb1,

שלום לכולם, אני מחפש סקריפט שיודע לשלוח אימייל אם פינג לשרת מסוים מפסיק. לדוגמא: ping servername if pink ok - ping again if ping fails - send mail שליחת האימייל צריכה להיות דרך שרת EXCHANGE תודה מראש

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  24. בימים האחרונים אני מקבל lowid באימיול. לא הצלחתי לפתור את זה הקדמיליה לא מצליחה להתחבר היא מתחברת אבל מאחורי חומת אש. אני רוצה לציין שאף פעם לא הייתה לי את הבעיה הזאת.

• 5 תגובות
    • 771 צפיות
  25. Started by lironi42,

רכשתי את הראוטר לינקסיס E1000 אני צריך עזרה בהגדרתו נכנסתי ל192.168.1.1 אני עם 012 כספקית וכבלים כתשתית - יש לי MPLS (אם זה רלוונטי) האינטרנט עובד אך לאט בחיבור בכבל ישירות למחשב מוריד 10 מגה תקין בחיבור ללינקסיס ובמחשב שמחובר לראוטר עם כבל - בדיקת מהירות נותנת 2 2.5 עם הראוטר הישן עובד תקין לדעתי לא הגדרתי טוב אם מישהו יוכל לעזור

• 1 תגובה
    • 771 צפיות

דיונים חדשים בפורומים