עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, לפני מספר שנים (2-3, אני לא זוכר בדיוק) הצטרפתי לשירות ה WOW net של בזק בציפייה לרשת מהירה על-גבי תשתית הטלפון הקיימת (home PNA). ואני יכול להגיד שהתאכזבתי קשות. השירות לא מקצועי כמו שהייתי מצפה ולרוב לא מוצא פתרונות לבעיות השונות שצצו, הראוטר (1000sw) מאפשר רמה נמוכה מאד של שליטה (במיוחד ללא ממשק ה management שבזק אוהבים לשמור בסוד) וחסר עדכוני firmware, הרשת איטית מאד ולא מספקת שום צורך מעבר לשיתוף חיבור אינטרנט (למשל, העברת קבצים פשוט בלתי נסבלת). וזאת כאשר מחוברים לרשת רק שני מחשבים הנמצאים בקומה העליונה (וככל הנראה תהיה נוראית בהרבה עבור מחשב בקומה התחתונה). לאחרונה הרכבתי HTPC שנמצא בסלון בקומה התחתונה וברצוני לשדרג את הרשת, ולהגיע למצב של רשת מהירה עבור…

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  2. Started by nati086,

שלום לכולם, הצטרפתי לאינטרנט במהירות 50 מגה (כי אין לי תשתית למהירות גבוהה יותר) ואני משאיל מבזק מודם VDSL. עכשיו אני צריך לקנות ראוטר ואני מתלבט בין שתי דגמים: tp-link tl-wr1043nd ו- d-link dir 655 עכשיו המחיר של הראוטרים לא זהה, הדילינק יותר יקר אבל השאלה שלי האם יש הבדל בין הראוטרים חוץ מהמחיר? תודה רבה לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  3. Started by explize,

שלום לחברי הפורום. ברשותי ראוטר משולב בחייגן של חברת epic(חברה לא ממש מוכרת) אבל עושה את עבודתו נאמנה למעט מעטים בודדות של קפיצת מתח הוא מתאפס. כידוע העיה העיקרית ברגל של פתיחת תוכנות לשיתוף קבצים למינהם(כולל מסנג'ר ברגעי העברת קובץ) כל המחשבים בבית( 3 במספר) מאטים עד לכדי התקעות בגלישה פשוטה באתרים. הבעיה נובעת לפי דעתי בUPLOAD של הפאקטים- שזה הגורם המכריע(Tני מחובר ב1.5 של בזק בחלוקה רגילה של אפלוד ודאונלוד). האם יש אפשרות לעשות חלוקת קו באמצעות הראוטר או איזו שהיא תוכנה כדי שלכל מחשב יהיה הקצאה משלו וכך לא יפגעו שאר המחשבים ברשת בצורה כה משמעותית?

• 7 תגובות
    • 773 צפיות
  4. שלום . אני כבר מנסה תקופה לשתף את המדפסת שלי בין שניי מחשבים .. המדפסת מחוברת למחשב ראשי שמותקן בו XP , ובמחשב השני גם מותקן XP , וכבל מוצלב בנייהם .. שיתוף אינטרנט יש , וגם שיתוף קבצים יש .. אבל הבעיה היא שאני לא יכול לראות את המדפסת מהמחשב השני למרות כל המדריכים שקיימים פה שעברתי עלייהם אין ספור וכל העצות למנייהם .. האם יש מישהו שהצליח לעשות זאת ויכול לתת לי הסבר כיצד אני יכול לעשות את זה ...

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  5. שלום, ראיתי את הספר "אבטחת מידע והגנה מפני האקרים" של הוצאת הוד עמי. האם מישהו קרא את הספר וממליץ עליו? כי לפי מה שקראתי בתקציר אני מפחד שזה אולי נראה לי יותר יסביר על הגדרת firewall והסבר על הfirewalls הספציפים שכתובים בתקציר - מאשר מידע חשוב לאבטחת מידע שמעבר לכך. תודה.

6. אני פותח את האיסיקיו שלי עם התוכנה מירנדה .. ואני לא יכול לקבל קבצים בגלל שאני מפעיל את הפיירואל של הוינדוס (xp) וכשאני מבטל את הפיירואל אני יכול לקבל קבצים.. השאלה שלי היא זאת.. איזה פורטים אני צריך לפתוח כדי להשאיר את הפיירואל אבל שגם אני יוכל לקבל קבצים? (יש אפשרות בפיירואל הזה להוסיף פורטים מיוחדים שיהיו תמיד פתוחים למקרה כזה למשל) תודה לעוזרים !!!

• 9 תגובות
    • 773 צפיות
  7. Started by NmE,

שלום לכולם השאלה שלי היא כזאת: יש לי 3 מחשבים המחוברים לאינטרנט דרך נתב 2 מחוברים דרך נתב עם WNDOWS XP ועוד מחשב נייד המחובר לנתב אלחוטי שמחובר לנתב הרגיל (כן קצת סרט) עם WINDOWS VISTA עליו אני מעוניין לעשות תיקיית שיתוף איתם או עם 2 מהם הכי חשוב זה שיהיה לי שיתוף עם המחשב הנייד (VISTA) עזרתכם בהקדם תודה

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  8. יש לי נתב של ג'יגהבייט GN-B40 עכשיו נראה לי זה הפעם המיליון שאני מבקש ממכם עזרה איך לפתוח את הפורטים ואף אחד לא עוזר בכל מקרה אני לא מצליח להפעיל תוכנות כמו אזורוס אימיול וכל מיני תוכנות שפועלות על פורטים שהנתב שלי חוסם לדוגמה כל התוכנות הורדה שיש לי KAZA אזורוס אימיול וכו' מקבלות מזהה נמוך זאת אומרת שחומת אש חוסמת אותם עכשיו הקטע הוא שכל הפיירוואלים שבמחשב שלי נותנים אישור לתוכונת לעבוד הוא פותח להם את הפורטים ורק הנתב אני לא יודע איך לסדר את זה איתו איך אני פותח איתו פורטים ומה אני שם בתוך הקוביה של האייפי אמרו שאני צריך גם שהוא יהיה קבוע ולא ישתנה איך אני עושה את זה ? תעזרו לי בהכל אני כבר שבועיים בלי אימיול וכל התוכנות בגלל זה .... הנה קישור למדריך של הנתב ואני …

• 7 תגובות
    • 773 צפיות
  9. Started by idani1983,

קניתי ראוטר חדש WR1043ND התומך ב 1GB בשני המחשבים יש לי כרטיס רשת התומך בחיבור כזה. מקריאה באתר הבנתי שאני צריך כבלי CAT5E ולחבר אותם לשני המחשבים ולראוטר. האם צריך עוד משהו? להגדיר ?

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  10. Started by RS4,

כל הזמן הייתי גולש במחשב נייד בקומה ראשונה והראוטר היה למעלה ולא הייתה לי בעיית קליטה והייתי מסתובב איתו בכל הקומה עכשיו לא יודע מה קרה יש קליטה אבל הוא מתחבר ומתנתק כל רגע ויש פעמים שהוא לא מתחבר בכלל אבל שאני עולה איתו לקומה שנייה אין בעיה בכלל והשם של הרשת שלי במחשב הנייד שונה לשם של הרשת עם מספר 2 לדוגמה: liran2 והשם של הרשת הוא liran לא מבין מה קרה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  11. שלום לכולם עברתי מבזק להוט ועכשיו אני מחפש ספקית טובה ולא יקרה שתספק לי חבילה של 5 מגה. רצוי שיהיה שירות טוב ומחיר טוב. [ושלא תחסום פורטים =\] כדאי להשאר ב012? מחכה להמלצות תודה

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  12. Started by dorlevy,

אני מנסה לחבר מחשב נייד לראוטר (שמחובר למודם, שמחובר לקו טלפון), הראוטר הוא של 3COM, הבעיה היא שאני לא מצליח לחבר את בראוטר עצמו לאינטרנט (אני חושב). הצלחתי ליצור את החיבור בין המחשב לראוטר אבל לא הצלחתי להתחבר לאינטרנט דרכו. לראוטר מאחורה מחובר רק המודם (שכמו שאמרתי מחובר לקו טלפון) ובקשר אלחוטי אני מנסה לחבר אותו למחשב הנייד בלבד. מישהו יכול לשלוח אותי לאיזה מדריך או להגיב פה, אני אשמח. תודה מראש, דור לוי

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  13. Started by N N C,

אז זו הבעיה, יש אצלי במעונות באוניברסיטה רשת אינטרנט הבעיה היא שבחדר שלי יש רק חיבור אחד והרבה פעמים באים אלי אנשים ללמוד וצריך יותר מחיבור אינטרנט אחד, אז אני מחפש האב, או שזה סוויץ' או אולי אפילו ראוטר, למען האמת אין לי מושג מה אני מחפש... אבל יש לי הרגשה שתדעו להפנות אותי למקום הנכון.. אין צורך במכשיר שתומך בחיוג לרשת וחלוקת אייפי... הרשת של האוניברסיטה עושה את זה...

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  14. Started by yair23,

שלום לכם, יש לי מחשב נייד עם XP ומחשב נייח עם ויסטה .. עד היום הם היו מחוברים עם כבל רשת.. כאשר המודם כבלים TERAYON TJ 715 מחובר למחשב הנייח עם הויסטה .. והנייד מתחבר לאינטרנט דרך הנייח.. את הנייח אני רוצה להעביר לחדר אחר, כדאי לקנות כרטיס רשת אלחוטי לנייח ואת המודם לחבר לנייד ושהנייח יתחבר דרכו ? או לקנות גם ראוטר וגם כרטיס רשת אלחוטי לנייח ? מה יותר מאובטח ? 1. איזה כרטיס רשת אלחוטי כדאי לי לקנות ? משהו שלא יעשה בעיות תאימות מבחינת דרייברים וכו' עם ויסטה ? 2. איזה נתב כדאי לי לקנות (לא יודע כמה נתב עולה אז תנו הצעות אם תוכלו, רק לא משהו יקר מדי) ושוב משהו שלא יעשה בעיות עם ויסטה ושיהיה מאובטח... תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 773 צפיות
  15. Started by sitnik,

שלום אני חדש בפורום ואני צריך עזרה.. אז ככה השאלה שלי זה אם אני יכול למקד את כל אינטרנט שלי במשחק אחד למשל אני משחק קונטר סטרייק, כנסו למנהל משימות > לשונית רשת וכתוב שם למטה את אחוז השימוש ברשת. אני רוצה להגדיל את אחוז השימוש ברשת על משחק או תוכנה מסוימת אך אני עושה את זה? תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  16. שלום לכולם, בשקתי אליכם היא כיצד אני יכול לשלול אפשרות שהרשת הביתית שלי לא יציבה או שהקשר עם HOT לא יציב ? אני משתמש בראוטר של EDIMAX ומודם של אוט טריון TJ720X. נכון לעכשיו אני מוצא את עצמי מתנתק מספר פעמים ביום כאשר אני רואה כיביכול הכבל רשת מתנתק מהמשחב אבל לא תמיד רמחשבים המחוברים אלחוטית מתנתקים, איך אני יכול לזהות מהיכן התקלה ומהי התקלה ?

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  17. Started by aviran,

שלום רב אני צריך עזרה איך לפתוח פורטים בראוטר הסוג של הראוטר הוא edimax 8-port fast תודה לעוזרים אני צריך עזרה רק בשפה עברית לא אנגלית .

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  18. Started by Las@Vegas,

יש לי שני ראוטרים של 3COM 3CRWER10075 חיברתי אותם ב - WDS. ואז המחשב שלי מחובר קווית לנתב השני. הבעיה שיש לי ניתוקים באינטרנט, אבל אם אני נכנס לכתובת של הנתב המשני האינטרנט מתחיל לעבוד. משהו מאוד מוזר, למשהו יש רעיונות? יבגני

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  19. מצאתי כמה אתרים שמסוגלים לבחון פינג אבל הם עושים את הבדיקה מהמחשב שלהם לאתר אני רוצה למצוא משהו שיבדוק את המהירות בין המחשב שלי לאתר ספציפי ואז הייתי רוצה פתרונות איך אפשר לשפר את הפינג האם אפשר אולי דרך נטויזיון להגיד להם לשפר לי את הגישה לאתר ספציפי בחול? קיים כזה דבר? האם תוכנות לדוגמא כמו סקייפ אם מתקשרים למישהו בארהב האיכות תהיה ירודה בגלל המרחק?

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  20. Started by yak,

נתקלנו בישובנו במספר לא קטן של מעשי ונדליזם כאלה ואחרים ,שאלתי היא האם אפשר באמצעות מצלמת אינטרנט או מספר מצלמות (אפשר אלחוטית) לבצע מעקב רצוף במקומות מועדים לפורענות,ומה העלויות של התקנים כאלה בהנחה שמחשבים ישנם. תודה,ומצפה לתשובות!

• 4 תגובות
    • 773 צפיות
  21. Started by FRANKO,

יש לי נתב / ראוטר 2WIRE , אלחוטי, שמגיע עם פיירוול פנימי. הבעיה היא שאין לי מושג איך להגיע להגדרות של הפיירוול וכך לפתוח פורטים. על המחשב אין שום סימן שמותקן בכלל הנתב, ואין עליו שום תוכנה שקשורה אליו. (אני לפחות לא מצאתי) אם למישהו יש את הנתב הזה ויודע איך אני יכול לפתוח שם פורטים, אני אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  22. היי תודה מראש לכל העוזרים! הבעיה היא שכבר כמה ימים לא ניתן לגלוש כלל בלפטופ (אפילו גוגל לא עולה) כאשר בשאר המחשבים בבית גולשים רגיל (מחוברים ברשת חוטית) ניסיתי להעביר קובץ בשיתוף מהלפטופ לאחד הנייחים והקובץ עבר במהירות הנראית תקינה (110 מגה ב2 דקות בערך) הנתב המדובר הינו ה-linksys wrt-54gl המריץ קושחה DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) std הבעיה חדשה מהימים האחרונים, לפני כן הרשת עבדה טוב. ניסיתי לאתחל את הנתב ואת המודם (bfocus 312) ללא הצלחה.

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  23. Started by yoavtz,

שלום לכולם. האם מישהו יודע איך לקנפג את הראוטר הנ"ל כך שניתן יהיה לחבר יותר ממחשב אחד בו זמנית לאינטרנט? אני מחובר דרך הכבלים/נטויזן ולכן צריך להפעיל חייגן. נראה כי איכשהו צריך לגרום לראוטר לבצע את ה"חיוג" (כלומר קבלת הכתובת מנטויזן), בנוסף לקבלת הכתובת מהכבלים, אבל לא מצאתי איך לגרום לו לעשות כן. תודה.

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  24. Started by Interl-Conore,

רוצה לעבור ספק מ 012 NET! בגלל פינג גבוה ל BF2 רק בבוקר הפינג כמו שהיה 70-120

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  25. Started by matan_18,

שלום לכם, המחשב שלי מחובר דרך נתב לאינטרנט ומאז אני לא מצליח לקבל קבצים מאנשים ב איי סי קיו. מישהו כבר נתקל בבעייה כזאת? איך פותרים אותה?

• 1 תגובה
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.