עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. הראוטר שיש לי הוא DI 614+ של D LINK , המהירות של האינטרנט היא 1.5 ובקרוב היא תשודרג.. איזה כרטיס רשת אלחוטי כדאי? (התקציב הוא עד 250 אם זה קריטי) מה שהזמנתי (אני לא בטוח איזה מבין השניים, שעולים אותו מחיר, 137) או זה EDIMAX EW-7108PCG 802.11g 54Mbps WIRELESS PCMCIA CARD או זה EDIMAX EW-7128G 802.11g 54Mbps WIRELESS PCI CARD מה ההבדלים ביניהם ואיזה עדיף? ובכלל איזה כרטיס מומלץ מIQPC? http://www.iqpc.co.il/Home/HPScreens.asp?id=440

• 10 תגובות
    • 852 צפיות
  2. טוב אז ככה אחרי הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=364700.0 החלטתי לשנות כמה דברים ברשת חיבור ישיר מהמודם למחש כך ש: מודם=>מחשב=>סויץ=>ראוטר אלחוטי וכך אני יכול לחבר את כל המחשבים בבית מבלי שהתוכנות השיטוף הכבדות יפילו את הראטר בגלל עודף חיבורים! ומה שקרה לי זה דבר כזה.. 1.האימיול עדין נופל זה הגיוני??(אבל האינטרנט ממשיך לעבוד) יש לי 6MB וזה מודם מסוג טיריון של HOT שמחובר דרך USB כמות החיבורים היא 1500... זה אולי באמת הרבה גם למודם? 2.הראטור לא מחלק את האינטרנט והתקיות בקיצור מראה תקין אבל לא נותן כלום! הוא מחובר לסויץ שעובד יופי (בדקתי בשאהר המחשבים ובגינפוג שלו סימנתי דינמיק IP ואפילו הוא מראה לי מחובר ??? אולי לא חיברתי והגדרתי אותו נכון…

• 9 תגובות
    • 852 צפיות
  3. Started by Nemesis,

שלום לכל בעלי הלינקסיס המדובר. אפשר לקבל מכם הערכת קצב העברה ברשת ה-Wireless שלכם? משום מה אני לא מצליח לבצע Streaming חלק של DVD שנמצא במחשב השולחני שלי, ולכן בדקתי את קצב ההעברה ברשת שמגרד את ה-20 מגהביט מקסימום. אפשר בבקשה מדידות ביצועים שלכם כולל דגם כרטיס רשת אלחוטי שבדקתם איתו? תודה.

• 6 תגובות
    • 852 צפיות
  4. היי אני מנסה ללמוד יותר על רשתות, אבל אני ממשיך להתבלבל בין המכשירים HUB, SWITCH, ראוטר, Bridge וכו'. מישהיו יכול להסביר לי את ההבדל ביניהם במילים שלו? בבקשה לא להביא מושגים מגוגל, אני צריך הסבר במילים שלכם לא בפירוש מקצועי! אני רק רוצה הגדרה שיטחית.

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  5. Started by sherlock1212,

עם כבל רשת מוצלב אפשר להתחבר לאינטרנט בשתי מחשבים או רק להעביר בינהם קבצים? :s05:

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  6. שלום! יש לי כונן חיצוני חדש של טרה וחצי של סגייט שתומך ב_ESATA. כאשר אני מחבר אותו בכבל USB רגיל הוא מזוהה על ידי המחשב ופועל האופן תקין. כאשר אני מחבר אותו בכבל ESATA כאשר הביוס עולה הוא מזהה אותו ככונן אבל הוינדווס לא מצליח לזהות אותו משום מה. עוד קצת פרטים: הארד דיסק כונן קשיח חיצוני Seagate FreeAgent Go Extreme 1500GB ST315005FPA2E3RK http://zap.co.il/model.aspx?modelid=730226 מערכת הפעלה ויסטה הום פרופשיונל תודה

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  7. אני לא בטוח אבל אני חושב שיש יותר מידי פורטים פתוחים בחיבור שלי .. הסבר יבוא בברכה .. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 852 צפיות
  8. אז ככה יש לי מקום וקניתי USB והוא לא קולט לי בכלל טוב מהשכנים והאות נמוך אז חשבתי לקנות את זה http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=1868 איך זה ? כמה מטרים הוא קולט? האם אתם ממליצים עליו? רוב האנשים זה בקליטה אות נמוך... להערכתם לאיזה אות הוא ישפר לי? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 852 צפיות
  9. הם הצליחו לעצבן אותי מספיק כדי שאני אעשה משהו בעניין.

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  10. שלום לכולם! החלטתי לחבר את שני המחשבים שלי ברשת כדי להעביר ביניהם קבצים. קיבלתי שני כרטיסי רשת (משומשים) ושניהם עובדים: Linksys LNE100TX 10/100Mbs Realtek RTL8019(AS)-based 10Mbs עכשיו אני אמור לבחור באחד מהם (בחינם), במי עדיף? ה-Linksys מעביר בערך 6MB (מגה בייט לא מגה ביט) בשניה וה-Realtek מעביר בערך 1MB בשניה. ל-Realtek יש גם שקע עגול (שכחתי איך קוראים לו) בנוסף למחבר RJ45. הבעיה (אם זו בכלל בעיה) עם ה-Linksys היא שמדליקים את המחשב הוא משמיע רעש מוזר (רעש דומה לרעש שחלק מהמסכים עושים שהם משנים רזולוציה). הרעש הזה נשמע גם כאשר אני מנתק את המחשב השני מהרשת. לעומת זאת ה-Realtek לא מזהה אם המחשב השני מחובר לרשת או לא, והוא מנסה תמיד להתחבר (אלא אם כן עושים לו Disable לחיב…

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  11. Started by fux,

צריך המלצה לפיירוול שפועל כמו הדימוי פיירוול שבNAT רק ש"נועל" פורטים ופותח.. שקיים באלקטל,ובסמסונג למינהם.. תודה מראש לכל העוזרים..

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  12. שלום כמו שכתוב בכותרת, המחשב הנייד שלי סובל מאיטיות נוראית בכניסה לאתר ג'ימייל, בכל דפדפן שניסיתי (כרום, FF, IE). חשוב לציין שהגלישה תקינה לחלוטין בכל שאר האתרים, כולל הורדות וצפייה בוידאו בסטרימינג. איטיות נוראית= בערך 4-5 דקות לטעינת העמוד הראשי (אם בכלל), ופרק זמן דומה לטעינת כל דף באתר עצמו. לא זכור לי שהתקנתי איזהשהם תוספים מגוגל LABS. ממחשבים אחרים האתר נטען בסדר גמור. יש למישהו הצעות איך לתקן?

13. ברשותי מודם Terayon TJ715, אני מחובר לרשת דרך כבלים - בזק בינלאומי ללא חייגן. לאחרונה אני נתקל בהמון תופעות של Low Id באימיול, אחרי חקירה, תחת אפשרויות - חיבורים - Test Ports אני מקבל את המסך הזה: לא חשוב תחת איזה פורט אני מבצע את הבדיקה. חשוב לציין שאיני משתמש בפייראול מותקן או בפייראול מובנה של XP. יש פעמים בהם יש לי High Id אך עדיין, אני רוצה לברר את מקור הבעיה, מדוע הבדיקה של האימיול נכשלת ללא יוצא מן הכלל, האם עוד מישהו שמחובר דרך בזק בינלאומי וכבלים נתקל בתופעה? אני לא יודע עם הקשר מוצק, אך בעבר נתקלתי עם מספר בעיות ב LSP, בהתקנת Google Desktop לדוגמא וגם בתוכנה Xfire היו לי הגבלות שנבאו ככל הנראה מבעיית LSP. עזרה תיהיה ברוכה.

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  14. Started by TippEx,

שלום, יש לי בעיה במחשב שהתחילה אחרי משחק בהגדרות רשת בראוטר (בגלל שלא יכולתי להיכנס ל XBOX LIVE) שאני מוריד קבצים בהורדה ישירה, יש שגיאה בקובץ - CRC ERROR שאומרת שהקובץ פגום- אבל שאני מוריד דרך TORRENT אין בעיה בקבצים. הבנתי שאחת הסיבות האפשריות לבעיה מהסוג הזה היא בעיה של "קפיצות" לא מורגשות באינטרנט אבל במהלך ההורדה פוגעות בקובץ. משהו עם MTU? רציתי לדעת מי יכול בבקשה לעזור לי לבדוק את הרשת שלי. תודה

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  15. התקנתי Maxtor Central Axis והגדרתי עליו תיקיות Public ו-Limited Access. אני רוצה לאפשר גישה לשניהם בלי להתקין את התוכנה הייעודית Maxtor Manager על כל מחשב. עם תיקיות מסוג Public אין שום בעיה, פשוט מיפיתי כונן רשת חדש ועובד. תיקיות פרטיות דורשות כמובן שם משתמש וסיסמא כאשר ממפים כונן רשת. הבעיה שכל הסיסמאות שהוגדרו בניהול הכונן אינן עובדות. האם יש דרך או שחייבים להשתמש בתוכנה הייעודית?

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  16. שלום רב, יש ברשותי שני מחשבים. הראשי (host) על ויסטה 64. השני בסלון XP 32. המחשב עם הויסטה בעל שני כרטיסי רשת. הצלחתי לגרום לשיתוף קבצים בין המחשבים. לא הצלחתי לגרום למחשב בסלון (XP) לגלוש באינטרנט דרך הויסטה. פעלתי לפי מה שכתוב בדף הזה: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/bfd3bd31-82f0-4b9c-9cde-fb92bc2b14771033.mspx אבל עדיין לא הצלחתי להגדיר כנראה בצורה נכונה את הרשת דרך ה-XP שידע לגלוש דרך המחשב הזה. אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה גיל.

• 5 תגובות
    • 852 צפיות
  17. צהריים טובים, כמו שציינתי בכותרת, ישנה אפשרות להגדיר את הראוטר ללא כבל רשת נוסף? ז"א שהכבל הוא לא מחובר פיזית בין הראוטר למחשב? אלא פשוט מאוד, דרך אנטנה שמחוברת למחשב, להכנס ל 192.168.1.1? או שאני מתחייב להגדרה חד פעמית של הראוטר כבל רשת? תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  18. היי לכולם כמה שאלות בנושא שיתוף בין מחשבים. בעקבות הודעה הזו: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=288174.msg2533709#msg2533709 היות וכל המטרה של חיבור הרשת הינו שיטוף פשוט באינטרנט, ועקב הכתב במאמר הזה: http://www.netcheif.com/Articles/ICS/ICS.htm שקלתי במקום לעשות בבית רשת קווית או אלחוטית עם רוטר, לחבר בין שני המחשבים ע"י ICS בעקבות זה עלו כמהשאלות 1. מעבר לברור מאילו: חיובי - עלות נמוכה, אל מול הברורים השליליים - מחשב אחד דלוק ומחובר לאינטרנט 7*24, מהם היתרונות והחסרונות של שיטה זו? הבנתי שהשיטה לא הכי יציבה, במה מתבטאת אי הייציבות שלה? כאשר השיתוף הרצוי בין המחשבים הוא יציאת אינטרט בלבד, ואין רצון להכנס ממחשב למחשב, עד כמה רלוונטים החסרונות (הכתובים במאמר…

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  19. Started by ftzahi22,

אני צריך תוכנה שמשנה את כתובת הIP שלי לדוגמא שאוכל להיות מזוהה כאילו אני מארה"ב ניסיתי מספר תוכנות אבל הם תקעו לי את האינטרנט פשוט אתרים לא נפתחו מישהו מכיר תוכנה שעובדת טוב ?

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  20. ברצוני לקבל המלמה ל- Firewall חומרה , הדרישות שלי מ- Firewall , רק לחסום ולפתוח פורטים + לאפשר פורטים מסוימים מאיפים ספציפים. חשוב שהיה גישה לFirewall מרחוק ,כיוון שזה יושב בחדר שרתים ולא בקרבת יד, חשוב שהיה יציב ואמין! בנוגע לחיבורים ,1 WAN ו1LAN. אשמח לקבל המלצות!

• 6 תגובות
    • 852 צפיות
  21. Started by amitrotem,

אם אני בונה שרת FTP מהירות אינטרנט 15MB כמתחברים מרחוק ל FTP מה תהיה המהירות הורדה, לפי מהירות ה UPLOAD שלי? או לפי מהירות הגלישה של המחשב שממנו אני מנסה להתחבר? תודה

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  22. שלום חברים.. אני נמצא כרגע עם מהירות של 2.5 מגה בבזק כתשתית ו012 כספק. לאינטרנט זהב משלם 29 ש"ח בהתחייבות עד לאוגוסט. בבזק נגמרה ההתחייבות לפני חודשיים ולא ידעו אותי ושילמתי כ81 ש"ח לערך עבור מהירות החיבור עד עכשיו. ברור לי כי המחיר הוא כבד בפרט למהירות הזבלית בה אני נמצא. אני מתחבט מה לעשות וזקוק לעצה טובה.. דיברתי עם 012 והציעו לי עבור 12 מגה במחיר 39 ש"ח..ביררתי לגבי חבילת גיימר בנוסף וטענו כי זוהי תוספת של 24 ש"ח. אמרתי נניח להם כרגע ודיברתי עם בזק...אחרי דסקוס קצר אמרו כי על מהירות תשתית של 10 מגה יגבו ממני 100 ש"ח..המחיר עדיין גבוה לטעמי. דיברתי עם הוט... יש להם מבצע של 99 ש"ח עבור מהירות של 12 מגה כולל ספק טריפל C ללא התחייבות או תשלום על המודם(כך הם טוענים). לכאור…

• 7 תגובות
    • 852 צפיות
  23. Started by Pavlik,

שלום, אני צריך המלצה לראוטר אלחוטי טוב, משהו עם טווח גדול כי הוא יהיה בממ"ד ויש עוד קומה בבית. חשבתי על לינקסיס...הדגם של ה N ואני יודע שצריך כרטיס מתאים ושזה רק בשלבי טיוטא... או שיש משהו טוב יותר? לילה טוב, פבל.

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  24. שלום, יש לי 2 מחשבים בבית, שלכל מחשב מחובר מודם. רציתי לדעת האם אני יכול ליצור ביניהם רשת ע"מ לשתם קבצים ומדפסת לדוגמא. האם זה אפשרי? יש לי כבל רשת מוצלב שעובר בינייהם, מהם ההגדרות? אין לי צורך בשיתוף אינטרנט.

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  25. הי, יש לי רשת אלחוטית בבית (מודם ADSL ישן של בזק עם WIRELESS G/B אני צריך נקודה אחת (או שתיים) בסלון - של רשת חוטית. האם המכשיר הזה יאפשר לי לחבר את הציוד בסלון באמצעות כבל לרשת הביתית ? האם יש מכשיר כזה עם יותר מפורט אחד (במכשיר הזה יש פורט אחד) האם המכשיר הזה יאפשר לחבר מכשירים ברשת N דרכו לרשת G ומשם החוצה ? (ברור לי שזה לא יהיה יעיל, עד שאחליף את הנתב של בזק לרשת N, אני פשוט בדילמה לגבי ה- VDSL, הם מקפיצים את המחירים בצורה ממש לא סבירה) כחלופה שקלתי לשם שני מכשירים DLINK DHP-500AV, אבל בשתי הקצוות מדובר בכבל מאריך ולא יודע מה תהיה התוצאה (וזה עולה בדיוק כפול). תודה דני

• 4 תגובות
    • 852 צפיות

דיונים חדשים בפורומים