עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Cupid Me,

אהלן חבר'ה, בכל פעם שהמחשב עולה לאחר הדלקה או ריסט מופיע לי הסמן בטסקבר שהחיבור רשת מנותק למרות שכל המנורות במודם דולקות כמו שצריך והכל מחובר פיקס. רק אחרי שאני מנתק את המודם מהחשמל הסמל נעלם והכל בסדר. יש למישהו מושג מה הבעיה? תודה

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  2. Started by vitali02,

אשמח אם מישהו יכול להסביר לי.. מי אחראי למהירות האינטרנט שיש לי כרגע הספק אינטנט או התשתית?? אם אני ירצה להגדיל את המהירות אני יצטרך לשנות בשניהם או לשלם יותר בשניהם?? תודה

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  3. אהלן, עד לפני כמה זמן היו לי בבית 2 רשתות אלחוטיות- רשת אלחוטית המחוברת ל לראוטר (מחשב מרכזי) ורשת אלחוטית אשר מגיע מהAccess Point ( דגם EW-7206APG edimax). לאחר שהיתה תקלה קטנה באינטרנט, הרשת המחוברת לראוטר (המחשב המרכזי) פעלה כרגיל ונשארה מאובטחת כפי שהיתה, אך הרשת האלחוטית אשר היתה מחוברת לAccess Point הפסיקה לשדר ( הרשת פועלת באופן רגיל לגמרי אך אין אינטרנט אם מתחברים אליה). הבנתי שצריך לקשר בין ה Access Point לראוטר במחשב המרכזי. ניסיתי להיעזר במדריך של חברת פיקוק להתקנה ראשונית אך מכיוון שכבר ל Access Point יש רשת בנויה מאובטחת וצריך רק לקשר ביניהם אז לחלטתי להיעזר בכם אשמח לעזרה, mat55

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  4. קראתי כאן באשכול הזה שזה עולה כסף http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=335679.0 אבל כאן בפורטפורוורד יש מדריך כזה: http://www.portforward.com/networking/static-xp.htm על מה הם בדיוק מדברים? זה אותו סטטיק איפי?

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  5. Started by steelmanx,

אני מעוניין לקנות כרטיס רשת עם טווח גדול. דרישות: תומך בתקן N. תומך במערכות הפעלה ווינדוס מקינטוש ואובונטו לינוקס. תקציב עד 50$(קנייה מארה"ב). אשמח גם להסבר קצר על המשמעות של דירוגי האנטינות(DB).

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  6. Started by TippEx,

שלום, יש לי בעיה במחשב שהתחילה אחרי משחק בהגדרות רשת בראוטר (בגלל שלא יכולתי להיכנס ל XBOX LIVE) שאני מוריד קבצים בהורדה ישירה, יש שגיאה בקובץ - CRC ERROR שאומרת שהקובץ פגום- אבל שאני מוריד דרך TORRENT אין בעיה בקבצים. הבנתי שאחת הסיבות האפשריות לבעיה מהסוג הזה היא בעיה של "קפיצות" לא מורגשות באינטרנט אבל במהלך ההורדה פוגעות בקובץ. משהו עם MTU? רציתי לדעת מי יכול בבקשה לעזור לי לבדוק את הרשת שלי. תודה

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  7. אני מחובר ברשת ביתית יחד עם מחשב אחר , כשאני מנסה להיכנס לתיקיות מסויימות במחשב האחר כגון תיקיית הפרוגרמס פיילס אני מקבל הודעה שאין לי הרשאה להיכנס ... וכו'... למרות שהתיקיות האלו משותפות עכשיו שאלתי היא כזאת ..האם אני יכול לשנות את ההגדות של המחשב האחר ( שיתוף מלא של כל התיקיות) והאם אני יכול גם להיכנס באיזה שהיא דרך לכל תיקייה שאני רוצה . מהמחשב שלי . אני רוצה להבהיר שהרווטר הוא st-lab .

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  8. Started by kalda01,

איך מגדירים בהוטבוקס טווח כתובות לשרת הDHCP? אני רואה שניתן להכניס כתובת התחלה, אבל אין כתובת סיום.

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  9. אני לא יודע איך בודקים IP ב-2000 (כל המחשבים ברשת אז אני רוצה את הכתובת הפנימית). אם אפשר גם איך בודקים IP ב-WIN 2000 וגם איך אני שולח ל-XP פינג ויודע במחשב עם ה-XP מה הכתובת שממנה נשלח הפינג.

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  10. במידה ורכשתי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי (בנוסף לרגיל), כיצד אני יכול לוודא שבאמת יש כרטיס רשת אלחוטי בתוך המחשב הנייד, מבלי לפתוח אותו ? (האם יש סממן חיצוני ? אנטנה קטנה ? בליטה ? משהו ? ) ואגב, מישהו יודע כמה הוא אמור לעלות ? ושאלה נוספת : בקניית מחשב נייד HP, מקבלים שנה אחריות במעבדה. האם האחריות תפוג במידה והחלטתי להרחיב את הזכרון/להוסיף כרטיס רשת וכו' ? (שאלתי ב HP ישראל, קיבלתי 2 תשובות שונות, התקשרתי שוב ע"מ לקבל את תשובת שובר השוויון, אבל כבר היה מאוחר והם הלכו הביתה )

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  11. Started by R0ck,

מישו חווה את התופעה הזו בשעה האחרונה? התמיכה מודעים לבעיה, אך אין להם מושג מה הגורם. מה שבטוח, נכון לעכשיו, הבעיה הסתדרה.

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  12. Started by SD Project,

מה קורה חבר'ה ? אני לא מצליח להתחבר לשרתים Razorback 3.0 ו-3.1. אין לי בעיית Low-id והפורטים פתוחים בהגדרות של הראוטר, וכמובן שאני בלי הפיירוול של XP. לשרתים eDonkey Server No1 ואחיו 2 ו-3 אני מצליח להתחבר. הפורט שלהם הוא 4242 ושל Razorback הוא 5000. זה קשור ? מיש'ו יודע למה אני לא מצליח להתחבר לRazorback ? זה משגע אותי. אני ממש מודה לעוזרים, ושבת שלום, מתן

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  13. אז ככה יש לי תקלה בהוטבוקס הנוכחי אז פניתי להוט בנידון וקבוע לי לשבוע הבא שליח שאני אמור למסור לו את ההוטבוקס הבעייתי ותוך כדי לקחת מהשליח הוטבוקס חילופי וכעת מה שלא הבנתי לגבי העברת הגדרות מההוטבוקס התקול לחילופי כי ידוע לי כשטכנאים מחליפים הוטבוקסים אז אחרי שמחברים הוטבוקס לחשמל לרשת הוט ולמחשבים אז בהתחלה אין אינטרנט עד שלא פותחים איזה הגדרות או משהו ורק אז אפשר להתחיל לגלוש אז לכן השאלה היא אז מי אמור לבצע לי את העברת ההגדרות בין ההוטבוקסים השליח להוט או שאני אמור לבצע זו בכוחות עצמית מול תמיכה טכנית של הוט אינטרנט אני לא מדבר על רשת אלחוטית wifi אלה על אינטרנט וטלפון כי אני גם מנוי לשירות של אינטרנט וטלפון תודה רבה על המענה

14. Started by shaharZur,

אני רוצה להכין רשת אינטרנט בבית אז תגידו לי אם מה שאני מתכנן הגיוני ואם כדאי משהו אחר. יש לי מודם של WOW דגם B-FOCUS ROUTER 270PR והבנתי שאפשר לשנות את ההגדרות שלו ושהוא ישמש כראוטר ואני יוסיף מיני הב (כי הרשת רק בין שני מחשבים).... איזה מיני הב מומלץ בין 100-200 שקל. זה יעבוד?? ובאיזה מהירות אפשר להעביר מידע בין שני המחשבים(יש לי 1.5 מגה).

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  15. שלום לכולם! לקראת המעבר מADSL לכבלים, הגיע הזמן לעדכן את הנתב - WRT54GL. הסיבה לכך היא שצוין כאן בפורום שהקושחה שהשתמשתי בה עד עכשיו (DD-WRT) לא תומכת בפרוטוקול L2TP של הכבלים. אם כך שאלתי היא איזו קושחת צד שלישי אחרת כדאי להוריד? האם באמת יש הבדלים משמעותיים ביניהן לבין עצמן או לבין הקושחה המקורית?

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  16. ראיתי 2 דגמים של מודם Alcatel SpeedTuch 510 (שחור, שוכב, חמוד :-)) אחד עם כניסת LAN אחת מאחורה, ואחת עם 4 כניסות. מה ההבדל בינהם ? האם השני פשוט כולל בתוכו גם SWITCH, ובעצם הוא מספיק לי כדי להקים רשת קווית של עד 4 מחשבים, ואילו הראשון מחייב אותי לחבר אליו HUB/SWITCH ? תודה !

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  17. יש לי בדומיין בעיה מאד מאד מוזרה יש לנו שני שרתי exchange אחד 2003 ואחד 2010. 90 אחוז מעמדות הקצה עם מ"ה XP והתיבה שלהם יושבת על השרת exchange 2003. 10 אחוז מעמדות הקצה עם מ"ה 7 והתיבה שלהם יושבת על השרת exchange 2010. לפני כמה ימים התחילה בעיה מאד מוזרה : באופן אקראי לחלוטין, חלק מהיוזרים עם הXP (שיושבים על הexchange 2003) רואים את שמות הנמענים/העתקים/שם השולח בג'יבריש. כאשר לוחצים בהודעה שהתקבלה עם שמות הנמענים בג'יבריש דאבל קליק על שם בג'יבריש, נפתח החלון עם פרטי המשתמש בצורה תקינה רואים את השם וכל שאר הפרטים בעברית. ניסנו למצוא חוקית בתקלה ואין. בחלק מההודעות כל השמות מופיעים בג'יבריש, בחלק מההודעה חלק מהשמות מופיעים בג'יבריש ובחלק מההודעות כל השמות תקינים. אצל היוזרי…

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  18. Started by Raanan30,

היי. יש לי אינטרנט דרך בזק ADSL 2 וחצי מגה דרך בזק בינלאומי. יש לי ראוטר אלחוטי של EDIMAX שאני מחובר אליו בצורה חוטית ולא אלחוטית. יש לי לאחרונה בעיות במהירות הורדה. במקום להוריד על 250 כמו שצריך - אני מוריד על מהיריות בין 30 ל 110. כשאני מנתק את הראוטר ומחבר אותי לבד ישירות אל המודם - המהירות היא כמו שצריך. מה יכולה להיות הבעיה?

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  19. קניתי מחשב חדש ואת הישן אני מעביר לאחיות שלי..... עכשיו אני רוצה לעשות רשת ביתית , למשל שאם מחשב צריך 200ק"ב האחר יקבל 1.3 מגהבייט(יש לי 1.5)... התקשרתי להוט (התשתית) ואמרו לי שאי אפשר והם יכולים שמחב אחד יהיה על 750ק"ב והאחר על 1.5 ק"ב שזה יוצא די יקר... התקשרתי לבזק(הספק) ורצינו לעבור אליהם(שהם יהיו גם תשתית) כי בכבלים אי אפשר רשת , הרשת יצאה די יקר בלשון המועטה... וראוטר אמרו לנו עולה איזה 1000 שקל.... בדקתי באינטרנט וראיתי ראוטרים שעולים גם 140 שקל.... על איזה ראוטר אתם ממליצים לי שיוכל לפצל את הרשת של הכבלים לשתי מחשבים כמו שכתבתי למעלה....??(לא יקר בבקשה) ואם אפשר להסביר לי אם זה בטוח ולא מסוכן אם זה לא בא מהספק\תשתית....ואם אני יצטרך לשלם להם עוד בכל חודש??

• 10 תגובות
    • 821 צפיות
  20. Started by LeM0n^,

לא יודע אם זה שייך לפה, פשוט לא מצאתי מקום יותר מתאים. בכל מקרה, יש לי איזה עבודה ונתקעתי בשאלה: תאר את שרשרת התהליכים שמתבצעת מבקשת שירות אינטרנט ועד קבלת הדף המבוקש. אם מישהו יכול להסביר את התהליך אני ישמח =]

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  21. על הכרטיס רשום: k023B016 REV:A GENIUS אני לא מוצא אותו בשום אתר של דרייברים. בGOOGLE מוצא לזה תשובת חיפוש אחת שאין בה קישור לדרייבר. באתר של GENIUS מחלקת הדרייברים של כרטיסי הרשת לא עובדת. וברשימה של דגמי כרטיסי הרשת שלהם אין בכלל את הדגם הזה. אבל אני בטוח שזה שלהם מכיוון שעל הכרטיס רשום GENIUS וגם סמל החברה טבוע עליו. כרטיס הרשת נקנה בעבר מחנות של קוסמוס. יצרנו איתם קשר ואין להם את הדרייבר. יש כאן מישהו שיכול לעזור למצוא את הדרייבר? או אולי דרייבר של דגם אחר שיתאים לו?

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  22. שלום, שידרגתי את התשתית בזק שלי מ100 ל200 מגה, ולכן גם שידרגתי את המודם-ראוטר שלי מ TP-LINK TD-W9970 ל TP-LINK VR600 V3. באותם תנאים, אני חווה מהירות קצה פחותה עם המודם-ראוטר החדש, אפילו שהמהירות ביציאה מהראוטר גבוה יותר עם הVR600. הראוטר מחובר קווית למתאמי רשת על-גבי חשמל TP-LINK TL-PA7020 V2 ומשם קווית למחשב. עשיתי בדיקה של מהירות לפני המתאם ואחרי המתאם, כאשר חיברתי את המתאמי חשמל קרוב אחד לשני והשתמשתי באותם כבלי רשת - זאת אומרת שבודדתי את השינוי בין הבדיקות למודם-ראוטר בלבד. אלו התוצאות שקיבלתי: ראוטר TD-W9970 מהירות לפני המתאם (ביציאה מהראוטר): 94.5Mbps מהירות אחרי המתאם: 94.5Mbps רואטר VR600 מהירות …

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  23. יש לי תוכנה שאני לא רוצה שתתחבר לאינטרנט בכלל.. ניסיתי להוסיף את קובץ הEXE שדרכו אני פותח את התוכנה לחסימה בfirewall אבל זה לא עובד.. כנראה שהקשר נוצר דרך קובץ אחר שהותקן.. איך אני יכול לבדוק איזה קובץ זה ולחסום לו את החיבור?

• 4 תגובות
    • 820 צפיות
  24. Started by or_y,

שלום. יש לי רשת אלחוטית כבר כמה שנים. אני משתמש בMAC Filter לצורך אבטחה. השבוע קניתי ראוטר חדש (WRT54GL), דבר שגרם לי לחשוב שוב על האבטחה של הרשת. האם יש באמת צורך ברשת ביתית באבטחה של יותר מMAC Filter? אם כן, באיזה אבטחה כדאי להשתמש ולמה? תודה

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  25. Started by ross,

כרגע אי אפשר לגשת לאתרים של מיקרוסופט מהארץ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4048478,00.html זה לא בעיית DNS כמו שכתוב בכתבה כי יש לי את הIP של מיקרוסופט ( 65.55.12.249) ואי אפשר לגשת לאתר, מתוך סקרנות מה יכולה להיות הבעיה? האתר לא נפל כי אפשר לגשת אליו מהאתרים בחול, האפשרות היחידה שעולה לי בראש זה שמישהו שם access list על הקו שמחבר בין ישראל לשאר העולם אבל זה לא הגיוני וחוץ מזה למייקרוסופט יש שרת בארץ. אשמח לשמוע הסברים.

• 1 תגובה
    • 820 צפיות

דיונים חדשים בפורומים