רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! יש לי בבית רשת קווית. לאחרונה קניתי מחשב כף יד עם אופציית WIFI. הייתי מאוד רוצה את האפשרות להסתובב איתו בבית ולגלוש באינטרנט בלי לקנות ראוטר אלחוטי. הרעיון שחשבתי עליו הוא לקנות לאחד המחשבים שמחוברים לאינטרנט כרטיס רשת אלחוטי USB פשוט, נניח EW7317UG Edimax, ולגשר או לשתף את האינטרנט שיש במחשב המחובר עם כרטיס הרשת, שישדר למחשב כף היד את החיבור. מה אתם אומרים? יש לכם הצעות אחרות?
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, ברצוני להקים רשת ביתית בה יש שני מחשבים (שבכל אחד מהם יש שני כרטיסי רשת), נתב EDIMAX BR-6114Wg, ומודם ADSL ALCATEL SPEED TOUCH HOME. שני המחשבים יחוברו לאינטרנט, בלי תלות אחד בשני. (ראו תרשים מצורף). כיוון שה-ROUTER תומך ב-LAN רק במהירויות של 10/100 ומכיוון שיש לי בכל מחשב שני כרטיסי רשת, חשבתי להעביר בתעלות הקיר כבל רשת CAT5 עם 8 גידים ולפצל אותו לשני קבוצות של 4 גידים, כך שבעצם בכבל יהיו שתי רשתות של 10/100. כל מחשב בעצם יתחבר פעמיים ל-ROUTER וכך אני אצור רשת של 200Mb. בכל מחשב אני אעשה BRIDGE לשני כרטיסי הרשת, וכך למעשה אקבל מהירות כפולה בחיבור ה-LAN בתוך הבית (ברור לי שהאינטרנט אינו מגיע למהירויות האלה ומספיק כרטיס רשת של 10Mbps). השאלות: 1. האם הקמת רשת כזו אפש…
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני מתכנן לחבר בקרוב שני מחשבים לרשת ביתית, ומחפש ראוטר אלחוטי זול לצורך העניין. כבר הקמתי רשת ביתית אחת עם ראוטר מסוג 3CRWER10075 3COM והייתי מאד מרוצה ממנו. גם מהטווח וגם מהאפשרויות שיש עליו. אבל עכשיו אני מחפש את הפיתרון הזול ביותר לרשת ביתית עם ADSL. יש לי מחשב אחד שגם ככה יתחבר דרך אתרנט, ואני פשוט צריך שמחשב נייד עם חיבור אלחוטי מובנה יתחבר לאותה רשת ביתית ויהיה אפשר לגלוש בו באינטרנט. מדובר גם בדירה קטנה של 3 חדרים, ככה שאין בעיות של קליטה ואני לא צריך אנטנה שיכולה לחצות מקלטי בטון. אני לא מחפש משהו מתוחכם אלא את הפיתרון הכי זול שעובד. אני יודע שה3COM עולה היום פחות מ-300 ש"ח, אבל יש אלטרנטיבות יותר זולות שראיתי: הWBR3406TX של LevelOne, הWGR614 של Netgear והDI524 …
-
- 7 תגובות
- 890 צפיות
-
-
מנסים את הפורטים, מנסים לעבור את הפיירוואל (סמקרה שהואלא טוב, או לא מוגגדר היטב), ולבסוף מראים את התוצאות ?
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
זכור לי שפעם נאמר פה כי מהירות ההורדה תלויה במהירות הורדה, אני על 100/1.5 ולא מקבל גם קרוב ל100, מסתכרן על 86, בפועל זה 60+, אני לא ממש מוצע מידע או מושג של העניין, אבל מה תמליצו לנסות? לשדרג ל 100/3? או לרדת ל50/3? תודה
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, לא יודע אם המקום הנכון זה כאן או בפורום צרכנות, מאמין שפה עוקבים יותר אנשים שמבינים. לפני מספר חודשים העברתי את המודם\ראוטר שלי לחדר אחר והייתי צריך לחבר אותו עם כבל RJ11 ארוך יותר של 6 מטר לעומת 1 מטר שהיה לי במיקום הקודם. בגדול זה לא השפיע לי על חווית הגלישה ואין לי בכלל ניתוקים או בעיות אחרות בכלל (מלבד שאני בדרך כלל מכבה אותו בלילה). מה שכן, יש נורה כתומה שנדלקת לי בראוטר מדי פעם ( רק עם כבלים ארוכים) ומבדיקה שלי הsnr margin ירד מ13DB בהורדה עם כבל של מטר לסביבות db8. ניסיתי כבלים אחרים בכמה מיקרופילטרים ואותו חדר וזה נשאר ככה או יורד עד ל6 ועם כבל של מטר זה חזר לסביבות 13. מופעל אצלי SRA ו BITSWAP והכל מוגדר בסדר, מה שכן אני רוצה…
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היי חברים. האם מישהו כאן משתמש בציוד רשת של UBIQUITI? אם כן, אשמח לדעת איזה ציוד בדיוק יש לכם. לי יש כמה וכמה מכשירים שלהם, אני באופן אישי חושב שהאיכות שלהם היא משהו חסר תקדים בתעשייה, בטח שכשמדובר על מכשירים ברמת אנטרפרייז ללא עלויות של רישונות וכו. יחד עם זאת, עושה רושם שהם כמעט לא מוכרים בארץ בעוד שבארצות הברית הם סופר מפורסמים.
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית שני מחשבים, וכרגע הם מחוברים בצורה הזו: המחשב הראשי מחובר (בכבל רשת) למודם (motorola SB4101, בנטוויז'ן), והמחשב המשני מחובר לראשי בכבל רשת מוצלב. אני רוצה להשיג מאיפהשהו מחשב ישן, לקנות switch או hub ולהגדיר ראוטר לינוקס. אילו הגדרות אני צריך לשנות כדי לעבוד עם מודם הכבלים? בתודה רבה מראש, עדי.
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחבר למחשב שלי מרחוק (עם real vnc) ואני צריך לדעת את הכתובת שלי (לא רוצה כל פעם לרשום) אני מחפש תוכנה חינמית שאפשר לשלוח את כתובת ה-ip לאימייל לחלופין - אם יש למישהו פתרון אחר, אשמח לשמוע תודה
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
פתחתי נושא ממש דומה לא מזמן רק שהוא היה בנושא מהירות הורדה......http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=398915.0 פה זה בעצם בדיוק אותו הדבר רק בהעלאה מהירות הורדה 4mb מעלה על 30 ובמחשב השני שמחובר אלחוטי מעלה על 50-58
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
צירופי האותיות והמספרים כמו N900, AC1200 או AC1750 המופיעים בצמוד לשמות הדגם של הנתבים, נותנים תמונה מדוייקת לגבי היכולת האלחוטית שלהם. במדריך המצורף תוכלו למצוא הסבר מפורט לגבי המשמעות של צירופים אלה וטבלה המפרטת את כל הצירופים האפשריים. http://www.netcheif.com/Articles/WiFi_Speeds/WiFi_Speeds.htm
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
מישהו מוכן להגיד לי איפה האתר שממנו אפשר להוריד עידכון חדש אם יש למודם מסוג PCI פנימי ששם החברה היא Cnet ניסיתי באתר של Cnet אבל לא מצאתי שום דבר.
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני נמצא במשרדים של 3 קומות, אני מעוניין לפרוס נתב/ים אלחוטיים שיכסו את כל הקומות. אני מתכוון לחבר את הנתב לLAN לתת לו SUBNET משלו לצורכי אבטחה שישמש רק לגלישה באינטרנט. אשמח אם תוכלו ליעץ לי לגביי אילו נתבים אלחוטיים / ACCESS POINTS עליי לרכוש וכיצד לפזר אותם בקומות. אם ניתן גם ליעץ בנושא אבטחת המידע (אינני מעוניין שיתמשו במשאבי הרשת למעט את תשתית הגלישה) תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אהלן חברים יש ברשותי 2 מחשבים נייחים שמחוברים בשיתוף אינטרנט (מחשב מארח שלידו המודם כבלים) ומחשב נייד אחד והייתי רוצה לחבר גם את המחשב הנייד לרשת במה עלי להשתמש? (נתב, ראוטר, האב) ואיזה חברה ממולצת? המחשבים כולם נמצאים פחות מ10 מטר אחד מהשני בחדרים נפרדים לחדר שלי יש קירות בטון (לא ממ"ד) זה ישפיע?
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
מישהוא יודע מה הוא הבדל בין כבל רשת RJ45 (ישר) וכבל רשת RJ45 (מוצלב) ?? תודה.
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם אבקש את המלצתכם החמה על נתב אלחוטי בתקיב של עד 400 ש"ח שיתאים לכבלים ו ADSL עם קליטה טובה וללא ניתוקיםץ קראתי המלצות של Netchife בקיצור על מה ללכת לי יש בבית TP LINK שקניתי מאייבורי והוא זוועתי מלא ניתוקים תודה על עזרתכם חג שמח ושבת שלום לכולכם
-
- 8 תגובות
- 890 צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים בבית שצריכים אינטרנט, לשתיהם יש כרטיס רשת ויש לי מודם USB ומודם רשת. אני רוצה לשתף את האינטרנט ב2 המחשבים, את המודם רשת (ECI 312) שדרגתי לנתב וחיברתי לסויץ' והכל עובד, יש אינטרנט אבל הרבה בעיות בגלל ה FIREWALL, ולא הצלחתי לפתוח פורטים בצורה יעילה וחוצמזה אין דרך לנתב כמה כל מחשב מקבל, נניח שאני רוצה שיהיה מחשב שיקבל 70% מהאינטרנט והשני שיקבל רק 30. אבל אם אני מחבר את המודם USB ועושה רשת פנימית עם שיתוף אינטרנט אני חושב שיהיו לי פחות בעיות. מה אתם אומרים?? נקודה נוספת היא שעוד כחודש יתווסף עוד מחשב שגם הוא יחובר לאינטרנט ואז אני לא חושב שאפשר לחבר אותו לרשת הפנימית עם המודם USB.
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אז ככה: שני מחשבים AMD AXP אחד 8RDA+ השני NF7 מחוברים בכבל מוצלב, והרשת ביניהם עובדת (כולל שיתוף קבצים) עד אתמול היה לי שיתוף אינטרנט ללא בעיה, ופתאום השיתוף אינטרנט הפסיק לעבוד. תמונות: המחשב שמחובר למודם: http://rotter.name/User_files/nor/435e270d7000afaf.jpg החיוג לאינטרנט: http://rotter.name/User_files/nor/435e272170b7b837.jpg המחשב השני ברשת: http://rotter.name/User_files/nor/435e2735711a43e6.jpg ניסיתי להגדיר את הרשת מחדש, פיירוול לא מאופשר. רעיונות יתקבלו בברכה.
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני בונה אתר לפרוייקט במחשבים ואני צריך לעבוד עם השרת שעל המחשב אבל מישום מה הוא לא עובד, הוא אומר לי שאי אפשר לפתוח את הדף שגיאה פנימית של השרת משהו כזה.
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לחברי פורום רשתות - שוב הכתה אותי הבעיה המעצבנת מכולן - A Network Cable is Unplugged. המחשב שלי מסרב להכיר בקיומו של כבל רשת תקני לחלוטין (=פועל עם מחשב אחר) המחובר אליו באופן יציב למדי. משום מה כתובת הMAC של הכרטיס היא FF:FF:FF:FF:FF:FF, הוא מצליח לעשות פינג לעצמו (127.0.0.1) אבל כאמור הוא לא מקבל IP מהנתב (בניגוד ללפטופ שבו אני משתמש עכשיו) כי חושב שהכבל אינו לרמתו (שוב, בניגוד ללפטופ בו אני משתמש עכשיו). ניסיתי את הדברים הבאים: אתחול של המחשב. כיבוי והפעלת הכרטיס. מחיקת הכרטיס מ-Device Manager והתקנתו מחדש. netsh int ip reset netsh winsock reset התקנת דרייבר עדכני. שינוי סלוט PCI דרכה מחובר הכרטיס. שינוי הכרטיס. System Restore ההישג היחיד שהגעתי אליו אחרי רשימת …
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אהלן, לפני כמה ימים פירמטתי את המחשב והתקנתי WINDOWS 7. הכל טובה ויפה, למעט העובדה שהביטורנט מתקשה לעבוד. עד היום השתמשתי בפורטים 7001-7010 UDP\TCP והכל עבד מצוין. לצערי, לאחר שפתחתי את הפורטים לאייפי הפנימי הרלוונטי למחשב שלי, הביטורנט מתקשה לעבוד! בתחתית המסך הוא טוען שיש בעיה עם התחברות, וכשאני בודק את הפורט הוא אומר שהוא לא FORWARDED PROPERLY זה לא שהביטורנט לא עובד, אבל הוא עובד במהירות לא יציבה והרבה יותר לאט ממה שבד"כ הוא היה עובד. כשאני מתכוון למהירות לא יציבה, אם פעם הוא היה מגיע למהירות מסויימת [נניח, בהתאם למהירות החיבור שלי שהיא 2MB, זה אומר 250-280KBS ] ומתייצב עליה, עכשיו הוא קופץ כל שניה בין 200 ל-100 ל-60 ל-40 וחוזר ל-200-280. האם למישהו יש מושג מה יכולה ל…
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
יש לי בבית שני מחשבים שנמצאים במרחק של כ10-15 מטר אחד מהשני (לא בחדר ביטחון). אחד מהם מחובר לראוטר של trendnet דגם tew-631brp , אני רוצה לקנות לשני כרטיס רשת אלחוטי כדי שהוא גם יתחבר לראוטר. השאלה שלי היא כזאת: 1) מה ההבדל בין כרטיס רשת שיושב על PCI לבין כרטיס שמתחבר בUSB ומה עדיף? 2) יש למישהו המלצה על כרטיס טוב ולא כלכך יקר?
-
- 3 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נתב חוטי טוב שלא מתחמם ונתקע אלא משהוא יציב שיספק אותי לאורך זמן כי המחשב כל הזמן דלוק אז אני צריך אותו יציב עד 400-450 שקל גג יש הצעות בבקשה?
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה למדוד את קצב העברת הנתונים של תוכנת הסקייפ, כלומר כמה זמן לוקח לה להעביר הודעה כתובה, כמה זמן להעביר מסר קולי, שיחת וידאו וכיוב'... מישהו יודע איזו תוכנה יודעת לעשות דברים כאלה? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אני צריך נתב אלחוטי טוב, איכותי ואמין בתקן N. יש המלצות ?
-
- 3 תגובות
- 889 צפיות
-