עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, יש לי נתב TP-Link TL-WR1043ND. הוא יושב בחדר בקצה הבית כשבין החדר לסלון יש קיר בטון, איכות הקליטה בסלון היא סביב 70-80%. בקומה השניה (חדר מעל החדר שבו נמצא הנתב) המצב קצת פחות מזהיר ואיכות הקליטה היא 50-60%. אני רוצה להוסיף מגביר אות (ריפיטר או כל פתרון אחר) שיוכל להגדיל לי את איכות הקליטה בקומה השניה. אבל, מכיוון שאני רוצה לעשות שימוש בסטרימינג אני לא מעוניין בפתרון שיחתוך לי את מהירות הרשת בחצי. אפשרי?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי הוטבוקס שמוגדר כאלחוטי מחובר אליו מחשב אחד עם כבל רשת + מחשב נייד שאני גולש דרכו בצורה אלחוטית מהוטבוקס אני רוצה לחבר להוטבוקס ראוטר נוסף עם כבל רשת ולגלוש דרכו (הראוטר הנוסף) בצורה קווית+אלחוטית אבל שגם ההובוקס ישאר אלחוטי. איזה כבל אני צריך והאם הדבר אפשרי? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by xxgorenxx,

היי שלום לכולם, יש לי שאלה, נניח ואני רוצה לחסום אתר ספציצי באמצעות טבלת ניתוב וכתובתו היא xxx.xx.xx.xxx מה שאני עושה זה route add xxx.xx.xx.xxx/32 ובוחר לו ביעד סתם gateway הבעיה היא שהוא לא נחסם, http://up 351 .s iz .co.i l/up3/ymjhqxvt5zmu.jpg (למחוק רווחים) השאלה היא כזו , אם ברגע שאני פונה לכתובת הוא אמור לזרוק אותי לסתם GATEWAY איך יתתכן שאני מגיע לאתר?

• 2 תגובות
    • 929 צפיות
  4. Started by ekmo,

שלום, יש לי בבית נתב Linksys WRT54GL ומחשב נוסף בחדר אחר שמחובר אליו אלחוטית. עד אתמול בערב הכל עבד מצויין ומסיבה שאינה ברורה היום בבוקר המחשב השני פשוט לא מצליח להתחבר. המחשב הנוסף מזהה את הרשת, יש אפילו סיגנל טוב אבל כאשר מנסים להתחבר מקבלים הודעה שלא ניתן להתחבר. אין בעיה של אבטחה כי עד עכשיו הרשת לא הייתה מאובטחת. ניסיתי לאבטח את הרשת (WPA Personal), הוספתי את הסיסמה במחשב השני ולכאורה נראה שהכל בסדר (שוב, יש סיגנל יפה בצבע ירוק) אבל כפתור ה-Connect לא מושחר (Greyed out). אני כבר די אובד עצות, למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

• 2 תגובות
    • 761 צפיות
  5. Started by Kzer-Za,

הי, לבן משפחה שלי יש מודמראוטר של בזק עם כיסוי אלחוטי די עלוב. (לא יודע את הדגם) אני אישית עובד עם תשתית הוט אז אין לי נסיון עם תשתיות בזק. האם כדאי לקנות מכשיר משולב מודם+ראוטר או שעדיף לקנות ראוטר נפרד ולבקש מבזק שיספקו מודם? (אם הם בכלל עושים את זה). במידה ומכשיר משולב הוא העדיף האם יש המלצות לאחד עם כיסוי אלחוטי טוב?

• 2 תגובות
    • 890 צפיות
  6. Started by or9400,

שלום, יש לי ראוטר של TPLINK דגם TL-WR1043ND יש לי כמה שאלות אשמח לעזרה. 1. האם ניתן לחסום אתרים דרך הראוטר (כמו שניתן דרך הקובץ HOSTS של המחשב) ? 2. ראיתי שיש חיבור של USB מאחורה וחיברתי לשם DOK שנכנסתי להגדרות בראוטר ראיתי את הפירוט שלו מקום זמין וכו' אבל לא הצלחתי להיכנס וליראות את הקבצים ? האם זה אפשרי ? אני מעונין ליצור לי מקום לקבצים של הלימודים(כמו DROPBOX ) יש לי DYNDNS מוגדר על הראוטר. תודה רבה על העזרה אור

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  7. שלום, יש לי מודם שמחובר לנתב קווי של אדימקס. מהנתב הזה יוצאים 3 כבלי רשת למחשבים שולחניים. נותר לי שקע אחד פנוי בנתב הזה. אני חיברתי כבל רשת לשקע הפנוי בנתב הקווי ובצד השני חיברתי אותו לשקע LAN בנתב האלחוטי. בנתב האלחוטי, אני כיביתי את ה dchp. אני מעוניין להשאיר הכל מחובר ופשוט לחבר או לנתק את השקע של הנתב האלחוטי בהתאם למתי שאני צריך רשת אלחוטית. הבעיה היא שכאשר הכל מחובר כך. ושני הנתבים מחוברים, האלחוטי עובד, מחשב 1 עם vista עובד אבל ב 2 מחשבים עם 7 אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט. יש רעיונות?

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  8. Started by Master Boo,

שלום, אני צריך לקנות מודם-ראוטר חדש לחיבור הADSL שלי (10MB) וראיתי שבזק מוכרים את D-Link 2760U. רציתי לדעת האם אפשר להזמין בעצמי את ה2740U וזה יעבוד, או שיש משהו מיוחד בראוטר שלהם? מבחינת חיבורים אני צריך 2 עם כבל, ועוד 5-6 אלחוטיים, בלי שהראוטר יפול. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by daniel123,

שלום, יש לי ראוטר של D-Link DSL-2760U בתקן N של חברת בזק, רציתי בבקשה המלצות של מתאמים לשימוש במחשב השני ואם זה משנה של איזה חברה המתאם כדי שיתאים לראוטר?

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  10. Started by ToMeRv32,

שלום לכולם.. רציתי לדעת כמה דברים על תקני הWiFi הקיימים.. חיפשתי קצת בגוגל וקראתי בויקיפדיה אבל אני לא מצליח להבין הרבה משם חחחח 1. יש הבדל בטווח (מרחק) הקליטה בין תקן B, G ו N? 2. יש דרך לדעת את הטווח שאליו משדר הראוטר WiFi? 3. מה שקורה זה שהראוטר משדר את התדר והמתאם רשת צריך להיות בטווח השידור כדי לקלוט? זה נשמע לי הכי הגיוני, אבל בעצם גם למתאמי/כרטיסי רשת יש אנטנות שמגדילות את טווח הקליטה שלהם, אז גם הם שולחים תדר מסויים? או שמה.. פה בעיקר הבלבול שלי. ~ 3. ראיתי את זה: http://www.rahul.net/dold/clarence/usb-can/im000742-800x600.jpg איך זה בעצם עוזר? (איך זה עובד?) אני ממש צריך פתרון כזה למחשב בצופים אני מצטער מראש על הבורות שלי אבל אני פשוט לא מצליח להבין אי…

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  11. Started by Cheif,

הילדים חזרו לבית הספר, ואני עושה סדר עם המסקנות של חופשת הקיץ. http://www.netcheif.com/blog/?p=2439

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  12. Started by papkin,

שלום לחברי הפורום,שדרגתי לאחרטונה ל10 מגה, יש לי תשתית בזק מודם 600E מתאם שיחות של 012 וראוטר אדימקס BIR 424N בדיקת מהירות ספק 012 מחובר מחשב נייח ישירות עם כבל רשת WIFI מכובה ואין שימוש בטלפון. בדיקת מהירות בארץ אכן רמאה לי סביב 10.5 אבל בדיקה לשרתים באירופה זה נע בין 7-9 ושרתים בארצות הברית בין6-8 עכשיו אני מבין שככל שאני עושה בדיקה לשרת רחוק יותר אני עובר מרחק רצני יותר ניחות ועובר עוד שרתים בדרך זה מובן לי האם תוצאות כאלו הן בגבול ההגיוני??? ב012 לדבריהם מתחייביםן לבדיקת מהירות בשרת בארץ,עכשיו השאלה אם זה תקין או שלא לדעתכם?? תודה רבה לכל העונים

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  13. Started by Yuval_shiboli,

שלום לכולם, יש לי בעיה מטרידה שטרם מצאתי לה מענה. יש לי בבית מספר מחשבים. SmartBox של אורנג' משמש כראוטר- מחשב אחד מחובר אליו בכבל, השאר דרך WiFi. אחד המחשבים נמצא, מה לעשות, בממ"ד. הוא מריץ XP ומתחבר לרשת בעזרת USB WiFi Adaptor בסיסי ביותר. על מנת לשפר את הסיגנל הנמוך בממ"ד רכשתי AP של TP-Link והגדרתי אותו כ- repeater. עד כאן טוב ויפה, אבל המחשב בממ"ד מתחבר לרשת וממשיך להציג סיגנל נמוך. בדיקה בעזרת כלי הניהול של Edimax מראה כי כרטיס הרשת של המחשב מזהה שני מקורות של הרשת: 1. הראוטר- עם סיגנל נמוך 2. הרפיטר- עם סיגנל גבוה אני מזהה אותם לפי ה- MAC שלהם המוצג בשדה BSSID. כמובן שלשניהם אותו SSID כך שמבחינת מערכת ההפעלה יש רק רשת אחת. ולמרות כל זאת המחשב מתעקש להתחבר לראוטר ע…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by IanCurtis,

שלום יש לי חיבור כבלים של 30 מיגה אני מחובר ללא חייגן שאני מחובר למודם כשהמודם BRIDGE וחייגן על המחשב או חייגן בראוטר אני מקבל 30 מיגה אבל שאני מחובר והחיוג נעשה דרך הוט (mpls) אני מקבל רק 10 מיגה בדיוק !!! צריך לקחת בחשבון שלפני ששדרגתי הייתי על מהירות 10 מיגה ולשאלה הצפויה למה אני בוחר בmpls ולא בחייגן בתוך הראוטר היא שיש לי ניתוקים רבים והוט ב014 מאשרים שחיבור 30 מיגה ללא mpls גורם לניתוקים אני לא יודע מה לעשות 4 חודשיםאני משלם 30 מיגה ולא יכול להנות מזה כי אני נחתך ל 10 מיגה למישהו יש הסבר !!! ב014 טוענים שהתקלה של הוט והוט טוענים שהתקלה ב 014 ממש מפתיע

• 2 תגובות
    • 751 צפיות
  15. אהלן חברים! אני מתכנן לפרוס בבית תשתית חוטית של כבלי רשת. אני עושה זאת באופן עצמאי ולכן אני זקוק לדרך בה אוכל לבדוק את תקינות התעבורה של הרשת לאחר העבודה.... למודם מחובר ראוטר ששולח כבל לכיוון אחר בבית דרך סוויצ'. חשבתי לבדוק בדרך הבאה, המס' מציינים שלבים: 1. בדיקת מהירות כשמודם מחובר ישירות למחשב נייד (בכל שלב אשתמש באותו מחשב. בכל בדיקה רק מחשב אחד יהיה מחובר לרשת). 2. חיבור המודם לראוטר ואת המחשב לראוטר ובדיקה נוספת להשוואה. 3. אם שלב 2 יצא תקין: חיבור הסוויצ' לראוטר וחיבור המחשב לסוויצ'. שוב בדיקת מהירות. 4. חזרה על שלבים 2-3 בכל שלוחה. זו תוכנית טובה לבדיקה או שפספסתי משהו? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 8.4k צפיות
  16. שלום, אני בבזק + בזק בינלאומי.. ביצעתי ספידטסט למספר שרתים בארץ ובכולם הפינג המינימלי היה 225! המהירות תקינה, פינג דרך הCMD נראה סביר גם כן.. יכול להיות שזה סתם עיניין של SPEEDTEST?

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  17. Started by Cheif,

יהונתן קלינגר הוא עו"ד העוסק בתחום האינטרנט וטכנולוגיה עתירת ידע. לאור ההכרזה של בזק על ה-"האינטרנט החברתי" הוא פרסם מאמר מעניין העוסק בסכנות ובבעיות בשיתוף חיבור האינטרנט הביתי עם אחרים. http://www.digitalwhisper.co.il/files/Zines/0x23/DW35-4-NotSocWiFi.pdf

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  18. היי, יש לי טלוויזיה פנסוניק th-l42u30 ורכשתי בחו"ל את הדונגל הזה האם ניתן לגלוש באופן חופשי באינטרנט? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Moty_p,

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR700N ראיתי שהנתב הנ"ל מסוגל להמיר תקשורת WIFI ו 3G לתקשורת קווית (ENTERNET) וההפך?? בנוסף ראיתי שהוא מסוגל להיות ריפטר ו AP אבל אני לא בטוח בזה, האם כל מה שאני חושב זה אכן נכון? מה הוא עוד מסוגל לעשות? אפשר לחבר אותו לתקע ישראלי של 220V? (בתמונה אפשר לראות שהוא מתאים לשקע של ארצות הבריט 110V)

• 2 תגובות
    • 944 צפיות
  20. Started by Cheif,

הח'ברה מ-CONNECTIFY הצליחו מעל ומעבר למשוער והצליחו לגייס יותר מפי 2 עבור פרויקט ה-DISPATCH - קרוב ל-108,000$ מ-1708 תורמים. כפי שהסברתי בפוסט האחרון בבלוג שלי, DISPATCH תאפשר למחשב לנצל מספר חיבורי אינטרנט ולאחד אותם לחיבור אחד בעל רוחב פס גדול. החיבורים יכולים להיו קווים, אלחוטיים או מבוססי סלולר ובפועל DISPATCH תתנהג כמו ROUTER עם מספר כניסות WAN בלתי מוגבלות. ניתן לקרוא על הנושא במפורט ב-ALL THINGS D כאן - http://allthingsd.com/20120910/why-choose-one-connectify-blends-vc-and-crowdfunding-in-kickstarter-campaign/

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  21. Started by thelegend,

שלום, עברתי דירה ועכשיו הראוטר נמצא במרחק של 6 מטר המחשב שלי ומהסוני פלייסטיישן. בדירה הקודמת חיברתי את המחשב לכבל רשת 10 מטר הכי פשוט שיש ואת ה PS3 לכבל רשת 3 מטר גם הכי פשוט שיש. השאלה שלי היא אם אני אחבר את המחשב לכבל הזה שוב בדירה החדשה האם איכות ההורדה והביצועים יורדת בגלל אורך הכבל ואיכותו? ואף חשוב יותר בשבילי, האם כבל פשוט של 10 מטר מהראוטר לPS3 יוריד מאיכות הרשת שלי בPS3, במיוחד לאור העובדה שבPS3 אני משחק משחקי multiplayer כגון call of duty וכדומה ואני רוצה איכות אינטרנט מקסימלית? האם כדאי לקנות כבל קצר ולנסות לשים את הראוטר קרוב לאחד או שני המכשירים הנ"ל ואם כן זה משנה איזה כבל ואורכו? ואם לא תיהיה לי ברירה אז במידה וכן יש בעיות עם כבלים ארוכים כמו שתיארתי אז הא…

22. ניסיתי את Dlink 632 שבכלל לא עבד עם HOT, לא משנה כמה שיחקתי בהגדרות (עם בזק כן אבל אני צריך כרגע HOT). בגלל שהתקן L2TP שונה בארץ מארה"ב, כל הביקורות באתרי חומרה לא רלוונטיות ואני צריך מידע ע"פ נסיון בשטח. כרגע יש לי TP LINK 941N, היה טוב בהתחלה אבל כבר חצי שנה עם ניתוקים ומצריך ריסטרטים. איך Tenda?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by bd,

הפכתי את ההוטבוקקס למודם דרך השירות והוספתי ראוטר tp841n הפכתי תכרטיס רשת הביתי לכתובת פנימית 192.168.1.100 ב dmz גם וגם הפניית פורטים לפי השרת עם פורט 3500 בתוכנת serv-u עם משתמש וכל ההגדרות. בפיירול הפנימי של וינדוס 7 הגדרתי כניסות ויצאות לתוכנה וגם בנוד 32 . אני מצליח להתחבר למחשב ftp מהרשת עצמה דרך האיפי הפנימי והחיצוני אבל דרך רשת אחרת לא מצליח , מהי הסיבה ואיך מתגברים עליה ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by d__o__r,

שלום לכולם אני רוצה לעשות השוואה בין הספק בזב"ל לבין הוטנט. אני כרגע נמצא בספק בזק בינלאומי ורציתי לראות את הבדלי הפינג לשרת אשר נמצא בגמרניה פרנקפורט. האם מישהו מהפורום נמצא בספק הוטנט ויכול לעשות בדיקת פינג ולפרסם אותה פה? בתודה מראש הינה תוצאות של בזב"ל

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Cheif,

D-LINK מציגה שני נתבים חדשים (אחד מהם סלולרי) ונקודת גישה. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=3562

• 2 תגובות
    • 905 צפיות

דיונים חדשים בפורומים