עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Nahum2,

שלום לכולם, יש לי בבית שני מחשבים (שולחניים) ואני מעוניין לחבר את שניהם לאינטרנט. הידע שלי בתחום שואף ל אפס, ולכן אני מבקש שתהיו סבלניים. כרגע אני מחובר דרך ברק 013 באמצעות מודם של TOMPSON (750 קילוביט לשניה)השאלה שלי היא איך אני מתקדם מכאן. עד כמה שהבנתי אני צריך כרטיס רשת אלחוטי ואת הדבר הזה שנקרא נתב (מה שזה לא יהיה) איזה נתב מומלץ ? אני רוצה חיבור יציב ומהיר ככל הניתן כמובן. על זה נראה ש אתם ממליצים:Linksys wrt54GL ואיזה כרטיס רשת אלחוטי תואם לו אני צריך לקנות? הייתי רוצה בנוסף לדעת בבקשה האם אני צריך שתי כרטיסים אלחוטיים או שניתן לחבר אחד מן המחשבים בקווי. ומה אני עושה אחרי שרכשתי את הרכיבים? עוקב אחרי:"מדריך להקמת רשת אלחוטית, הגדרות ראשוניות ואבטחה"? בתודה ר…

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  2. Started by kibub,

היי יש לי כרטיס רשת אלחוטי הוא בה בצורת USB של DLINK ורציתי לדעת ההתקנה שלו זה פשוט לחבר למחשב ולהתקין את הדרייבר ואז הוא עושה סריקה עד שהו מוצא רשת? שמעתי שאפשר לפעמים לתפוס רשת חיצונית ולגלוש דרכה זה נכון?

• 9 תגובות
    • 872 צפיות
  3. Started by D-Bang,

כשאני מפעיל את הפקודה ipconfig /all הוא מראה לי משהו מוזר תחת הכרטיס רשת (אליו מחובר הנתב) subnet mask: 255.255.255.0 default gateway: 192.168.1.1 DHCP Server: 192.168.1.1 DNS Server: 192.168.1.1 הכתובת שחוזרת על עצמה זה הכתובת של הראוטר שלי, 3COM, וזה לא היה ככה קודם (לכל שם הייתה כתובת נפרדת) בהגדרות TCP/IP גם הIP וגם הDNS עומדים על Automatic. אני גולש באינטרנט בלי בעיה, אבל אני לא יכול להגדיר IP סטטי (בשביל המיול) ונראה שזה עושה בעיות בחיבור רשת אלחוטית.

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  4. לא מצליח לעשות.. תודה.

5. Started by Big_Guy7,

ניסיתי לשלוח מודעה לאתר "יד2" ואחרי שמיליתי את כל הפרטים ורציתי לשלוח את המודעה, קיבלתי הודעה שכתובת ה IP התגלתה כחשודה, אז אי אפשר לשלוח את המודעה. למה זה?

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  6. שלום, כבר כמה זמן שיש לי בעיה באינטרנט שרק כאשר אני משתמש בתוכנה כלשהיא(לא משנה איזה) של ביטורנט אז האינטרנט מפסיק לפעול (אי אפשר לגלוש, ואפילו הבעיה פוגעת בקיילנט הביטורנט שלי -יוטורנט- שהוא עצמו לא מצליח אחרי כמה זמן להתחבר לטראקר).. ואז אני צריך להפעיל מחדש את המחשב, או להסיר לחלוטין את היוטורנט מהמחשב מישהו יודע למה האינטרנט מתנתק, או יותר נכון מפסיק לפעול, ואיך אני יכול לתקן את זה? תודה

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  7. אני משתמש בתוכנה remote control ביטלתי את חומת האש ביטלתי גם את האנטי וירוס הפעלתי מחדש, גם המחשב השני ביטל את חומת האש. ואני עדין מקבל את השגיאה: can't connect to the server מה עוד אני יכול לעשות? (בהנחה שהבעיה אצלי)

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  8. שלום, אני משתמש בנתב linksys WRT54GL , אני צריך כרטיס רשת PCI אלחוטי למחשב הנייח. (עד היום גלשתי עם מחשב נייד בתקן b ועם הנייח בחיבור חוטי). ראיתי את הכרטיס Linksys WMP54G: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=403050 164 שקלים. הוא מאותה חברה ובאותו תקן G כמו הנתב, אבל רק שנת אחריות אחת. יש כרטיסים זולים בחצי מחיר(75שקלים): TP-LINK TL-WN650G http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=597814 (תקן יותר מהיר, וגם עם אחריות ל3 שנים). עד היום השתמשתי בנתב WRT54GL ולא היו ניתוקים או בעיות. השאלה היא: האם הכרטיס ה"זול" עם 3 שנות אחריות יספק את אותה סחורה כמו הכרטיס "היקר" המיועד Linksys WMP54G? אני אשמח לשמוע דעה של מישהו עם נסיון בקונפיגורציה כזו... תודה.

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  9. הראוטר והכרטיס (ב USB) הם של LEVEL-ONE על המחשב עם הכרטיס אני יכול למצוא רשתות בתחום, כולל הרשת של הראוטר. כשאני מתחבר הכל נראה במבט ראשון בסדר - האייקונים משמאל למטה של תוכנת הכרטיס ושל חיבור האינטרנט של וינדוס מאשרים שיש חיבור, אבל כשאני מנסה לגלוש זה כאילו אין אינטרנט, וגם ב client list ב web interface של הראוטר אין את המחשב השני כשאני מתחבר לרשת. מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  10. Started by tomersp,

חושב לרכוש את הראוטר הזה? מישהו מכיר אותו? אמין? יוכל לשדר מעבר לקיר ממ"ד? תודה!!!

• 6 תגובות
    • 871 צפיות
  11. Started by שחפון,

שלום לכולם אני רוצה ליצור רשת ביתית בבית בינן שני מחשבים נייחים שהאחד מהם מחובר לראוטר שלי שסופק מבזק לפני מספר שנים והוא מדגם siemens sl2-141 היכול לשדר כך קראתי בקצב של 54MBPS ואני מתלבט איזה כרטיס רשת לקנות על אף ההסתייגויות מתוך האתר זאפ על חברות כגון edimax,tp-link שבהם הדגם המומלץ ביותר הוא edimax ew7128g השאלה היא איך בודקים איכות ותאימות של כרטיס רשת ואיזה לקנות בכלל כי יש לי ידע ממש בסיסי בנוגע לרשתות ואשמח אם תהיו לי כאן לעזר כי שבוע הבא אני מתחיל לימודים ב"ה ולא אוכל להתעסק עם זה זמן ממושך כ"כ.... חוץ מזה הייתי רוצה לדעת בנוגע לכרטיס רשת איך הטווחי קליטה שלו (יחסית למה שאתם תמליצו לי ...) וממש אודה לכם על העזרה כי זה ממש דחוף לי... תודה רבה ושבוע טוב שחף

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  12. Started by mrraz,

טעות, אפשר לנעול

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  13. Started by wow,

יש לי תוכנה שבעזרתה אני שולח פקטות לכרטיס שרת שלי במחשב (הפקטות נשלחות מקובץ שנוצר ע"י Wireshark), השאלה שלי היא אם אני למשל רוצה לשלוח את ה-Packets למחשב אחר שנמצא איתי ברשת איך אפשר לעשות את זה ?

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  14. יש לי רשת שמורכבת כך סוויטש אדימקס 10/100 שאליו מחוברים המחשבים ראוטר D LINK של בזק חיבור לאינטרנט של 15 Mb על תשתית בזק וספק בזק בינלאומי המחשבים שמחוברים לסוויטש מעבירים נתונים בניהם ב 80Mb שזה יפה ומספיק כל מחשב שמתחבר או לראוטר ישירות ע"י כל או לרשת האלחוטית מקבל 15 Mb שזה טוב ברגע שהמחשבים מחוברים לסוויטש ומשם יוצאים לאינטרנט התוצאה היא באיזור ה 6 Mb ??? זה קצת מסובך אז אני יסכם את זה כל הרשת עובדת טוב כולל הסוויטש כשהוא לא משתמש בראוטר הראוטר עובד מצויין כשהוא לא משתמש בסוויטש ברגע שמחברים אותם המהירות נופלת והכבלים נבדקו והוחלפו כך ששם לא הבעיה והרשת נבדקה עם סוויטש נוסף של TP LINK כדי להפטר מהגדרות בעייתית בראוטר עשיתי לו ברד ריסט והוא במצב דיפולטיבי בנוסף בדקת…

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  15. שאלה שמעניינת אותי איך המתאמי רשת האלו בעצם עובדים? הם רק קולטים את האות מהנתב האלחוטי או שהם גם משדרים תדר מסוים?

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  16. Started by Cheif,

למיטב ידיעתי, עד היום לא פורסמה בארץ סקירה מקיפה למצלמת IP. במצלמת IP כוונתי למצלמה המתחברת ישירות אל נתב הרשת תוך שהיא מקבלת ממנו כתובת IP. מצלמות מסוג זה נפוצות מאוד בשוק המקצועי אך לא זכו להצלחה גדולה בשוק הבייתי. אז בפעם הראשונה, קבלו סקירה מקיפה למצלמת IP המתאימה לבית ולעסק הקטן. בתמונות שמצלמה זו מפיקה ניתן לצפות באופן מקומי תוך שימוש בתוכנה ייעודית, או באופן מרוחק דרך רשת האינטרנט או תוך שימוש בטלפון חכם מבוסס iOS או אנדרויד. http://www.netcheif.com/Reviews/IC502w/IC502w.htm

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  17. Started by Motix,

שלום לכולם. יש לי הוט 100 מגה. יש לי כמה מכשירים שמחוברים לאינטרנט: בWIFI: טלוויזיה smart tv es8000 (בסלון), מחשב נייד, 4 סמארטפונים (גלקסי) בכבל רשת: מחשב נייח, טלוויזיה של פיליפס, בלורי ורסיבר (בסלון) . כרגע אני מחובר כשHotBox עובד כמודם ואליו מחובר edimax BR-6524n ואליו אני מחבר את הנייח והטלוויזיה פיליפס בחדר. בסלון ובבית נמצאים שאר הדברים. אני לא יכול לחבר ככה את הרסיבר והבלוריי כי אין לי ראוטר/מודם בסלון. שאלות: 1. דיברתי עם הוט לשאול אם אפשר לחבר עוד מודם ואמרו שאי אפשר, הציע לי לקנות איזה pci משהו כזה כמו usb ב25 שקל לחודש שאוכל לחבר אותו בסלון. האם זה טוב? 2. אם אני אעביר מהחדר שלי 15-20 מטר של כבל רשת דרך הקיר, אחבר את המודם והראוטר בסלון ודרך הכבל אני אחבר את ה…

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  18. Started by eloya,

היי, אני מנסה לגשת למחשב שלי דרך remote desktop ממחשב אחר. מבחינת תוכנה הכל מותקן כמו שצריך. יש לי שני חשבונות admin וכשאני מנסה להתחבר אל המחשב הוא מבקש סיסמה העניין הוא שאין לי סיסמה לאף אחד מהם ולא הצלחתי למצוא איפה צריך להגדיר אותה. אנא עזרתכם.

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  19. Started by domuzy,

שני מחשבים בבית: אחד פנט' 4, 1500 והשני פנט' 3 800. שניהם עם XP. אינטרנט WOW של בזק בינ"ל נט, מהירות 750MB. אין לי מושג איזה כרטיס רשת לקנות, לפי מה בוחרים או כל מידע אחר. האם צריך אחד בשביל שניהם או שמתקינים אחד בכל מחשב? מה זה האב והאם זה קשור? סליחה על השאלות המפגרות- אין לי מושג, כאמור. תודה רבה מראש. נ.ב- אני רק יודע שאמור לעלות עד 100 ש"ח (ושלא יהיה אלחוטי).

• 6 תגובות
    • 871 צפיות
  20. שאלה ראשונה היא בנושא חומרה: אני רוצה להעביר כבל 20 מטר לחדר אחר ממחשב השרת, ולהעביר אותו דרך הבוידעם. השאלה היא - כשקונים כבל כזה, הרי הוא מגיע עם קצוות לא? כלומר עם חיבורים מוכנים - שגדולים מהכבל עצמו. ולכן השאלה היא איך אעביר אותם דרך החורים בקיר (זה אל יפה לחורר גדול מדיי...) למישהו יש רעיון? נתקל בזה? האם אפשר לחתוך ולחבר שוב איכשהוא...? ושאלה דומה - אם אני קונה כבל לפי מטר רץ, כיצד אחבר קצוות? שאלה נוספת היא - במחשב השרת, האם עדיף לי לוותר על חיבור המודם לכרטיס הרשת (וכך לפנות את החיבור לרשת הביתית) ולהעברי אותו לUSB? או שעדיף להשאיר את המודם על הרשת ולקנות כרטיס רשת נוסף? תודה לכל העונה!!

• 9 תגובות
    • 871 צפיות
  21. שלום אני מתחבר לכבלים ונטויזן ושואל מה עדיף לי? EDIMAX? 3COM? מה ההבדל בינהם בחיי יום יום? האם שווה להשקיע בנתב יקר ומה אני אקבל בתמורה? האם יש בעיות בחיבור VPN החוצה או דרוש קינפוג מיוחד? מה אני צריך לדרוש מ-הוט לגבי סוג החיבור וקינפוגו? חיגן? בתודה, יהודה

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  22. שלום! השאלה שלי היא האים ניתן לחבר שני כרטיסי רשת אלחוטיים זהים (מאותה חברה ודגם), וע"י כך להתחבר לשתי רשתות אלחוטיות שונות? השאלה היא יותר לכיוון תקלות חומרה.

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  23. בשעות מסויימות הגלישה איומה אני עושה trace לאתרים בארץ ובחו''ל ותמיד מקבל Request timed out Tracing route to www.tapuz.co.il [212.150.54.150] over a maximum of 30 hops: 1 22 ms 19 ms 19 ms ln-ta-212.199.28.244.012.net.il [212.199.28.244] 2 19 ms 17 ms 19 ms ta-212.199.28.30.012.net.il [212.199.28.30] 3 85 ms 95 ms 20 ms fe-ta-212.199.28.78.012.net.il [212.199.28.78] 4 47 ms 41 ms 119 ms su-ta-212.199.28.206.012.net.il [212.199.28.206] 5 22 ms 19 ms 42 ms sa-pt-212.199.26.35.012.net.il [212.199.26.35] 6 71 ms 79 ms 55 ms 212.150.38.25 7 20 ms 22 ms 20 ms 212.29.206.46 8 33 ms 33 ms 19 ms 212.29.206.213 9 418 ms 262 ms 121 ms 62.90.133.202 10 * * * Request time…

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  24. Started by asdasdasd,

אני שוקל לעבור לחבילות החדשות האילו שהוט מציעה 1.5 הורדה 1.5 העלאה השאלה אם פינג תלוי ברובו במהירות העלאה או שזה בעצם 50 \ 50 ??? כרגע יש לי פינג של 20 בשרתים בישראל השאלה מה יקרה בפועל בשרתים בחו"ל עם העלאה 120 קיי והורדה 180 (חבילת 1.5 \ 1 החדשה של הוט) ?

• 3 תגובות
    • 871 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.