עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. ישנם לי 2 מחשבים האחד p4 1400 שכולל כרטיס רשת הוא מחובר לאיי די אס אל אני עומד לקבל עוד מחשב דומה לקודם אך לא בטוח שיהיה בו קרטיס רשת וגם אולי ווינדאוס 2000 עכשיו אין לי מושג איך לחבר ביניהם אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריך לחיבור שני מחשבים כאלה גם אלחוטי וגם בעזרת כבל אודה לו.

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  2. Started by Server,

שלום, קצת ברורים בנושא SubNet Mask, ברור לי שהרעיון של subnet mask הוא להפריד בין רשתות שונות (בכדי להוריד עומס מהרשת וכדי ליצור אבטחה) מה שעדיין לא ברור לי הוא התקשורת בין ההתקנים השונים כאשר קיימת הפרדה בין הרשתות לדוגמא הרי בחברה גדולה קיימים מספר קטן של שרתי קבצים איך מתבצעת התקשורת של כל הרשתות עם השרת שנמצא ברשת אחרת ? או אם כל ה DVRים או המדפסות של החברה נמצאים ברשת ספציפית (של מדפסות או DVR) עם סקופ משלה (לצורך אבטחה) איך מחשב שנמצא ברשת אחרת (ומורשה לגשת לאותו DVR או להדפיס באותה מדפסת עם IP ספציפי) אמור לתקשר איתם ? איך מנהל המערכת יכול לתקשר מהמחשב שלו עם כלל הרשתות בחברה (המחלקות ההתקנים) אם הוא בעצמו נמצא על רשת ספציפית ? ??

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by oz.hasson,

שלום לכולם. אני רוצה לעבור לאחד מהמבצעים הרבים שמתחילים עכשיו. הd-link DSL-6850U שברשותי עושה לי כבר הרבה זמן בעיות (ניתוקים לפעמים של כמעט 24 שעות בלי סיבה ברורה) וגם כשאני אנתק יקחו אותו בלי קשר. אז אני מתעניין לשדרג את הרשת שלי. אני מעדיף לקחת מודם וראוטר מפוצלים כדי שאם אני ארצה לשדרג את התקשורת האלחוטית עוד כמה שנים זה יהיה יותר פשוט ויותר זול (או ש unlimited יגיעו להרצליה ולא תהיה לי בעיה להתחבר אליהם [emoji12]) מה שחשבתי זה לקנות את tp Link archer c9. ולקנות מודם שלא ממש הצלחתי להבין אילו תומכים ואילו טובים יותר. אני הייתי מעדיף מודם עם Gigabit ethernet בשביל תאימות להמשך. אבל אני לא ממש הצלחתי להבין איך בודקים תאימות לבזק. אם לא הייתי ברור אז הכוונה שלי לקנו…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Cheif,

ה-TL-WR541G של TP-LINK הוא אמנם לא הנתב הכי חזק בשטח, אבל במחיר של 99 שקל הוא יכול לשמש SWITCH ו-AP ממש לא רע. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4495

• 0 תגובות
    • 921 צפיות
  5. Started by shugi,

שלום. ברשותי נתב Dlink DI-524 כבר הרבה זמן. שני מחשבים מחוברים אליו בחיבור חוטי ובשניהם עד כה לא היו בעיות עם האינטרנט. לאחד המחשבים יש איפי סטטי, כדי לקדם פורט של התוכנה utorrent והמחשב השני מקבל איפי ע"י ה-DHCP של הנתב. בשבוע האחרון אחי (שברשותו המחשב השני) רצה גם לקדם פורטים לתוכנה utorrent, אז עשיתי לו איפי סטטי וקידמתי את הפורטים כרגיל. אמנם, לאחר פעולה זו, החלה איטיות משמעותית באינטרנט. קודם כל, בדקתי אם זה בגלל הספקית או בגלל המחשבים. כיביתי מחשב אחד, והאינטרנט עבד במהירותו הרגילה. הדלקתי את המחשב, והאיטיות החלה שוב. החזרתי את שני המחשבים לקבלת איפי ע"י DHCP, אך האיטיות לא נעלמה. מחקתי את הפורטים שקידמתי, אך לשווא. איך אוכל לפתור את הבעיה? תודה רבה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 644 צפיות
  6. Started by kolola,

שלום, נתקלתי בבעיה לא מובנת, אשמח לעזרתכם.המחשב לא שלי אישית. מחשב לוח אם של אביט IP35 עם 2 כרטיסי רשת מובנים. בצעתי פירמוט מלא + התקנה מחודשת של מערכת הפעלה windows 7 64bit. התקנתי את כל הדרייברים הנדרשים, בצעתי עדכוני מייקרוסופט, ומסרתי את המחשב לבן אדם. אחרי כמה שבועות, בצורה פתאומית מתלונן שאין גלישה לאתרים, קשר מול הנתב יש, ניתן להגיע לממשק. בבית מחוברים עוד 2 מחשבים נוספים , שעליהם ניתן לגלוש בלי בעיה. 1. חיברתי את המחשב ישירות למודם עם כבל של מחשב אחר שגולש, אין גלישה, קשר מול הנתב תמיד יש. 2. בצעתי התקנה מחודשת של דרייברים לכרטיס רשת. 3. שניתי הגדרות על המנהל התקין במקום auto negotation, ב 1GB Full Duplex, לפעמים זה עוזר. 4. לקחתי את המחשב אלי הביתה, תראו איזה פלא…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by gadh98,

שררגתי את המהירות לאחרונה ל- 100 מגה ב- אקספון ואני רוצה לחסוך בעלויות בקנית ציוד חדש. עלה לי רעיון להשתמש בראוטר הקיים (Netgear DGN2200) ופשוט לחבר אליו מודם VDSL משומש שאשיג מאיפשהוא. האם זה אפשרי והאם זה יעבוד במלוא המהירות ?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by steelmanx,

אני מעוניין לקנות כרטיס רשת עם טווח גדול. דרישות: תומך בתקן N. תומך במערכות הפעלה ווינדוס מקינטוש ואובונטו לינוקס. תקציב עד 50$(קנייה מארה"ב). אשמח גם להסבר קצר על המשמעות של דירוגי האנטינות(DB).

• 0 תגובות
    • 817 צפיות
  9. Started by i022052,

שלום, אני מעוניין לרכוש קוד על מנת להקים אתר בתחום הרשתות החברתיות. מי יוכל להפנות אותי לגורמים המתאימים שיכולים למכור לי דבר כזה וכמה זה עשוי לעלות לי?

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  10. כשרק הזמנתי אינטרנט ניגשתי לבזק סטור לקבל את המודם שלי ושאלו אותי איזה מודם אני רוצה רשת או USB ששניהם "בחינם" עכשיו כשאני רוצה רוצה לעבור ל מודם רשת עקב וינדוס 64 ביט וסיבות נוספות הבני צונזר האלה מבקשים ממני 140 שקל! על מה?! האיתי מבין עם היה מצורף למודם כרטיס רשת נוסף אבל בישביל להחליף מודם 140 שקל? למישהו יש דרך להחליף למודם רשת? איזה קומבינה או משהו?נמאס לי מ USB הרשת הרבה יותר טוב ממנו.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by kuBBia,

[קראתי את המדריכים וזה לא עזר] יש לי בבית רשת אלחוטית ויש שלושה מחשבים שפועלים איתה מצוין. ניסיתי לחבר עוד מחשב אבל יש לי בעיה מוזרה: המחשב מזהה את הרשת ומתחבר אליה אבל לא מצליח לקבל ממנה חיבור לאינטרנט וכשאני עושה פינג [PING] ל-gateway [המחשב עם הראוטר] זה מראה כאילו אני לא מחובר לרשת :-\ מישהו יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  12. שלום רב,התקינו לי לא ממזמן אינטרנט -30 MB של הוט, והביאו לי ראוטר -HOTBOX. כעת, כשאני מחבר את הסמארטפון אליו (סמסונג גלקסי) , הוא גולש במהירות, מלבד בעיה מוזרה, אפליקציית WATSAPP לא עובדת בגלישה בWIFI לעיתים , האם זו בעיית פורטים או מה??אודה לעזרה בנושא...

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by meital_z,

שלום. אנחנו מחוברים להוט 12MB שבהורדות בדר"כ מוריד לי 1.5MB. לאחרונה עברנו דירה ויש 2 מחשבים בחדרים שונים (בעבר היינו באותו חדר והכל היה בסדר),אחותי מחוברת לראוטר ישירות ואני לא,יש חוט שעובר דרך הקיר למחשב בחדר שלי ומאז האיטרנט מוריד לי איטי יותר בטורנטים וגם קצת בהורדות רגילות..יש מצב שזה בגלל שהראוטר שלנו ממש ישן??? אם כן איזה ראוטר ממליצים לי?..או שאולי אני צריכה כרטיס רשת USB? אם כן איזה מומלץ?.. תודה:)

• 6 תגובות
    • 994 צפיות
  14. לא מצאתי שום אזכור מפורש לכך.

15. אהלן חבר שבעל חברת הגברה קטנה ביקש שאעזור לו להגדיל קצת את הפרסום שלו בעזרת captive portal, תיאור מקרה: בזמן אירוע הגברה (לא במקום קבוע), הוא רוצה להקים בעזרת נתב (או מכשיר אחר) רשת wifi בשם חברת הגברה שלו, מי שיתחבר יופנה לcaptive portal עם דף פרסומת לחברה ומשם ימשיך לאינטרנט הפתוח. הרעיון הוא לעשות משהו נייד, ברמת לחבר לחשמל ולהפעיל ללא הגדרות נוספות (שלא הוגדרו מראש) להבנתי הרעיון הוא למצוא נתב שתומך ביצירת captive portal, ויודע להתחבר לאינטרנט בעזרת מודם סלולרי שיהיה מחובר אליו. חקרתי קצת על הנושא, ddwrt, openwrt ועוד קצת, נראה שיש דברים כאלו, לא הצלחתי להבין מה מודרני, הרבה מהדברים נראו מאוד ישנים האם ל…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by alex15,

אם אני קונה את ה ראוטר עם התקן N ומשדר בתקן N והמחשב הכרטיס רשת שלו בתקן G אז השידור מהמשדר(הראוטר) הופך להיות G ומגיע לכרטיס רשת בתקן G . אז למה לי לקנות תקן N אז נשארנו על תקן G ואני לא רוצה את התקן G . מה אפשר לעשות ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מנוי של בזק בינלאומי במהירות 30 מגה עם PRIVATE BOX, הPB מחובר למודם של בזק VDSL של חב' DLINK כשהמודם של בזק במצב של BRIDGED ויש לי גם קו VOB שלהם. המוצר של בזק בינלאומי לא רע חוץ מכאשר אני מבצע סטרימינג מהמחשב לאקסטרימר שלי אני סובל מהמון המון קיטועים. החלפתי מיליון פעם את התדר, הזזתי את הראוטר (הוא בכל מקרה יושב במרחק של בקושי 3-4 מ' מהמחשב והPB). ניסיתי לדבר עם בזק בינלאומי שיתנו לו את הפורטים שלו ואני אפתח אותם בנתב שלי וכך הPB יהיה מאחורי המודם של בזק אבל הם מסרבים בתוקף לעשות זאת. אם אני שם את המודם של בזק לפני הנתב של בזק בינלאומי - PB - אני לא יכול להשתמש בשירותי הטלפון שלהם כיוון שאין לי את הפורטים שהוא משתמש. הפיתרון היחידי של בב"ל הוא שאני אחליף …

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. אוקיי אז אחרי שלקחתי תעצה שלכם והלכתי להחליף מודם ל600 e (זה שמתחבר לחשמל ישירות לא דרך המחשב) אני בא משחק לי יום יומיים במחשב ושוב פעם הבעיה המחרפנת חוזרת ומכה בי שנית,עכשיו המודם לא יוצא מסינכרון אלה נשאר רגיל ואני צריך שוב פעם לחזור לחייגן ולהתחבר,זה מחרפן זה משגע ולי אין מושג קלוש מה לעשות. תעזרו לבן אדם שלא יודע כבר מה לעשות?

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  19. Started by Cheif,

מספר עדכונים ל-רשימת נתבי ה-VDSL. התווסף לרשימה דגם חדש של חברת D-LINK המכונה DSL-G255 הכולל כניסת WAN עצמאית (1G) ותמיכה במודם 3G. עלותו - כ-330 שקל. בנוסף, ה-AVM 7360 (תומך בוקטורינג עם שתי כניסות LAN של 1G ושתיים של 100M) זמין בארץ במחיר של כ-600 שקל. לעומת זאת ה-ZyXEL VMG1312 (שנסקר על ידי) כבר אינו זמין בארץ.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום לכולם, כיום אני מחובר עם הספקית 013BARAK (נטויזין), אני משלם להם 59ש"ח בשביל 1.5 מגה . עכשיו דברתי עם 012 SMILE (אינטרנט זהב), ויש להם כזה מבצע : אם אני קונה אינטרנט 3מגה אז אני מקבל 6. בקיצור דברתי איתם על זה , עכשיו הם רוצים 55 ש"ח בשביל אינטרנט 6מגה . אבל שאני עם 013BARAK עכשיו יש לי חבילת "Gamers", שזה אומר שנגיד אני משחק Mu | MapleStory ועוד כאלו שרתים מח"ול וחלק מהארץ לא יהיהו לי שם לאגים והמשחק יפעל חלק , לפי מה שהם אמרו לי ה"חבילה" הזאת מרחיבה לי רק את ההעלאה, זה באמת נכון ? תודה לכל הועזרים .! ואם נגיד יש לי עכשיו אינטרנט 3 מגה כמה העלאה יהיה לי ? ואם יש לי אינטרנט 6 מגה כמה יהיה לי ? (והמשחקי רשת זה באמת פועל עפ"י ההעלאה שלי?) וזה ישפיע על הראוטר? תודה רבה…

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  21. Started by BandiT,

שלום, יש לי בעיה עם קראית מיילים באמצעות תוכנת אוטלוק אקספרס. עד היום לא היתה לי שום בעיה. הגדרתי את השרת היוצא והנכנס mail.my-domain.com פורטים 25 ו 110. זה עבד ככה כמה שנים, עד שהיום בבוקר הוא התחיל לכתוב לי שיש בעיה והוא לא יכול להתחבר. רק אחרי שהפעלתי את האפשרות SSL וזה שינה לי את הפורטים ל 25 ו 995 זה חזר לעבוד, הבעיה המוזרה היא שממחשבים אחרים שיושבים מחוץ לרשת הזאת, זה עדיין עובד ללא SSL ובפורט 110. וברשת הספציפית הזאת ששם יש לי IP קבוע ואני לא יכול לשנות אותו, זה לא נכנס דרך 110. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה? לא היה שום שינוי בהגדרות של הראוטר. חשבתי אולי בעיה בחברת אכסון ששם יושב האתר שלי, אבל עובדה שזה עובד מכל מקום רק לא מהרשת שלי. יכול להיות שבזק חסמו את…

• 8 תגובות
    • 981 צפיות
  22. Started by davidbr,

יש לי בעיה מוזרה. אני מחובר ב adsl, 1.5M. ואני לא מסוגל לשלוח יותר מ 8KB (בדיוק, 8,192B) בפעם. אני מדבר על מידע, לא על מהירות. למי יש מושג איך לפתור את זה? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  23. Started by gabrielf,

האם להוט יש בעיה טכנית כיום לספק מהירות ההעלאה מעל 2 מגה? עפ"י עובד הוט נאמר לי שהם ממתינים לשנה הבאה עד לסיום פריסת הסיבים.

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  24. עד לפני כמה חודשים היה לי בזק בינלאומי על הוט. עכשיו אני על בזק עם נטוויז'ן (באנדל של סלקום טי וי). כבר במעבר זה עבד פחות טוב (חלק מהזמן היה קצת איטי), אבל זה התדרדר כל הזמן ועכשיו זה עובד לאט 100% מהזמן. מדובר בהורדות משרתי הורדות מוכרים (nitroflare, uploaded). קודם הייתי מוריד על 10-12 מגה בייט לשניה, עכשיו 100 קיי.... יש סיבה לזה? בתמיכה של uploaded לא כ"כ יודעים מה לעשות, אבל זה איטי גם בשרתים אחרים אז סביר שלא הם אשמים בכל מקרה. עם נטוויז'ן עוד לא דיברתי. יש סיכוי שנטוויז'ן חוסמים/מגבילים משהו?

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by tk4,

יש לי ראוטר שחור של אלקטל הוא ישן ישן.. משהו כמו בן 4 שנים של ADSL ואני כנראה עובר לכבלים... ויש לי 2 מחשבים וכשדיברתי עם אחד שהיה לו פעם ת'מודם הוא אמר לי שאם אני רוצה המודם הזה יכול לשמש כראוטר... זה נכון?

• 0 תגובות
    • 598 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.