רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,520 דיונים בפורום זה
-
הכל התחיל לפני שהתקנתי לינוקס ושמעתי על השמועה שאפשר לחבר מודם ADSL בלינוקס טוב הורדתי את המדריך התקנתי לינוקס ואז הגיע המכה הוא שאל אותי איזה מודם יש לי Alcatel או משהו אחר... נכנסתי לדף הבית של ITeX וראיתי כתבה (באתר הרשמי כמובן) על דריברים שיצאו ללינוקס, כמובן שקפצתי משמחה הלכתי לעמוד הדריברים ומה אני רואה? כתוב שבשביל דריברים אני צריך לשלוח e-mail והם יחזירו לי... כבר עבר יותר משבועיים ולא קיבלתי תשובה. כמובן שניסחתי את המכתב הכי טוב שאפשר... אני פשוט לא מבין כמה דברים. 1 - למה אין להם עמוד דריברים רגיל. 2 - למה הם לא החזירו לי אימייל. פשוט חברה לא רצינית זה מה שאני יכול להגיד!
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום לכם. עד כו היה לי מודם טריון שהוחלף עקב בעיות עבודה עם הנתב שלי. הוא הוחלף במודם מוטורולה SB4200 שאני מרוצה ממנו מעל הראש והוא עובד פשוט מצויין עם הרואטר וללא בעיות בכלל. חוץ ממשהו מציק שהתחיל עם החלפת המודם, משום מה אני מתנתק מהאינטרנט דרך הראוטר או חייגן בחיבור ישיר ו IP שלי נשאר קבוע. זה התחיל רק מאז החלפת המודם ל SB4200. למה זה קורה ? למה החייגן לא משפיע יותר על ניתוק מאינטרנט ושינוי האייפי ? אגב אין לי התקשרות MPLS או איך שזה נקרא יש לי התקשרות עם חייגן ולא חייגן קבוע. האם יש דרך לפתור את הבעיה אולי המודם מוגדר בצורה מסויימת שגורמת לזה שיהיה מעיין חיבור קבוע ? הדרך היחידה שהצלחתי לשנות את האייפי זה רק בניתוק המודם מהחשמל אבל זה לא פתרון פרקטי כל כך לדעתי. בבקשה …
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
-
איני חבר קבוע בפורומים כך שיכול להיות שאני לא מחדש כלום אבל מי שהייתה לו בעייה בהפעלת המצלמה והקול בתוכנת מסנג'ר בשימוש במודם אלקטל המשודרג ל פרו שבו הפיירואל מופעל. ובכן בא לציון גואל. גירסה 6 של המסנג'ר פותרת את הבעיה. שדרגו לגירסה 6 והוידאו והאודיו חוזר לחיות. תהנו !!!
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
לאחרונה הראוטר שלי EDIMAX BR-6524N החליט שמתחשק לו לקרוס לעיתים תכופות אז מפה לשם שלחתי אותו ל"פיקוק" (היבואן) ושלחו לי ראוטר "מתוקן" אחר ..וגם בו הבעיה המשיכה.. ובקצרה שמתי לב שהבעיה מתרחשת ממש ברגע שאני מוציא את האייפון ממצב שינה . אז לא ידעתי אם לקשר את הבעיה לאייפון או לראוטר , אז הבאתי אייפון טאץ אחר מחבר וגם הוא גורם לראוטר לאותה תופעה (קריסה),כך שהבעיה היא לא במכשיר הספציפי שלי . יש לי פיתרון לבעיה - ברגע שאני מקצה כתובת ידנית לאייפון עם כתובת שהיא מחוץ לטווח הקצאה של שרת הDHCP אז הכל טוב ויפה. אבל ממש מוזרה לי התופעה הזו ותהיתי אם מישהו יכול לשפוך אור על מה יכולה להיות הסיבה? ומה פתאם זה התחיל ביום בהיר ומאז זה ככה - הם עבדו בהרמוניה ביחד כחצי שנה גם בלי הקצאה ידנ…
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
אני עובד עם VMware על מחשב אחד אני משתמש בכרטיס רשת הוירטואלים של התכונה. כאשר 2 כרטיסי רשת וירטואלים עובדים, אחד מהם בעצם הברירת מחדל של המחשב, ואין לי יציאה לאינטרנט איך אני יכול לבצע שהכרטיס רשת הפיזי שלי, יהיה כל הזמן הברירת מחדל, לא משנה עם שאר הכרטיסי רשת עובדים או לא ? אני יודע שיש דרך לקבוע דרך NETSH ניתוב של כל התעבורה לרגל שאני צריך אבל אם אתם יודעים פיתרון אחר אני אשמח לשמוע
-
- 6 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה שמונעת ממני לרשום את שם המשתמש והססמא של ספק האינטרנט שלי במאפיינים של הראוטר האלחוטי של 3com שרכשתי. שם המשתמש מכיל # והראוטר כנראה לא מבסוט מזה. שאלתי היא, האם אוכל לחבר את המודם ישירות למחשב ראשי, לחבר את שאר המחשבים שלי דרך הראוטר האלחוטי, ועדיין לחלוק אינטרנט עם שאר המחשבים, למרות שהמודם ADSL אינו מחובר ישירות לראוטר? אני בעצם שואל האם אפשר לבצע דבר הדומה למה שעושים כשמחברים שני מחשבים באמצעות כבל מוצלב, והמחשב המשני מקבל אינטרנט מהמחשב הראשי שמחובר ישירות למודם. תודה. עריכה: שאלה נוספת: האם יש ממש בשמועה שבכדי לחבר מודם של בזק לנתב אלחוטי, אני צריך להמיר את המודם לנתב? (הנחיות בדף היצרן של המודם?)
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום! יש לי בית שתי קומות, בקומה השנייה ישנו מחשב נייח אליו מחובר ראוטר dlink. יש לי מחשב נייד שקולט חלש בקומה הזאת וכמעט ולא קולט בקומה הראשונה. מה הפתרון לבעיה. בבזק אמרו לי לקנות רפיטר או הום פלג שעולים לא מעט כסף. בדירה הקודמת שלי (קומה אחת) בעיה כזאת לא הייתה קיימת כלל. תודה מראש לאון.
-
טוב אחרי מאמצים רבים הצלחתי להתקין את ברשת האלחוטית שלי בבית וכל המחשבים עובדים אבל... עכשיו המחשב שלי לא מחובר ישר לאינטרנט אלא דרך ראוטר... זה היה מחובר- מודם למחשב עכשיו- מודם (Alcatel home) לראוטר (linksys wirless g) עם כרטיס ווירלס שנמצא אצלי במחשב שגם הוא לינקסיס G כל ההגדרות עובדות והכל אבל עכשיו אני רוצה להפעיל שרת FTP על המחשב שלי דרך הרשת בבית. איך???
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום לכולם זאת ההודעה הראשונה שלי - אז כבוד!!! טוב נתחיל קודם בלהסביר מה יש לי ולמה אני ממש לא מרוצה אני מחובר לתשתית של בזק במהירות של 15 מגה וספק האינטרנט שלי הוא 012. קיבלתי מבזק את הראוטר של חברת Dlink דגם DSL-2760u לראוטר מחוברים בצורה קווית : 1. מחשב מק מיני בחיבור קווי 2. רכזת רשת שיושבת בסלון שאליה מחוברים : הממיר של יס מקס ומכשיר Apple TV. כמו כן השקעתי בכבלי רשת סופר איכותיים ומהירים על מנת שהכל יזרום בצורה חלקה. העניין הוא שאני ממש מאוכזב אני דבר ראשון סובל מאין סוף ניתוקים מוזרים או תקיעות שדורשות ממני לכבות ולהדליק את הראוטר (כבר עשיתי מספר פעמים Hard reset לראוטר ) מעבר לכך שאני מנסה להזרים מדיה מהמחשב שלי לAppleTv לוקח המון זמן והוא גם עושה מידי פעם Buffe…
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי ראוטר - Belkin F5D7230 - 4 בזמן האחרון הוא נכבה כל איזה 15 דק' - כאילו הוא מבצע RESET לעצמו, נכבה ונדלק מיד, אבל אחרי שהוא נדלק הוא לא מתפקד. לא כל הנורות נדלקות חזרה ואני חייב לנתק אותו מהחשמל ולחבר חזרה כדי שיחזור לעבוד. לפי מה שבדקתי זה לא קורה בזמנים קבועים או בהפעלת תוכנה מסוימת. בדר"כ באמצע גלישה באינטרנט ואפילו כשאף אחד לא עובד על המחשב ואף תוכנה לא רצה עליו (לפחות לא כזו שאני יודע עליה). אם מישהו נתקל בבעיה דומה או יודע מה ניתן לעשות, אשמח לשמוע. תודה!!
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני מחפש המלצה על ראוטר ביתי וטוב, שלא מתנתק הרבה ומתאים לבית ממוצע עד עכשיו היו לי הרבה נסיונות רעים עם זה
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
http://www.p an da s.co.il/product_info.php?cPath=220_225_622&products_id=2687 אוו זה http://www.p an da s.co.il/product_info.php?cPath=220_225_529&products_id=1610 או http://www.p an da s.co.il/product_info.php?cPath=220_225_890&products_id=4700 מיועד לחבר 8 מחשבים ביחד
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
היי אני מחפש כבל רשת מוצלב 10מ' לחיבור שני מחשבים ברשת (ולשיתוף אינטרנט) ראיתי בהום סנטר ככל שכתוב עליו ISDN עשרה מטר מוצלב (היו לו חיבורי RJ45 רגילים) האם זה אותו הדבר בדיוק כמו כבל רשת מוצלב? תודה
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
יש לי נתב אלחוטי של - D-LINK DSL-2650U הנתב הוא בתקן - G , בחרתי אותו כי בבזק זה הנתב היחידי שיש בו מפסק שבעזרתו אני יכול לנתק את האלחוט ידנית. המפסק כרגע הפסיק לתפקד ובזק הציעו לי להחליף אותו וכרגע יש להם נתב D-LINK יותר מתקדם אבל הוא בתקן - N . המחשב הנייד שלי תומך בתקן G . השאלה היא, האם המחשב הנייד יכול לקלוט אלחוט בתקן - N ?, או שעלי להתעקש לקבל נתב בתקן - G ?. אשמח לתגובות...
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
חבל על הזמן !... יש כאן את כל מה שאנחנו צריכים ! VOIP עד שני קווים יציאות שני קווים ; יציאות usb ; יציאת רשת ! אופציה לחיבור בטרייה במקרה ויש נפילה של מתח. בקיצור נתונים מצוינים !!!! נראה קצת יותר גדול מ TJ715 ... הקטע המדליק שזה הולך ליהיות תחרות פשוט רצינית נגד בזק !... כבר יש לי שני קויים כאן חחח כל מה שצריך לעשות זה רק לחבר את המודם לטלפון ולצלצל לאיפה שאני רק רוצה !... ובזק מפסיקה לעשות עלנו כסף... http://www.terayon.com/tools/static_page/view.html?phase=show&id=1069287037&tool_id=100&cat_id=9.3.3&PubSessID=60eefdcea07a08fd4bc7a0da6c4acbe4&PHPSESSID=pubTerayon09906b995f2b264f42def8 פשוט מטורף ושומעים מצוין !... המעצבן זה שזה עדיין לא יצא לכל הארץ…
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי ראוטר של לינקסיס דגם wrt54g2 לאחרונה הממשק הפנימי התחיל לעבוד לאט למרות שהאינטרט עובד תקין לחלוטין ניסיתי לפתור את הבעיה ע"י שידרוג תוכנה אך הדבר גרם לחלק מהאיפורמציה להעלם לדוגמא שמות הכפתורים שונו ובחירת ערוץ באלחוטי הכל ריק אפילו מחשב נייד לא מוצא רשת אלחוטית למרות שהמנורה בראוטר דולקת בדקתי בגוגל לגבי מעבר ל-DD-WRT ומתברר כי לראוטר אין מספיק זיכרון חיפוש גרסת תוכנה ישנה יותר לא נמצאה איך עוד אפשר לפתור את הבעיה שלי: איטיות בממשק ושידרוג תוכנה לגרסה ישנה יותר תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
לחבר שלי יש שני מחשבים בקיצור האם אפשר לחבר על אותו קו שני מודמים אבל לא באותו שקע (האם אפשר באותו שקע?) האם זה בכלל אפשרי?
-
- 8 תגובות
- 958 צפיות
-
-
היי מדובר על שטח של כ-200 מ"ר בו קיימים 2 מבנים במרחק של כ-20 מטר זה מזה. אני צריך המלצה לראוטר אלחוטי שתהיה ממנו קליטה מירבית ממבנה אחד לשני. אחד המבנים עשוי בטון אם זה משנה... בנוסף, מדובר על תשתית של בזק... רצוי מכשיר של חבר וגלוש ולא להתעסק איתו יותר מדי... תודה,
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
-
לשני כבלי רשת ישירים CAT5e יכול ליצור בעיה ? בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת כמה יעיל פתרון של מגדיל טווח wifi לבית. הראוטר שלנו ממוקם בחדר במרכז הבית (דירה של כ-110 מ"ר), לא בממ"ד ובמקום גלוי בחדר ומשום מה הקליטה ביתר החדרים בבית היא אפסית עד לכדי לא קיימת. 1. האם הצבת מגדיל טווח בחדרים האחרים יכולה לפתור את זה? 2. אם כן, מה טווח המחירים של מוצר שיכול לספק מענה לזה? כי ראיתי מוצרים יקרים יחסית (מעל 1,000 ש"ח). 3. האם עדיף להצטייד עצמאית או לבקש מחברת האינטרנט? תודה.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לאחר שהבנתי איך כל העיניין עם רשת הולך אז: קודם כל המצב כזה: שני חדרים, בכל אחד מחשב, ליד כל מחשב יש יצאית כבלים לאינטרנט אני רוצה רשת אח חוטית: במחשב אחד יהיה הראוטר -> שיתחבר למודם-> שיתחבר לכבלים של האינטרנט במחשב השני יהיה את הכרטיס רשת האל חוטי... עכשיו, חבר המליץ לי על חברת Edimax אמר שהחלקים שלהם עושים את העבודה כמו שצריך,עמידם ואיכותיים לא עושים בעיות (גם לא בהמשך) אז קודם כל מה אתם אומרים על החברה? ואיזה ראוטר ומודם כדאי לי? (מהחנות פנדה מחשבים) אני לא מבין גדול (בכלל) בתחום אז אני לא יודע מה טוב ואיכותי ומה חארטה דפוק אני מחפש את החלקים שיעו את העבודה בצורה טובה ובלי בעיות בכמה שפחות מחיר... אלה טובים: (?) כרטיס רשת Edimax 802.11g 54Mbps Wireless PC…
-
- 6 תגובות
- 958 צפיות
-
-
מישהו מכיר אתר המאפשר איחסון קבצים באינטרנט בחינם? קבצים גדולים. ואני לא מדבר על תיבות אי מייל. תודה.
-
- 8 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקרוב מאוד אני עובר לדירת שותפים של 4 סטודנטים סה"כ. לקחנו אינטרנט של 12M בהוט עם 012 כספק. אנו זקוקים לראוטר עם 2 דרישות מרכזיות: עבודת אינטרנט טובה (גלישה רגילה) בו זמנית של 4-6 מחשבים בצורה אלחוטית וכמובן שתהיה קליטה טובה בכל הבית (אין ממ"ד) התמודדות טובה עם טורנטים מכמה מחשבים (אני ארצה להשתמש בטורנטים וכמובן שלא אוכל למנוע זאת משאר השותפים...) אין צורך בשיתוף קבצים בין מחשבים, לא אמור להיות חיבור קווי כלל ככה שלא משנה כמה יציאות LAN יהיו. אין כוונה לשחק/לקנפג את הראוטר יותר מדי (חוץ מפתיחת פורטים), מחיר עדיף כמובן כמה שיותר נמוך. תודה רבה על העזרה
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-