רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,509 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לחבר רשת ביתית השאלה שלי איך אני צריך לחבר כל בכל? הכבל האדום ותכלת נראה לי שזה כבל רשת רגיל (ישר) (נכון?) לגבי הכבל הירוק, איך אני מחבר? צד אחד לשקע כמו שמראים פה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/742-%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%A4%D7%A2-RJ45-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%9A-CA והצד השני (הראש) שמתחבר לסוויץ', איך אני מחבר אותו? (כמו כבל רשת רגיל?9 (אני יכול פשוט לקנות כבל ישר ולחתוך ראש אחד ולחבר שלקע כמו שמראים ואת הראש השני לסוויץ'?)
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
שלום. מאחר ואיני מבין גדול בנושא רשתות אני שואל פה את מה שחבר שלי שאל אותי ולא יכולתי לתת לו תשובה. לחבר שלי יש מודם+ראוטר שנמצא בסלון והוא רוצה להיתחבר אליו מהחדר שלו. מה הוא צריך בשביל לעשות את זה? איזה כרטיס רשת או כל דבר דומה לזה הוא צריך לקנות, ובאיזו צורה יהיה יותר קל לעשות זאת? מצטער שזאת שאלה של לא "לא מבין כלום", אבל אני בחרתי את החלקים במחשב שלו וגם הרכבתי לו אותו, אבל עכשיו יש לי הרגשה שהוא חושב שזה בגלל המחשב ושהוא שאל אותי על זה הוא התקיל אותי כי אני באמת בור בכל הקשור לרשתות. האם זה יתאים: http://ksp.co.il/?uin=11606 ?
-
- 5 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שני מחשבים בבית: אחד פנט' 4, 1500 והשני פנט' 3 800. שניהם עם XP. אינטרנט WOW של בזק בינ"ל נט, מהירות 750MB. אין לי מושג איזה כרטיס רשת לקנות, לפי מה בוחרים או כל מידע אחר. האם צריך אחד בשביל שניהם או שמתקינים אחד בכל מחשב? מה זה האב והאם זה קשור? סליחה על השאלות המפגרות- אין לי מושג, כאמור. תודה רבה מראש. נ.ב- אני רק יודע שאמור לעלות עד 100 ש"ח (ושלא יהיה אלחוטי).
-
- 6 תגובות
- 925 צפיות
-
-
ערב טוב, יש לי בעייה מוזרה שהתחילה היום (אחרי שניתקתי את כל המכשירים מהחשמל). בעיקרון הכרטיס רשת לא מקבל כתובת IP משרת הDHCP של הראוטר, גם הגדרה ידנית לא עוזרת. הוא מקבל IP מוזר משהו בסגנון 165.254.0.1 והויסטה (ultimate 32bit) מודיעה שהרשת בלתי מזוהה (unidentified network). הראוטר תקין לחלוטין (יש לי עוד מחשב בבית שמתחבר אליו בwireless והכל עובד מצויין, חשבתי שאולי הפורטים בראוטר נשרפו אבל בדקתי עם מחשב של חבר ובכל הפורטים הכל עובד תקין (הכרטיס רשת שלו מקבל כתובת IP מהרואטר). אז עד עכשיו זה נשמע שהכרטיס רשת שלי דפוק, אבל אם אני מחבר אותו ישירות למודם האינטרנט עובד והוא מקבל כתובת IP תקינה. כבר אין לי רעיונות איך לפתור את הבעייה הזאת, ניסיתי כל דבר כולל חיפוש בגוגל לגבי הב…
-
- 6 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יש לי adsl עם מודם alcatel ואני רוצה לחבר אותו לhub כדי שכל המחשבים יוכלו להיות מחוברים איך אני עושה את זה ? איזה הגדרות אני צריך? תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
-
-
http://www.geekarmy.com/science/1572/Make-A-Wi-Fi-Extender/ כך תגבירו את האות בראוטר בעשרות אחוזים בחינם.
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
יש לי חיבור ר12 מגה דרך תשתית הוט וספק נטוויז'ן. המערכת כוללת: מודם אינטרנט מוטורולה -> מחור למתאם שיחות VOIP של נטוויז'ן -> מחובר לנתק אלחוטי BR-6524N של אדימקס. הנתב עצמו עם קושחה יותר חדשה ממה שיש באתר היצרן להורדהה (1.58), הוא מקונפג עם IP סטאטי אשר מוגדר במתאם שיחות כDMZ בשביל שאני אוכל לנהל את נושא הPort Forwarding דרך הנתב מכיוון שאין לי גישה לממשק ניהול של המתאם שיחות. בנתב כמו כן מוגדרת הצפנה מסוג WPA 1 ולכל מחשב בבית (3 מחשבים כולם מחוברים באלחוט) יש כתובת IP קבועה דרך הגדרה בתוכנת ניהול של הנתב לפי הMAC שלהם בשביל שיהיה לי נוח לקבוע Port Forwarding. הסיפור הוא שאם אני מחובר עם כבל רשת ישירות לנתב אין בעיה הכל עובד. אם אני מחובר באלחוט לעיתים כשכל שלושת המ…
-
- 2 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, הסבר קצר על מה שיש לי היום: מודם הוט -> נתב אלחוטי 1043ND -> מתג 1 ג'יגה ברצוני לבודד את הרשת הלחוטית מהקווית, להגביל את המהירות שלה(QOS) ולמנוע מהתקנים אלחוטיים להיות במגע אחד עם השני(AP Isolate) ולאחר מכן להסיר את הסיסמא על הרשת האלחוטית חשבתי לעשות את הפעולות הבאות: להפוך את הHOTBOX לנתב ואז לחבר אותו: 1.מתג של הרשת הקווית 2.הנתב האחוטי TP-LINK השאלות שלי הם כאלה: א. האם אפשר לכבות את הWIFI בHOTBOX ולהפוך אותו לנתב קווי בלבד? ב. בשביל לבודד את הרשתות אחת מן השניה אני צריך להשאיר את הDHCP דלוק בנתב האלחוטי על תחום אחר של כתובות IP נכון? ג. האם להשאיר את הנתב האלחוטי מחובר דרך יציאת הWAN ואת ההגדרה של הDHCP ? פתרונות נוספים יתקבלו בברכה, תודה!
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום לכולם במחשב השני עובד אבא שלי עכשיו, שהוא שולח את המיילים זה לוקח את כל פס הרוחב איך אני מגביל אותו ? תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 924 צפיות
-
-
יש לי חיבור ADSL של בזק ובזק בינלאומי עם חייגן המודם מתחבר דרך הרשת ולא USB המודם שלי הוא RTA1320 עכשיו אני משחק CS ופותח סרבר מה שקורה שהוא מביא לי את האיפי של ה LAN ולא של ADSL (10.0.0.1( מה שאני רוצה זה לעשות אייפי סטטי כדי שלא ישתנה כל פעם שאני מתחבר ל ADSL והשאלה איך עושים זאת אם אפשר בכלל.. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני מחובר ל014 ויש לי בבית 3 מחשבים ( 2 נייחים ואחד נייד ) האינטרנט מתנתק הרבה פעמים לפעמים כל 5 דקות ולפעמים כל שעה או יותר החלפתי ראוטר, איפסתי הגדרות, פירמטתי את המחשב אך הכל היה לשווא.. האם יש לכם דעה בנושא? מה יכולה להיות הבעיה? האם יש עוד אנשים שנתקלו בבעיה זו? אשמח לשמוע את תגובתכם
-
- 6 תגובות
- 924 צפיות
-
-
יש לי ראוטר BR6216 Edimax, והוא כל הזמן מתנתק לי מהאינטרנט, ומתחבר מחדש. ממה שראיתי את עכשיו זה קורה רק שהתוכנה של הטורנטים אצלי פועלת. יצויין שבראוטר הקודם שלי(RTA1025W לא היתה בעיה כזו. הנה מה שכתוב לי בsystem log: Dec 7 22:59:40 (none) daemon.info pppd[659]: No response to 3 echo-requests Dec 7 22:59:40 (none) daemon.notice pppd[659]: Serial link appears to be disconnected. Dec 7 22:59:40 (none) user.debug syslog: Shutting down on signal 15... Dec 7 22:59:41 (none) daemon.info pppd[659]: Terminating on signal 15. Dec 7 22:59:41 (none) daemon.warn pppd[659]: Couldn't increase MTU to 1500 Dec 7 22:59:41 (none) daemon.err pppd[659]: Couldn't increase MRU to 1500 Dec 7 22…
-
- 5 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום! יש לי בית שתי קומות, בקומה השנייה ישנו מחשב נייח אליו מחובר ראוטר dlink. יש לי מחשב נייד שקולט חלש בקומה הזאת וכמעט ולא קולט בקומה הראשונה. מה הפתרון לבעיה. בבזק אמרו לי לקנות רפיטר או הום פלג שעולים לא מעט כסף. בדירה הקודמת שלי (קומה אחת) בעיה כזאת לא הייתה קיימת כלל. תודה מראש לאון.
-
רשת 100 מגה הוט ונטויז'ן מהירות ההורדה אלחוטית נגיעה ל 60 מגה קווית 100 מגה - אין בעיות. נורמאלי ? אפשר לשפר את האלחוטית ?
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
היי אשמח אם תוכלו לעזור. יש לי רשת קווית פשוטה עם ראוטר אדימקס 6104. מה שקורה זה שהראוטר נהיה איטי להחריד. מהירות הורדה של קבצים היא מקסימום 25KB לשניה, בדרך כלל הרבה פחות. עשיתי אתמול בדיקה עם התמיכה של ספק השרות. הוא הנחה אותי לחבר את המודם ישירות למחשב (לא דרך הראוטר) ואכן המהירות עלתה פלאים ל194KB לשניה. אני מניח שהבעיה בראוטר. האם ישנה דרך (מלבד לעשות RESET שזה לא ממש עוזר) לאבחן במדויק או לתקן את הראוטר (אני לא מתכוון לתיקון פיזי, אלא על ידי תוכנה).
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
DWA-547 לעומת DWA-556 הראשון יושב על PCI, ורשום שהוא בתקן n draft. השני יושב על PCIe והוא בתקן n הרשמי. לפי מה שהבנתי, אין הבדל גדול, רק שלרשמי יש יותר תמיכה, כי הוא תקן רשמי אצל IEEE. ההפרש ביניהם הוא פי 2 במחיר. אני מניח שה PCI לא מגביל את המהירות, כי הוא עובד במהירות גבוהה מזו של הרשת בתקן n, והראוטר שלי הוא D-link 655, שגם הוא פועל בתקן n draft. יש משהו שאני מפספס? למה לשלם כפול על אותו דבר? (פלוס מינוס)
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום. התקנתי win xp sp3 על לפטופ ואני מנסה לגלוש לאתרים מסויימים כמו microsoft.com או להפעיל את שירות האקטיבציה דרך האינטרנט ואני לא מצליח. לאתים אחרים כמו גוגל YNET ONE ועוד הרבה אחרים אין בעיה לעלות. אני גולש דרך רשת ביתית ולשאר מחשבים ברשת אין בעיה להכנס ל microsoft.com ניסיתי לחבר את הלפטופ גם בצורה קווית ועדיין מופיעה אותה בעיה. זה ההחזר שאני מקבל מהפקודה ipconfig Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:\Documents and Settings\dana>ipconfig Windows IP Configuration Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.108 …
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
הסיפור בקצרה, קניתי נייד + מודם סלולרי וחבילה גלישה "ללא הגבלה" מסלקום. מסתבר שבאזור שלי 41 ג'יגה בחודש הורדה (הרבה STREAM) נחשב מעל הממוצע ולכן המערכת שלהם באופן אוטומטי עשתה לי הצרה לחבילת הגלישה מ2.8 ל0.2 שזה מצחיק ומבדר לחלוטין. בכל מקרה בשביל להימנע מההצרה המעצבנת הזאת מצד אחד וכדי להשתמש בצורה חופשית בחיבור הסלולרי מצד שני, האם יש כלי כלשהו שבעזרתו אני אוכל: 1. לבדוק בכמה Upload\Download השתמשתי בזמן נתון? 2. הגבלה של שירותים מסויימים מגישה חופשית לרשת או חסימה של שירותים מסויימים, עדיפות אולי לפי פרופיל שככה אני יכול לבחור אם אני מחובר לפרופיל "סלולרי" או "קו ביתי" ככה שאני אדע מה הגבלתי ומה לא? תודה מראש לעוזרים. לירון
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
לא מצליח לעשות.. תודה.
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
היי, אני מניח שזו בעיה מוכרת, ואפילו התמודדתי איתה בהצלחה בעבר. יש לי 2 מחשבים בבית, ואני מחבר בניהם בכבל רשת ישירות ללא תיווך. לאחרונה החלפתי את אחד המחשבים וחיברתי אותו עם אותו כבל רשת למחשב B. מהירות ה"הורדה" ממחשב B ל A החדש מגוחכות (כמה מאות קילובייט לשנייה). לעומת זאת, מהירות השליחה ממחשב A למחשב B היא קרובה מאוד למקסימום של הקו - 60 מגה לשניה. כמו שאמרתי, הייתה לי את הבעיה הזאת גם בעבר והצלחתי להתמודד איתה *כנראה* ע"י שינוי ערכים בהגדרות של הדרייבר. אולם, אני לא מצליח לעשות זאת הפעם, וכל הנושאים שעולים בחיפוש בגוגל מדברים בעיקר על החלפת כבל או שדרוג דרייבר. ניסיתי לכבות את כל האפשרויות של "offload" ן"checksum", ואף שיחקתי ב jumbo frames (למרות שכרטיס הרשת במחשב …
-
- 8 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום חברים, הצטרפתי לפורום אחרי קריאה מרובה באתר ולהערכתי אמצא כאן את התשובה לשאלה הבאה. בשל העובדה כי אין לי נקודת טלוויזיה בחדר המחשב, אני מעוניין לרכוש ראוטר אותו אחבר לחיבור הטלפון בסלון,לממיר של YES ולסטרימר (IXTREAMER). כאמור המטרה היא לצפות בתכנים של ה-VOD וכמובן בתכני HD .. כמובן שאעדיף יכולת צפייה ב-1080P אבל גם 720P זה בסדר. אחרי אינספור שיטוטים ראיתי שני דגמים שלעניות דעתי (הלא מקצועית בעליל) יכולים להתאים: TP-LINK 1043 או DLINK DIR 655. אגב, כיום אני מחובר לשירותי ה-VOD באמצעות PLC וזה פשוט לא עובד (כמובן שאין מה לדבר על הזרמת סרטים ב-HD). תשתית של בזק וספק בזק בינלאומי (15מגה). תודה רבה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש נתב חדש למשרד בו אני עובד כיוון שהקיים כבר לא עונה על הצרכים. הנתב הקיים כרגע הוא Asus מהדגם שבזק סיפקה (או עדיין מספקת). הנתב ישרת עד כ-40 יחידות קצה (מחשבים, מדפסות, בקרים, מוצרים שאנחנו מפתחים וכו'), ויחובר בצורה כזו או אחרת ל-ADSL עם רוחב פס של 5 מגהביט. מה שאני מחפש בנתב: דרישות חובה: Firewall שאפשר לחורר, כולל פילטור ע"פ מסכות רשת. NAT שיודע לנתב בין פורטים כאשר הפורט החיצוני שונה מהפורט הפנימי. DHCP שיודע לעבוד עם הקצאות סטאטיות (קישור בין כתובת MAC לבין כתובת IP, באופן קבוע, ללא Lease Time). תמיכה ב-PPPoE או תמיכה מובנית ב-ADSL (כלומר, שהנתב ידע לבצע את ה-Bridging לבד ויהיה מחובר קבוע לקו הטלפון). ייתרונות משמעותיים: WiFi עם תמיכה ב-WPA2 Logging…
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
שלום לכולם, שני שאלות לי בנושא הנ"ל: 1. בעזרת ה- GPEDIT, אני מבצע הרשאות וקובע מדיניות של דברים בווינדוס. הבעיה היא, שהיוזר שלי הוא ADMINISTRATOR, וההרשאות שאני קובע חלות גם עליי! איך אני מבטל את זה? אני מעוניין שהדברים וההרשאות שאני נותן יתייחסו רק ליוזרים בעלי הרשאה נמוכה מאדמין. 2. ונניח שאני קובע שאני לא נותן הרשאה לבצע "בטל/הפעל" לכרטיס רשת במחשב שלי. אני רוצה שההרשאה הזאת תחול כן על כל היוזרים (כולל אדמין),פרט ליוזר שלי- שבמקרה הזה הוא גם אדמין... * כשאני אומר אדמין, אני לווא דווקא מתכוון ל- Administrator, אלא לכל יוזר בעל הרשאת Administrator... תודה לכל העונים והעוזרים! אני מקווה אגב, שרשמתי את השאלה שלי בפורום הנכון, פשוט זה הפורום היחידי שמצאתי לנכון שקשור לנושא…
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
לצערי אין ברשותי ציוד מיוחד, מדובר במחבר RJ45 כמובן, מוצלב.
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
הספק 012 2 וחצי מגה,עם קו טלפון של 012 שמחובר על ראווטר סימנס SL2 141 אלחוטי,התקשרתי אליהם אחרי שנודע לי שהם משנים את הIP של הראווטר אחרי שהם מתקינים לי את הקו טלפון. התקשרתי לתמיכה הטכנית שלהם לקבל את הIP והם אמרו לי שזה לא אפשרי,ואני יכול לתת להם מספרי פורטים ואז הם יפתחו לי,שאלתי למה ואז סיפרו לי סיפור שלא פותחים פורטים אצלי בראווטר אלא ב"קופסא" שלהם,כך נאמר לי. עכשיו הם לא מוכנים לתת לי את הIP,מה אני עושה כדי להיכנס לראווטר ולפתוח איזה פורט שבא לי ולא להתקשר אליהם כמו טמבל כל פעם שאני פותח פורט?
-
- 2 תגובות
- 924 צפיות
-