עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי, כעת כשרכשתי נתב אלחוטי, אני רוצה להצפין את התקשורת. בתור התחלה השתמשתי בהצפנת WEP רגילה אבל מקריאה בנושא הבנתי שיש עוד הרבה סוגי הצפנות וכעת אני די מבולבל. לדוגמא האם חייב שרת רדיוס ל 802.1x ואיזה הצפנות יותר חזקות יש חוץ מ WEP, ומה זה WPA? תודה, אופיר

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום, אקדים ואכתוב, שניסיתי לחפש אחר הבעיה הנ"ל בפורום, אך נראה לי שבחיפוש אני גרוע, כיוון שלא מצאתי שרשור בנושא. ובכן, הבעיה היא כך: אחי התחבר לאינטרנט בכבלים (עם חייגן), וקיבל מודם Terayon. כשהמודם מחובר ישירות למחשב, הכול עובד בצורה חלקה. לאחי יש נתב אלחוטי Edimax 6204WG, לפי הבנתי דגם מוכר. כאשר הנתב מחובר למודם, הוא לא מצליח למשוך כתובת IP. כלומר, כאשר נכנסים לדף המידע בנתב, הנתב מוגדר על Dynamic IP, אך בכתובת ה-IP, השדה ריק. לפי הוראות ההפעלה של הנתב, וגם לפי ספק האינטרנט, בזק בינלאומי, שניסה לעזור, אם הנתב לא מושך כתובת IP, יש לנתק את שני המכשירים מן החשמל, ולחברם בסדר מסוים. גם זאת ביצעתי, אך ללא הועיל. עדכנתי את גרסת הנתב ל-1.51 מאתר "פיקוק", אך שוב, ללא ה…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. קצת רקע - למי שלא מכיר, לטענת Compex (או ליתר דיוק, היבואנים שלהם בארץ - ווסטיקום), החומרה שלהם שמשתמשת בצ'יפסט של Atheros מספקת עוצמת שידור ויכולת קליטה שמספקת עבודה טובה מאוד גם במכשולים של קירות בטון וממ"דים. ובכן, אני לא מתמצא יותר מדי ברשתות אלחוטיות, ולא היתה לי חומרת רשת אלחוטית לפני כן כדי להשוות, אבל אני מאוד מרוצה מהתוצאה. ברשותי נתב Compex NP18A ("ממשיכו הרוחני" של ה NP28G, שכמו ה NP27G הפסיק להיות מיובא לארץ) שמותקן בתוך ממ"ד ועוצמת השידור שלו היא 20dBm, ו 3 כרטיסי רשת אלחוטיים Compex WLP54G שמחברים 3 מחשבים באותה הקומה. בנוסף, יש מחשב נייד בקומה למטה שמחובר עם כרטיס אלחוטי מובנה מעאפן ביותר. המרחק בקו אוירי של כל מחשב מהנתב הוא: 5-6 מטרים לכל מחשב באותה ה…

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  4. Started by ShayGTi,

אני רוצה להעיף לכל הרוחות את 012 המנוולים שחוסמים פורטים ותוכנות כאלה ואחרות (כולם בטח יודעים על מה אני מדבר). שמעתי שנטויז'ן ובזק בינלאומי לא חוסמות בשום צורה, האם זה נכון?

• 39 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by arik100,

ההתקן הזה הוא כל כך פורץ גבולות אני לא מבין למה רק עכשיו אני שמעתי עליו אפשר קצת הסבר בנושא? אני הבנתי שזה התקן של כמה חברות שהתאחדו

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  6. Started by Delta-V,

מישהו מכיר ויכול להמליץ על ראוטר אלחוטי (G מספיק) שחיבורי ה-LAN שלו תומכים ב-10/100/1000 (ג'גהביט) ? בפרט, מחפש המלצה על דגם שנמכר בארץ וזמין... תודה

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  7. Started by sausage,

חיפשתי איזה פורטים לפתוח ופתאום אני נתקל בהודעה הבאה: הקישור המקורי - עד הסוף, למטה כנראה שהעידכונים של steam משתמשים בתעבורת P2P והיא נחסמת... [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  8. שלום לכולם, תצורת המערכת: מחשב1- כרטיס רשת אלחוטי + 2 כרטיסי רשת OB ( לוח GB X38) מחשב2 (HTPC)- כרטיס אלחוטי + כרטיס OB . ראוטר נמצא בקומה שנייה יחד עם מחשב1 . ממחשב2 הגלישה הורדה קבצים היא במהירות רוחב הפס -תקינה ואין בעיות. אך העברת הקבצים ממש ממש מבאסת בין המחשבים (GIGA לוקח בערך שעה). חשבתי להתשמש בכרטיסי הרשת הOB עם כבל מוצלב, אך אני רוצה שזה יהיה רק לטובת העברת קבצים מהירה ובלי שהאינטרנט יתנתק מהרשת (דרך הראוטר). האם אוכל לקבל הדרכה אם זה אפשרי? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 711 צפיות
  9. Started by multicore,

כתבה מעניינת ב ars-technica לכל מי שמעוניין להעמיק בנושא הניתוב: http://arstechnica.com/articles/paedia/internet-routing-growing-pains.ars

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  10. Started by Guyn,

שלום חברים אני זקוק לתוכנה שתאפשר גישה למחשב בעבודה. העניין הוא, שאני מחפש תוכנה שלא יהיה צורך לאשר את ההתחברות שלה בצד השני, כך שבכל זמן שאני ארצה אני פשוט אתחבר למחשב המרוחק (כמובן כל עוד הוא דולק ומחובר לאינטרנט). החיבור יעשה בין שני מחשבים בעלי XP. עד עכשיו עבדתי עם PCAnywhere, שדורשת להיכנס למצב המתנה בצד השני לפני החיבור. האם יש לכם תוכנה מומלצת? והאם מישהו יודע מה שווה החיבור המרוחק שמציע ווינדוס XP?

• 27 תגובות
    • 3.2k צפיות
  11. ראוטיר של 3COM office connect מול כרטיס של EDIMAX Ralink האות מצויין ומעולם לא הצלחתי לעבור את ה16-20Mbit/sec... איך עושים מהר ? תודה

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  12. שלום, קניתי נתב חדש מדגם WRT54GL של לינקסיס, ובינתיים לא הצלחתי להפעיל אותו ללא בעיות. בהתחלה ניסיתי להתחבר לאינטרנט עם הקושחה המקורית שלו, והייתה הודעה שאי אפשר להתחבר לשרת ה-L2TP. אח"כ החלפתי את הקושחה ל-DD-WRT כדי לנסות להתחבר דרכה למרות שהיא עושה בעיות עם הכבלים (אני בכבלים+בזק בינלאומי במהירות 1.5/128). בגלל שזה לא הלך התקנתי את Tomato שלפי מה שראיתי מומלצת לכבלים. הצלחתי להגדיר ולהתחבר איתה, אבל עכשיו כל פעם שאני מפעיל את הביטורנט או את האימיול, האינטרנט מיד נהיה איטי ואחרי כמה דקות גם מתנתק וצריך לעשות לנתב Reboot. אם אני סוגר את הביטורנט לפני שהנתב קורס המהירות של האינטרנט ישר חוזרת. השאלות שלי: - למה הוא קורס ואיך אפשר למנוע את זה? - איך צריך להגדיר את הקושחה המק…

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  13. שלום. יש לי נתב מדגם SIEMENS SL2-141 עכשיו למחשב השולחני הוא מחובר עם כבלים והכל עובד כמו שצריך... אבל אני לא מצליח להתחבר אליו עם הנייד... אני עכשיו נמצא ב Network and Sharing Cener (ויסטה) הוא אומר לי שהמחשב הנייד שלי הצליח להתחבר למודם אבל הוא מראה לי שאין תקשורת בין המודם לאינטרנט עצמו... אבל מהמחשב למודם יש תיקשורת תקינה לחלוטין... לפי דעתי זה אולי בעיות הגדרות DNS? אני אשמח לקבל את עזרתכם. אם זה חשוב אני מחובר עם בזק ובזק בין לאומי.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. בימים אלה עובר להוט (10 מגה) עקב פיגור יתר של בזק (מהפח אל הפחת) ומנסה להבין איזה ראוטר אלחוטי כדאי לקחת ו\או איזה קונפיגורציה לעבוד ע"מ שלא להשתמש בחייגן ולשתף את החיבור. יש פה שתי בעיות: א) גם אם "לכאורה" צריכה להיות תאימות בין המודם לראוטר, זה לא תמיד עובד ב) אם זה כן עובד, האם הראוטר יציב לכן, אני מבקש עזרה מבעלי ניסיון. א) האם תהיה בכלל אפשרות להשתמש בלינקסיס WRT54G שלי (מריץ DD-WRT) עם מודם הכבלים. זוכר שניסיתי אצל חבר לפני כמה חודשים וזה לא עבד (גם אחרי שלכאורה הוקצה לנו אייפי סטטי) ב) אם לא אפשרי, ראיתי שאומרים בפורום של- BR6204WG של Edimax יש מעט בעיות תאימות, אבל ג'יזס - הוא נראה כ"כ מעפן שאני מניח שהוא מתרסק אם נושפים עליו. אשמח לתגובות או לפוינטרים לת'רדים עד…

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by Las@Vegas,

אני מחפש, מכשיר שיאפשר לי לשלוט על הספקת הכוח של מחשב ושליטה על המחשב (מקלדת, עכבר, מסך) ברמת BIOS. אם יש דבר כזה בכלל... ואם יש לך מידע על אבטחה של מכשיר כזה. TNX יבגני

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  16. יש לי כרטיס רשת אלחוטי של 3COM בסלון מחובר למחשב וראוטר של SIEMENS בחדר. ה-STRENGTH של התקשורת ביניהם תמיד על-LOW, ולפעמים יש ניתוקים בתקשורת. יש ביניהם בערך 5 מטר בקו אוירי. איך אני יכול לשפר את התקשורת ביניהם?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by iTK98,

טוב קראתי פה כל מיני חוות דעות על הקשוחה הזאת, ואני לא יודע לאיזה גירסה בדיוק היא התכוונה, אבל אני יכול להגיד שעם הקשוחה Tomato 1.07 החיבור בכבלים L2TP עובד מצויין. החיבור התנתק לי מספר פעמים (בעקבות BitTorrent/eDonkey) אז הייתי צריך להוריד את מספר החיבורים הפעילים וכרגע הכל עובד מצויין, אני מחובר כבר 7 שעות ברציפות (עם P2P עובד). מה שאני עוד יכול להגיד מנסיון, זה ש OpenWRT (הרוסי הלבן 0.9) לא מתחבר ל PPtP. נסתי בדרך גם כן את DD-Wrt שמאוד אהבתי, אבל אינו עובד כלל ב L2TP, ו ב PPtP מתחבר למספר שניות, ואז החיבור נופל. (הגדרת מספר חיבורים: Advanced >> Conntrack / Netfilter, ובתיבה הראשונה "Maximum Connections" תשנו את זה ל 172. אפשר לנסות יותר, אבל אני יודע שזה עובד לי …

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. חוץ מההבדל במחיר שעומד על 220 לעומת 350 ש"ח. האם ה 6204 לשימוש ביתי והורדות באימיול מומלץ? תודה, אופיר

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Sunny Jim,

אני מקווה שזה הפורום המתאים, האם יש בשוק משדר/מקלט בלותות' שיכול להחזיק כ-300 חיבורים במקביל? ההתקן צריך לשדר למרחק של עד 100 מטר.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום רב, שאלה לי אל המומחים בפורום לאחר ויכוח שהיה לי בנושא עם חבר. אני מחובר לבזק בינלאומי ועובד כרגע עם חייגן (דרך הוט, חיבור 1.5 ללא ראוטר, ז"א המחשב הנייח מחובר דיירקט למודם). חבר שלי טוען שהחייגן רק מאיט את קצב התעבורה שלי היות והתקשורת שלי עוברת דרך עוד רכיב. האם הוא צודק? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. ד"א אני לא מחובר לאף תכנית גיימרים או משהו דומה. אם מישהו יודע מה טווח ה- IP של התכנית הזאת אני אשמח לדעת והאם היא באמת מועילה לגלישה ולמהירות. תודה ויום מצויין לכולם.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. היבואן של Linksys החליט לייבא את דגם WRT54GL שמריץ לינוקס (בדומה לנתבים רבים) ומקבל גרסאות קושחה מצד שלישי. *חשוב לציין - קושחת DDWRT תומכת בדגמים רבים של נתבים (ובין השאר גרסאות שונות של WRT54G) . ניתן לבדוק תאימות עבור דגם נתב מסוים כאן *מחיר הנתב בארץ הוא בסביבות 480ש"ח~ 400ש"ח~ 350ש"ח~ 280ש"ח~ איך לעשות פלאש ל WRT54GL ? \ WRT54G V4 etc 1. להוריד מהאתר של DD-WRT את קושחת המיני והסטנדרט (או הVPN או ה VOIP לפי בחירתכם במקום הסטנדרט) 2. לגשת לממשק הוובי של הנתב ולחזור לFactory Defaults. 3. לעשות פלאש לקושחת המיני. 4. להיכנס שוב לממשק הוובי ולעשות פלשא לקושחה הסופית (סטנדרט \ VOIP \ VPN או לחילופין - אפשר להישאר עם המיני ) 5. זהו זה. 6. מומלץ לקרוא את …

• 9 תגובות
    • 11.3k צפיות
  22. שאני מנסה להיכנס למחשב דרך ה- WORKGROUP אני מקבל את ההודעה הבאה : חשוב לציין שכשאני עושה את הפעולה ההפוכה, מתחבר מהמחשב השני באותה הדרך למחשב הנוכחי, הכל עובד מצויין.

23. האם למישהו יש ניסיון בחיבור מדפסת (במיוחד אם מדובר במדפסת הספציפית הזו) בעזרת כ.רשת אלחוטי? כרגע היא יושבת לי על השולחן וחונקת לי את המרחב, הייתי רוצה לשים אותה על שולחן אחר ולהשתמש באופציה שלה לחיבור אלחוטי, אבל לפני שאני הולכת וקונה את הציוד לכך, אני צריכה לדעת אם זה הולך להפוך את חיי לסיוט, או שזה אמין.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום , אולי מישהו יכול לעזור לי בתקלה המשונה הזאת.... רציתי לשאול ..אני כבר הרבה זמן עם הבעייה פניתי לחברה באחריות אבל הם לא מגיעים לפתרון...... יש לי נתב 3 COM דגם 100-75 בבית קרקע וקומה עליונה בבית יש רשת כולם בקוי RJ-45 ADSL דרך הנתב ומחשב אחד נייד אלחוטי הנתב ממוקם התקלה היא במהירות הגלישה בנייד (אלחוטי) איטי מאוד ,אני יושב במחשב רק למטה בקומת הקרקע , עקבתי אחרי הבעייה המון זמן עד שבמקרה גילתי שאם אני עושה לנתב הפעלה מחדש אז המהירות תקינה אני מחובר במהירות 1.5 MB ואני בודק את הגלישה גם על יד הורדת קובץ מהאתר של אינטרנט זהב (180-200 kb) וגם אני רואה מעבר בין אתרים מהיר מאוד כמו מחשב חוטי ,,יש לציין שאני יושב במקום קבוע בדיוק אז אחרי שעשיתי הפעלה לנתב ועובד טוב זה…

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  25. Started by J0n1,

הגיע עכשיו הטכנאי של הוט, הוא בא לסדר לי סופסוף את הבעיה באינטרנט שהייתה לי (בעיות של פלאפים משהו.. כל הזמן הוא החליף לי לIP 192 למרות שיש לי DHCP) קיצר הוא החליף לי את המוטורולה לterayon tj715 (ולקח לי את המסנן רעשים גרררר , עכשיו שנביא תLCD נצטרך לקרוא לו מחדש) איך המודם הבא? נראה לי ג'נרי משהו :\ אני מקווה שלא יעשה לי בעיות

• 2 תגובות
    • 744 צפיות

דיונים חדשים בפורומים