עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by tal,

חג שמח לכולם !! אני צריך לקנות נתב לדירת גג. והחדר שלי על הגג מן הסתם יש גם חדרים בקומה התחתונה... קראתי כאן בפורום על המלצות חמות לקניית LINKSYS WRT54GL האם זה יקלוט ? החדר שלי בגג יהיה כנראה בדיוק מעל המקום שבו יונח הנתב, וקרוב למדרגות, ובמרחק של מקסימום 6 מטר אוירית מהנתב. שאר החדרים למטה יהיו במרחק של כ10-15 מטר מהנתב ועוד שאלה חשובה: חלק מהמחשבים הם ניידים וחלק הם נייחים. האם הנתב הזה תומך בחיבור אלחוטי וחיבור קווי בו זמנית ? המחשב שלי על הגג הוא שולחני. אני מעדיף לקנות איזשהו כרטיס שיתחבר לנתב בצורה אלחוטית. למישהו יש המלצה לכרטיס כזה ? הייתי מעדיף כמובן להתחבר ע"י כבל רשת אבל זאת דירה שכורה ואין לי כח להתקין ולפרק ולצבוע את הקירות בעוד שנה... ואפילו עוד שאלה: אני כ…

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  2. Started by NYM,

היי, רציתי לדעת האם ניתן לעשות חבילות אינטרנט בשתי חברות שונות? קיבלתי הצעה לא רעה מהוט בטריפל עם 500 מגה, לעומת מה שאני משלם כיום, הבעיה שהוטנט לא תומכת.מעל 100 מגה ב-ip קבוע. האם ניתן לשלם לספק נוסף או אפילו ספק אחר בשביל ip קבוע על אותה תשתית של הוט? תודה

3. Started by is1,

שלום, מעוניין להקים רשת אלחוטית בבית שאנשים שיתחברו אליה יקבלו דף כניסה שיצטרכו לאשר לפני שנכנסים. אין לי קונפיגורציה של הראוטר אפשרות להוסיף דף כניסה. איך אפשר לעשות את זה?

• 4 תגובות
    • 959 צפיות
  4. היי אני גר בקיבוץ שבו יש רשת משותפת בין כל המחשבים והאניטרנט! כך שאני מחבר רק את הכבל רשת מהנקודה שבקיר למחשב ללא שום שינוי בTCP/IP או הגדרה נוספת... חוץ קבוצת העבודה! לאחרונה רכשתי ראוטר מסוג D-Link DIR-300 Wireless G Router הכל עובד יופי אחרי שהגדרתי אותי לעבוד בHTCP חוץ מהרשת הקיבוצית.. אני לא רואה אף מחשב ואני לא מסוגל גם לחבר או למצוא אף מחשב.. מדוע זה קרה? ומה אפשר לעשות? אנה עזרו לי בבקשה...

• 5 תגובות
    • 959 צפיות
  5. אהלן חברים בבית של חברה שלי יש להם בעיה ארוכה עם הקליטה שבעיקרה בגלל שהוט סיפקו להם את המודם שהוא גם ראוטר הארור HOTBOX שהטווח שלו בדיחתי למי שלא יצא לחוות אותו. מצרף שרטוט של הבית המודם נמצא בממ"ד וכשהם עברו לבית(לפני תקופת האלחוט) הם העבירו כבלי רשת בתוך הקיר מהממ"ד לשני חדרי השינה הקטנים ככה שעד לאחרונה הם הסתדרו רק שעכשיו יש בבית 2 טלוויזיות חכמות ונייד שלא מקבלים קליטה בכלל. בקיצור השאלה היא כזאת וכאן אני צריך את עזרתם, מה הפתרון הכלכלי ביותר לבעיה במידה ורוצים קליטה טובה בבית? ניסינו לשים מגדיל טווח בסלון אבל זה לא הגדיל את הטווח מספיק, ובסלון יש נק' של הוט שאפשר לשים בה את המודם אבל זה אומר לקנות 2 כרטיסי רשת אלחוטיים לחדרי השינה הק…

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  6. Started by DXT,

שלום רב, זהו המצב הנוכחי: יש שני מחשבים, לכל אחד כרטיס רשת, שניהם מחוברים להאב/סוויטצ'. והמודם כבלים Motorola SB5100 מחובר להאב/סוויטצ'. עכשיו, אני מעוניין בקניית נתב שגם יכלול פורט למדפסת וגם חיבור אלחוטי (לחיבור מחשב נייד לרשת מתי שרוצים). מה שאני רוצה לדעת, הם העובדה שבשביל להחתבר לאינטרנט צריך לחייג (נטויז'ן כרגע) דרך מערכת ההפעלה, תפריע לקיום הרשת. כלומר, הם זה יספיק שמחשב אחד יחייג והשני יוכל להשתמש באינטרנט דרך הרשת הביתית? אולי אני שואל את השאלה הלא נכונה, מה שאני תחלס רוצה לדעת, זה מה לעשות בשביל ליצור רשת ביתית עם נתב ומודם כבלים המתחבר ע"י חיוג? תודה, מיכאל.

• 6 תגובות
    • 959 צפיות
  7. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=456657.new#new

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  8. Started by dor_20,

שלום! רציתי לדעת איך מתקינים ראוטר של חברת 3com האינטרנט שלי הוא אינטרנט כבלים. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  9. Started by pakariel,

יש לי מחשב שמחובר לאינטרנט דרך mini fiberbox של הוט (שבmini fiberbox יש רק יציאת רשת אחת) באותו חדר אני רוצה שתהיה לי את האופציה לחבר בנוסף למחשב שלי עוד מחשב אחד או שניים (יש לי אינטרנט עד 100 מגה) * יש סיבה לזה שהfiberbox הראשי שבו יש עוד 4 יציאות רשת יושב בסלון ולא ליד המחשב אני חשבתי לקנות hub ואז לחבר את הmini fiberbox לכניסה של הhub ולחבר כל אחד מהמחשבים שאני רוצה ליציאות של הhub מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה? האם באמת דרך hub? האם אני צריך שהכבל רשת בין הfiberbox לhub יהיה רגיל או מוצלב? ובין הhub למחשבים רגיל או מוצלב?

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  10. יש את הספר הזה http://www.hod-ami.co.il/product.asp?catalog%5Fname=hodami&category%5Fname=PC+Tech&product%5Fid=59387 ויש את הספרים האלה http://opus.co.il/index.php/cPath/1_13?osCsid=75b8a9e659029cd5e7214c8db7c02960 עכשיו בחיפוש בפורום הזה שמעתי שמשבחים את הספר הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=26888.0 משהו יודע איפה אפשר להשיג אותו ? בקיצור אני מחפש ספר שהוא כמו התנ"ך של רשתות מחשבים על כל פנים ספר שסוקר את כל עקרונות רשתות מחשבים רצוי בעיברית אבל אפשר גם באנגלית המלצות יתקבלו בברכה יהודה

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  11. Started by Guy King,

יש לי את הנתב Edimax BR6204WG ואת המודם נתב AZTECH 600E. יש לי מחשב נייח (ממנו אני כותב כרגע) ומחשב נייד בחדר אחר בבית שדרכו אני רוצה לגלוש באינטרנט ע"י הקמת רשת אלחוטית. אין לי מושג ירוק בנושא. ב-AZTECH כל שלושת הנורות מהבהבות וב-EDIMAX הנורות שפועלות הן כולן: PWR, WLAN, 10/100M, LNK/ACT וב-LAN שתי הנוריות של מספר 1 פועלות. הנורית של ה-WLAN מהבהבת באור כתום וכל השאר ירוקות. במחשב הנייד יש לי כרטיס רשת מובנה ובעבר במקומות אחרים שבהם היה WI-FI גלשתי במחשב הנייד באינטרנט. איפה אני מתחיל? ומה אני צריך לעשות?

• 1 תגובה
    • 958 צפיות
  12. יש לי את המודם שציינתי והוא של בזק בינלאומי השאלה שלי היא אני רוצה לעשות רשת ביתית קווית אז אמרו לי שזה יעלה לי 350 שקל בערך כולל ראוטר אז האם אני חייב לקנות ראוטר או שאני יכול להשאיר את המודם הזה ולהשתמש בו ולהפוך אותו לראוטר כי אני לא רוצה להידפק?

• 3 תגובות
    • 958 צפיות
  13. Started by LioR CoHeN,

כיום הנייד שלי מחובר עם כרטיס רשת וכבל מוצלב לכרטיס רשת במחשב הנייח וממנו הוא מקבל את הגישה לאינטרנט (שיתוף רגיל). רציתי לדעת אם אפשר/מישהו ניסה להחליף את כרטיסי הרשת האלו באלחוטיים ולגלוש ולשתף ללא נתב אלחוטי? כלומר: ששני כרטיסי הרשת האלחוטיים ידברו ביניהם והמחשב הנייח יתן לנייד גישה לאינטרנט. תודה מראש, ליאור.

14. Started by bennash,

אני רוצה להתחבר לממשק הניהול של הראוטר האלחוטי שבבית. אני פתחתי חלון דפדפן והקלדתי בשורת הכתובת את כתובת הנתב שלי (192.168.1.1) ובתגובה קיבלתי חלון עם הודעת שגיאה. אני משתמש בקודה IPCONFIG. התוצאה שקיבלתי היתה שכתובת ה-IP של המחשב שלי הינה 10.103.60.77 וה-SUBNET MASK הוא 255.0.0.0 אני יודע שמחשבי מקבל כתובת משרת ה-DHCP שבבניין. מה עלי לעשות כדי להתחבר בהצלחה לנתב?

• 2 תגובות
    • 958 צפיות
  15. Started by thebenjamin,

היי, אני מחובר בהוט ל500/10, וכבר תקופה שהמהירות לא יציבה ולפעמים גם ניתוקים. החליפו לי ציוד כבר פעם אחת וגם היה טכנאי שאמר שהחליף מפצל (מחוץ לבית). גם אחרי ההחלפה החיבור מאוד לא יציב, אפשר לעשות בדיקת מהירות ולקבל בה 470-500 הורדה, ובדיקה נוספת (ממש ישר אחרי, לאותו שרת) לקבל פחות מ200. לפעמים יש ניתוקים וגם תקיעות בIPTV (סלקום). אני מסתכל בעמוד של הערוצים ולפי קריאה שעשיתי נראה שהעוצמות תקינות למעט הuncorrectables: הנתונים האלה נלקחו 25 דק' לאחר ריסטרט למודם. נראה גם שכל השגיאות קורות בערוצים בערוצים ספציפיים. יש מה לעשות עם זה? מה להגיד לתמיכה? אני מרגיש שהנציגים מנחשים וצריכים קצת הכוונה. …

• 0 תגובות
    • 958 צפיות
  16. Started by HeDesXs,

יש לי 2 נתבים בבית (DLINK 2760 U ו6740U) ואני רוצה לעשות את ה2760U כAP קראתי את זה: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm? ורשום כאן שצריך לבטל את ההצפנה יש דרך לעשות את זה כAP בלי לבטל את ההצפנה?

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  17. שבוע טוב לכולם, אני צריך לקנות נתב אלחוטי וקיבלתי הצעה מבזק לשדרג לחבילת 4 מגה ולקבל מהם נתב אלחוטי בחינם. הנתבים הם rotal rtl1025 ו - siemens sl2141 (לא סגור לגבי הדגמים, המוקדנית לא ידעה וזה מה שמצאתי בחיפושים באינטרנט). רציתי לשאול לדעתכם איך הנתבים האלה ? יש כאן כאלו שמשתמשים איתם ויכולים לתת חוות דעת קצרה ? בסך הכל, לאחר השדרוג, אני אשלם במשך שנה כ350 ש"ח יותר ממה שאני משלם עכשיו (גם לספק וגם לתשתית), אך יחד עם זאת אני אכפיל את מהירות הגלישה הנוכחית שלי (כיום אני גולש בחבילת 2 מגה). האם יש נתבים ב350 ש"ח, בשוק הפרטי, טובים יותר מאלו שמציעה בזק ? במידה וכן, האם ההבדלים משמעותיים ? תודה לכולכם !

• 7 תגובות
    • 958 צפיות
  18. Started by Gliding,

שלום, יש לי בבית רשת אלחוטית- ראוטר של D-LINK Dl-524 . שלושה מחשבים. שניים מהם עם XP64 וכרטיסי רשת USB של EDIMAX, ואחד נייד של HP עם VISTA. כשאני מחבר את אחד המחשבים ישירות למודם של הכבלים TERAYON TJ715 המהירות עובדת אחלה (320 ק"ב בממוצע). מהרגע שהראוטר מתחבר קורים אחד משני דברים- או שהמהירות יורדת לממוצע של 25 ק"ב, או שהוא מתחיל להעלות דף אינטרנט ואז נתקע באמצע... אני לא ממש מבין בכל הנושא, אבל נראה לי שהגיוני שהבעיה היא בראוטר...אז..מה לעשות? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  19. יש לי רשת של שלושה מחשבי בבית, במחשב שלי(1) שמחובר ישירות לADSL מותקנת מע' XP, במחשב של אבא שלי(2) מותקנת מע' WIN98SE ובמחשב הנייד(3) מותקנת גם מע' XP קיצר בכלם יש שיתוף אינטרנט וקבצים אבל משום מה אני לא מצליח לראות את המחשבים האחרים מהמחשב שלי (1) כלומר שאני לוחץ על MY NETWORK PLACES-> VIEW WORKGROUP COMPUTERS ואת המחשב שלי דווקא רואים ממחשבים 2ו3 בלי בעיה...

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  20. Started by pure perfection,

אז ככה לאחרונה עברתי ל CCC ומאז שעברתי אני רואה שיש לי בעיות בפתיחת אתרים , או שהאתרים לא נפתחים או שלוקח להם שנה להיטען ... גם לכם יש בעיה כזאת עם אותו ספק ??? אגב , המהירות היא 10MB תודה

• 8 תגובות
    • 958 צפיות
  21. Started by Imtheman,

יש לי LOW ID באי מיול הבנתי שזה בגלל הראוטר ושאני צריך לפתוח פורטים בראוטר איך אני עושה את זה?? הרוטר הוא RG54G3 MSI

• 2 תגובות
    • 958 צפיות
  22. Started by Yossi22,

יש לי מודם עם רוחב פס של 1.5 מגה ולפי זה אני אמור להוריד בקצב העברה של 187 קילוביט לשנייה. אבל כשאני מוריד סדרות/סרטים משרתים מסויימים כגון: Rapidshare, Gigasize, Uploadmachine, למשל אז זה מוריד לי בקצב העברה של 35 קילוביט בממוצע. עכשיו התקשרתי לספק אינטרנט שלי והוא אמר לי שיש לי במחשב רוגלות שיושב לי על הרוחב פס ומשתמש בו, הרצתי בדיקה ב- AVG, וב- Ad-Aware, לא מצאתי שום דבר ואני לא יודע מה לעשות אז אם למישהו יש מושג מה אני יכול לעשות שיאמר לי כי אני התייאשתי. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 958 צפיות
  23. יש לי כבר כבל מוצלב ושני כרטיסי רשת במחשב שבו האינטרנט שני המחשבים עם WINDWOS XP אני רק צריך תהגדרות של האיי פי וכאלה תודה

24. Started by -JobNick-,

שלום חברה, אז ככה,אני עוד מעט עובר לכבלים (בנתיים יש לי ADSL עם מודם נתב של Alcatel 510). לפני הרבה שנים כשהייתי נסיין של אינטרנט בכבלים היה לי מודם ראוטר של 3COM ממה שאני יודע עכשיו כבלים לא מחלקים מודמים כאלה אז השאלה היא כזו:אם אני מחבר מודם של כבלים לSWITCH ומחבר גם 2 מחשבים נוספים לSWITCH האם אפשר לעשות איכשהו שכל מחשב יוכל לחייג עצמאית דרך המודם לאינטרנט,ז"א שלמשל עם מחשב א' חייג ואני אפעיל את מחשב ב' אז הוא ישר יהיה מחובר לאינטרנט וההפך,אני ]פשוט לא רוצה להגיע למצב שאני צריך לעשות מחשב שרת שכל הזמן יעבוד.

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  25. Started by yuval_200,

מישהו מכיר \ משתמש בראוטר הזה ? http://www.tplink.com/products/product_des.asp?id=31 האם היכולת שידור שלו שכתובה (2X, 3X) היא באמת מוכחת או שזה עוד גימיק חרטא ?

• 7 תגובות
    • 958 צפיות

דיונים חדשים בפורומים