עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי דיסק חיצוני WD 1 טרה בייט. מחובר ב firewire מחולק לשניים ( 2 partitions) לכל אחד שם/אות. אני עושה לו sharing אבל כל פעם שאני מאתחל את המחשב אליו הוא מחובר הוא עולה בחזרה אבל ללא ה sharing. האם ניתן לעשות sharing קבוע לדיסק חיצוני גם אחרי שהמחשב יאותחל? תודה!

2. Started by o07,

שלום, יש לי בעיה כבר כמה חודשים טובים של קליטה מועטה דרך האינטרנט האלחוטי, אז בדקתי קצת באינטרנט והחלטתי שאני חייב לבנות אחד כזה. קראתי תמדריך: http://linmagazine.co.il/hacking/guysoft/cantenna יש לי כ.רשת אלחוטי: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1440 לפי המדריכים צריך חיבור מיוחד ( Type-N Female ) שאני לא יודע ממש איפה למצוא אחד כזה, אני גר ברעננה ואין כאן חנויות אלקטרוניקה לפי מיטב ידיעתי. אני גם הרי צריך כבל שיחבר בין הכ.רשת לחיבור המיוחד הזה שמתחבר לפחית שימורים. מצאתי תכבל הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13226&catid=1823 מה אתם אומרים הוא מתאים? הבנתי שצריך גם להלחים נחושת לחיבור שבתוך הפחית, לא הבנתי בדיוק מה זה הנחושת הזאת אולי תוכל…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. אוקיי אז ביום ראשון רכשתי מחשב נייד של MSI ולאחר מכן רכשתי דרך סלקום מודם סלולארי USB עם חבילת גלישה של 2.8 MBPS וקצב העלאה 1 נקודה משהו (לא זוכר בעפ"י) הכל היה טוב ויפה , אתרים עבדו מהר , הורדתי קבצים דרך HTTP ו FTP במהירות המקסימלית וגם הצלחתי להעלות קבצים במהירות המקסימלית (סביבות 130-140 קילו בייט לשניה) היום התקנתי תוכנות שיתוף של אימיול (גרסא רגילה) וביטורנט (bintorrent) ולצערי הרב כל קובץ שהורדתי בתוכנות הללו (לא הפעלתי אותן בו זמנית כמובן) הגיע למקסימום של 25 קילו-בייט לשניה. אפילו כמה קבצים ביחד שהורדו התחילו לעלות מעל ה30 קילובייט סה"כ ואחרי כמה שניות חזרו למתחת ל25. התקשרתי למוקד DATA של סלקום, הגדירו לי בחייגן שלהם שהאיי פי שיופיע לי בכרטיס רשת יהיה האיי פי הח…

• 12 תגובות
    • 5.1k צפיות
  4. Started by tamir6066,

הי,יש לי ראוטר של 3COM הוא הפסיק להעביר אינטרנט לשאר המחשבים. האינטרנט עובד רק כאשר מחברים את המודם ישירות למחשב. מה לעשות? אגב הרשת האלחוטית עובדת ורק האינטרנט לא. תודה

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  5. Started by ohadbx,

שלום אני סובל כבר יותר משבוע מניתוקים של כמה שניות-דקות בחיבור 1.5 מגה של הוט. הניתוקים מופיעים באקראי (לפעמים לא מופיעים כמה שעות ולפעמים חוזרים כל 2 דקות) ונפתרים מעצמם. ככה זה נראה במאפיינים של חיבור הרשת ניסיתי לנתק את המודם מהחשמל לכמה דקות- לפעמים זה עוזר ולפעמים לא. (בכל מקרה החיבור מתחדש מעצמו אחרי כמה שניות). לפעמים יש תוכנות הורדה שפועלות ברקע כשזה קורה, לפעמים לא. יש עיצות?

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  6. Started by moranhoresh,

מישהו יודע כמה צריכת החשמל של מודם הכבלים, המספק שרותי טלפון? בהנחה ש-1 קוט"ש עולה כ-57 ש"ח, מה עלות הפעלת המודם בחודש?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם ברישות 2 מחשבים. אני בור בכל מה שקשור לרשתות אז קבלו בהבנה. עד היום היה לי מחשב אחד, ממקום בחדר מחשב עם נקודת טלפון של ADSL, מחובר לנתב שקיבלתי מבזק (Simens SL2-141). קניתי לאחרונה מחשב חדש ואותו אני רוצה למקם בחדר אחר (ממ"ד) ולחבר גם אותו לרשת. בממ"ד יש נקודת טלפון (אותו קו של המחשב הראשי).איך אני מחבר בין שניהם? אני מעדיף להמנע מאלחוטיות בגלל הממ"ד, ביחוד שהדלת רוב הזמן סגורה. בין 2 המחשבים יש בערך 5 מטר. תודה לעוזרים. בברכה, שי.

8. Started by דניאל99,

שלום, אני מעוניין להקים רשת ביתית. המחשבים רחוקים אחד מהשני. אין אפשרות להקים רשת אלחוטית, ואין אפשרות להעביר כבל רשת דרך הקיר או בכל דרך אחרת. האם יש אפשרות לחבר את המחשבים דרך קו הטלפון? האם יש דרך אחרת לחבר אותם?

9. Started by moranhoresh,

מישהו יודע מה צריכת החשמל (בוואט) של המכשיר שהכבלים נותנים, ע"מ שניתן יהיה להתחבר לשרותי הטלפון שלהם?

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  10. Started by Lior10,

אני לא יכנס לפרטים יותר מדי, אבל המצב כרגע הוא שיש לי User בספק אינטרנט במהירות 2.5Mb, והתשתית שלי ADSL במהירות 5Mb. האם אני אוכל לקבל מהירות (UL/DL) זהה אם היה לי משתמש של 5Mb? (נ.ב. יש לי חבר בכבלים שיש לו משתמש במהירות נמוכה מאוד ותשתית במהירות 7Mb והוא מקבל 7Mb,האם גם בADSL אותו המקרה?) תודה, וסליחה על השאלה ההזויה.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Justo,

אני בחבילה של 2.5M, עובד דרך ראוטר. הפורט של הטורנט (utorrent) פתוח והכל מוגדר בסדר. ובכל זאת, מהירות ההורדה מתייצבת על משהו מגוחך של 10kb (כמובן שישנם הרבה מאד אנשים על אותה הורדה) הורדה של קבצים מישראל מתבצעת על מקסימום, לפי קצב החבילה. דבר נוסף מעניין - ישנם מדי פעם קפיצות מטורפות של הטורנט הן בהעלאה והן בהורדה, שנמשכות שניות בודדות.. מישהו נתקל, שמע, מכיר או יודע מה ניתן לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. היום הסתכלתי במחירון ומצאתי שפתאום המהירות שליחה היא לא 128kbps, מה נסגר עם זה, אני אמור לבקש את זה או שזה ככה אוטומטית? מצורף קישור http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID=341〈=he

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  13. Started by TheSlider,

שלום חברים! אני רוצה להפוך את המחשב שלי לשרת RIS כלומר שרת שאליו אני יכול לחבר מחשבים ולבצע דרכו התקנה של windows (לא מחייב חיבור לאינטרנט פעיל עבור זה) אני צריך את זה בעיקר להתקנת מחשבים חדשים. כלומר אני מגדיר במחשבים החדשים שהBOOT אצלהם יתחיל מהרשת כאשר הם מחוברים אל המחשב הזה וזה למעשה הרשת. תודה חברים וחג שמח!!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. חבר'ה.. אני צריך את עזרתכם.. יש לי תופעה הזוייה במחשב - אני לא מצליח לגלוש - נבדק ב3 דפדפנים שונים. אני מחובר דרך הכבלים עם ראוטר תקן B ישן של 3COM בIP קבוע. רק לציין שיש לי פינגים רציפים לנתב, לIP של "וואללה" ולכתובות רגילות כמו "גוגל" וכו'. יש לי אנטיוירוס של נוד ופיירוואל של ווינדוס - ניסיתי לבטל אותם והתופעה בעינה... מה שמוזר זה שאני מצליח להתחבר למחשב בLOGMEIN למשל ולמשוך מייל.... ניסיתי אפילו להגדיר DNS של הספק וגם ממש לא עזר... אף פעם לא הייתה לי תופעה הזויה שכזו... אשמח לעזרה... תודה מראש

15. Started by shayh,

שלום, אבא שלי הקים רשת ע"י 012 באמצעות נתב של אידימקס (משולב חוטי ואלחוטי), המחשב הנייח (WIX XP HOME) שאליו מחוברת המדפסת מחובר לנתב בכבל רשת, והמחשב הנייד (WIN VISTA HOME BASIC) מחובר לנתב גם בכבל רשת וגם בחיבור אלחוטי. כרגע, מה שעובד זה האינטרנט בשני המחשבים, אני מעוניין לשתף את המדפסת בין שני המחשבים (לשלוח קבצים להדפסה גם מהנייד) ושתהיה יכולת להעביר קבצים בין המחשבים. אשמח לקבל הדרכה /הכוונה בנושא. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  16. התחילו לי אתמול לאגים באינטרנט. קשה לראות את זה בגלישה באתרים, אבל במשחק שאני משחק יש לי ממש לאגים רציניים, וזה התחיל רק אתמול. מישהו גם הרגיש משהו? או שזה רק אצלי? =\

17. בחיפוש ראשוני, נתקלתי כאן ב 2 מותגים : TACTIO ו - D-LINK .... מדובר במודם ADSL משולב עם ראוטר אלחוטי מישהו מכיר את מותגים הנ"ל ? האם מומלצים? מחיר ה TACTIO הוא כ 180 ש"ח מחיר ה D-LINK הוא כ - 250 ש"ח תודה על העזרה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. האתר שלי מאוחסן בשרת של חברה - http://www.serv-il.co.il/ אחסון של לינוקס, 300 מגה, ו35 גיגה תעבורה חודשית. בהתחלה הכל היה מצויין עבד מהר, חלק, קיבלתי גם 35 גיגה תעבודה (זה חשוב לי ולפעמים לא מספיק). ואז התחילו בעיות של אי זמינות למשך ימים שלמים. לפעמים יומיים רצוף. פעם אחת המנהל אומר לי- חיזבאללה תקפו, אח"כ האקרים הפילו את השרת ל3 ימים, אח"כ תיבות POP3 לא עובדות, שוב לבנון תקפו, אח"כ המערכת הפעלה קרסה-הוא הלך להדליק אותה מהחווה, ושוב ושוב, כל זה בהפרשים של שבוע בערך... בהתחלה התעצבנתי- ביקשתי פיצוי, הוא הוסיף לי עוד תעבורה וחודש ללא תשלום. כשראיתי שזה חוזר כל פעם- אמרתי לו שאם הוא לא מחזיר לי את כל הכסף ששילמתי אני מגיש תביעה. הוא הסכים.... אז ירדתי מזה כי חודש שלם זה עב…

• 5 תגובות
    • 742 צפיות
  19. Started by the cube,

שלום לכולם יש לי בבית רשת אלחוטית של 3 מחשבים - 2 שולחניים + לפטופ. לצורך העניין נקרא להם "משפחה", "פרטי" ו"לפטופ". מחשב המשפחה מחובר לראוטר פיזית עם כבל רשת. למחשב זה מחברת המדפסת (היחידה). שני המחשבים האחרים מחוברים אלחוטית. עד לפני כמה ימים הכל עבד כמו שצריך, הקבצים עברו ממחשב למחשב והדפסות נשלחו מכל המחשבים ופתאום, אני מדליק את המחשב שלי והוא לא מזהה את מחשב המשפחתי גם הלפטופ לא מזהה את המחשב המשפחתי, אבל מזהה את המחשב שלי. כלומר אני יכול להעביר קבצים בין המחשב שלי ללפטופ, אבל לא למחשב המשפחתי, וגם אי אפשר לשלוח להדפסה האינטרנט ממשיך לעבוד כמו שצריך בכל המחשבים! הנתב הוא ROTAL RTA 1025W שקיבלתי מבזק. האם זו בעיה בנתב או במחשב שאליו הוא מחובר, ואיך לפתור בעיה זו? אודה …

• 6 תגובות
    • 865 צפיות
  20. שלום לכולם! לא מזמן דיברתי עם 012 בתמיכה,יש לי מן בעייה בקשר לפתיחת משחקים "HOST",מאז ששידרגתי את האינטרנט שלי ל4מגה,ברגע שאני עושה הוסט וכולם מתחברים אלי ניהיה לאגים רציניים ,וזה מוזר אין לי פינג גבוהה וה-UPLOAD שלי טוב יחסית,לפני ה4מגה היה לי ת1.5 ושהייתי עושה הוסט זה עבד חלק. דיברתי עם 012 הם אמרו לי שהבעייה היא שאני צריך לפתוח פורטים בראוטר למשחק,בגלל ששידגרתי ל4 מגה אז ההגדרות היתהפסו. אני לא כלכך יודע אך לפתוח פורטים. ישמח לעזרה תודה! הפורט הוא 6112

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by llnakash,

ערב טוב, כיצד ניתן למדוד עוצמת האות בתחנה המחוברת אלחוטית לנתב ביתי??? האם יש תוכנה מיוחדת לכך? או פקודה כלשהי???

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  22. ברשותי כעת חיבור לאינטרנט דרך ADSL. ברצוני להוסיף קו ואינטרנט של הוט (בנוסף ל-ADSL). האם מישהו יודע אם אני אוכל להתחבר לאינטרנט משני החיבורים דרך הספק שלי, או שאני אצטרך לבחור או חיבור רק דרך ADSL או רק דרך הכבלים (במצב זה צריך בעצם, לפתוח 2 חשבונות אצל הספק) תודה

23. Started by Php-Styler,

שלום , אני לא ידעתי אם זה מתאים לפה אז אני מצטער אם לא . רציתי לדעת איך אני יודע אם יש לי IP משתנה או קבוע , ואם זה קשור לראוטר או לא ? משהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן , ולהסביר לי את כל הדברים האלה ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by visual_boy,

שלום. יש לי בעיה שמציקה לי כבר הרבה זמן ואני אשמח אם מישהו יציע פיתרון לבעיה.. יש לי מחשב נייח שמחובר אליו ראוטר אלחוטי של 3com , וברשותי גם מחשב נייד בעל כרטיס רשת אלחוטי. עכשיו הרשת פועלת מצויין והאינטרנט עובד מצויין בשתי המחשבים אבל לפעמים מתגלים בעיות. למשל שאני פותח את המחשב אני לא יכול לגלוש באינטרנט עקב "קישוריות מוגבלת" (סימן של שני מחשבים וסימן אזהרה צהוב בניהם) עכשיו אני מנסה לפתור את זה כבר הרבה זמן ולא מצליח, אני חושב שצריך להגיד משהו בראוטר אבל אין לי מושג, כדי לפתור את הבעיה הזאת אני חייב לנתק את הראוטר ולחברו מחדש ואז אפשר לגלוש באינטרנט במחשב הנייד(אולי כי מתקבלת כתובת אייפי חדשה??).. אני חושב שזאת בעיה פשוטה של הגדרות אבל אין לי מושג איך לפתור אותה. תודה …

25. Started by llnakash,

שלום לכולם, ברשותי נתב 6204 של אדימקס, וביטלתי את מחלק הכתובות האוטומטי. בהגדרות של הנתב עצמו אין לי אפשרות לראות מיהן כתובות ה- IP שמחוברות על הנתב. האם יש דרך לראות זאת באמצעות פקודה כלשהי/תוכנה מסוימת??? אולי אני לא יודע איך לראות??? (ניסיתי להסתכל ב- status info אבל לא מצאתי שם כלום)

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.