עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Lioriii,

יש לי אינטרנט בכבליפ במחשב אחד לא ב-SERVER אלא במחשב לקוח ואני רוצה לשתף אותו עם עוד כמה מחשבים איך אני עושה זאת???

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by joe44,

אני מחפש מקום חינמי לאיחסון קבצים ברשת. יש לי חשבון ב briefcase ב- Yahoo אך אני מחפש מקום אמין נוסף לשם איחסון,גם לשם גיבוי נוסף וגם לשם קבלת עוד נפח לאיחסון. אשמח לקבל המלצות. בתודה יוסי

3. שלום לכולם, הייתי בראיון שבו הציגו לי את הציור הבא: וביקשו ממני לתאר את כל התהליך כיצד המחשב הראשון מתקשר עם המחשב השני. (בהנחה ששניהם ברשתות שונות לחלוטין) כל מה שאני יודע, זה שהמחשב הראשון יודע את כתובת ה-IP של המחשב השני אך לא יודע את הכתובת הפיזית וכיצד להגיע אליה. הוא שולח בקשת ARP. איכשהו זה מגיע לראוטר, אשר יודע בעזרת כל מיני שיטות לאיזה ראוטר עליו להגיע. מפה כבר אין לי מושג אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

4. Started by hassid_hassid,

שלום רב. התחברתי היום לאינטרנט בבזק וקיבלתי ראוטר מהם (DGN220). רציתי לחבר את הראוטר הישן שלי (EDIMAX BR-6424n) בחדר למטה כדי לקבל כיסוי מלא לכל הבית (יש לנו בית של כמה קומות, והראוטר ה"חדש" נמצא בקומה העליונה ביותר). ניסיתי להשתמש במדריך, אולם נתקלתי בבעיה: אני מחבר את הנתב השני באמצעות כבל שמגיע עד אליו, אולם לפי המדרכים שראיתי, אני צריך להיכנס להגדרות הנתב שמשמש כAP ולשנות שם מס' הגדרות. הבעיה היא שאני לא מצליח להכנס להגדרות של הEDIMAX. כשאני מכניס את הכתובת שלו - אני מקבל את הנתב ה"חדש", וכל הגדרה שאני משנה שם - משתנה גם בנתב ה"חדש". הקטע ה"נחמד" הוא, שנכון לעכשיו זה לא באמת מפריע, כי כשאני מחבר אותם כמו שצריך (ז"א ה-AP לא בחיבור של ה-WAN), אז הכל פועל כמו שצריך, השאל…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. לשני חברים שלי יש רשת בבית עם רואטר והם לא יכולים לבנות סרבר זה בגלל שעדיין יש לשני המחשבים אותו IP? או שזה בכלל לא קשור לראוטר?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by dudi2002,

נדמה לי שכתבתי פעם הודעה דומה למה שאני הולך לכתוב עכשיו. נדמה לי שלא ענו לי, אז אני אנסה את מזלי שוב. יש לי 2 מחשבים בבית. אחד בחדר שלי ואחד בחדר של אחי. המחשב הראשון (בחדר של אחי) מחובר ישירות לאינטרנט דרך מודם וכבל USB (ספק +תשתית) וגולש במהירות 1.5 מגה. המחשב בחדר שלי (מחשב נייד לצורך העניין) מחובר לאינטרנט דרך המחשב הראשון. הכיצד? באמצעות כבל מוצלב אדום היוצא מהמארז של המחשב הראשון אל המחשב הנייד שלי. חשוב לציין שלא ניתן לגלוש באינטרנט במחשב שלי אם במחשב הראשון לא התחברו לאינטרנט. אוקיי, אני מניח שעד כאן הבנתם את הסיטואציה. עכשיו, אני סובל כל הזמן ממהירות אינטרנט די נמוכה במקרה שאחי מוריד במחשב שלו דרך אימיול או סתם דרך תוכנת שיתוף אחרת. זה משפיע על המעבר האיטי שלי בי…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by House M.D.,

אני כרגע שוקל לעבור מנטויז'ן לספקית אחרת (כנראה באנדל של בזק + בזק בינלאומי) בגלל הבדל משמעותי במחירי החבילות. מה שחשוב לי לדעת זה איך יוטיוב עובד בבזק בינלאומי, או בעצם בכל ספקית אחרת, מכיוון שאני משתמש הרבה ביוטיוב. קראתי באחד מהאשכולות פה ממזמן שלנטויז'ן יש שרת יוטיוב משלהם, וכך הם משפרים את הביצועים של יוטיוב (הוחכה לכך אני רואה כאשר אני מנסה להוריד סירטון מיוטיוב דרך IDM, בכתובת של הסירטון רשום netvision בתוך סאב-דומיין לפני הכתובת של הסירטון ביוטיוב). אכן יוטיוב תמיד עבד לי חלק, יש לי 5 מגה ו1080p עובד חלק ברוב המקרים. לעומת זאת אני רואה פה באשכולות שאצל ספקיות אחרות יוטיוב לא עובד כמו שצריך. אשמח להמלצות בנוגע לביצועים בספקיות השונות.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום לכולם, זוהי הודעתי הראשונה בפורום קראת את האשכול המושקע של מנהל הפורום, אך עדיין ש לי בעיה. יש לי 2 מחשבים המריצים חלונות XP, ומחוברים בינהם בכבל רשת. המחשב הראשון מחובר למודם כבלים של מת"ב דיגיטל 750K בעזרת חייגן. ביצעתי שיתוף אינטרנט + קבצים. שיתוף הקבצים עובד מצויין, שיתוף האינטרנט - לא. הבעיה היא שבהחלט ניתן לגלוש באינטרנט במחשב הראשון, אבל אי אפשר במחשב השני ! הבעיה קיימת גם כאשר אינני משתמש חומת אש (בשום מחשב !) כתובת המחשב הראשון : 192.168.0.1 כתובת המחשב השני : 192.168.0.2 רואים אחד את השני ב "רשת שלי" וניתן לגשת אחד לקבצים המשותפים של השני (אבל זה לא קשור לשיתוף אינטרנט ) יש פינג תקין בין 2 המחשבים. שער ברירת המחדל במחשב השני הוא 192.168.0.1 ה …

9. יש לי מתאם usb לרשת אלחוטית. הכל עבד כרגיל עד שהחלטתי לפרמט את המחשב מסיבות אחרות ובעקבות כך הייתי צריך להתקין את המתאם מחדש. כשאני מתקין את התוכנה ואז מנסה להפעיל אותה רשום לי: "אין אפשרות לאתר רכיב. הפעלת יישום זה נכשלה מכיוון שלא אותר PrismApi.DLL התקנה מחדש עשויה לפתור הבעיה" ניסיתי להתקין מחדש לא עזר. עכשיו השאלה שלי מה עושים? הבעיה היא רק בדיסק מאיפה אני משיג התוכנה? אני לא אקנה את המתאם בשביל לקבל דיסק חדש =]

10. כרגע יש לי שלושה מחשבים שמחוברים ל-HUB. למחשב הראשי מחובר מודם B-FOCuS Router 270PR (למחשב הראשי יש שני כרטיסי רשת- אחד מחובר למודם ואחד ל-HUB) ואני מתחבר לאינטרנט בעזרת חייגן. כרגע שאר המחשבים יכולים לגלוש רק כאשר המחשב הראשי דלוק. אני מעוניין לחבר את המודם ל-HUB כדי שכל מחשב יוכל לגלוש ללא תלות במחשב אחר. איך אפשר לעשות את זה? תודה מראש. תמונות של המודם ושל ה-HUB: http://photos.walla.co.il/ts.cgi?user=ci4

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by yuvalnus,

*אני מקווה שזה הפורום הנכון... מטרה: שלב 1. אתר שבו אני אוכל להעלות מידע (ברובו - וורד ומצגות) ולקטלג אותו בצורה נוחה לפי נושאים ותתי נושאים. (כמובן - גישה נוחה למידע לאנשים מורשים) שלב 2. נתינת אפשרות לאנשים אחרים להעלות מידע שיצורף למאגר לאחר סינון שלי. תקציב: יש, תלוי בצרכים. דרך: פה אני צריך עזרה - על מה אתם ממליצים? - האם צריך לקנות שרת ולשלם למישהו שיבנה אתר? - כמה זה עולה? - האם זה נוח לשימוש? - האם יש דרך אחרת? - האם יש חברות שעוסקות בתחום וממולצות לפי יחס עלות-מחיר? *זה לא צריך להראות מדהים - רוב העניין זה ניהול וגישה נוחה למידע... כל מה שאתם חושבים שיעזור לי - אני אשמח לשמוע. תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  12. יש לכם בחירה של כמה אפשרויות, תבחרו ב Bittorrent ותפרסמו תוצאות. הבדיקה עורכת כבערך 400 שניות, אל תעשו שום דבר בזמן הזה שתהיה בדיקה תקינה. http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. שלום, אני נתקל בתופעה מוזרה שחוזרת על עצמה, גם אחרי פירמוט והתקנה מחודשת של VISTA. יש ברשותי VISTA ULTIMATE עם כל העדכונים, רשת חוטית בין שני מחשבים (השני XP) ומפרט המחשב שלי מפורט כאן באתר. לאחר זמן מה של גלישה ללא תקלות (אקספלורר, ICQ, EMULE, דואר POP3), לפתע האקספלורר לא קולט שום אתר וכשלוחצים על כניסה לאתר, מקבלים מהר מאוד הודעת שגיאה דומה ל 404 אבל לא (מצורפת תמונה). כלומר, זה לא מגיע לדף אחרי זמן מה ולאחר חיפוש קצר, אלא במהירות. הוא לא מחפש כלום. ברגעי התקלה, EMULE ו ICQ לא מושפעים ממנה (מהירות ההורדה נשארת אותו דבר, ואני יכול לשלוח ולקבל הודעות ב ICQ), אבל לתקלה מצטרף הדואר. אין אפשרות לשלוח ולקבל דואר דרך OE וגם לא דרך תוכנה כמו POPTRAY שאמורה לבדוק דואר. מאוד מו…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  14. יש לי במחשב אחד WIN2000PRO ובשני WIN98SE ה2000 רואה את ה98 אבל שה98 מנסה להיכנס ל2000 הוא דורש סיסמא וסמתי סיסמא ואם אני לא לוחץ כלום זה גם לא עובד מה לעשות כדי לבטל את הסיסמא?

15. Started by tomer03,

אז ככה דרך בן דוד שהוא עובד חברה,אני יכול לקבל 5 מגה מהירות גם ספק ותשתית(שיתוף עם בזק בינלאומי),ואף קו טלפון עם 600 דקות לכל היעדים כולל ניידים,כל זה ב100 שח. אני מאמאמין שההצעה טובה מזאת לא אקבל. השאלה שלי עד כמה אמינים הם אורנג מבחינת אתרי הורדות,אם יש חסימות על הפס וכל מיני כאלה.. אשמח לתשובה : )

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by eranisra,

שלום, פתחתי כבר כמה פעמים אשכול פה, ולא הצלחתי להגיע לפתרון אני פשוט לא מצליח להתחבר למשחקים דרך המחשב ודרך הפלייסטיישן ניסיתי את האופציה של VIRTUAL SERVERS)PORT FORWARDING( הכנסת הפורטים הרצויים upnp מאופשר אבל כל מה שניסיתי פשוט לא עובד!!! אנא עזרה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Goat17,

שלום לכולם אני מנסה להגדיר גישה לFirewall VPN דרך ראוטר מודם של אדימקס השאלה שלי היא האם יש צורך להגדיר הפניות פורטים כלשהן בראוטר כדי שהVPN יעבוד?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by PelegK,

קניתי ראוטר חדש, שלוש אנטנות - TL-WR941ND. עובד אחלה. קניתי על הדרך גם רפיטר, שלוש אנטנות - TL-WA901ND.הגדרתי והכל בסדר, אני חושב לפחות. הבעייה היא ב Roaming - היא פשוט לא מתרחשת. יש בבית שתי קומות. הראוטר בקומה העליונה והרפיטר נמצא בקומה התחתונה. כאשר אני מחובר לראוטר למעלה ויורד למטה, אני עדיין מקושר לראוטר למעלה. רק כאשר אני מנתק את ה Wifi ומפעילו מחדש, אני מתחבר אוטומטית לרפיטר למטה. כאשר אני עולה למעלה - צריך לנתק Wifi שוב ידנית כדי להתחבר לראוטר למעלה. קראתי פה שצריך שמומלץ שהם יהיו עם ערוצים שונים, אבל אין אפשרות ברפיטר לשנות ערוץ - הם מסונכרנים יחד. כל שינוי שאני עושה בראוטר - הרפיטר מסתנכרן בהתאם. יש פתרון לבעיית ה Roaming ? אני אובד עצות כבר. תודה, חברים.

19. עברתי דירה ועשיתי אינטרנט תשתית וספק של נטוויז'ן, עשיתי עד 100 מגה, הגיע טכנאי התקין תשתית הלכתי הבאתי ראוטר מסלקום התחברתי והכל, זה נותן לי 89 עם כבל ו20 מגה אלחוטי, והמחשב הנייד חצי מטר מהראוטר, ואני צריך שזה יהיה באלחוטי ולא בכבל. צלצלתי לתמיכה הוא לא עזר לי אחרי חצי שעה שניסה לעזור אמר שאחראי יחזור אליי, חזרו אליי ניסה לעזור הכי גבוה שהגענו עם כל מני הגדרות שהוא שינה אצלו זה 40 וגם זה היה רק פעם אחת, אחר כך זה חזר ל20. הוא אמר זה הראוטר אמרתי לו תביא ראוטר חזק יותר, הוא אמר זה כרגע המהירות שהראוטרים שלנו יכולים להגיע אליהם באלחוטי, אז למה אני משלם עד 100 אמרתי לו, קיצר דפוקים.עכשיו אני צריך עצה מה לעשות, לעבור חברת אינטרנט, או לקנות ראוטר חיצוני?ראוטר חיצוני עולה בין…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. הנה זה מה שהוא כותב לי כאשר אני מנסה להיכנס לאחד המחשבים ברשת ! : תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  21. לפני כמה ימים קיבלתי מבזק ראוטר אלחוטי Asus AM 604g. התקנתי את הראוטר והגדרתי את הרשת, הכל טוב ויפה חוץ מ... לרשת מחוברים כרגע שני מחשבים. אחד נייח המחובר עם חוט לראוטר. השני נייד ומתחבר בצורה אלחוטית. הבעיה היא כאשר אני מתרחק עם המחשב הנייד מהראוטר לדוגמא, אני חושב בסלון כשמה שמפריד בין הראוטר למחשב זו דלת ו 7-8 מטר, הקליטה של הרשת יורדת בצורה משמעותית (Low - Very Low) והגלישה באינטרנט הופכת להיות איטית נורא. רציתי לדעת איך אפשר לסדר את הבעיה הזו כי לא נראה לי הגיוני שמעבר לטווח של דלת וכמה מטרים בודדים הקליטה יורדת בצורה כל כך משמעותית. לבעיה הנוספת. במחשב הנייד יש ווינדוס ויסטה ושיתפתי בו את כונן C. כאשר אני מנסה להיכנס לכונן C ברשת דרך המחשב הנייח אני מקבל את ההודעה …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. ניגשתי ביום שישי האחרון ל CISCO CCNA שזה תואר ברשתות לאלו שלא יודעים, הציון העובר הוא 845 וקיבלתי 637 ולכן לא עברתי, הלמידה שלי התבצעה לבד על גבי CBT computer based training ובחרתי את CBT NUGGETS למי שמכיר או לא. בקיצור, שאלתי מספר אנשים והתעניינתי ואמרו לי שחזרות למבחנים אפשר למצוא ב TESTKING או FREETEST.COM, או תוכנות כמו BOSON וכדומה, אבל גיליתי שהם אפילו לא קרובים לבמחן האמיתי, השאלות במבחן האמיתי הם הרבה יותר מסובכות ומורכבות, אין "תרגילי מתנה" ואלו שיש הם בוודאי לא תרגילים כמו לגלות SUBNET MASK של כתובת IP... אני שואל בפורום הזה אנשים שיש להם את התואר או כאלו שמתחמים ברשתות ויכולים להפנות אותי למבחנים או חזרות לקראת המבחן האמיתי, או עם יש אלו שהם עצות או כל דבר אחר …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Overkiller,

אחריי שהנתב הנוכחי Level1 WBR-3408 שבק חיים, החלטתי להשתדרג בנתב חדש ועדכני. האמת שאני דיי מאוכזב מהנתב שהיה לי, ולכן אבקש להתמקד רק בחברות המובילות (דהיינו לינקסיס, אדימקס ודי-לינק למיטב ידיעתי) הנתב יהיה מחובר למחשב נייח ולמדפסת בחיבור חוטי, ולמחשב נייח+נייד בחיבור אלחוטי. כרגע יש רשת של 2.5 מגה, אבל אני לא פוסל שדרוגים עתידיים, ולכן אבקש שהוא יתמוך במהירויות גבוהות בהרבה. בנוסף בבית שלי יש 2 קומות עם קיר בטון וממ"ד, ולכן אבקש נתב שהתדר שלו חזק ויוכל לעמוד בתנאים האלה ללא התנקויות. אודה לממליצים!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by bazookabo,

שלום יש לי בקיר כבל CAT7 ללא קונקטור, האם אפשר לחבר אותו לשקע גוויס קורוס CAT5E? תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by yuri1992,

שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את רכיבי הרשת השונים שנמצאים בביתי, החל מהראוטר ועד אחרון כרטיסי הרשת שנמצאים במחשבים השולחניים. אני לקוח של בזק, וכרגע יש לי מהירות גלישה של 10M. אני רוצה לשדרג את הראוטר שברשותי שכרגע נמצא בתקן G (הישן). כמה דגשים שחשובים לי בראוטר הם, שיהיה במהירות של 300Mbps , (צפיית סרטים על גבי הרשת הביתית) שטווח הקליטה של הראוטר יהיה כמה שיותר גבוה, (הבית שלי יחסית גדול). אני רוצה להשקיע בראוטר עצמו כ300 שקל, ובעוד שני כרטיסי רשת למחשבים נייחים שנמצאים ברשותי. התחלתי לחפש ראוטר באתרים שונים ברשת, והגעתי לDEAL EXTREAME , מישהו רכש מהם ראטור אי פעם ? מה חשוב לבדוק בראטור שאני קונה אותו ? איך אני יכול לדעת שהוא יתמוך בחיבור לאיטנרנט של בזק (פרוטוקול Pppoe…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים