עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם ברישות 2 מחשבים. אני בור בכל מה שקשור לרשתות אז קבלו בהבנה. עד היום היה לי מחשב אחד, ממקום בחדר מחשב עם נקודת טלפון של ADSL, מחובר לנתב שקיבלתי מבזק (Simens SL2-141). קניתי לאחרונה מחשב חדש ואותו אני רוצה למקם בחדר אחר (ממ"ד) ולחבר גם אותו לרשת. בממ"ד יש נקודת טלפון (אותו קו של המחשב הראשי).איך אני מחבר בין שניהם? אני מעדיף להמנע מאלחוטיות בגלל הממ"ד, ביחוד שהדלת רוב הזמן סגורה. בין 2 המחשבים יש בערך 5 מטר. תודה לעוזרים. בברכה, שי.

2. שלום יש לי מחשב ראשי שמחובר לאינטרנט ישירות דרך מודם ומחשב משני שמחובר אל ההראשי באמצעות קבל. יש רשת בין שני המחשבים אבל אני לא יכול להיכנס לאינטרנט מהמשני. (יש פינג בין שני המחשבים אבל אין פינג מהמחשב השני לגוגל למשל) מסומן חיבור אינטרנט משותף ואין בעיה של פיירוול או משהו כזה. ??

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. הקמתי רשת בין נייח אחד עם ראוטר, בחדר של הנייח השני לא הייתה קליטה הוא רחוק ובקומה אחרת, הוספתי אקסס פוינט באמצע שעזר ובאמת היתה קליטה בכל הבית. עם לפטופ בחדר של הנייח השני יש קליטה טובה ויציבה אבל בנייח יש נפילות, קניתי כרטיס רשת יקר יותר עם אנטנה ואיתו זה השתפר אבל עדיין יש נפילות וניתוקים. מוזר שבלפטופ הכל עובד חלק ובנייח זה עושה בעיות, שניהם באותו חדר. הכרטיס הוא edimax 7612 האקסס פוינט הוא edimax 7416. חשבתי אולי להחליף ערוץ, יש גם טלפון אלחוטי בבית על 2.4GHZ וליד הכרטיס רשת יש דונגל של מקלדת ועכבר אלחוטיים. זה יכול להשפיע? נ.ב. הרשת בתקן N תודה רבה!!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by mrsph666,

Hello, First of all, I'd like to apologize: This PC hasn't got Hebrew configured, so I'll have to post my question in English. What do you think are the differencies between internet connection quality in Israel compared to (other) developed countries in Europe and North America, other than, of course, response time (ping/latency) and offered down/uploading rates? Does a customer abroad have to pay both the ISP and the physical infrastructure company in order to receive the service? Do companies there limit customers' downloading capacity as well? Do they block certain ports, mostly used by file-sharing software? I might have forgotten, or do not know of, several addition…

5. Started by pure perfection,

מה המצב ?? היום התקנתי הום בלאג שקניתי מבזק , הכל עובד כמו שצריך רק שנורת הסנכרון דולקת באור אדום , איך אני יכול לשפר את זה ?? בכל מקרה המחשב השני עכשיו מקבל 4 מגה ב SPEED TEST והגלישה סבבה אבל בכל מקרה היתיי רוצה לשפר את זה לפחות לכתום (בינוני) . תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by mosh123,

היי לכולם! אני רוצה לחבר את המחשב הנייד שלי לרשת אלחוטית. כרגע יש לי מחשב אחד שמחובר לכבלים דרך הוט + 015. דרך מודם של TERAYON. השאלות שלי הן: 1. מישהו יכול להמליץ על דגם של ראוטר? אין לי שמץ של מושג. המליצו לי ללכת על דגם שיש לו 802.11n שמעתי סיפורים על בעיות קליטה, נפילות, וכו' מחפש משהו אמין. 2. האם חשוב שגם כרטיס הרשת יתמוך ב 802.11n? איך אני יכול לדעת אם שלי כן? (המחשב בן פחות משנה). 3. הראוטר כולל גם יציאות קוויות? למחשב הנייח. תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. היי לכולם אני מעוניין בראוטר שיש בו גם Firewall עם ביצועים טובים יחסית הסיבה שרשמתי מקצועי היא שאני רוצה לקים rulebase בדיוק כמו פיירוולים אחרים כגון צק פוינט סיסקו ופורטינט חשוב לי מאוד מאוד TRAFFIC LOGS - אני רוצה לדעת מה קורה ברשת שלי מי הצליח להתחבר ומי לא ולמה לא. אני נמצא עם מהירות 10 מגה ביט דרך אורנג' בכבלים שהם תומכים רק ב L2TP עם חייגן, אין להם עדיין חיבור ללא חייגן אז אני חייב ראוטר שיודע לחייג ב L2TP בלבד, PPTP לא נתמך באורנג' תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. כתגובה להודעה זאת בעודי מחפש את כפתור התגובה שמתי לב שההודעה ננעלה. וחבל! maCr0T - אני מניח שלפי המשפט האחרון של "shimon956" (ציטוט: "תגידו כול מה שאמרתי כאן זה שווה היה לי לעשות") אפשר להבין שהוא לא סתם "ספאמר" וזאת לא הודעה ללא תוכן. אולי אותך זה לא מעניין אבל כשאני התנתקתי מהספק שלי גם חפשתי איזה גיבוי ממישהו שיגיד לי שעשיתי צעד חכם ושווה להשקיע במקום אחר קצת יותר. אולי עצות או כיוון ממישהו עם יותר נסיון. shimon956 היקר, (בתקווה שאתה באמת מחפש איזו תגובה למה שעשית) אני לא יודע מה עם Netvision כי מעולם לא התחברתי אליהם אבל עצם זה ש Aquanet לא הספק שלך יותר זה כבר מעולה. Aquanet מגבילה את מהירות הגלישה לחו"ל ל 30K (מינוס/פלוס) וזה נורא... בזמן עומס הגלישה ממש איטית ונורא…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by Stealth,

שלום ... יש לי שני מחשבים .. לכל אחד ip משלו .. יש כוננים משותפים ומדפסת אחת משותפת .. שמתי לב שכל שלב שאני עושה מהרגע של התחלת הכניסה לרשת יש זמן תגובה בין לחיצה ללחיצה של בערך 20 שניות פלוס מינוס .. מה entire network ל microsoft windows network ל workgroup ועד למחשב .. כאשר אני מגיע לתקיות המשותפות במחשב השני הכל רץ ובהעברת קבצים אני מקבל מהירויות יפות ללא delay . שמתי לב שהתופעה חוזרת בכל xp home edition .. עם ה pro מזמן לא התעסקתי לכן אין לי מושג אני בטוח שיש דרך פשוטה לקצר את התהליך בהורדת חיפושים מיותרים וכדומה .. או תיקון registry כלשהו תודה לעונים :smoke:

10. קניתי ACCESS POINT דגם 1155 בשביל לחבר אותו לטלוויזיה בסלון בכדי שתהיה לו גישה לאינטרנט. אני רוצה לחבר אותו בצורה לאחוטית לרשת אלחוטית קיימת. הרשת הקיימת מבוססת על ראוטר SIEMENS SL2-141 של בזק וטווח התדרים שלה 10.0.0.1-10.0.0.34. ההגדרה הראשונית של הAP מתבצעת בכתובת 192.168.0.50, שם אני מחליף את המכשיר לתצורה של ראוטר ואז בWIFI אני מנסה להגדיר לו CLIENT ולחבר אותו לרשת האלחוטית הקיימת.אך אני לא מצליך לסרוק רשתות.הוא פשוט נתקע ולא קורה כלום.ניסיתי להזין את הSSID בצורה ידנית כולל הMAC של הראוטר של בזק, אבל לא קורה כלום. ניסיתי להחליף את טווח הכתובות שיתאים לרשת הקיימת, בתחומי ה10.0.0, אבל לא משנה מה, אני לא מצליח לחבר בין הAP לראוטר בצורה אלחוטית. למישהו יש מושג איך אני יכו…

11. שלום חברים, אני משתמש ב Windows XP ומאז שעברתי לרשת אינטרנט אלחוטית בבית, איבדתי את האייקון שמציג את פעילות תקשורת האינטרנט. האייקון נראה בצורה של שני מחשבים מהבהבים לסירוגין כאשר יש זרימת תקשורת נכנסת ויוצאת. האם מישהו יודע כיצד ניתן להחזיר את האייקון הזה גם כאשר האינטרנט פעיל ללא צורך בחייגן? הדבר חשוב לי מכיוון שאני מעוניין לראות בזמן אמת את מצב תקשורת האינטרנט. אני מחובר דרך חיבור ADSL אם זה משנה... תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by dogy,

אני צריך כמה הסברים על תוצאות שאני מקבל ולא בטוח אם אני קורא אותם נכון. הסבר קצר לפני דוגמא - אני עושה את הפקודה ל IP ולרוב אני מקבל כבר בשורה השנייה TIMED OUT מאיזה הפנייה מוזרה של 012 זה עושה את זה גם באתרים ראשיים לפעמים (GOOGLE). הכוונה שלי לראות אם יש איזושהי בעיה ואיפה ואני נוטה לחשוב בגלל הקריאה שהבעיה היא בהפניה המוזרה של 012.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by moris,

היי! קיימים 12 מחשבים המחוברים ברשת ע"י ראוטר שהוא גם משמש כמודם משהו של חברת "זקסל" משהו כזה ועם 2 סוויצ'ים. מהירות ADSL היא 750. השאלה שלי האם המהירות מספיקה כדי שיוכלו לגלוש בכל המחשבים או שיהיו תקלות,מהירות איטית למדי במהלך גלישה? תודה!

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Shmoolik,

זה כבר משגע אותי , יש אנשים שאני פשוט לא יכול לשחק איתם. חבר שלי שגר דיי קרוב לידי , אני 012 , הוא NETVISION , שנינו כבלים. ושנינו לא יכולים לארח אחד לשני או להתארח אחד אצל השני במשחקים. זה קרה לי עם עוד מישהו. ועם מישהו שלישי , הכל טוב. זה כזה אין דן דינו בין האנשים שאני יכול לשחק איתם לבין אלה שלא! יש לפחות סיבות לזה ?! ואני יודע שכבר אנשים התלוננו פה על זה וגם אני אם אני זוכר טוב.. אבל בסוף לא קיבלתי שום פיתרון לזה , ויותר ויותר אנשים מתחברים לכבלים , וזה מונע ממני לשחק איתם. יש למישהו הצעה ? תיקון כלשהוא ? אולי איזה TWEAK ב RGISTERY (או שזה לא קשור , אני לא יודע). מישהו עוד נתקל בבעיה הזאת או בעיקר\רק אני ? עריכה: ואם אפשר בבקשה לדעת איך אני יודע את ה IP החיצוני שלי.…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום אני מחפש דרך לחבר בין 2 מחשבים, ולפי הבנתי הפתרונות הכי טובים הם האב\ראוטר.(אני מעדיף לא להשתמש ב3 כרטיסי רשת). אני רוצה לדעת מה ההבדלים בין ראוטר והאב, מה הכי מתאים לחיבור 2 מחשבים ואם אפשר, דגמים מומלצים בטווח של עד 300 שקל. בתודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by abarbotel,

יש לי מודם ראוטר מבזק והאינטרנט שלי זמין מרגע שאני מפעיל את וינדוס איך זה קורה? ומדוע אין לי חייגן שאיתו אני צריך לחייג לאינטרנט?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by hassid_hassid,

שלום רב. התחברתי היום לאינטרנט בבזק וקיבלתי ראוטר מהם (DGN220). רציתי לחבר את הראוטר הישן שלי (EDIMAX BR-6424n) בחדר למטה כדי לקבל כיסוי מלא לכל הבית (יש לנו בית של כמה קומות, והראוטר ה"חדש" נמצא בקומה העליונה ביותר). ניסיתי להשתמש במדריך, אולם נתקלתי בבעיה: אני מחבר את הנתב השני באמצעות כבל שמגיע עד אליו, אולם לפי המדרכים שראיתי, אני צריך להיכנס להגדרות הנתב שמשמש כAP ולשנות שם מס' הגדרות. הבעיה היא שאני לא מצליח להכנס להגדרות של הEDIMAX. כשאני מכניס את הכתובת שלו - אני מקבל את הנתב ה"חדש", וכל הגדרה שאני משנה שם - משתנה גם בנתב ה"חדש". הקטע ה"נחמד" הוא, שנכון לעכשיו זה לא באמת מפריע, כי כשאני מחבר אותם כמו שצריך (ז"א ה-AP לא בחיבור של ה-WAN), אז הכל פועל כמו שצריך, השאל…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. לשני חברים שלי יש רשת בבית עם רואטר והם לא יכולים לבנות סרבר זה בגלל שעדיין יש לשני המחשבים אותו IP? או שזה בכלל לא קשור לראוטר?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by lampit,

שלום לכולם. חיפשתי בפורום ולא כל כך מצאתי תשובה לשאלתי, לכן אני פונה אליכם. אני מחפש לקנות כרטיס רשת שיתחבר למחשב שולחני (עדיף דרך ה usb) הבעיה היחידה היא שאני מקווה לקלוט שידור מהשכנים (אין בעיה יש את הסכמתם לכך). האם יש כרטיס רשת מסויים שקולט למרחק גדול יותר מכרטיסים אחרים? (התקציב שלי מסתכם ב100 ש"ח לצורך העניין הזה) ובכלל באופן עקרוני, מהו הכרטיס המומלץ בסדר גודל מחירים שכזה ? איזו חברה נחשבת טובה ואמינה? והאם בכלל יש לי סיכוי לקלוט אינטרנט מהשכנים בעזרת כרטיס רשת ? (ראיתי כרטיסים של tp-link למשל ה- tl-wn821n) האם הם מומלצים ? שאלה נוספת היא האם יש חמורה או תוכנה מסויימת שצריך להתקין את המחשב לצורך שימוש בכרטיס רשת שכזה ? (הוא כבר די זקן, בן 3 שנים). וגם האם יש פוסט ב…

20. Started by Alex89,

יש לי בבית אינטרנט 10M של בזק. אני משתמש בנתב החינמי שלהם ROTAL 1025W. תקנו אותי אם אני טועה אבל הוא לא תומך ב 802.11n. האם השינוי באמת משמעותי והאם באמת שווה רק בגלל התמיכה בזה להחליף נתב? אם כן, לאיזה?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אשמח להמלצה על ראוטר איכותי שאני יכול לרכוש עצמאית כדי להתחבר לפרטנר, אבל שיש לו גם כניסת טלפון קווי (זה חשוב לאשתי משום מה) (יש לי Fiber Media Converter) אשמח להמלצות עד 500 ש"ח (לא חייב להיות מחנות בארץ, יכול להיות מאמאזון וכו')

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by tood24,

היי מנסה להיכנס לגימל ומקבל הודעת שגיאה 403 “מצטערים אין לך גישה לדף הזה “ זו ההודעה שאני מקבל לטלפון בפלאפון אני מצליח להיכנס לגימל ,במחשב לא יש פתרון? תודה

23. BR6216MGוEdimax אני חושב שזה יפתור את הבעיות להקמת רשת אלחוטית מה אתם אומרים ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום. רכשתי נתב חדש. Belkin Play N600 Dual Band Wireless N Router (Older Generation) קישור: http://www.amazon.com/Belkin-Wireless-Router-Older-Generation/dp/B0047T7AIU בעצם..... במקום שאטריד עם המון שאלות, אולי קישור יעזור לי להבין את כל המונחים. למשל - Subnet Mask DHCP Server Local Domain Name Connection Type (Dynamic, Static, PPPoE, PPTP, Telstra...) Channel SSID בנוסף, יש לי 2 Bands לפני מה שאני מבין, ולכל אחד הגדרות משל עצמו (?!). Band אחד (שאני מניח מתורגם ל"תדר" הוא 2.4 גיגה הרץ, והשני הוא 5 גיגה הרץ.... וממש לא ברור לי על מי מאלה אני אמור לגלוש. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by meni99,

הטכנאי של חבר שלי הביא לו את זה מישהו שיש לו את זה יוכל אולי לעזור לי לפתוח פורטים לאי מיול להביא איזה מדריך אולי תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים