עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by realmagic,

אהלן, למישהו יש מושג אם יש בארץ ראוטרים אלחוטיים (מתקן 802.11) ואם כן, מה המחיר שלהם? מה דעתכם על כרטיסים אלחוטיים בכלל? תודה, זהר.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by someone,

מישהו יודע מה קורה איתם? כבר הרבה זמן אין שום חדשות מהם וכבר נמאס לי להיות תקוע עם 56k...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by lampit,

שלום לכולם. חיפשתי בפורום ולא כל כך מצאתי תשובה לשאלתי, לכן אני פונה אליכם. אני מחפש לקנות כרטיס רשת שיתחבר למחשב שולחני (עדיף דרך ה usb) הבעיה היחידה היא שאני מקווה לקלוט שידור מהשכנים (אין בעיה יש את הסכמתם לכך). האם יש כרטיס רשת מסויים שקולט למרחק גדול יותר מכרטיסים אחרים? (התקציב שלי מסתכם ב100 ש"ח לצורך העניין הזה) ובכלל באופן עקרוני, מהו הכרטיס המומלץ בסדר גודל מחירים שכזה ? איזו חברה נחשבת טובה ואמינה? והאם בכלל יש לי סיכוי לקלוט אינטרנט מהשכנים בעזרת כרטיס רשת ? (ראיתי כרטיסים של tp-link למשל ה- tl-wn821n) האם הם מומלצים ? שאלה נוספת היא האם יש חמורה או תוכנה מסויימת שצריך להתקין את המחשב לצורך שימוש בכרטיס רשת שכזה ? (הוא כבר די זקן, בן 3 שנים). וגם האם יש פוסט ב…

4. Started by BUNNY,

אהלן מה נשמע אני זקוק לעזרתכם. קראתי באתר לגבי איזה ראוטרים עדיפים והמלצתי לשכן שלי לפי המידע באתר. הבעיה היא שהוא לא הקשיב לי וקנה בסוף ראוטר בשם WBR-6001_UM הלכתי להתקין אצלו את הראוטר לפי ההוראות של המניואל התשתית : ADSL הראוטר זיהה לבד בהתקנה את התשתית ופעל לפי התקן הנדרש (משו PPPOE אם כתבתי נכון) לפי הוראות המדריך של המניואל: 1) הגדרתי את הכרטיס רשת שיקבל IP מהראוטר במעפיינים של החיבור רשת 2) הפעלתי את ה DHCP בראוטר 3) כמו בהוראות חיברתי את הקבלים במדוייק מהממיר לראוטר ומהראוטר למחשב כמו שהופיע בציור של המדריך (המניואל) 4) בהתקנת השם משתמש והססמה הלכתי לחייגן. את השם משתמש מהחייגן העתקתי לשם משתמש בקינפוג של הראוטר לגבי שם משתמש של האינטרנט, ובססמה שמתי את הססמה שהשכ…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by yoavb,

שלום לכולם, מסתבר ש"משהו" התיישב לי עמוק במחשב ומנתב את המחשב שלי לכתובת www.oldgames.se בכל פעם שאני פותח חלון של explorer. ניסיתי כמה וכמה תוכנות להסרת spyware, ללא הועיל, כלומר לא זיהו את הגורם. אודה לכל מי שיוכל לייעץ לי כיצד לטפל בעניין. יואב

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום! יש לי כמה בעיות שחוזרות על עצמם ורק עכשיו אני מוצא זמן לשאול... תחילה אגיד שאני משתמש בראוטר של tp link wr642g והמחשב שלי מחובר חוטית אל הראוטר (לא דרך הWI-FI) נתחיל בבעיות... הדפדפן שאני משתמש בו הוא פיירפוקס וכאשר אני גולש "ביום יום" האינטרנט עובד מעולה. הבעיה מתחילה כשאני מפעיל את הUTorrent. איך שאני מפעיל אותו אני כבר לא יכול לגלוש. (יש אינטרנט כי הרי התוכנה מורידה ) וגם שאני מכבה אותו לוקח זמן מסויים לאינטרנט לחזור. העניין העוד יותר מוזר שמדי פעם אין את הבעיה ואני כן מצליח לגלוש גם כשהUTorrent פועל. אך רוב הפעמים אני לא יכול לגלוש. בעיה שנייה שיש לי ואני לא מצליח לפתור חוץ מהפיירפוקס שעובד מעולה (חח שוב שהUTorrent לא פועל) אני משום לא מצליח לגלוש באקספל…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by MalGano,

אהלן. אני צריך עזרה בהגדרת ראוטר עקשן ומפגר במיוחד בשם Level One WBR-3408. אני משתמש בראוטר בתצורה חוטית (אלחוט מבוטל) אשר מחוברים אליו שני מחשבים ומודם הכבלים ל-WAN. אני מנסה להשיג את התוצאה הבאה: כל עוד לא מתחברים עם חייגן לא יהיה אינטרנט (דהא) בשני המחשבים, וכל מחשב יקבל אייפי שונה כאשר שניהם מחוברים. רשת תעבוד כל הזמן. עד עכשיו הצלחתי לגרום לו לאפשר רק למחשב אחד ברגע נתון להתחבר direct עם אותו שם משתמש וסיסמה וכמו כן שהוא יהיה מחובר כל הזמן וכתובת האייפי בשני המחשבים זהה. עד כה בלי ראוטר התחברתי דרך PPTP (נטויז'ן-כבלים) ו-L2TP לא עבד. כאשר אני מתחבר direct זה עובר רק דרך PPTP כמו שמוגדר במחשב ואילו אם אני מתחבר באופן רציף, זה עובד גם ב-L2TP. עזרה... תודה מראש נ…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום, עכשיו עדכנתי את הקושחה ל DD-WRT מיני ולאחר מכן רציתי לשדרג לסטנדרט. הבעיה , הוא נכנס לממשק , אך כשאני מנסה לכנס ללשונית מהממשק הוא מבקש סיסמה , ושום סיסמה לא עובדת , ניסיתי ADMIN וכו' וכלום לא עוזר. מה אמורה להיות הסיסמה בכניסה הראשונית??? תודהההה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. הסבר מורחב לכותרת: ברשותי אינטרנט מהיר שבאופן טבעי יש מידי פעם תקלות ונפילות וכשזה קורה אני מיד משתף אינטרנט מהפלאפון והמחשב ממשיך להיות מחובר לאינטרנט. הבעיה היא זה דורש התעסקות של ניתוק וחיבור למקור השני וחוזר חלילה. איך אני יכול להגדיר 2 מקורות כאשר הראשי מתנתק אז שיתחבר לנקודה החמה שבפלאפון? ומתי שהאינטרנט הראשי חוזר לפעילות שיתחבר אליו. אני יודע שיש דבר כזה כאשר רוכשים מודם כמו זה: https://he.aliexpress.com/item/1005003456334398.html למכר שלי יש אותו והמכשיר פשוט מתחבר כאשר האינטרנט הראשי לא זמין וכאשר זמין אז האינטרנט מהמכשיר מתנתק. אך אם יש לי פלאפון נייד עדיף לי כבר להשתמש בו כמקור נוסף לאינטרנט…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. כרגע יש ראוטר בקומה עליונה שמחבר אליו 3 מחשבים באותה הקומה בצורה חוטית/אלחוטית, אני מעונין לחבר בצורה חוטית סוני 3 גם כן אל הראוטר הזה. אני מתכנן לבצע השחלה משקע הטלפון ליד הראוטר עד לארון תקשורת בקומה למטה ומשם להמשיך השחלה דרך תשתית הכבלים עד לאיזור הטלויזיה/סוני כי אין שם שקע טלפון- סיבוב שייקח בערך 20 מטר. אז ככה: - אני ייקנה כבל cat5e ויחבר את כל גידיו לשקעים שאני יתקין, השאלה באיזה נשתמש, קשיח/גמיש? FTP/UTP ? או משהו אחר? - אני לא מתכוון להצליב כי הראוטר לבד יסתדר עם החיווט, רק באיזה תקן? A או B? לאחר מכן מתישהו אני ירצה לחבר אל הנקודה הזאת חוטית ראוטר נוסף בשביל להגדיל את הטווח האלחוטי וגם בכדי לחבר בקומה הזו התחתונה עוד מספר מכשירים אולי, -איזה ציוד אני בדיוק צריך…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום. רכשתי נתב חדש. Belkin Play N600 Dual Band Wireless N Router (Older Generation) קישור: http://www.amazon.com/Belkin-Wireless-Router-Older-Generation/dp/B0047T7AIU בעצם..... במקום שאטריד עם המון שאלות, אולי קישור יעזור לי להבין את כל המונחים. למשל - Subnet Mask DHCP Server Local Domain Name Connection Type (Dynamic, Static, PPPoE, PPTP, Telstra...) Channel SSID בנוסף, יש לי 2 Bands לפני מה שאני מבין, ולכל אחד הגדרות משל עצמו (?!). Band אחד (שאני מניח מתורגם ל"תדר" הוא 2.4 גיגה הרץ, והשני הוא 5 גיגה הרץ.... וממש לא ברור לי על מי מאלה אני אמור לגלוש. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום, קניתי נתב חדש מדגם WRT54GL של לינקסיס, ובינתיים לא הצלחתי להפעיל אותו ללא בעיות. בהתחלה ניסיתי להתחבר לאינטרנט עם הקושחה המקורית שלו, והייתה הודעה שאי אפשר להתחבר לשרת ה-L2TP. אח"כ החלפתי את הקושחה ל-DD-WRT כדי לנסות להתחבר דרכה למרות שהיא עושה בעיות עם הכבלים (אני בכבלים+בזק בינלאומי במהירות 1.5/128). בגלל שזה לא הלך התקנתי את Tomato שלפי מה שראיתי מומלצת לכבלים. הצלחתי להגדיר ולהתחבר איתה, אבל עכשיו כל פעם שאני מפעיל את הביטורנט או את האימיול, האינטרנט מיד נהיה איטי ואחרי כמה דקות גם מתנתק וצריך לעשות לנתב Reboot. אם אני סוגר את הביטורנט לפני שהנתב קורס המהירות של האינטרנט ישר חוזרת. השאלות שלי: - למה הוא קורס ואיך אפשר למנוע את זה? - איך צריך להגדיר את הקושחה המק…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי חדיש , הייתי רוצה לדעת אילו תכונות שכיחות ופחות שכיחות אני צריך לחפש . יש מצב שאני קונה את הראוטר בחול אז אתם יכולים להתייחס לכל סוגי הדגמים (BGN) האם יש ראוטר שמתאים רק לכבלים או רק ל ADSL , איך בכלל נקראות השיטות חיוג השונות בראוטר. השימוש הוא ביתי נטו ! לא להעברות ולא נעליים אני רק רוצה בעקרון ראוטר לשימוש ביתי-אינטרנטי טוב אבל שיהיה עם טיפה חידוש ומבט לעתיד .

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by meni99,

הטכנאי של חבר שלי הביא לו את זה מישהו שיש לו את זה יוכל אולי לעזור לי לפתוח פורטים לאי מיול להביא איזה מדריך אולי תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by kfirkb,

שלום לכולם, שני ראוטרים זולים התקלקלו לי בשנתיים האחרונות והחלטתי לקנות ראוטר איכותי. הכי חשוב שיהיה אמין, ואלחוטי עם טווח גדול. עיקר השימוש הוא לגלישה של שני מחשבים (ואייפון), מדפסת אלחוטית HP C7283. תקציב: +/-700 ש"ח. תודה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Yoav,

אני יודע שיש בעיות עם נטוויז'ן בהורדה בכל מיני רשתות P2P וטורנטים, אבל הHTTP עוד לא נתקלתי בבעיות, אבל אני חושד בכך. כשאני מנסה להוריד קבצים דרך שרתי HTTP, ההורדה בשלב מסוים נתקעת - זה יכול להיות אחרי חצי דקה וזה יכול לקחת שעה, אבל זה יתקע מתישהו. בקבצים קטנים אחרי שניים-שלושה ניסיונות אני מצליח להוריד, אבל, למשל, אני רוצה להוריד FEAR combat ולא יכול. זה קורה גם דרך ה-IE וגם דרך הFF. זה לא בעיה במחשב שלי לדעתי, כיוון שנתקלתי בבעיה הזו גם במחשב של אח שלי וקשה לי להאמין שזו בעיה תוכנה (או חומרה). לדעתי אני פשוט מאבד את הקשר עם השרת, למרות שהאינטרנט עובד בסדר גמור. חשוב לציין שאני מחובר דרך נטוויזן ב-ADSL עם רשת WOWNET שאליה מחוברים 4 מחשבים (כן, אני חייב WOWNET כי אחד המחשב…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by blackorder,

האם יש אפשרות כזאת שאני יכול עם המחשב הנייד בבית ברשת האלחוטית לשלוט על המחשב השולחני ולשחק דרכו במשחקים במחשב הנייד בעזרת איזשהי חומרה או תוכנה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by yochaytzur,

שלום רב, אני חי בסיוט מתמשך ושמו Edimax BR6424N, נתב שמנתק בלי הרף. פיקוק היבואן לא עונה לטלפונים או פקסים. המותג הזה מחוק מבחינתי. בסה"כ הדרישות שלי די סטנדרטיות - דירה של קומה אחת ללא קירות בטון, רשת LAN עם כבלים CAT6, מחשב מדיה בסלון, מחשב שמשמש כשרת קבצים (אשמח להחליף בדיסק מחובר ישירות לראוטר), מחשבים ניידים וסמארטפונים מחוברים wifi. אני מחובר לכבלים ב 100 מגה. אני קורא בפורומים ולכל נתב יש המלצה חמה ומיד אחריה אזהרה לא להתקרב... כנ"ל בזאפ. ברשותי 550 שקל לקניית נתב: 500 לנתב ו-50 למי שייתן המלצה טובה :-). אשמח להצעותיכם! תודה. יוחאי

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. טוב אז ככה.. יש לנו שני מחשבים בבית ועל המחשב שלי נמצא המודם שזה מודם של כבלים במהירות 750K.. בקיצור ברגע שאח שלי על המחשב המחשב שלי נהיה ממש ממש איטי וזה בלתי נסבל כבר.. כשהוא פותח את האימיול שלו או את הקאזה או כל תוכנה דומה כזאת אני לא יכול לעבוד על המחשב ובטח שלא לשחק CS וזה משגע אותי !.. חבר שלי אמר לי שבהגדרות כשאני פותח רשת אז המחשב שאליו מחובר המודם מקבל פס פחות רחב מאשר המחשב השני(של אח שלי..) ולכן הוא עובד יותר באיטיות אז הנחתי שככה זה גם אצלי ובגלל זה המחשב שלי איטי.. אמרו לי גם שיש תוכנה שיכולה לשנות את זה אז אם מישו מכיר פה את התוכנה או כל תוכנה אחרת או משו שיכול לעזור לי אז תגידו לי כי אני לא יכול להמשיך ככה.. אם אתם צריכים עוד פרטים אז תרשמו אני אתן הכול.. ת…

20. Started by edoson,

יש לי 2 מחשבים, אחד עם XP אחד עם 98 כבר הצלחתי להקים רשת ביתית, אבל בעקבות שינויים שעשיתי בSERVICEים, נעלמה לי הרשת, המחשב לא זהה את השני וכו' אז החלטתי להתקין גם בשני XP , ולהפעיל שוב את הסרוויסים אבל זה לא עוזר. המחשב שלי לא מזהה מחשב נוסף ב-WORKGROUP וכנ"ל גם המחשב השני. מה לעשות??

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by eliezer,

האם מישהו נתקל בבעיית תיפקוד של DDNS בנתב כנ"ל (או נתבים אחרים של די-לינק מאותה סידרה)? תיאור התופעה הוא כזה: הגדרת DDNS בנתב תקינה. בעת כבוי/הדלקה הוא גם יוצר קשר עם שירות DDNS ומעדכן את שם ה- HOST אצלם. אולם לאחר זמן מה הוא לא מצליח להתקשר יותר ונשאר בסטטוס disconnecte, וכמובן שהעידכונים נפסקים. התופעה מתרחשת בצורה זהה מול כל שירותי ה- DDNS הקיימים. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אהלן, לאחרונה הציוד הישיש שלי של סיסקו התחיל לקרטע ולכן אני מחפש חלופה אחרת. אני מחפש ראוטר שישמש אותי כ-ap \ repeater שיהיה קודם כל יציב אחרי זה טווח ואחרי זה ביצועיסט אני יותר ויותר נרתע מהציוד של tplink\dlink\edimax היות מניסיון עברו, האם הדברים השתנו ב-3~5 שנים האחרונות?

23. כי לפעמים הוא מוריד דברים כשאני באמצע משחק רשת (MOHAA, CS ETC) ואני רוצה להגביל לו שלא יהיו לי לגים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. אני וחבר שלי בונים אתר האם שנינו יכולים באותו זמן לעלות קבצים משני מחשבים אחרים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by taotal,

שלום חברים,אחותי מתגוררת באירופה ורוצה לראות טלוויזיה מישראל. אני משער שאפשר כנראה לקנות צלחת לוין ( אם מישהו מכיר אשמח לדעת גם על הפתרון הנ"ל).אני מחפש אפשרות אחרת דרך האינטרנט. בחיפושים מצאתי קופסא שיכולה להתחבר לממיר בארץ ולהעביר BROADCAST דרך הרשת . SLINGBOX , מישהו מכיר? מעניין אותי אם האיכות קול ותמונה מגיעים בסדר גם למרחק מעבר לים. והאם בכלל היא תוכל לראות בטלוויזיה שלה שידורים מהארץ. אם יש למישהו עוד פתרונות אשמח לדעת.תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.