עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני רוצה לחבר את המחשב הנייח שלי לרשת האלחוטית. אני ממש לא מבין בזה ולא יודע מה אני צריך לחפש. בגדול ראיתי שיש שני סוגים של כרטיסים USBו PCI שתומכים בתקנים שונים ( 802.11b , 802.11g, 802.11n) ובמהיריות שונות האם יש עדיפות ל USB או PCI? האם שווה לקנות כרטיס שתומך בכל התקנים או שאני שזה סתם מיקר ועדיף לי למצוא מה מתאים לי (ואיך אני יודע מה מתאים לי)? ומה לגבי מהירות? מה נחשב סטנדרטי 54M ,150M או יותר? למה עוד צריך לשים לב? האם יש דגמים שנחשבים יותר טובים,נותנים אות חזק יותר? בקיצור אני די אבוד ואם אפשר ההיתי רוצה המלצה לדגם ספציפי שעושה עבודה טובה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני יודע שCAT6E תומך ב1GBIT החנות שראיתי באינטרנט מוכרת מאוד זול כבל של 20 מטר CAT6E עם סיכוך FTP ב50 שקל, ו2מטר אותו כבל ב9 שקל. עכשיו לי יש נתב של 100MBIT ואני יודע שאני לא ינצל את ה1GBIT האם כבל שכזה דווקא יגרום להאטה? או שאין לי ממה לחשוש? למה דווקא CAT6E? כי ראיתי CAT5E שכבר עולים יקר יותר. דיברתי עם המוכר והוא נשמע רציני והסביר לי אם היה משהו שלא הבנתי והוא אמר שהכבלים עוברים בדיקות אחד אחד במעבדה ככה שהכבלים שמגיעים אינם קרועים או משהו והם מגיעים עם קונקטורים. זה המוצר: http://direct-pc.net/products/152329 מה אתם אומרים האם כדאי לבצע את העסקה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Big_White,

האם כדאי לעדכן את הפירמימוויר של הנתב? הוא לא עודכן שנתיים בערך או אולי יותר? עכשיו הכל עובד מצויין האם זה ישפר משהו? האם אחרי העדכון אני יצטרך להגדיר אותו מחדש? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם יש לי שני מחשבים, האחד נייח שמחובר לאינטרנט באמצעות ראוטר באופו חוטי והשני נייד שמחובר דרך WIFI באמצעות אותו הראוטר, ב2 המחשבים מותקן ווינדוס 7, אני מבצע שיתוף בין תיקיות בשני המחשבים לצורך העברת מידע. העניין הבעייתי הוא שהמידע עובר מאוד מאוד לאט, בערך מגה לשנייה, כאשר לפי מה שאני יודע העברת מידע בין 2 מחשבים שיושבים על אותה הרשת אמור להיות ממש ממש מהיר. האם מישהו יודע למה זה ככה? ואיך ניתן לפתור את העניין???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום.. אני מחבור לאינטרנט בחיבור קבוע בכבלים,ככה שיש לי IP קבוע המודם מחובר להאב ושני מחשבים להאב ,כאשר כל מחשב מקבל כתובת IP חיצונית שונה,עד פה הכל בסדר והכל עבד ועובד. עכשיו אני רוצה להוסיף ראוטר אלחוטי מדגם DLINK DI-524 שיתן לי גם אינרננט אלחוטי. הבעיה,כשאני מחבר את הראוטר למודם הראוטר יוצר לי רשת דרכו ונותן לכל מחשב כתובת פנימית. אני רוצה שלמחשבים החוטיים יהיה IP חיצוני שונה ושישארו באותו חיבור כמו שהם עכשיו ולאל חוטי לא אכפת לי שיקבלו כתובות פנימיות מהראוטר. אפשרי לסדר את הענין?? תודה רבה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. איך מגדירים את המסנג'ר, ככה שאוכל לדבר עם אחרים ? אומרים לי שזה כותב בצד השני: "לא יכול להתחבר למחשבים" שמאחורי הסוויץ כשמנסים להיכנס לשיחה קולית אך במחשב שהוא שרת אני מצליח לדבר וזה עובד ... קצת מידע: השרת הוא WINXP שמחובר לסוויץ שמחובר לשני מחשבים, הגדרתי שיתוף אינטרנט ויש אינטרנט ורשת משותפת בשלושת המחשבים. יש לי רעיון : אני חושב שצריך להגדיר בשיתוף האינטרנט בהגדרות פורט מסויים אבל אני לא יודע איזה פורט משמש לשיחה קולית במסנג'ר אבל זה מה שאני חושב. תעלו רעיונות חופשי הכול יתקבל בברכה ... :asthanos: אין לי חתימה מישהו מעוניין לתרום אחת ? :asthanos:

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Blackend,

ובבכן...יש לי ראוטר אדימקס לפני שבוע בערך העלתי אותו מהמדף למטה על השולחן עצמו....מאז שמתי לב שהוא עושה רעש שהולך ומתגבר בזמן מאמץ והעברת נתונים מהירה יותר. אני לא שמתי לב לשאע הזה קודם (זה נשמע כמו רעש רע והדרך הטובה ביותר לתאר אותו כמה שזה נשמע מטומטם זה רעש של זרם חשמלי כזה שלא עובר כמו שצריך) אם מישהו יכול להגיד מה יכול לגרום לרעש הזה או לדעת עם כדאי להחליך את הראוטר אני אשמח בתודה מראש דניאל!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by m0fo,

תאונת שרשרת אדירה בטכנולוגיה העולמית. מה שיתחיל בקריסה של מחשבי העולם יגרור אחריו את תשתיות החשמל והטלפון. בין רגע חוזרים לימי הביניים. נשמע כמו סיפור מד"ב לא מוצלח? תחשבו שוב, כי אם הבעיה תוזנח, בינואר 2038 זו תהיה המציאות. http://www.sec.org.il/main.php?show=article&id=100

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by CASIOMAN,

ברשותי נתב אדימקס 9104 ורציתי לדעת איך אני יכול להשתמש ב Upnp ועם אילו תוכנות? תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. כל אחד אומר משהו שונה... אחד אומר בקילובייטים אחר אומר בביטים.... מה היא היחידה האמיתית של האינטרנט??????

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שדרגתי את המחשב שלי ובעקבות כך יש לי כרטיס רשת חדש - Edimax EW-7612PIN V2 שמשום מה עושה בעיות בחיבור. הוא לא תמיד מזהה לי את הרשת בבית (מרחק של 4 מטרים ללא הפרעות) וגם כשהוא כן מחובר אז הגלישה (כולל בדיקה בspeed test) איטית ממש. המחשב הקודם שלי היה עם כרטיס רשת גם אדימקס (דגם 7200 ומשהו) באותו מיקום בדיוק שעושה בעיות, רק שאז לא הייתה שום בעיה. כדי להוכיח שהבעיה היא בכרטיס רשת ולא ברשת עצמה יש לי עוד ראוטר שבדקתי (שגם היה בשימוש פעם והוא עדיין מקונפג כמו שצריך) וגם כרטיס רשת USB (גם של אדימקס) ששניהם עובדים כמו שצריך. ניסיתי לשחק עם ההגדרות של ה-7612 (הכרטיס הבעייתי), כולל שינוי תדרים וכל קונפיגורציה אפשרית, אבל שום דבר לא עוזר. גם עדכ…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Abraham Sendak,

שלום, יש לי חיבור קוי למחשב. אני רוצה לפצל אותו לשניים : 1 עבור המחשב , 2. לממיר של PARTNER. יש לי שני ראוטרים וניסיתי לפצל בעזרתם (DLINK DI-604, Edimax BR6215SRg) כניסה ל WAN ויציאה משני פורטים (למחשב ולמודם) בשני המקרים המחשב עובד והמודם של פרטנר לא מתחבר. אשמח להעזר בפתרון הבעיה. תודה!

13. Started by hardgore1,

נא למחוק את ההודעה תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. על מנת לנצל את מלוא היכולת של נתב התומך ב-AC1900 נדרש מתאם אלחוטי בעל תכונות זהות. חברת TRENDnet היא הראשונה להרים את הכפפה ומתאם ה-USB 3.0 שלה מדגם TEW-809UB הוא המוצר שאתם מחפשים. כל הפרטים בפוסט - http://www.netcheif.com/blog/?p=6497

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by BandiT,

שלום, יש לי שרת windows server 2003 שמשתף כונן ובתוכו תיקיות בין מלא מחשבים שיושבים על אותה רשת, שום מחשב לא מזדהה מול השרת, אבל יכול ליצור ולמחוק תיקיות מאותו כונן משותף. השאלה שלי אם יש דרך או תוכנה מאין logger שתתעד לי אם מישהו מחק קובץ מסויים מאותו כונן. שיתן לי את שם המחשב או IP או MAC או משהו בסגנון כדי שיהיה לי אפשרות לדעת למה נעלמה לי תיקיה מסויימת. אשמח לעזרה. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by IGAmiel,

הי חברים מה שלומכם? ככה המחשב שלי פורמט, הכול תקין. הפעלתי שיתוף תיקיות וכשאני בא להתחבר מהמחשב של אחי הוא רושם לי שהשם משתמש וסיסמא שגויים למרות שמילאתי בדיוק את הפרטים הנכונים. בנוסף לכול הצרות ה- Boxee לא מזהה שום מחשב ושום כונן ברשת. המסקנה היא שהפרוטוקול smb (לפחות המסקנה שלי) לא מופעל טוב. למישהו יש רעיונות מה אפשר לעשות? יותר חשוב לי כרגע לטפל בבוקסי מהסיבה הפשוטה שהפעלתי עם אחי "קבוצה" ככה שהבעיה הזאת די נפתרה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by yarivot26,

היי, אני מחפש ראוטר + AP טוב להחליף את הנוכחים שלי (Level One W8R שקיבלתי מ012). הביתה שלי מורכב מ3 קומות, שמנקודה אחת לנקודה השנייה הכי ארוכה יש בערך 17 מטר. הראוטר הראשי יושב בחדר שלי בקומה העליונה. אני צריך שתיהיה קליטה טובה בחדר של ההורים שלי (קומה אחת מתחת בנקודה הכי רחוקה) ובסלון (קומה ראשונה כמעט בדיוק מתחתיי). השימושים העיקריים זה גלישה, שיתוף קבצים (פועל להקמת שרת NAS) וסטרימינג. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by IME3,

עברתי מ 4 ל 10 בבזק ונטויזיון אמרו שיקח 24 שעות עברו כמה ימים בלי שינוי אז התקשרתי ובזמן אמת שינוי וישר קיבלתי תוצאה של 10 מגה בSPEEDTEST זאת אומרת שהם משנים את ההגדרה בלחיצת כפתור (ולפי מה שנראה מחכים עד שהלקוח מתקשר לוודא :\) עכשיו ה UPLOAD נשאר אותו דבר אני שם לב אני בוחן על אתר MEGAUPLOAD כי הוא יודע להשתמש יפה בכל המהירות שאני יכול להציע ולפני השינוי הייתי מעלה דברים ב 60-70KB לשנייה ועכשיו זה בסביבות אותו הדבר אולי קצת יותר גבוה כמו 80-90KB לשנייה אבל לפי הפרסום של החבילות הקפיצה הייתה צריכה להיות מ 400KB ל 800K בהעלאה זתומרת כפול והייתי צריך לראות מספרים בסביבות 120KB לשנייה יכול להיות שבזמן שהתקשרתי שינו לי את ההורדה ל 10 אבל לא נגעו בהעלאה והשאירו אותו דבר?…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום. רציתי לדעת איך אני יכול לשתף תיקיה בין שני מחשבים. למשל יש לי 3 מחשבים A B C אני רוצה לשתף תיקיה במחשב A כך ש רק מחשב B יוכל לגשת אליו ויקבל למשל הרשאות של קריאה/כתיבה ומחשב C רק יכול לקרוא את התיקיה. כל זה ב- windows7 כמובן תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. חברת "בזק" מפרסמת הבוקר הודעה לעיתונות העוסקת בתחזיות הכספיות לשנת ב-2013. בתוך ההודעה מסתתרת פיסקה בה מדווחת בזק שבכוונתה "להאיץ את היקפי פריסת הסיבים האופטיים עד לחצר הלקוח ובנייני המגורים (FTTB/H), כך שכבר במהלך השנה הקרובה תפרוס החברה רשת סיבים בהיקף משמעותי וקצב הפריסה צפוי להמשיך ולגבור בשנים הקרובות." אלה הם חדשות טובות ללקוחות המתבססים על תשתית האינטרנט של החברה וחדשות פחות טובות למיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by huber,

שלום אנשים. החלטתי לעזוב את בזק ולעבור להוט. ניתן לקרוא את הסיבה פה: http://www.hometheater.co.il/vt129760.%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9D עקב המעבר איאלץ כנראה לרכוש ראוטר אלחוטי חדש מכיוון שלמיטב הבנתי הנוכחי לא מתאים (ASUS AM 640G שקיבלתי בזמנו מבזק). אני זקוק להמלצה על ראוטר אלחוטי תקן N איכותי (עוצמת שידור טובה, ללא תקלות/אמין) שמותאם ל UFI 12 מגה. יש רעיונות? עריכה, חזרו אליי כרגע מהוט, אם אתחייב לשנה וחצי הם יספקו ראוטר של TPLINK, לא יכלו לתת לי תשובה לגבי הדגם. מישהו יודע איז דגם הם מספקים?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Red Sparowes,

נתקלתי בבעיה לאחר פרמוט המחשב הנייח המחובר בצורה חוטית לרשת אל חוטית . אני לא מסגל להתחבר לאינטרנת (בנייח בלבד ) ספק smile 012 נתב tp link מודם arris תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. יכול להיות ששוב יש את אותה הבעיה שהייתה לפני איזה חודש?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Tal735,

שלום אני מעוניין כבר להתחבר לADSL אבל אני מבולבל מכל המבצעים של כל החברות, כל אחת אומרת שהיא יותר טובה ואין לי מושג במי לבחור! תעזרו לי בבקשה, אם למישהו יש את האינטרנט של 013 שיגיד לי אם זה שווה או סתם חרא כמו כולם. תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by yuval_cohen,

למישהו יש מושג איך אפשר לפתוח שרת FTP בלינוקס? ניסיתי כבר כמה תוכנות ואנלא מצליח תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים